Zinken dakgoot: prijzen 2024

Vergelijk gratis offertes!

Wat kosten zinken dakgoten?

Zink is vanwege zijn luxe uitstraling een populair materiaal voor dakgoten. Bovendien gaat zink lang mee; het is dus een goede optie om de dakgoten te vervangen. Wat zijn de gemiddelde prijzen voor een zinken dakgoot? In dit artikel vindt u alle nodige informatie over zink als materiaal voor uw dakgoot en geven we een overzicht van de kosten voor het vervangen of plaatsen van een zinken dakgoot. Nog op zoek naar een vakman?

Vraag gratis offertes aan!

U ontvangt zo snel mogelijk offertes om te vergelijken! Hiermee bespaart u tot wel 40% op de kosten. Op deze pagina leest u meer over de kosten van zinken dakgoten en hoe de prijzen beïnvloed worden.

Zinken dakgoot: prijzen

De prijs van een zinken dakgoot hangt af van verschillende factoren, maar gemiddeld kost deze circa €30 tot €60 per meter, inclusief plaatsing en btw. Daarmee liggen de prijzen van een zinken dakgoot fors hoger dan die van kunststof dakgoten, maar zink is een duurzamer materiaal met een luxueuze uitstraling waar relatief weinig onderhoud aan uitgevoerd hoeft te worden. De hogere prijs is dus zeker te rechtvaardigen.

Zinken dakgoot kosten

€600,- tot €1.470,-

(Kosten zijn gebaseerd op dakgoot van 20 meter lang)

Minimale kosten
€600,- tot €1.200,-

Rechte zinken dakgoot
Geen extra’s

Maximale kosten
€870,- tot €1.470,-

Complete zinken dakgoot met hoekverbinding en bladrooster
Extra breed

Zinken dakgoot prijs per meter

Omschrijving Gemiddelde prijs * Totaalprijs bij lengte van 12 meter
Standaard zinken dakgoot €30,- tot €60,- per meter €360,- tot €720,-
Extra brede zinken dakgoot €35,- tot €65,- per meter €420,- tot €780,-
Hoekverbindingen €50,- per stuk n.v.t.
Bladrooster €10,- per meter €120,-

*Let op: dit zijn richtprijzen. Zinken dakgoot prijs laten berekenen? Vergelijk gratis offertes!

Zinken dakgoten prijs

Keuzes die de prijs van een zinken dakgoot beïnvloeden

Uiteraard is de lengte van de goot de belangrijkste factor die de prijs van uw zinken regengoot bepaalt, maar er zijn meer zaken die invloed hebben op de kosten voor uw nieuwe dakgoot

1. Dikte van de goot

Hoe dikker een dakgoot is uitgevoerd, hoe langer deze waarschijnlijk mee zal gaan. Een dikke dakgoot is robuuster en daardoor minder gevoelig voor slijtage en eventuele vervorming. Het betekent aan de andere kant wel dat er meer materiaal nodig is, wat zich zal laten zien in een hogere prijs per meter.

2. Breedte van de dakgoot

Voor sommige daken is een brede dakgoot nodig. Dit kan te maken hebben met het ontwerp van de dakrand: de brede goot is nodig om de goot op het schuine dakvlak te laten aansluiten. Meestal is een brede dakgoot nodig bij een groot dakoppervlak, omdat er simpelweg meer water af te voeren is.

Voor een brede maat dakgoot betaalt u circa €4 per meter extra. Als het goed is komen daar geen extra montagekosten bij, aangezien de uitvoering van het werk praktisch niet verandert.

3. Vormgeving van uw dak

Een dak met meerdere hoeken of andere overgangen vereist meer hoekstukken of verbindingselementen in het ontwerp van de dakgoot. Deze elementen zorgen voor een meer arbeidsintensieve klus dan een eenvoudig rechtlijnig ontwerp, waardoor de kosten in zo’n geval hoger liggen.

Elke hoek kost aan materiaal circa €50, waarbij de arbeidskosten per hoek ook toenemen.

4. Aanwezigheid oud materiaal

Dient het oude materiaal nog te worden verwijderd? Dat kost de dakdekker meer werk, wat logischerwijs een hogere eindprijs oplevert. Ook de afvoer van dit materiaal draagt kosten met zich mee.

