zinken dakgoot repareren

Zinken dakgoot repareren

Het kan iedereen overkomen en het moet zo snel mogelijk gerepareerd worden, omdat het kan leiden tot lekkages. Wij hebben het dan over een lekkage in uw dakgoot. Wanneer u merkt dat uw zinken dakgoot lekt, moet u snel actie ondernemen. Deze reparatie is goed zelf uit te voeren, mits u over de juiste apparatuur beschikt. Mocht u geen soldeerapparaat hebben, dan kunt u deze aanschaffen, lenen van een bekende of huren bij een doe-het-zelf zaak. Nu rest alleen de reparatie nog. Wij hebben voor u een stappenplan gemaakt, zodat u zelf uw zinken dakgoot kan repareren.

Benodigdheden

Naast het soldeerapparaat hebt u nog een aantal andere dingen nodig. Wilt u namelijk bij de dakgoot komen, hebt u een hoge ladder of een steiger nodig. U hebt tin nodig om mee te solderen, maar voordat u dat kan doen moet u het gedeelte dat u gaat solderen schoonmaken en voorbereiden met soldeerwater. Dit is ook bij een doe-het-zelf zaak aan te schaffen. Wanneer u dit alles hebt klaar liggen, kan de klus beginnen.

Gratis offertes vergelijken

Stap 1. Schoonmaken

Wanneer u het lek wilt solderen, dient de dakgoot schoon te zijn. Haal het vuil uit de goot en maakt het goed schoon met een sopje. Wanneer de ondergrond schoon is, maakt u het droog met een doek. Alleen op een schone ondergrond wil het solderen het beste.

Stap 2. Voorbereiden met soldeerwater

Smeer soldeerwater op de plek waar het tin moet vloeien. Dit zorgt ervoor dat oxides worden verwijderd, zodat het tin beter zal vloeien.

Stap 3. Solderen

Nu de voorbereidingen zijn getroffen, kunt u beginnen met solderen. Soldeer het lek dicht en laat het tin afkoelen. Wanneer het uitgehard is, kunt u kijken of het lek dicht is. Giet wat water over het soldeerwerk heen en controleer of het water in de goot blijft en niet ontsnapt door het soldeerwerk heen.

Stap 4. Schoonmaken en drogen

Nu het solderen klaar is, kan de reparatie schoongemaakt worden. Maak het na de tijd goed droog en uw reparatie is klaar. Nu is uw zinken dakgoot weer klaar om het regenwater af te voeren.

Wanneer repareren en wanneer vervangen?

Wanneer uw zinken dakgoot meerdere lekkages heeft, kan het verstandiger zijn om hem te vervangen in plaats van te repareren. Om steeds maar weer te repareren is geen doen, door ze te vervangen bent u van het lekkende gezeur af. U hebt dan de eerste decennia geen last meer van een lekkage.

Prijzen

Wanneer u het repareren overlaat aan een expert kost het u natuurlijk geld. Het is daarom aan te raden om de reparatie zelf uit te voeren. Bent u slecht te been of hebt u een hekel aan hoogtes, laat het dan over aan een expert. De prijzen die gemiddeld wordt gerekend voor het vervangen van uw zinken dakgoot ligt rond de €30,- per meter. Natuurlijk liggen de prijzen voor een reparatie lager, maar wanneer u regelmatig uw dakgoot moet laten repareren kunt u ze beter laten vervangen door een professionele dakdekker. Dan hebt u er voor tientallen jaren geen omkijken meer naar.
dakgoot reparatie