dakpannen Papendrecht

Dakpannen Papendrecht

Nu bereikbaar.

Wilt u nieuwe dakpannen in Papendrecht laten leggen? In Nederland heeft u keuze uit verschillende materialen die geschikt zijn voor het bedekken van daken. Denk bijvoorbeeld aan leien, riet, EPDM of bitumen. De meest gebruikelijke vorm van dakbedekken zijn echter dakpannen. Dat is niet voor niks, want een pannendak is erg betrouwbaar en betaalbaar. Op deze pagina leest u alles over verschillende soorten pannen en hoe een goedkope dakwerker te werk gaat bij het vervangen van dakpannen en het reinigen en impregneren ervan. Benieuwd naar de kosten?
Start gratis offerteaanvraag!
U ontvangt dan een gratis offertes van ervaren dakdekkers uit uw regio. Ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes vergelijken

dakpannen vervangen

Wanneer dakpannen vervangen in Papendrecht?

Een pannendak heeft gemiddeld een levensduur van ongeveer dertig jaar. Na die dertig jaar het is meestal tijd om de dakpannen in Papendrecht te vervangen. De dakpannen worden dan poreus, waardoor vocht en algen de kans krijgen om de pannen binnen te dringen. U kunt zich voorstellen dat u dan grote kans op lekkages loopt.

Maar ook voordat de levensduur van dakpannen bereikt is, is het mogelijk dat uw dakschade oploopt tijdens een hevige storm. Het is dan vaak niet nodig de gehele bedekking te vervangen, een enkele pan is voldoende. Een goedkope dakwerker klimt graag voor u de ladder op.

Wilt u weten wat de prijs wordt voor nieuwe dakpannen? Vul dan het formulier in en u ontvangt een gratis offerte met een scherpe prijs.

dakpannen leggen Papendrecht

Dakpannen leggen Papendrecht

Bent u een handige klusser zonder hoogtevrees? Dan is het mogelijk om het leggen van dakpannen in Papendrecht zelf te doen. Toch is het altijd verstandig een ervaren vakman in te schakelen. Het werken op grote hoogte is namelijk gevaarlijk. Bovendien moet iedere dakpan precies goed gelegd worden om ervoor te zorgen dat het dak windvast en waterdicht is.

Hoe gaat de dakwerker te werk?

Een dakspecialist werkt van beneden naar boven bij het bevestigen van de pannen op panlatten. Hij zorgt ervoor dat de panlatten precies ver genoeg van elkaar bevestigd zijn, zodat de dakpannen elkaar overlappen. Als laatste plaatst hij de nokpannen. Gratis offertes ontvangen voor dakpannen leggen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Dakpannen leggen; waar let de vakman op?

Het is niet verstandig om zelf het dak op te klimmen om werkzaamheden aan het pannendak uit te voeren. Een professionele dakwerker heeft ruime ervaring en beschikt over de benodigde materialen en kennis om dakwerker goed uit te voeren.

Waar let de vakman allemaal op tijdens het dakpannen leggen in Papendrecht?

Voor het verankeren van iedere dakpan gebruikt de vakman speciale roestvrije schroeven. Dit is nodig omdat de schroeven anders door regen gaan roesten en afbreken. Daarnaast let de dakspecialist altijd op de veiligheid. Hij draagt meestal een veiligheidsharnas en hij verankert de ladder. Ook weet een dakwerker precies waar hij wel en niet kan staan op daken.

Nokvorsten vastzetten

In de nok van een pannendak zorgen speciale dakpannen voor een goede afsluiting van het dak. Deze pannen worden nokvorsten, of nokpannen, genoemd. De nokvorsten worden in de meeste gevallen vastgezet met cement, maar na verloop van tijd wordt dit poreus. Dan komt de nokvorst los te liggen of hij verschuift. Schakel in dat geval zo snel mogelijk een goedkope dakwerker in voor het vastzetten van de nokvorsten.

Waarom snel een dakwerker inschakelen?

U kunt zich voorstellen dat nokvorsten grote schade kunnen aanrichten wanneer ze naar beneden vallen. Bovendien zorgen losse nokvorsten voor daklekkage omdat regenwater niet meer wordt tegengehouden. Daklekkage door ontbrekende nokpannen kan schade aan de dakconstructie tot gevolg hebben.

Wat kosten dakpannen?

De prijzen van het laten leggen van een pannendak in Papendrecht zijn afhankelijk van het soort pannen dat u kiest. Keramische dakpannen zijn met een gemiddelde prijs per m² van €60,- duurder dan betonnen dakpannen, maar deze pannen gaan wel veel langer meer. Pannen van beton hebben een gemiddelde prijs per m² van €50,-. Heeft u een dak van 50 m²? Dan bent u voor de bedekking met betonpannen gemiddeld €2.500,- kwijt voor het hele dak.

