Dakpannen Zoetermeer

Dakpannen Zoetermeer

Dakpannen vormen een algemeen beeld in de Nederlandse steden en dorpen. Ongeveer zestig procent van de daken hebben een pannendak. Dit komt met name doordat dakpannen, en dan zeker de betonnen variant, een lage prijs hebben. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten dakbedekking. Daarnaast komt informatie over het schoonmaken, coaten en impregneren voorbij. Bent u op zoek naar een specialist uit Zoetermeer die uw dakpannen kan leggen, impregneren, coaten of reinigen? U bent bij ons netwerk van bedrijven aan het juiste adres. Vraag via ons contactformulier een offerte aan van een bedrijf uit uw regio. Of bel ons op telefoonnummer: 085 500 9952 voor direct contact. Het aanvragen van een offerte is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

De Dakspecialist, allround vakmannen

Ons netwerk bestaat uit dakdekkersbedrijven van over heel Nederland, ook uit Zoetermeer. Alle bedrijven hebben veel ervaring op het vakgebied, en bieden een allround service aan. Dat betekent dat zij niet alleen uw dakpannen kunnen vervangen, ook het impregneren, schoonmaken en coaten van uw dak vormt voor hen geen probleem. Voor deze klussen worden bovendien alleen de beste technieken en nieuwste materialen gebruikt. Wij garanderen dan ook dat de klus binnen korte tijd en adequaat zal worden uitgevoerd. Dit heeft ertoe geleid dat wij al vele klanten uit Zoetermeer naar tevredenheid hebben geholpen.

Dakpannen vervangen

De meeste mensen uit Zoetermeer roepen onze hulp in voor het vervangen van de dakpannen. Hoewel wij u hier maar al te graag bij ondersteunen geven, bieden wij u op deze pagina enkele tips indien u het zelf wilt proberen.

  • Zorg ervoor dat u de juiste materialen gebruikt. Pak een goede ladder, en gebruik goede werkhandschoenen.
  • Houdt er rekening mee dat u voor het vervangen van een enkele dakpan hetzelfde model pan nodig heeft.
  • Controleer tijdens de klus of u ook de pannenlatten moet vervangen.
  • Stap nooit rechtstreeks op de dakpannen, maar schuif ze aan de kant om op de latten te staan.

Wanneer u deze tips gebruikt, dan zal het vervangen van de dakpannen geen probleem moeten opleveren. Hebt u toch behoefte aan praktische hulp? Aarzel dan niet om contact op te nemen via het contactformulier of bel ons op nummer: 085 500 9952.

Contactformulier
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Gebruikte dakpannen

Gebruikte dakpannen?

Wanneer u geen groot budget hebt, maar het wel tijd is om uw dakpannen te laten vervangen, dan raden wij aan op zoek te gaan naar gebruikte pannen. Bij veel bedrijven uit Zoetermeer is het mogelijk hier voor te kiezen. Deze dakpannen zijn niet volledig nieuw, maar verkeren nog wel in prima staat. Uw dak zal er dan ook zeker in kwaliteit op vooruit gaan. Behoefte aan meer informatie? Vraag dan naar de mogelijkheden. Wij helpen u graag. U bereikt ons via het contactformulier of bel ons op: 085 500 9952!

Dak reinigen Zoetermeer

Reinigen

Het reinigen van daken is van groot belang om te voorkomen dat mosgroei optreedt bij de dakpannen. Deze mosgroei zal ten eerste de kwaliteit van het dak aantasten, maar kan ook gevolgen hebben voor uw hemelwaterafvoer. De meeste dakgoten raken snel verstopt dankzij het mos. Voor het reinigen van uw pannendak in Zoetermeer, zal door ons geavanceerde technieken worden gebruikt, opdat het dak binnen korte tijd weer in optimale staat verkeert. Groot voordeel van het reinigen is dat dit tegen lage kosten wordt uitgevoerd.

dakpannen coaten Zoetermeer

Coaten

Hebt u uw pannen laten reinigen, maar wilt u iets extra’s doen om de invloed van het weer te beperken? Kies er dan voor om de dakpannen te coaten. Bij het coaten wordt de dakpan van een extra toplaag voorzien. Het nadeel van coaten is dat dit alleen wordt toegepast op het deel van het dak dat zichtbaar is. De overlap van de pannen wordt dan ook niet meegenomen. Dit leidt er toe dat dit gedeelte van de dakpannen vochtig blijft, en kan leiden tot problemen, zoals lekkage. Het coaten van dakpannen kent echter een lage prijs, waardoor veel mensen toch kiezen voor deze optie. Wij helpen u graag met het maken van de juiste keuze.

dakpan impregneren

Impregneren

Naast het vervangen, reinigen, of coaten van de dakpannen is het mogelijk om deze te impregneren. Hiervoor gebruikt de vakman uit Zoetermeer eerst een stoomcleaner zodat hij de dakpan kan schoonmaken. Vervolgens brengt hij een dunne laag impregneermiddel aan. Het impregneren voorkomt onder andere verkleuring van de pannen, en de vorming van mos. Zo zal het langer duren voordat u het pannendak opnieuw moet reinigen of vervangen. Aangezien impregneren relatief eenvoudig is, kunt u dit ook zelf uitvoeren. Zorg er dan wel voor dat u professionele producten voor het impregneren gebruikt.