Een dakgoot verwijderen kost ongeveer €100 – €300, afhankelijk van de grootte van de klus.

5. Extra materialen

Kiest u in uw ontwerp ook voor nieuwe regenpijpen en extra voorzieningen zoals bladroosters? Dan zorgen die zaken voor een meerprijs van uw klus. Houd daar rekening mee als u uw budget bepaalt.

Een bladrooster kost circa €10 per meter.

Besparen op de prijs van een zinken dakgoot?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot 40%!

Zinken dakgoot: zelf plaatsen of uitbesteden?

Met het zelf uitvoeren van deze klus, kunt u veel van de kosten van uw zinken dakgoten besparen. U betaalt alleen de materiaalkosten: bij een gemiddeld dak komen deze kosten neer op ongeveer €300 tot €500. Het plaatsen van een zinken dakgoot is echter een klus waar precisie en zorgvuldigheid belangrijk zijn.

Een foutloos geplaatste goot is belangrijk om waterschade te voorkomen en de levensduur van de goot zo lang mogelijk te maken. Plaats uw zinken dakgoot dan ook alleen als u al ervaring en kennis hebt van deze klus of een vergelijkbaar soort werk.

Welke zaken moet u in uw afweging meenemen als u overweegt om zelf de dakgoot te plaatsen?

  • Veiligheid. In veel gevallen is deze klus niet met een eenvoudig keukentrapje uit te voeren, maar wordt er op hoogte gewerkt. Hiervoor heeft u geschikt materiaal nodig, maar is het nog belangrijker om het werk op een veilige manier uit te voeren. Bedenk of u hiervoor ervaren genoeg bent.
  • Materiaal. Voor deze klus zijn verschillende materialen en hulpstukken nodig, zoals een speciale zaag en een stellage of misschien wel een hoogwerker. Overweeg of de kostenbesparing van het zelf uitvoeren wel opweegt tegen het huren of aanschaffen van de materialen die voor uw klus nodig zijn. Een dakdekker beschikt meestal over al dit materiaal.
  • Laswerk. In de wat langere of complexe dakgoten is laswerk nodig om stukken naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Laswerk is specialistisch werk, dat de nodige training vereist voor een goed resultaat én voor veiligheid.
  • Garantie. Voert u deze klus zelf uit? Dan kunt u in vrijwel alle gevallen niet terugvallen op garantie van het materiaal. Veel fabrikanten geven garantie op hun materialen af, op voorwaarde dat ze worden geplaatst door een erkend dakdekker.

Tips om te besparen op uw zinken dakgoot

Voordat u uw zinken dakgoot laat vervangen of een nieuwe laat plaatsen, is het zeker de moeite waard om te onderzoeken hoe u op de kosten kunt besparen. Wat zijn effectieve keuzes waarmee u de prijs van de klus kunt drukken? We lichten een paar haalbare keuzes toe.

1. Zelf verwijderen oude dakgoot

Het zelf verwijderen van de oude dakgoot is een redelijk eenvoudige klus, waarmee u €100 tot €300 kunt besparen.

Als uw dakgoot goed bereikbaar is en het losmaken van de bevestiging geen veiligheidsrisico voor uzelf vormt, bespaart u wat arbeidsuren op de factuur van uw dakdekker. Dat is alvast mooi meegenomen! Houd hierbij wel rekening met de hoogte van de dakgoot en de manier waarop deze is bevestigd. In veel gevallen moeten één of enkele rijen dakpannen worden verwijderd om de beugels los te kunnen maken.

2. Maak slimme keuzes in de uitvoering

Zink is een elegant ogend materiaal, wat het aantrekkelijk maakt om een luxe uitstraling van uw dak te krijgen. Een aangepast ontwerp van uw zinken dakgoot is een prachtige kers op de taart, maar kan wel flink bijdragen aan hoge kosten.

Bedenk of die investering wel nodig is: niet elke dakrand is even nadrukkelijk te zien vanaf buiten. Misschien volstaat een eenvoudig ontwerp ook. Zo bespaart u zonder concessies te doen in de kwaliteit en lekbestendigheid.

