epdm dakbedekking

EPDM dakbedekking

Wilt u EPDM dakbedekking laten aanbrengen door een vakman? Een verstandige keuze! Op deze pagina leest u meer over de voordelen van het materiaal en het aanleggen van een plat dak. Daarnaast vertellen we u meer over de prijs en de mogelijkheden om te besparen.

Via het offerteformulier vraagt u snel en eenvoudig gratis en vrijblijvende offertes met scherpe prijzen aan. U ontvangt spoedig meerdere aanbiedingen van bedrijven uit de regio. Vergelijk de offerte en bespaar tot wel 30% op de totaalprijs!

  Gratis offertes vergelijken  Gratis – Vrijblijvend

  Voordelen EPDM

  EPDM is een synthetische rubber en heeft een aantal unieke eigenschappen waardoor het erg geschikt is als dakbedekking. Het materiaal is bijvoorbeeld flexibel en krimpt niet door temperatuurschommelingen zoals bitumen doet. De flexibiliteit zorgt ervoor dat er niet snel scheurtjes ontstaan bij de naden. U hoeft er maar weinig onderhoud aan te plegen. Af en toe even schoonmaken door de bladeren te verwijderen is al voldoende. De levensduur is ongeveer 60 jaar, een stuk langer dan PVC. Door synthetisch rubber te gebruiken als dakbedekking, profiteert u van een aantal voordelen. Het materiaal:

  • heeft een lange levensduur en is onderhoudsarm;
  • biedt bescherming tegen de weersinvloeden;
  • is flexibel en bestand tegen temperatuurschommelingen;
  • is voordelig.

  Groendak

  Een groendak is een plat dak dat bestaat uit begroeiing zoals mossen, gras, kleine struiken en kruiden. U hebt de keuze uit een intensief- of een extensief groendak. Een extensief groendak vergt weinig onderhoud en is voornamelijk beplant met kruiden, vetplanten en grassen.

  De intensieve variant vergt echter iets meer onderhoud en wordt ook wel een vegetatiedak genoemd. Het voordeel is dat het een natuurlijke isolatielaag vormt en dat het erg lang meegaat. Daarnaast is het milieuvriendelijk. Voor het aanleggen van groendak is een geschikte en wortelbestendige ondergrond nodig. Leg daarom eerst een laag synthetisch rubber of PVC aan, bitumen is hier niet geschikt voor.

  EPDM plaatsen

  Het aanleggen van rubberen dakbedekking bestaat uit een aantal stappen. Voordat de specialist kan beginnen met het plaatsen, wordt het dak goed schoongemaakt. Het dakoppervlak moet helemaal vrij zijn van vocht, vuil, bladeren en vet. Anders hecht het materiaal niet goed. Daarna meet de dakdekker het dak en de dakprofielen op. Op het gehele dak wordt een primer gesmeerd. De rollen rubber worden uitgerold en op maat gesneden. De op maat gemaakte rollen worden met een speciale lijm vastgeplakt. Hierbij is het belangrijk dat de naden en de hoeken goed vastgeplakt worden. Langs de randen en op de hoeken worden nog profielen aangebracht. Tot slot verzorgt de dakdekker de afwerking langs de randen, hoeken en rondom de schoorsteen of hemelwaterafvoer.

  Zelf plaatsen of uitbesteden?

  U wilt natuurlijk dat uw dakbedekking egaal en op de juiste manier aangelegd wordt. Het is daarom verstandig om een vakman in te schakelen voor het leggen van de bedekking. De dakdekker weet bijvoorbeeld precies hoe het rubber op maat gesneden moet worden, hoeveel lijm er nodig is en hoe de hoeken gevouwen moeten worden. Wanneer het niet op de juiste manier aangelegd wordt of wanneer het niet goed op maat gesneden is, is de kans op lekkage en waterschade groot. Voorkom problemen en kies voor een vakman. Afhankelijk van de grootte van een plat dak, is het vaak al mogelijk om de dakbedekking binnen één dag te leggen. Een ander voordeel van een dakdekker is dat u meestal garantie krijgt op het materiaal en het leggen.

  Wat kost EPDM?

  De gemiddelde prijs van EPDM is €50,- per m2. Deze prijs per m2 is inclusief btw, het aanbrengen door een dakdekker en de kosten voor het verwijderen van uw oude dakbedekking. De totaalprijs per m2 wordt beïnvloed door een aantal factoren. Uiteraard is de grootte van het dakoppervlak van invloed op de totaalprijs, maar ook de dikte en de kwaliteit van het materiaal. Hoe dikker de laag, hoe hoger de prijs. Voordeel is wel dat het dikkere materiaal een hogere kwaliteit heeft en langer meegaat. Daarnaast moet u ook rekening houden met de prijs voor de lijm en de primer. Besparen? Wij geven u op deze pagina een aantal tips!

  Prijzentabel: EPDM dakbedekking

  Dakbedekking Gemiddelde prijs per m2
  EPDM €50,-

  * Let op: dit is een gemiddelde prijs. De kosten kunnen per dakdekkersbedrijf verschillen. Deze gemiddelde prijs per m2 is inclusief btw, arbeidskosten en kosten voor het verwijderen van de oude dakbedekking.

  epdm dakbedekking aanbrengen
  epdm dakbedekking leggen

  Besparen op EPDM dakbedekking

  Wilt u besparen op de bedekking dat geschikt is voor een plat dak? Wij geven u graag een aantal tips. Voor het leggen van EPDM is het verstandig om een dakdekker in te schakelen, maar het verwijderen van de oude dakbedekking is een klus die u goed zelf kunt doen. Door de oude lagen te verwijderen, bespaart u aanzienlijk op de kosten. Een andere manier om te besparen, is door gratis offertes aan te vragen. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaald voor het bedekken van een plat dak. Let bij het vergelijken op de totaalprijs, de voorwaarden en de garantie. Wat is bijvoorbeeld inbegrepen in de totaalprijs? Worden er voorrijkosten gerekend? En hoelang krijgt u garantie op de werkzaamheden en het materiaal?

  Besparen? Offertes vergelijken!

  Wilt u uw dak beschermen met EPDM? Of wilt u uw oude dakbedekking laten verwijderen en nieuwe laten aanbrengen? Schakel dan een dakdekker in voor het beste resultaat. De vakman snijdt de rollen op maat en lijmt het materiaal vast. EPDM beschermt een plat dak en is een ideale ondergrond voor een groendak.

  Vul het offerteformulier in om gratis offertes met scherpe prijzen te ontvangen van specialisten uit uw regio. Deze dienst is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Vergelijk de aanbiedingen en kies eenvoudig de beste dakdekker voor uw klus.