dakpannen leggen in Zoetermeer

Dakpannen leggen

Een pannendak op een woning in Zoetermeer moet vele jaren meegaan. Het is daarom belangrijk dat een vakman deze op de meest effectieve en mooiste manier gaat leggen. Op de dakconstructie zitten panlatten. Op de panlatten worden vervolgens de dakpannen bevestigd met behulp van spijkers. Het is erg belangrijk dat de panlatten op de juiste afstand van elkaar liggen zodat de dakpannen elkaar overlappen. Een specialist begint altijd aan de onderkant van het dak met leggen. Vervolgens werkt hij naar boven. Daarnaast is het cruciaal dat zowel de onderste rij als de nokpannen goed vastzitten. Dit zorgt er namelijk voor dat de rest van het pannendak ook stevig ligt.

dakpanplaten Zoetermeer

Dakpanplaten leggen

Een dakpanplaat is, zoals de naam al zegt, een grote plaat van kunststof of staal. De plaat heeft het uiterlijk van een pannendak. Dakpanplaten hebben een minimale afmeting van 1 m2. Een voordeel hiervan is dat het leggen erg snel gaat. Dakpanplaten wegen gemiddeld 5kg per m2. Dit lage gewicht zorgt ervoor dat een sterke dakconstructie net nodig is. Het is daarnaast mogelijk om dakpanplaten over een bestaand dak te leggen. Een dakpanplaat is erg onderhoudsvrij. De plaat is voorzien van een vuil-afwerende coating, vuil krijgt vrijwel geen kans om zich te hechten. Schoonmaken is hierdoor vrijwel niet nodig.

Soorten dakpannen

Zoals u in het prijsoverzicht kunt hebt u de keuze uit verschillende soorten dakpannen. De meest verkochte dakpansoort is de keramische dakpan. Deze is gemakkelijk te plaatsen en heeft een lange levensduur. Het is tevens een optie om te kiezen voor betonnen dakpannen. Deze is verhoudingsgewijs een stuk goedkoper dan de keramische variant, maar u zult deze van een coating moeten voorzien voor een gelijke uitstraling. Bent u op zoek naar een dakpan voor het afdekken van uw schuur of bijgebouw? Dan is een kunststof of metalen dakpanplaat een uitstekend alternatief.

Oud Hollandse dakpannen

De Oud Hollandse dakpan is een pan met een eigen vorm en uitstraling. In verhouding met andere dakpannen is de Hollandse variant vrij lang en smal, met een diepe curve. Deze diepe curve maakt de dakpan zeer geschikt voor het afvoeren van hemelwater. Voordat u de Oud Hollandse dakpannen op het dak van uw woning of bedrijfspand in Zoetermeer kunt laten plaatsen, moet deze aan diverse voorwaarden voldoen. De belangrijkste is dat het dak een onderdak en een minimale hellingshoek van 25 graden heeft. Wilt u zeker zijn van kwaliteit en duurzaamheid? Kies dan voor de opnieuw verbeterde Hollandse pan (OVH) bij uw leverancier.

Geglazuurde dakpannen

Wanneer u op zoek bent naar nieuwe dakpannen, dan zult u zeer waarschijnlijk ook de categorie geglazuurde dakpannen tegenkomen. Een geglazuurde dakpan is over het algemeen een keramische pan voorzien van een extra laagje. Deze glasachtige laag wordt voor het bakproces op de dakpan aangebracht. Tijdens het bakken zal deze laag zich aan het keramiek hechten en deze zo beschermen tegen de invloeden van weer en wind. Met een glazuurlaag is het tevens mogelijk om de kleur van het klei aan te passen. Kies voor een glanzende of matte laag, afhankelijk van uw wensen voor de stijl en uitstraling van uw woning in Zoetermeer.

oud-Hollandse dakpannen Zoetermeer

Kunststof dakpannen

Wij noemden hierboven al de mogelijkheid voor het plaatsen van dakpanplaten. Dakpanplaten zijn platen van kunststof of metaal, waarin de vorm van een dakpan is gedrukt. Hierdoor lijkt het van een afstand exact op een pannendak, terwijl de kosten een stuk lager liggen. Kunststof dakpanplaten hebben diverse voordelen ten opzichte van de metalen variant. Zo biedt het kunststof een betere geluidsisolatie en is het minder gevoelig voor deuken. Tot slot ontstaat er vrijwel geen condens onder de dakpanplaten van kunststof. Het nadeel van dit materiaal is dat het wat lichter is, wij raden daarom aan om enkel kleinere dakoppervlakken met dergelijke platen te bekleden.

