dakpannen vervangen

Dakpannen vervangen

Dakpannen vervangen is niet een klus die u gemakkelijk zelf kunt uitvoeren. Een vakman vervangt uw dakpannen snel en efficiënt: zo ervaart u zo weinig mogelijk overlast van de werkzaamheden én weet u zeker dat uw dak van goede kwaliteit is! Vakman nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de kosten voor het vervangen van dakpannen. Zo vindt u op deze pagina de prijs per m² voor het leggen van nieuwe dakpannen en leest u meer over de prijs voor het vervangen van dakpannen. Daarnaast leest u waar u op moet letten bij het selecteren van een vakman en of u een vergunning nodig heeft voor het vervangen.

  Gratis offertes vergelijken
  Gratis – Vrijblijvend

  Dakpannen vervangen kosten

  Wilt u de dakpannen vervangen en bent u benieuwd naar de kosten? De prijzen voor het vervangen van dakpannen zijn afhankelijk van het gekozen soort dakpan. Om nieuwe keramische dakpannen te laten leggen betaalt u een gemiddelde prijs van €60,- per m². De prijs per m² voor het leggen van betonnen dakpannen is iets lager, namelijk rond de €50,-. Wilt u kunststof dakpannen laten leggen? De prijs per m² ligt dan rond de €55,- per m².

  Wat kost dakpannen vervangen?

  Een keramisch pannendak vervangen kost ongeveer €3.000,-. Kunststof dakpanplaten op een dak van 50 m² kost gemiddeld €2.750,- en voor een betonnen pannendak liggen de kosten rond de €2.500,-. Benieuwd wat de dakpannen vervangen gaat kosten? Start direct uw gratis offerteaanvraag!

  Dakpannen leggen: wat is de prijs per m² in 2022?

  Soort dakpan Materiaal Prijs per m² *
  (inclusief leggen)
  Totale kosten *
  bij een dak van 50 m²
  Keramische dakpannen Klei € 60,- €3.000,-
  Betonnen dakpannen Beton € 50,- €2.500,-
  Kunststof dakpannen (dakpanplaten) Kunststof € 55,- €2.750,-

  * Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief leggen en btw. Vraag voor een exacte prijsberekening een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Wat kost dakpannen vervangen? Gratis offerte!

  Start uw gratis offerteaanvraag en vind een ervaren dakdekker bij u in de buurt!

  Start nu de offerteaanvraag

  Wanneer dakpannen vervangen?

  De levensduur van dakpannen ligt ergens tussen de 30 en 50 jaar. Maar als u een ouder huis hebt gekocht, is het waarschijnlijk niet direct duidelijk hoe oud de dakpannen precies zijn en weet u niet wanneer u de dakpannen moet vervangen.

  Hoe weet u wanneer u de dakpannen moet vervangen?

  Als het huidige pannendak flink beschadigd is, bijvoorbeeld door loslatende of poreus geworden dakpannen, dan is het verstandig om het pannendak te vervangen. Dit merkt u onder andere aan scheuren in de betondakpannen, of pannen die langzamerhand afbrokkelen. Twijfelt u of het tijd is om uw dakpannen te vervangen? Een dakspecialist kan dit snel en gemakkelijk voor u beoordelen. Start direct een gratis offerteaanvraag en vind een vakman bij u in de buurt.

  dakpannen laten vervangen

  Dakpannen vervangen én isoleren

  Als u toch al besluit uw pannendak te vernieuwen, dan is het een goed idee om het dak direct te isoleren. Door de dakpannen te vervangen én direct het dak te isoleren bespaart u namelijk op de energiekosten. Bovendien bent u toch al bezig met een kleine verbouwing: door de twee werkzaamheden te combineren zit u niet nóg een keer midden in een verbouwing.

  Dakpannen vervangen én isoleren: hoe werkt dat?

  De vakmannen verwijderen eerst het huidige pannendak. Nu het dakbeschot toch al blootligt, is het een kleine moeite om isolatiemateriaal op de dakspanten te bevestigen. Hierna leggen de vakmannen de dakpannen tot aan de nok weer terug. Dakpannen vervangen én isoleren? Vind snel een geschikte vakman bij u in de buurt: start uw gratis offerteaanvraag.

  Welke soort dakpan laten leggen?

  Wilt u nieuwe dakpannen laten leggen? Dan heeft u de keuze uit deze verschillende soorten:

  • Betonnen dakpannen: betondakpannen zijn de meest goedkope keuze. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in veel verschillende kleuren.
  • Keramische dakpannen: een keramisch pannendak heeft een heel natuurlijke uitstraling. Bovendien gaan keramische dakpannen langer mee dan betondakpannen.
  • Kunststof dakpannen: kunststof dakpannen vereisen maar weinig onderhoud en zijn snel en gemakkelijk te plaatsen.
  • Oud Hollandse dakpannen: de oud Hollandse dakpan herkent u aan de S-vorm. Deze dakpan is geschikt voor daken met een helling van 25 graden.
  • Geglazuurde dakpannen: deze zijn goed bestand tegen vervuiling, omdat mos en algen niet aan het oppervlak hechten.

