lekkage dakkapel

Lekkage dakkapel

Een lekkage komt nooit gelegen en kan veel schade met zich meebrengen. Er zijn een aantal factoren die gevoeliger zijn voor een waterlekkage dan anderen. Controleer de meest voorkomende lekkages daarom extra goed nu de herfst en winter weer voor de deur staat. Om een goede controle uit te voeren moet u goed weten wat de zwakke punten van een dakkapel om het opsporen van een waterlekkage gemakkelijker te maken. Komt u er zelf niet uit, dan staan er altijd expert voor u klaar om u te helpen bij het vinden van het lek. Voor u hebben wij beschreven wat de meest voorkomende lekkages zijn en wat u er tegen kunt doen om het lek te verhelpen.

Verschillende oorzaken

In veel gevallen wordt een waterlekkage veroorzaakt doordat bepaalde onderdelen niet goed op elkaar zijn aangesloten. Doordat er hierdoor een kiertje is ontstaan, zal er water naar binnen komen. De kieren zitten in de meeste gevallen bij de pannenklep, dakbedekking of de kozijnen. Vaak zijn deze kiertjes niet met het blote oog te zien, maar het water komt wel van alle kanten naar binnen. Kijk daarom goed naar deze punten om te kijken of u een kiertje kunt ontdekken.

Gratis offertes vergelijken

Lekdetectie

Doordat de kiertjes waar het water doorheen komt vaak zo klein zijn, is het moeilijk om ze zelf op te sporen en te verhelpen. Zelfs de experts hebben hier speciale lekdetectie technologie voor nodig. Zij zullen ook eerst een visuele inspectie uitvoeren, of ze aan de binnenzijde kunnen zien of er waterschade zichtbaar is. Dit zal in de meeste gevallen zichtbaar zijn op het plafond, muur of bij de kozijnen. Zelfs als deze zichtbaar zijn, is het opsporen van de exacte plek van het lek nog niet duidelijk. Om de exacte plek aan te wijzen gebruiken ook de experts moderne technieken zoals ultrasoon, vochtmeting, thermografie en nog veel andere technieken. Voor u de technieken op een rijtje met een korte beschrijving erbij.

Thermografie

Er wordt van uw dak een warmtebeeld gemaakt. Zit er een lekkage, dan zal dit voor een onregelmatigheid zorgen bij het dak. Hierdoor kan het zoekgebied verkleind worden en weet de dakdekker waar hij zich op moeten richten.

Ultrasoon

Dit is een specialistisch werkje. Er wordt een zender in uw woning geplaatst en doormiddel van geluidsgolven kan er worden gekeken of er een lek in uw dak of ergens zit. De ontvanger zal de golven namelijk decoderen en uitmeten. Aan de hand hiervan kan de specialist kijken waar het lek zit.

Vochtmeting

Is er met het blote ook niets te zien, dan zal er een vochtmeting gedaan worden. Met de vochtmeting worden er verdachte plekken opgespoord waar lekdetectie technieken op los gelaten kunnen worden.

Endoscopie

Bij endoscopie boren ze een heel klein gaatje van 8mm. Via dit gaatje bekijken ze met een kleine camera of ze natte plekken kunnen opsporen. Hierbij hoeft er dus niets afgebroken te worden om vochtige plekken op te sporen.

Komt u er niet uit, wij kunnen u helpen!

Kunt u met het blote ook niets ontdekken en hebt u de rookproef en de kleurstofdetectie ook al geprobeerd, dan is het verstandig om een expert in te schakelen. Zij hebben een getraind oog en zullen een daklekkage sneller op het spoor zijn. Vervolgens kunnen zij lekdetectie gebruiken om de exacte locatie op te sporen en het lek te verhelpen. Wilt u ons graag inschakelen om een lek op te sporen? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte aan. Wanneer u ons inschakelt, komen wij met onze lekdetectie technieken naar u toe om uw lekkage te verhelpen, want er is niets zo vervelend als een lekkage die u zelf niet op kunt sporen.

Rookproef

De rookproef is een gemakkelijke proef die u zelf ook zou uit kunnen voeren. Er wordt namelijk rook geblazen onder de dakbedekking van uw dakkapel. Mocht er een lek in uw dak zitten, dan zal er via deze opening rook ontsnappen. Nu u de locatie weet, kunt u het zelf oplossen.

Kleurstofdetectie

Kleurstofdetectie is ook een gemakkelijke manier om zelf een lek op te sporen. Maak de afvoer van het dak dicht, zodat er geen water kan ontstaan. Spuit vervolgens gekleurd water op het dak. Het gekleurde water zal uiteindelijk ontsnappen en u weet waar het lek zich bevindt.

daklekkage