kunststof dakgoten

Kunststof dakgoten

Kunststof dakgoten zijn voordelig, hebben een lange levensduur en als de dakgoot uit één stuk bestaat is er bovendien geen kans op lekkages! Een kunststof dakgoot is een ideale keuze voor bij elk type woning. Meer weten over de kunststof goten prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de belangrijke voordelen van kunststof dakgoten. Ook krijgt u meer informatie over de prijzen van kunststof dakgoten en leest u hoe u bespaart op de kosten. Tot slot vindt u op deze pagina meer informatie over de verschillende soorten kunststof en kleuren waarin u de dakgoten kan laten plaatsen.

  Gratis offertes vergelijken  Gratis – Vrijblijvend

  Voordelen kunststof dakgoten

  Dat kunststof één van de populairste materialen voor dakgoten is, is niet heel gek. Het materiaal is voordelig in aanschaf, het heeft een levensduur van gemiddeld 25 jaar en is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Een dakgoot van pvc heeft bovendien nauwelijks onderhoud nodig. En omdat de kunststof dakgoten tot 15 meter breed naadloos geplaatst kunnen worden, is er geen kans op lekkages!

  De belangrijkste voordelen op een rij:

  • De dakgoten zijn enorm duurzaam en een goedkope keuze.
  • Het materiaal heeft nauwelijks onderhoud nodig.
  • Ze zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
  • De dakgoten zijn tot 15 meter naadloos te plaatsen.

  kunststof dakgoten prijs

  Kunststof dakgoten prijs

  De prijzen van kunststof dakgoten liggen rond de €30,- tot €40,- per meter. Wilt u een dakgoot van 15 meter plaatsen, dan ligt de totaalprijs rond de €450,- tot €600,-. Deze prijzen zijn voor kunststof dakgoten zonder montage.

  Wat zijn de prijzen van kunststof goten inclusief montage?

  Als u zelf de oude dakgoot verwijdert, dan betaalt u voor het plaatsen van een nieuwe kunststof dakgoot een prijs van ongeveer €63,- tot €73,- per meter. Dit loopt bij een dakgoot van 15 meter op tot een totaalprijs van gemiddeld €945,- tot €1.095,-. Start snel uw offerteaanvraag en profiteer van scherpe prijzen.

  Kunststof dakgoot prijs per meter

  Omschrijving Gemiddelde prijs
  per meter *
  Gemiddelde prijs per meter inclusief montage
  (zelf oude dakgoot verwijderen)
  Kunststof dakgoot €30,- tot €40,- €63,- tot €73,-

  *Dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Besparen op kunststof dakgoten prijzen?

  Start snel een offerteaanvraag en profiteer van kwaliteit voor de laagste prijs!

  Kunststof dakgoot met klossen

  Dakspecialisten zijn ook in te zetten voor het plaatsen van kunststof gootklossen. Maar wat zijn kunststof gootklossen precies?

  Gootklossen worden al jaren aangebracht als ondersteuning voor dakgoten. De vakman brengt deze vaak aan onder de ombouw of onder een smetplank. In het verleden bestonden gootklossen voornamelijk uit hout, maar nu heeft u ook de keuze uit kunststof.

  Tegenwoordig zijn klossen ook heel belangrijk voor de uitstraling van uw woning. Gootklossen zijn namelijk verkrijgbaar in tal val verschillende vormen, materialen en kleuren. Wilt u een landelijke uitstraling creëren? Kies dan voor kunststof met een houtlook en sierlijke vormen. Voor een moderne sfeer kiest u het beste voor strakke kunststof gootklossen.

  Kunststof dakgoot met klossen prijzen

  Geïnteresseerd in een kunststof dakgoot met klossen en benieuwd naar de prijzen? Houd er rekening mee dat u voor de klossen een meerprijs betaalt.

  Omdat de prijzen voor kunststof dakgoten met klossen flink variëren, is het verstandig om een gratis offerte aan te vragen. Zo weet u direct hoe hoog de prijzen zijn van uw nieuwe kunststof dakgoten met klossen.