  Benieuwd wat het vervangen van deze dakpannen gaat kosten? Start direct een gratis offerteaanvraag!

  soorten dakpannen

  Gebruikte of nieuwe dakpannen laten leggen?

  Woont u in een klassieke of traditionele woning? Dan heeft uw pannendak waarschijnlijk dezelfde authentieke uitstraling. Het is in dat geval vaak geen keuze om de dakpannen te vervangen door kunststof dakpanplaten of andere nieuwe dakpannen. Om dezelfde authentieke uitstraling te behouden is het mogelijk om te kiezen voor gebruikte dakpannen.

  Vind u de uitstraling minder belangrijk of woont u in een nieuwe woning?

  Dan is het altijd verstandiger om nieuwe dakpannen te laten leggen. Waarom? Omdat dit op de lange termijn de goedkoopste keuze is. De levensduur van nieuwe dakpannen ligt namelijk veel hoger dan de levensduur van gebruikte pannen. Meer informatie over de prijzen voor het vervangen van dakpannen? Start een gratis offerteaanvraag!

  Dakpannen vervangen; welke stappen volgt de dakdekker?

  Laat u nieuwe dakpannen leggen? De vakman gaat dan als volgt te werk:

  • Stap 1: het verwijderen van de oude dakpannen. Meestal zitten slechts enkele dakpannen vast aan het dakbeschot, waardoor het verwijderen van de dakpannen een klus is die relatief snel is uitgevoerd.
  • Stap 2: wilt u de dakpannen vervangen én isoleren? In dat geval brengt de vakman op dit punt het isolatiemateriaal aan.
  • Stap 3: het leggen van de dakpannen. De vakman begint bovenaan en werkt zo naar beneden. De dakpannen moet elkaar hierbij mooi overlappen en op de juiste afstand van elkaar liggen. De onderste rij nagelt de vakman vast.

  Op zoek naar een vakman bij u in de buurt? Start direct uw gratis offerteaanvraag!

  Dakpannen leggen in de nok

  In de meeste gevallen begint de vakman met het leggen van dakpannen in de nok. Na het leggen van een rij dakpannen in de nok, plaatst de vakman ook de nokvorsten. De nokvorst vastzetten gebeurt op verschillende manieren: door middel van een specie of een roestvrije schroef.

  De specie passen zij vooral toe bij het vervangen van dakpannen. Bij het leggen van dakpannen op nieuwbouwwoningen zullen de meeste vakmannen de nokvorst vastzetten met behulp van een schroef.

  Dakpannen vervangen, vergunning nodig?

  U laat uw dakpannen vervangen, heeft u een vergunning nodig? In de meeste gevallen is er voor het vervangen van de dakpannen geen vergunning nodig. Hier zijn natuurlijk een aantal uitzonderingen op: bij monumenten of beschermde dorpsgezichten is er altijd een vergunning nodig.

  Wilt u het dak ook laten isoleren? In dat geval bestaat de kans dat u het bouwvolume vergroot. Het is mogelijk dat u hier in uw gemeente een vergunning moet aanvragen. Twijfelt u? Op omgevingsloket.nl kunt u gemakkelijk vinden of u voor het vervangen van uw dakpannen inderdaad een vergunning nodig heeft.

  Keurmerken om op te letten

  Als u uw dakpannen laat vervangen, dan wilt u natuurlijk zeker zijn van de hoogste kwaliteit. Maar hoe weet u of de dakpannen echt van goede kwaliteit zijn? En of de vakman ervaren is in z’n werk? Er zijn een aantal keurmerken die u kunnen helpen bij het kiezen van een dakdekkersbedrijf.

  Als de vakman is aangesloten bij de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA), dan weet je zeker dat je te maken hebt met een betrouwbaar vakman. Een tweede branchevereniging is VEBIDAK. Een vakman aangesloten bij deze organisatie is gespecialiseerd in bedekken van platte daken. Weet u niet goed waar u op moet letten bij het selecteren van een vakman? Op komo.nl vindt u een handige checklist.

  dakpannen laten plaatsen

  Ontvang een gratis offerte op maat!

  Wilt u de dakpannen laten coaten of vervangen? Ga dan niet zelf aan de slag, maar schakel een ervaren dakdekkersbedrijf in. Zij vervangen uw dakpannen snel en efficiënt tegen een scherpe prijs. Of u nu kiest voor betondakpannen of een keramisch pannendak: profiteer van de hoogste kwaliteit met de hulp van een vakman.

  Start hier de offerteaanvraag.

  Benieuwd wat dakpannen vervangen kost? Vraag dan snel een offerte aan en laat uw dakpannen professioneel vervangen tegen een lage prijs. De offerte ontvangt u geheel vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!

  Gratis offerte aanvragen