Betonnen dakpannen

Om een betonnen, of sneldek, dakpan te maken wordt beton in een mal gegoten. Dit krijgt vervolgens de tijd om uit te harden. Eventueel wordt hierna een kleurcoating toegevoegd. Hierdoor krijgen de dakpannen de kleur van uw keuze. Daarnaast maakt dit de dakbedekking gladder waardoor mos en algen zich minder goed kunnen hechten. Een voordeel hiervan is dat schoonmaken van de bedekking hierdoor niet vaak nodig is. In vergelijking met een keramische pannen is de betonnen versie groter. Dit is ook de reden waarom ze tevens bekend staan als sneldek dakpannen. Dankzij het formaat is men immers sneller klaar met leggen.

nokvorsten Zoetermeer

Nokvorsten vastzetten

Door de continue invloed van weer en wind laat de specie rondom de nokvorsten vrij snel los. Dit zorgt ervoor dat de nokpannen kunnen verschuiven, met onder andere lekkage als mogelijk gevolg. Dit kan uiteindelijk zorgen voor schade aan de dakconstructie. Wilt u voorkomen dat er lekkage en verdere schade ontstaat? Laat dan regelmatig een dakspecialist uit Zoetermeer het dak en de nokvorsten controleren op mogelijke verschuivingen. Het vastzetten van de nokvorsten is vervolgens relatief eenvoudig. Een vakman gebruikt hiervoor nieuw dakmortel. De dakdekker verwijdert eerst mos, algen en ander vuil voordat hij de nokvorsten opnieuw gaat vastzetten.

kapotte nokpan Zoetermeer

Nokpannen

Nokpannen worden ook wel aangeduid met de term nokvorsten of zadelpannen. De nokpan wordt dan ook op de ‘ruiter’ in de nok van het dak geplaatst. Een nokpan is feitelijk de dakpan die het verbindingsstuk vorm tussen de standaard pannen aan beide zijden van het dak. De nokpannen hebben meestal een half ronde vorm. U hebt de keuze uit een groot aantal soorten en maten. Wilt u de nokvorsten laten vervangen of vernieuwen? Wij adviseren onze klanten uit Zoetermeer meestal om niet zelf het dak op te gaan. Dit is een zeer risicovolle klus, terwijl een dakdekker dit snel en vakkundig voor u kan afhandelen.

dakleien leggen

Dakleien

Dakleien bestaan uit leisteen. Deze soort dakbedekking heeft een ontzettend lange levensduur. Bij regelmatig schoonmaken of na het aanbrengen van een coating kunnen dakleien over het algemeen tot wel 80 jaar meegaan. Het leggen van dakleien gebeurt net als bij dakpannen van beneden naar boven. Hoe het plaatsen verder gaat, hangt af van het legpatroon. De maasdekking is hierbij het meest eenvoudig. Een vakman plaatst hierbij rechthoekige dakleien laag voor laag op het dak. Bij de ruitdekking heeft het zichtbare deel van elke daklei een ruitvorm. Bij de Rijnse dekking liggen de leien schuin oplopend op het dak. Elke daklei heeft bovendien een afgeronde onderkant. Bij de Leuvense dekking zit er ruimte tussen de dakleien.

shingles

Shingles

Na dakpannen zijn shingles het meest populair als dakbedekking. Ze worden vooral toegepast bij tuinhuisjes en schuurtjes maar ook bij woningen in Zoetermeer. Shingles bestaan uit bitumen. U hebt de keuze uit verschillende kleuren en drie verschillende vormen, namelijk: rechthoekig, zeshoekig of de beverstaartvorm. Shingles brengen vele voordelen met zich mee. Ze zijn namelijk toepasbaar in elk klimaat omdat ze goed tegen verschillende weersomstandigheden kunnen. Shingles zijn bovendien waterdicht, licht, flexibel en bestand tegen factoren zoals sterke wind, roest en het uitzetten en krimpen van de dakconstructie. U kunt ze eenvoudig schoonmaken met lauw water en groene zeep. Daarnaast absorberen shingles het geluid wat hagel of regen op een dak produceert.

Vrijblijvend contact

goedkope dakdekker Zoetermeer

Denkt u na over het vervangen, coaten, reinigen of impregneren van uw pannendak in Zoetermeer? Wilt u weten welke technieken hiervoor worden gebruikt en wat de gebruikelijke, bijbehorende prijs is? Vul het contactformulier zo exact mogelijk met uw wensen in. U ontvangt vervolgens zo spoedig mogelijk een offerte van een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Hopelijk tot snel!

Prijzen

De prijs voor een dakpan is afhankelijk van het materiaal waarvan het is gemaakt. Over het algemeen zijn betonnen pannen goedkoper dan de keramische variant, en zijn leiplaten nog duurder. Daarnaast is de prijs afhankelijk van de hoeveelheid dakpannen die u aanschaft. Zoals gebruikelijk daalt de prijs naar gelang u een groter aantal nodig hebt. Bent u benieuwd naar de prijzen van de producten bij leveranciers uit Zoetermeer? Vraag dan via het contactformulier een offerte aan van een specialist uit uw regio. Voor een algemene indicatie van de prijs verwijzen wij naar onderstaande tabel.

MateriaalPrijs (per 100)
Zwart keramiek€ 145,-
Wijnrood beton€ 80,-
Leiplaten€ 170,-