Daklekkage

Daklekkage

Als u last heeft van een daklekkage is het noodzaak dat dit zo spoedig mogelijk opgelost wordt. Oorzaken van daklekkages zijn meestal verstoppingen, water dat via het lood naar binnen komt of een afvoer die lek is. Daklekkages komen het meeste voor bij verouderde daken. U moet niet te lang wachten met het inschakelen van een dakdekker als u lekkage heeft aan uw platte dak, de lekkage wordt alleen maar erger als u hier te lang mee wacht. Er bestaat kans op rotten en zelfs instorten van uw dak en dat kan niet de bedoeling zijn. Kom dan ook snel in actie!

Start gratis offerteaanvraag

Neem gerust contact op met De Dakspecialist indien u op korte termijn een specialist nodig heeft. Ook voor dakonderhoud bent u bij ons aan het juiste adres!

Gratis offertes vergelijken

Daklekkage reparatie

Reparatie

Daklekkages komen in Nederland veel voor dankzij de herfst, en winterstormen. Een daklek heeft vervelende gevolgen als bijvoorbeeld vochtplekken en houtrot. Als u last heeft van een daklekkage wilt u natuurlijk dat uw dak zo snel mogelijk gerepareerd wordt. Het repareren van een dak is echter zeer tijdrovend en daarnaast gespecialiseerd werk. Het is uitermate belangrijk dat uw dak reparatie vakkundig uitgevoerd wordt. U kunt hiervoor het beste een dakspecialist inschakelen. Een professionele dakdekker kan u hierbij helpen.

Daklekkage verzekering

Inboedelverzekering

Heeft u schade aan uw woning door een daklekkage? Dan kunt u aanspraak maken op uw inboedelverzekering. U moet dan wel aan een aantal voorwaarden voldoen. Er zijn een aantal gevallen bekend waarbij lekkageschade onder de inboedelverzekering valt. Gaat het om daklekkage dan moet de schade veroorzaakt wordt door lekkage van dakgoten en daken. Het moet ook gaan om een zogenaamd onvoorzien geval. Dit betekent dat u het voorval niet van tevoren had kunnen inschatten. Als duidelijk is dat het dak erg slecht onderhouden is zal de verzekeraar de gemaakte kosten niet vergoeden.

Lekdetectie methodes

Als u last heeft van waterschade door een daklekkage wilt u dit uiteraard zo spoedig mogelijk verholpen hebben. Het is niet altijd makkelijk om de bron van de lekkage te vinden. Door gebruik te maken van geavanceerde apparatuur is een lekkage makkelijk op te sporen. Er zijn tegenwoordig verschillende methoden voor lekdetectie, zonder dat u hier overlast van ondervindt. Een voorbeeld hiervan is het gebruik van intrasone detectie. Via intrasone detectie kan getest worden waar in de waterleidingen het lek zit. Om een daklekkage te detecteren wordt voornamelijk gebruik gemaakt van rookgasdetectie. Rookgas wordt hierbij onder het dak geblazen, zodat aan de buitenkant te zien is op welk punt het gas ontsnapt. Op dit punt bevindt zich dan uiteraard de lekkage.

Lekkage opsporen

Een lekkage in het dak merkt u het snelst op als er vlekken en kringen ontstaan op het plafond en uw behang begint los te laten. De kans is dan groot dat u last heeft van een daklekkage. Er zijn veel oorzaken die een daklekkage tot gevolg kunnen hebben. Zo kan uw dakgoot volgelopen zijn met water of er kunnen dakpannen losliggen. Het is noodzakelijk om zo snel mogelijk de lekkage op te sporen en het probleem te verhelpen. Door uw dakgoot regelmatig schoon te maken kunt u al veel problemen voorkomen. Bij een verstopte dakgoot kan het water namelijk niet wegstromen en bij een stevige regenbui zal de dakgoot dan gaan overlopen. Voorkomen is beter dan genezen!

Prijzen

Als uw dak behoorlijke beschadigingen heeft opgelopen zullen de kosten van een dak reparatie hoog oplopen. Wij werken met een groot netwerk aan professionele dakdekkers. Via ons contactformulier kunt u heel gemakkelijk vrijblijvend offertes aanvragen. Vul het formulier in en u ontvangt binnen 24 uur meerdere offertes. U kiest dan zelf de dakdekker die bij u past.

Contact opnemen

Heeft u last van een daklekkage? Neem dan contact met ons op. Met ons netwerk van professionele dakdekkers komt u snel in contact met een dakdekker bij u in de buurt, die u vakkundig zal helpen bij uw problemen. Wilt u een vrijblijvende offerte? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen?

Start gratis offerteaanvraag

Met het invullen van ons contactformulier kunt u informatie opvragen bij onze dienst doende dakdekker of vrijblijvend een offerte ontvangen. Neem vandaag nog contact met ons op!

Daklekkage opsporen en verhelpen