  Start hier uw gratis offerteaanvraag!

  Pvc dakgoten of polyester dakgoten kiezen?

  Heeft u nieuwe dakgoten nodig? Wat is dan de beste keuze: kunststof of polyester? Beide materialen zijn een kunststof, maar toch zit er verschil tussen pvc en polyester dakgoten.

  Het grootste verschil tussen kunststof en polyester dakgoten, is dat een dakgoot van polyester uit één stuk bestaat. Andere soorten kunststof dakgoten bestaan wel uit meerdere delen. Dit houdt in dat de kans op lekkages bij een polyester dakgoot kleiner is dan bij een standaard kunststof dakgoot.

  Maar daar staat weer tegenover, dat een kunststof goot gemakkelijker te repareren is. Bij een beschadiging vervangt de dakspecialist alleen het beschadigde onderdeel. Als de goot uit één deel bestaat dan is dit natuurlijk geen optie.

  soorten kunststof dakgoten

  Soorten kunststof dakgoten

  Kunststof dakgoten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen. Een mastgoot komt het vaakst voor, dit is de standaard halfronde dakgoot. Daarnaast heeft u ook de keuze uit een bakgoot of mastgoot.

  U hebt de keuze uit:

  • Bakgoten: dit is een vierkante goot, geschikt voor grote dakoppervlakken;
  • Mastgoten: een mastgoot is de standaard halfronde dakgoot, deze kunststof dakgoot oogt heel rustiek;
  • Blokgoten: hebben van buiten de uitstraling van een blok maar van binnen zijn ze half rond;
  • Kilgoten: worden gebruikt voor het verbinden van twee verschillende dakoppervlakken en beschermen het dak tegen lekkages.

  Kunststof dakgoot plaatsen

  Bij het plaatsen van een nieuwe dakgoot doorloopt de vakman drie stappen. Allereerst verwijdert hij natuurlijk de oude goot. Om te besparen op de prijzen van kunststof goten, is het een optie om zelf de oude goot te verwijderen. Daarna bepaalt hij de juiste plek van de nieuwe dakgoot. Hierbij houdt hij ook rekening met het juiste afschot: gemiddeld 2,5 tot 3 millimeter per strekkende meter. Daarna plaatst hij de nieuwe goot.

  Een dakspecialist doorloopt de volgende stappen bij het plaatsen van kunststof dakgoten:

  • Stap 1: het verwijderen van de oude dakgoot.
  • Stap 2: het bepalen van de juiste plek voor de dakgoot.
  • Stap 3: het plaatsen van de nieuwe dakgoot.

  Kunststof dakgoot in wit of zwart?

  Het voordeel van kunststof is dat het verkrijgbaar is in verschillende kleuren en designs. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om te kiezen voor een kunststof dakgoot met houtlook. De prijs per meter is in dat geval hetzelfde als standaard kunststof.

  De meeste mensen kiezen de kleur wit voor een kunststof dakgoot. Dit staat heel stijlvol bij ieder dak.

  Voor een uniekere uitstraling is zwart ook een mooie, klassieke optie. Een zwarte kunststof dakgoot heeft een hele luxe uitstraling. Om eenheid te creëren is het verstandig te kiezen voor dezelfde kleur als uw kozijnen.

  kunststof dakgoot plaatsen

  Gratis offerte met scherpe prijs ontvangen?

  Toe aan nieuwe kunststof dakgoten? Laat de kunststof dakgoot plaatsen door een ervaren dakspecialist en profiteer van de hoogste kwaliteit. Kunststof dakgoten gaan tot wel 25 jaar mee en zijn bovendien verkrijgbaar in een breed aanbod aan kleuren en designs. Zo kiest u gemakkelijk voor dakgoten die naadloos aansluiten op de stijl van uw woning!

  Start hier uw offerteaanvraag.

  Op zoek naar kunststof dakgoten voor een lage prijs? Vraag dan snel een gratis offerte aan, zonder verplichtingen! Zo profiteert u van de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs. U zit nergens aan vast, start daarom vandaag nog uw offerteaanvraag!