Keramische dakpannen

Keramische dakpannen

Dakpannen worden al jarenlang gebruikt om een woning waterdicht te maken en te houden. Door de jaren heen zijn er verschillende ontwikkelingen geweest en zijn dakpannen nu verkrijgbaar in verschillende materialen, kleuren en soorten. Hierdoor is er altijd een dakpan te vinden die bij uw wensen aansluit en goed bij uw woning past. Eén Oud Hollandse variant die vaak gebruikt wordt, is een keramische dakpan. Keramische dakpannen worden momenteel het meest gebruikt als dakbedekking in Nederland. Onze dakdekker vertelt u graag meer over de keramische dakpan en informeert u over het plaatsen en de prijzen. Neem daarom nu contact met ons op via het contactformulier en ontvang een vrijblijvende offerte.

  Gratis offertes vergelijken  Gratis – Vrijblijvend

  Geschiedenis

  De keramische dakpan is al eeuwenlang een graag geziene Oud Hollandse vorm van dakbedekking. Een keramische dakpan wordt gemaakt van gebakken klei. Deze klei wordt gewonnen uit rivieren in Nederland, zoals de Maas en Rijn en vervolgens dus gebakken. De Oud Hollandse vorm van dakbedekking heeft een rijke geschiedenis, welke begint bij de Grieken, vervolgens overgaat naar de Romeinen, terecht komt in West-Europa en uiteindelijk in Nederland. Na het introduceren van dakpannen duurt het nog even voordat Nederland zelf keramische dakpannen gaat produceren, maar uiteindelijk gebeurt dit wel. Nu staat de keramische variant ook wel bekend als de Oud Hollandse variant.

  Verschillen met betonpannen

  Betonpannen bestaan minder lang dan de keramische variant. Een keramische dakpan gaat lang mee, breekt minder snel en beschermt goed tegen vocht. Daarnaast heeft u bij keramische dakpannen ruime keuze uit verschillende soorten waardoor er altijd een dakpan is die bij uw wensen aansluit. Betonpannen zijn ook verkrijgbaar in diverse soorten en zijn snel te leggen. Elke dakpan heeft voor- en nadelen, onze dakdekker helpt u graag met het zoeken naar de juiste soorten voor uw woning. Of dit nou een Tuile du Nord is, een geglazuurde of Oud Hollandse variant is, wij helpen u graag!

  Diverse soorten

  Er zijn verschillende soorten keramische dakpannen verkrijgbaar. Zo kunt u kiezen voor een normale variant, of een geglazuurde dakpan. Wanneer u kiest voor een geglazuurde dakpan, weet u zeker dat u kiest voor een lange levensduur. Daarnaast is een geglazuurde dakpan goed beschermd tegen bijvoorbeeld algen en mossen, vuil en viezigheid glijdt meteen van de dakpan af. Ook kunt u een keuze maken uit verschillende kleuren en vormen. Doordat er zoveel verschillende soorten zijn, zoals bijvoorbeeld een Tuile du Nord, zijn er altijd keramische dakpannen die aansluiten bij uw wensen en goed bij uw woning passen. Onze dakdekker helpt u graag verder.

  Prijzen

  De prijzen voor de verschillende soorten dakpannen verschillen. Zo hangt het ervan af of u kiest voor een geglazuurde dakpan of zonder deze bescherming. Daarnaast hangt het van de grootte van uw dak af, hoeveel dakpannen heeft u nodig? Wij helpen u door informatie en advies te geven en met het plaatsen van de dakbedekking tegen lage prijzen. Onze dakdekker geeft u informatie en kijkt naar uw dak, zodat er duidelijk wordt welke soorten het beste bij uw dak passen en hoeveel dakpannen u nodig heeft. Neem daarom nu contact met ons op via het contactformulier en ontvang een vrijblijvende offerte!

  Contact met een dakdekker

  Bent u op zoek naar een Oud Hollandse manier van dakbedekking? Wilt u uw woning beschermen tegen vocht door dakpannen te laten leggen? Dan helpen wij u graag. Onze dakdekker geeft u informatie en advies over onder andere Oud Hollandse dakbedekking, geglazuurde dakpannen van gebakken klei en Tuile du Nord. Daarnaast kunnen wij alle vragen beantwoorden over keramische en betonnen dakbedekking. Wij plaatsen de dakpannen voor u en wij leveren de beste service tegen lage prijzen. Bij ons ontvangt u een vrijblijvende offerte. Neem daarom nu contact met ons op en vraag snel uw vrijblijvende offerte aan!

  Keramische dakpannen prijzen