kosten dakreparatie

Kosten dakreparatie

Merkt u een daklekkage op? Of zijn de dakpannen op uw schuin dak scheef gaan liggen? Schakel dan een dakspecialist in voor een snelle dakreparatie! Met een reparatie is uw dakoppervlak snel weer als nieuw en heeft u geen last meer van vochtproblemen en kou in huis.

Op deze pagina leest u meer over de kosten van een dakreparatie. Ook krijgt u een indruk van de werkzaamheden van dakdekkers en leest u over de mogelijkheid van een dakrenovatie. Schakel een dakspecialist uit uw omgeving in om een dakreparatie uit te laten voeren. Wacht hier niet te lang mee, het is belangrijk om een beschadiging van het dak zo snel mogelijk te repareren. U wilt natuurlijk straks geen hoge kosten voor het herstellen van vochtplekken of andere schade. Vraag een gratis en vrijblijvende offerte aan via het offerteformulier!

  Gratis offertes vergelijken
  Gratis – Vrijblijvend

  Kosten reparatie van een dak

  Wat een reparatie kost is uiteraard afhankelijk van het soort dak, de dakbedekking en de beschadiging. Heeft u een plat dak met bitumen dakbedekking en wilt u dit laten repareren? Houd dan rekening met een prijs van ongeveer €260,- tot €290,- per m². Voor het repareren van EPDM-dakbedekking liggen de kosten iets lager, gemiddeld tussen de €250,- tot €280,- per m². Voor het vervangen van dakpannen bij een schuin dak betaalt u gemiddeld €150,- tot €350,- per m² en het vervangen van de nokvorsten kost ongeveer €50,- tot €100,- per lopende meter. Wilt u zeker weten wat uw dakreparatie gaat kosten? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan!

  Prijzen voor dakreparatie in 2022

  Werkzaamheden Gemiddelde kosten * Levensduur dakbedekking
  Plat dak
  Reparatie met bitumen €260,- tot €290,- per m² 30 jaar
  Reparatie met EPDM €250,- tot €280,- per m² 40 jaar
  Schuin dak
  Dakpannen vervangen 40 tot 50 jaar
  Nokvorsten vervangen €50,- tot €100,- per meter Afhankelijk van materiaal
  Dakgoten vervangen €65,- tot €100,- per meter Afhankelijk van materiaal

  * Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief arbeidsloon, materiaal en btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen een gratis en vrijblijvend offerte aan.

  reparatie dakbedekking

  Welke factoren beïnvloeden de kosten?

  De totale kosten zijn afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Allereerst speelt het materiaal een grote rol: hoe duurder de dakbedekking, des te hoger de kosten voor de reparatie. Wanneer het huidige plat dak in slechte staat verkeerd, dan zijn de vakmannen langer bezig om het dakoppervlak te herstellen, hierdoor vallen de kosten van de dakreparatie hoger uit. Daarnaast zijn de arbeidskosten van de dakdekkers een belangrijk onderdeel van de totale prijs. Elke dakspecialist hanteert namelijk zijn eigen uurtarief. Hoe meer ervaring zij hebben, des te hoger de prijzen!

  uurtarief dakreparatie

  Uurloon van een dakdekker

  Gemiddeld genomen ligt het uurloon van een dakdekker tussen de €30,- en €80,-. De prijs per uur verschilt enorm afhankelijk van uw locatie. Omdat de dakspecialisten in de Randstad meer werk hebben, kunnen zij een hogere prijs hanteren. Dakspecialisten buiten de Randstad hebben qua werk minder mogelijkheden, daarom hanteren zij juist lagere prijzen. In de Randstad betaalt u gemiddeld €40,- tot €80,- per uur en buiten de Randstad ongeveer €30,- tot €55,-.

  Schakel een dakspecialist in voor dakreparatie!

  Vul het offerteformulier in en ontvang een gratis offerte met scherpe prijs.

  Gratis offerte aanvragen

  Wanneer het dak repareren?