3. Bepaal de optimale breedte, dikte en diepte

Een zinken dakgoot wordt duurder als de breedte, dikte en diepte van de goot toenemen. Werkt u met een strak budget? Dan is het handig om niet teveel te betalen voor afmetingen die u niet nodig hebt. Bereken zelf wat u nodig hebt of overleg met uw dakdekker wat de beste keuzes zijn.

4. Regel een kwantumkorting

Laat al uw dakgoten in één keer vervangen of werk eventueel samen met de buren door samen één dakdekker in te schakelen. Hoe groter de klus, des te lager de prijs die u per meter betaalt. Een goede manier om te besparen op de kosten!

5. Vergelijk offertes

Wist u dat de prijzen per dakdekkersbedrijf kunnen verschillen? Door te vergelijken weet u zeker dat u het beste aanbod betaalt. Dit doet u snel en gemakkelijk met onze gratis offerteservice: u zit helemaal nergens aan vast!

Voordelen van een zinken dakgoot

Zinken dakgoten zijn populair, daar zijn verschillende redenen voor. Wat maakt het verstandig om te investeren in zinken dakgoten? Een overzicht van de voordelen:

1. Lange levensduur

Zinken dakgoten gaan erg lang mee. Afhankelijk van de kwaliteit en dikte van de dakgoot, kan een zinken dakgoot tot meer dan 50 jaar meegaan. Goed onderhoud is hierbij uiteraard belangrijk.

2. Zink is roestbestendig

Voor een onderdeel dat zo vaak in contact staat met water, is roestbestendigheid misschien wel het belangrijkste wat u zoekt in het materiaal. Zink heeft van nature een goede bescherming tegen roest, omdat het een vrij edel metaal is. Het reageert nauwelijks met water. Dit is een belangrijke reden waarom de levensduur van zinken dakgoten doorgaans 30 jaar of langer is.

3. Elegante uitstraling

Zinken dakgoten dragen bij aan een fraaie uitstraling, die het klassieke karakter van uw woning kunnen benadrukken. Ook in modernere uitvoering is de uitstraling van zink aantrekkelijk. Over tijd vormt het zink een zelf gevormde beschermlaag, een patina. Deze laag draagt bij aan het elegante van de dakgoot.

4. Volledig recyclebaar

Ook op het vlak van duurzaamheid is zink een goede optie. Het materiaal is namelijk volledig te recyclen. Oude zinken dakgoten kunnen daarmee geheel worden hergebruikt nadat ze zijn gerecycled. Het maakt zinken dakgoten een milieubewuste keuze.

5. Sterke eigenschappen

Zink is van nature een sterk materiaal; de levensduur van een zinken dakgoot is niet voor niets zo lang. De weerstand tegen hagel, sneeuw of ander geweld is uitstekend. Daarnaast is zink ook goed te lassen. Dat maakt de verbindingen sterk en ongevoelig voor lekken of opstoppingen.

6. Flexibel materiaal

Ondanks de sterkte is zink flexibel. Daarom zijn zinken dakgoten perfect geschikt voor maatwerk. Het materiaal is goed te bewerken, waardoor voor praktisch elke situatie een dakgoot op maat te vormen is.

7. Weinig onderhoud

Zink is onderhoudsarm en heeft dus relatief weinig aandacht en zorg nodig. Het is dus een vriendelijk materiaal om mee te werken, wat bijdraagt aan de lange levensduur. Het is alsnog wel raadzaam om regelmatig de dakgoot te controleren op vuil en mogelijke opstoppingen. Het kan misschien minder vaak nodig zijn, maar ook zinken dakgoten hebben soms reiniging nodig.

Interesse? Vraag offertes op voor de beste prijs van uw zinken dakgoot

Vanwege zijn gunstige eigenschappen is een zinken dakgoot een populaire keuze. Wilt u een zinken dakgoot? Vraag dan offertes op om een gunstige prijs voor de klus te betalen. Met onze gratis offerteservice ontvangt u eenvoudig meerdere offertes. Kies het beste aanbod en bespaar tot 40% op de prijs!