Panlatten

Panlatten

Voor een goed en stevig dak heeft u panlatten nodig. Een panlat is van hout en wordt horizontaal op een scheef dak geplaatst. Op deze manier kunnen bijvoorbeeld dakpannen goed bevestigd worden op een dak. Ze worden bevestigd op tengels die verticaal liggen. Panlatten zijn verkrijgbaar in diverse houtsoorten. De meest gebruikte houtsoort voor panlatten en tengels is geïmpregneerde vuren. Doordat het materiaal voor de panlat en tengels geïmpregneerde vuren is, kan het goed tegen weersinvloeden en is het beschermd tegen schimmels en insecten. Voor het plaatsen of vervangen van de panlatten en tegels tegen lage prijzen neemt u contact met ons op.

Gratis offertes vergelijken

Soorten panlatten

Er zijn diverse soorten panlatten en tengels waar u uit kunt kiezen. Zoals eerder gemeld is de meest voorkomende variant geïmpregneerde vuren. Doordat deze houtsoort erg sterk is, is het materiaal uitermate geschikt voor een panlat. Daarnaast, doordat het geïmpregneerd is, kan het goed tegen de weersinvloeden en is de panlat beschermd tegen schade door insecten en schimmel. Doordat de panlat geplaatst wordt op de tengellat, is het makkelijker om te zorgen voor een goede panlatafstand. Met het plaatsen op de juiste manier van de panlatten en tengels en daarna de dakpannen voorkomt u lekkage. Laat deze werkzaamheden daarom over aan een vakman.

Afmetingen

De afmetingen voor daken verschillen vaak, waardoor er ook diverse afmetingen beschikbaar zijn als het gaat om panlatten en tengels. De afmetingen van een panlat of tengellat zijn soms lastig in te schatten. Daarom is het verstandig om dit over te laten aan een specialist, zodat u zeker weet dat de afmetingen kloppen. Als u enigszins handig bent, kunt u de afmetingen zelf opmeten om vervolgens het plaatsen en vervangen zelf uit te voeren. Doordat daken vaak moeten voldoen aan bepaalde eisen en afmetingen is het verstandig om u hierin te verdiepen. Zo voorkomt u lekkage of het opnieuw moeten vervangen.

Panlatten vervangen

Het vervangen van panlatten gebeurt vaak doordat de dakpannen vervangen worden vanwege lekkage. Door de lekkage kan een panlat beschadigd gaan rotten. Als u uw dakpannen laat vervangen door een dakdekker is het verstandig om meteen de panlat en tengellat mee te nemen. Op deze manier weet u zeker dat uw dak weer jaren mee kan. Doordat de dakbedekking op de latten en tengels ligt, is het belangrijk dat deze in een goede staat is en goed bevestigd worden aan het dakbeschot. Een goede keuze qua materiaal voor een panlat is geïmpregneerde vuren. Voordat u begint aan dakrenovatie is het verstandig om u goed te laten informeren.

Zelf panlatten plaatsen

Het plaatsen van panlatten en tengels kunt u in principe zelf doen, als u enigszins handig bent en verstand heeft van dakrenovatie. Het scheelt u vaak in de kosten, aangezien u geen specialist in hoeft te schakelen. Als u niet weet wat u doet is het verstandiger om een vakman in te schakelen, aangezien het u aanzienlijk meer geld kan kosten als het vervangen van de panlat of tengels niet goed gaat. Gaat u aan de slag, let dan goed op de panlatafstand. Met een juiste panlatafstand geniet u langer van een stevig dak. Zorg er daarom voor dat u weet wat de goede panlatafstand is en pas dit toe.

Panlat

Prijzen

De prijzen voor het vervangen van een panlat of tengellat is verschillend. Het hangt af of u kiest voor geïmpregneerde vuren of een ander materiaal en het hangt van de afmetingen af. Wel zorgen wij ervoor dat het vervangen en plaatsen gebeurt tegen lage prijzen. Wij verplaatsen uw dakpannen om goed bij de panlatten en tengels te kunnen om deze te vervangen en plaatsen uw dakpannen weer op de juiste manier zodat er geen lekkage ontstaat. Heeft u last van lekkage of andere problemen en moeten uw panlatten en tengels vervangen worden tegen lage prijzen? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend offertes ontvangen!

Bent u op zoek naar een expert die voor u uw panlatten en tengels kan vervangen? Of wilt u meer informatie over het plaatsen van een panlat of tengels van geïmpregneerde vuren? Neem dan contact met ons op. Een panlat of tengels vervangen is in principe altijd mogelijk, ze zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen waardoor er altijd een panlat of tengellat bij uw dak past. Onze dakdekker komt graag bij u langs om u te informeren over het vervangen van een panlat of tengellat en zorgt ervoor dat dit uitgevoerd wordt tegen lage prijzen. Neem nu contact met ons op en ontvang een vrijblijvende offerte.