  Dat u een plat dak moet laten repareren wanneer deze kapot is, is duidelijk. Maar hoe weet u nou wanneer uw dak beschadigd is? Het is verstandig om te letten op de onderstaande signalen:

  • Lekkages aan het dak of de dakgoten.
  • Houtwerk dat loslaat of beschadigd raakt.
  • Beschadigd lood.
  • Scheef liggende of missende dakpannen.
  • Scheurtjes in de dakbedekking

  Last van daklekkage?

  In het geval van een lekkage is een reparatie noodzakelijk. Wanneer u opmerkt dat uw plat dak of schuin dak lekt, dan is er mogelijk al flinke schade aangericht. Voordat u de lekkage opmerkt heeft het water mogelijk al een groot deel van uw dakconstructie aangetast. Dat komt omdat het water al lange tijd aanwezig is voordat u de signalen opmerkt.

  Bij het signaleren van een lekkage, is het dus belangrijk om de dakschade zo snel mogelijk te repareren. Dit doet u met het vervangen van de dakbedekking of het herstellen van de dakpannen. Zo voorkomt u zoveel mogelijk kosten om de waterschade te herstellen.

  dakreparatie plat dak

  Dakreparatie plat dak

  Een plat dak is gevoelig voor dakschade. Dat komt omdat een plat dak de waterafvoer niet altijd optimaal bevordert. Doordat water en vervuiling langer op een plat dak blijft liggen, wordt het bitumen of de andere dakbedekking sneller aangetast, met kleine scheurtjes als gevolg. Het voordeel is dat een plat dak relatief gemakkelijk te repareren is. In de meeste gevallen is het niet nodig om de complete dakbedekking te vervangen, en kan de dakdekker met behulp van een reparatiestrook het dakoppervlak weer waterdicht maken. In de meeste gevallen verlijmt hij dit met de oorspronkelijke dakbedekking, in sommige gevallen brandt hij het vast. Met deze reparatie is het plat dak volledig waterdicht. Dit kost ongeveer €250,- tot €290,- per m².

  repareren platte daken

  Werkzaamheden bij het repareren van een plat dak?

  Kleine haarscheurtjes in het bitumen kunnen al flinke problemen veroorzaken. Het is zonde om het complete plat dak te vervangen als de oorzaak kleine scheurtjes zijn, maar deze zijn uiteraard lastig op te sporen. De dakdekker maakt daarom gebruik van speciale technieken om de lekkage op te sporen, zoals lekdetectie door middel van rookgas. Als de scheuren eenmaal gevonden zijn brengt de dakdekker een reparatiestrook aan op de dakbedekking. Bij grote dakschade raadt de dakdekker u aan om het hele oppervlak te vervangen. Ook dit voert hij zo snel mogelijk vakkundig voor u uit, zodat uw plat dak direct weer waterdicht is.

  dakreparatie dakbedekking schuin dak

  Schuin dak repareren

  Het repareren van een schuin dak verloopt iets anders. Dakpannen zijn een stuk sterker dan bitumen, en scheurtjes of barsten komen dan ook niet vaak voor. Mogelijke oorzaken bij lekkage aan een schuin dak, zijn scheef gewaaide of kapotte pannen of een verschoven nokvorst. Bij een dakreparatie van een schuin dak is het belangrijk dat de pannen weer recht komen te liggen, en goed op elkaar aansluiten. Voor het vervangen van dakpannen liggen de kosten rond de €150,- tot €350,- per m² en voor het vervangen van de nokvorsten liggen de kosten gemiddeld tussen de €50,- en €100,- per meter. Zijn uw dakgoten de oorzaak van uw lekkage? In dat geval kunt u rekening houden met kosten tussen de €65,- tot €100,- per meter.

  repareren schuine daken

  Wat doet de dakdekker bij reparaties aan een schuin dak?

