zinken dakgoten

Zinken dakgoot

Met een zinken dakgoot geeft u uw woning een karakteristieke uitstraling. U profiteert bovendien van een levensduur van ruim 25 jaar en hoeft weinig onderhoud uit te voeren aan uw dakgoten! Profiteren van de scherpste prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Meer weten over de voordelen van zinken dakgoten? Op deze pagina leest u meer over zinken dakgoten. U leest meer over de kosten voor het vervangen van een zinken dakgoot en leest wat een zinken dakgoot kost per meter. Tot slot krijgt u inzicht in het plaatsingsproces en leest u hoe de vakman te werk gaat.

Gratis offertes vergelijken

Voordelen en nadelen zinken dakgoot

Zinken dakgoten hebben een hele karakteristieke uitstraling en zijn daarmee al jarenlang heel populair. Een zinken dakgoot wordt gebruikt bij veel verschillende woningen: van nieuwbouw tot klassieke jaren ‘30 woningen. U profiteert bovendien van een lange levensduur, want zinken dakgoten gaan ruim 25 jaar mee! Dit komt mede doordat een zinken dakgoot zo eenvoudig te repareren is.

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Zinken dakgoten hebben een levensduur van meer dan 25 jaar.
 • De dakgoten zijn heel licht van gewicht en toch heel sterk.
 • Zinken dakgoten hebben een hele karakteristieke uitstraling.
 • Een reparatie is door middel van solderen heel eenvoudig.

prijs zinken dakgoten

Zinken dakgoot prijzen

Wat kost een zinken dakgoot per meter? Voor een zinken dakgoot variëren de prijzen tussen de €35,- tot €60,- per meter. Hierbij gaat het alleen om de materiaalkosten. Houd er dus rekening mee dat de prijs van een zinken dakgoot stijgt als u deze ook professioneel laat plaatsen door een vakman.

Wat kost een zinken dakgoot als u deze zelf plaatst?

Als u een dakgoot van 6 meter wilt kopen, dan liggen de prijzen rond de €210,- tot €360,-. Maar dan moet u wel zelf beschikken over een stevige ladder en de juiste materialen. Bovendien moet u ook beschikken over de juiste kennis, om zo lekkages te voorkomen. Schakel daarom een vakman in voor het plaatsen van uw zinken dakgoot.

Wat kost een zinken dakgoot?

Omschrijving Gemiddelde prijs
per meter *
Kosten per meter
(incl. montage + verwijderen oude dakgoot)
Zinken dakgoot €35,- tot €60,- €87,50 tot €112,50

* Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Prijs zinken dakgoot plaatsen

Wat kost een zinken dakgoot per meter inclusief plaatsingskosten? De kosten voor het vervangen van een zinken dakgoot liggen rond de €87,50 tot €112,50. Deze prijs is inclusief het verwijderen van de oude dakgoot en het monteren van de nieuwe goot.

Wat kost het plaatsen van een zinken dakgoot van 6 meter?

De prijzen voor een zinken dakgoot van 6 meter, inclusief montage en verwijderingskosten, liggen rond de €525,- tot €675,-. Met deze kosten laat u de zinken dakgoot volledig vervangen en bent u verzekerd van de beste kwaliteit. Bovendien hoeft u niet zelf de hoge ladder op te klimmen. U weet zeker dat de zinken dakgoten dan correct geplaatst zijn en dat uw afwatering werkt zoals het hoort.

Zinken dakgoot vervangen? Schakel een vakkundige dakwerker in. Doe een gratis offerteaanvraag en profiteer van een scherpe prijs!

Welk model zinken dakgoot kiezen?

Nieuwe zinken dakgoten nodig? Dan heeft u de keuzes uit verschillende modellen, zoals de bak- en de mastgoot.

 • Mastgoten: deze komen het vaakst voor. Het is de bekende, halfronde dakgoot. Deze dakgoten kunt u zo onder het dak plaatsen, maar het komt ook vaak voor dat mastgoten in combinatie met zinken dakgootbekleding geplaatst worden. Dit oogt een stuk robuuster dan de subtiele mastgoten.
 • Bakgoten: een bakgoot heeft geen ronde, maar een vierkante vorm. Hierdoor hebben bakgoten een robuustere uitstraling. Dakgootbekleding is dan ook niet noodzakelijk. Een bakgoot is heel onderhoudsvriendelijk en gemakkelijk te herstellen.
 • Kilgoten: een kilgoot wordt gebruikt op plekken waar twee verschillende, schuin aflopende dakvlakken samenkomen.

dakgoten zink

Zinken dakgoten op maat

Het is mogelijk om zinken dakgoten op maat te laten maken. Een dakgoot op maat bestaat doorgaans uit één stuk. Dit houdt in dat de vakman niet hoeft te solderen om de verschillende stukken zinken dakgoot aan elkaar te verbinden. Met andere woorden: er zijn geen naden aanwezig, waardoor de kans op een lekkage heel klein is!

De belangrijkste voordelen op een rij:

 • Zinken dakgoten op maat bestaan doorgaans uit één stuk.
 • De dakgoten worden zonder solderen geplaatst, wat de kans op lekkages verkleint.
 • De zinken dakgoten op maat worden kant en klaar geleverd en in één keer geplaatst.

Zinken dakgoot plaatsen; wat doet de vakman?

Het is verstandig om voor de montage van uw nieuwe zinken dakgoten een vakman in te schakelen. Dit is een stuk veiliger, want u hoeft zelf niet op hoogte te werken.

In principe doorloopt de vakman drie belangrijke stappen:

 • Stap 1: het verwijderen van de oude goot. Dit doet hij heel voorzichtig, zodat de gevel niet beschadigd raakt.
 • Stap 2: het aftekenen van de juiste locatie. Hierbij houdt hij rekening met het juiste afschot: de dakgoot moet ongeveer 2,5 tot 3 millimeter per meter aflopen voor een ideale afwatering.
 • Stap 3: het monteren van de nieuwe zinken dakgoten.

Alternatieven voor zink

Naast zink zijn er verschillende materialen geschikt als basis voor uw hemelwaterafvoer. Zo is kunststof al jaren populair. Kunststof is een stuk voordeliger dan een metalen dakgoot, en daarom is het heel goed geschikt in het geval van een beperkt budget. Het nadeel van kunststof is dat deze een minder karakteristieke uitstraling heeft.

Een andere mogelijkheid is aluminium. Dit heeft een modernere uitstraling en is daarom vooral geschikt voor nieuwbouwwoningen. Qua prijs is aluminium goed te vergelijken met zink.

zinken dakgoten plaatsen

Vraag eenvoudig en gratis een offerte op maat aan!

Geïnteresseerd in nieuwe zinken dakgoten? U krijgt er geen spijt van! Met de karakteristieke uitstraling van zink past de dakgoot bij elk type woning: klassiek of modern. Bovendien is een zinken dakgoot van hoge kwaliteit en is er geen kans op lekkages! Op zoek naar een dakspecialist bij u in de buurt?

Start hier uw offerteaanvraag!

Vraag snel een gratis offerte aan zonder verplichting! U krijgt zo snel mogelijk een offerte toegestuurd van een vakman bij u in de buurt. Zo bespaart u ook nog eens op de voorrijkosten. U zit helemaal nergens aan vast, dus start vandaag nog met uw gratis offerteaanvraag!