  Bij een schuin dak is een beschadiging in de meeste gevallen sneller op te sporen. Dit komt omdat het vrij duidelijk is welke dakpannen beschadigd of verschoven zijn. Als dit niet het geval is gaat de dakdekker op zoek naar eventuele dakgoten die een reparatie nodig hebben. De dakreparatie bestaat daarna uit het vervangen van specifieke pannen. Is er sprake van flinke dakschade? Dan vervangt de dakspecialist een gedeelte van de dakbedekking zodat het resultaat volledig waterdicht is. Is de staat van uw dak zodanig verslechterd dat een dakreparatie niet voldoende is? In dat geval raadt de vakman een dakrenovatie in plaats van dakreparatie aan.

  Dakreparatie nodig? Schakel een vakman in!

  Vul het offerteformulier in voor een offerte met eerlijke prijs!

  Gratis offerte aanvragen

  Dakreparatie niet voldoende?

  In een aantal gevallen is de dakschade zo groot dat een dakreparatie alleen niet voldoende om de kwaliteit van uw dak te waarborgen. In dat geval is een volledige dakrenovatie noodzakelijk. Bijvoorbeeld wanneer uw dakconstructie flink aangetast is door houtrot of als deze door vochtproblemen is gaan verzakken. Hoeveel een renovatie kost is compleet afhankelijk van uw persoonlijke situatie en de ernst van de dakschade. U krijgt een duidelijk inzicht in de kosten als u een vrijblijvende offerte aanvraagt. Voor een renovatie van een plat dak, bestaande uit het verwijderen en plaatsen van dakbekleding betaalt u gemiddeld €75,- tot €100,- per m². Voor een schuin dak liggen de kosten voor dezelfde werkzaamheden iets hoger, gemiddeld rond de €75,- tot €130,- per m².

  dakrenovatie

  Hoe besparen op de dakreparatie kosten?

  Afhankelijk van de schade kan een reparatie flink in de kosten lopen. Gelukkig zijn er een aantal manieren waarop u kunt besparen op uw reparatie. Hoe? Wij hebben een aantal handige tips voor u!

  Laat uw dak controleren

  Besteed uw dakonderhoud uit aan een ervaren dakdekker. Tijdens de reparatie of in de jaren erna komt er dan een dakwerker langs om uw dak te controleren op beschadigingen en eventuele andere zwakke plekken. Zo bent u er op tijd bij en laat u al snel een kleine reparatie uitvoeren, waarna grotere schade beperkt blijft.

  Doe de voorbereidingen zelf

  Het is mogelijk om voorbereidingen voor de dakreparatie alvast zelf te doen. Op deze manier bespaart u de dakdekker veel tijd en bent u dus minder geld kwijt. Denk bijvoorbeeld aan het bladvrij maken van uw dakoppervlak. Zo kan de dakdekker direct aan de slag met de werkzaamheden.

  Kies een vakman uit de buurt

  Wanneer u een dakdekker uit uw eigen regio inschakelt, dan bespaart u op de voorrijdkosten. Wanneer een dakdekker van ver komt zijn de voorrijdkosten een stuk hoger. Met behulp van ons netwerk vindt u al snel een vakman bij u in de buurt die zo snel mogelijk een dakreparatie kan uitvoeren.

  aanvraag kosten dakreparatie
  Vrijblijvende offerte aanvragen!

  Eenvoudig een gratis offerte ontvangen!

  Ontvang gratis en vrijblijvend een offerte van een goedkoop en betrouwbaar dakdekkerbedrijf uit uw regio! Deze vraagt u eenvoudig aan via het offerteformulier. Geef uw wensen aan en het bedrijf uit uw regio neemt zo snel mogelijk contact met u op, zodat de reparatie zo snel mogelijk uitgevoerd wordt. Heeft u last van lekkage en wilt u liever vandaag dan morgen een reparatie uitvoeren? Vul dan het offerteformulier in!

  U ontvangt spoedig een offerte met scherpe prijs van een dakspecialist uit uw omgeving. Deze offertedienst is geheel gratis en vrijblijvend, u zit nergens aan vast.