Kijk in de prijstabel voor meer prijsvoorbeelden!

Het is lastig om van tevoren al een exacte prijs voor uw dakpanklus te geven, omdat deze van verschillende factoren afhankelijk is. Wilt u weten wat uw nieuwe pannendak precies gaat kosten? Vraag dan gratis offertes op maat aan van een dakwerker.

Prijzen dakpannen leggen 2024

Soort dakpan Materiaal Kosten per m² *
(inclusief montage)
Totaalkosten *
(bij een dak van 50 m²)
Keramische dakpannen Klei €60,- €3.000,-
Betonnen dakpannen Beton €50,- €2.500,-
Kunststof dakpannen (dakpanplaten) Kunststof €55,- €2.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief montage en btw. Vraag voor een exacte prijsberekening gratis en vrijblijvend offertes aan.

Exacte prijs ontvangen voor dakpannen leggen Papendrecht?

Vul het offerteformulier voor gratis offertes en ontdek de scherpe prijzen!

Welke dakpannen in Papendrecht kiezen?

Wanneer u een nieuw pannendak laat leggen of alleen uw dakpannen laat vervangen in Papendrecht, heeft u ruime keuze uit verschillende soorten (gebruikte) pannen. Iedere soort heeft eigen voor- en nadelen. In Nederland worden geglazuurde kleidakpannen het meest verkocht, maar betonnen pannen worden steeds populairder.

Kleidakpannen worden van klei gemaakt. Dakpannen van beton zijn een stuk goedkoper. Daarnaast heeft u ook keuze uit leien of kunststof dakplaten. Dankzij de vele opties kunt u de bedekking helemaal laten aansluiten op de bouwstijl van uw woning. Benieuwd naar de verschillende prijzen? Ontvang gratis offertes.

nokvorsten zetten Papendrecht

Betonnen dakpannen

Heeft uw bekapping een dakhelling van minimaal 15 graden? Dan is het mogelijk om dakpannen van beton te plaatsen. Deze staan ook wel bekend als sneldekdakpannen. Een sneldekpan is namelijk groter dan de kleiversie. Hierdoor is een dakwerker sneller klaar met het leggen van de dakbedekking.

Het is mogelijk om een beschermlaag aan te brengen op de betonnen pannen. De beschermlaag maakt een sneldekpan gladder waardoor vuil als mossen en algen zich minder goed kunnen hechten. Dit bevordert de levensduur van de sneldekpan. Schoonmaken is daarnaast minder vaak nodig. Als schoonmaken al wel nodig is dan doet u dit eenvoudig met water.

De gemiddelde prijs per m² voor betondakpannen is €50,-. De pannen hebben een levensduur van ongeveer 30 jaar.

Voordelen betonnen dakpannen

Vormvaste betonnen dakpannen bieden vele voordelen voor uw woning. Het grootste voordeel is de aantrekkelijke prijs en het feit dat het leggen zeer snel gaat. Daarom wordt een betondakpan ook wel sneldekpan genoemd.

Een betonnen sneldekpan biedt de volgende voordelen:

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Zeer snel te leggen
 • Uv-bestendig
 • Maat- en vormvast
 • Grote keuze aan kleuren en vormen

Keramische dakpannen

Keramische pannen worden gemaakt van gebakken (rivier)klei, vaak afkomstig uit Nederland. U heeft keuze uit een gegolfde of een vlakke afwerking. De kleur van keramische pannen wordt bepaald door de samenstelling van de klei. Geglazuurde kleidakpannen hebben een authentieke en natuurlijke uitstraling, die goed bij traditionele en moderne woningen past.

Bij het bakken kan een glazuurlaag toegevoegd worden, die ervoor zorgt dat mossen en algen zich niet goed kunnen hechten. Vooral met een glazuurlaag hebben kleidakpannen en lange levensduur, van minimaal 60 jaar. Kleidakpannen hebben een prijs per m² van gemiddeld €60,- en een levensduur van 60 jaar.

Voor een exacte prijs van keramische dakpannen op uw dak vraagt u hier gemakkelijk gratis en vrijblijvend offertes aan.

Voordelen keramische dakpannen

Wanneer u kiest voor het laten leggen van kleidakpannen, profiteert u van vele voordelen. Geen andere dakpan heeft dezelfde natuurlijke en authentieke uitstraling. Bovendien gaan keramische dakpannen, vooral met een glazuurlaag, erg lang mee.

De voordelen van (geglazuurde) kleidakpannen pannen:

 • Zeer lange levensduur
 • Een authentiek uiterlijk
 • Uv-bestendig
 • Bestendig tegen vuil, mossen en algen
 • Grote keuze aan kleuren en vormen

Kunststof dakpannen

Wilt u uw dak laten vervangen? Een nieuwe ontwikkeling in bedekking voor daken zijn kunststof dakpannen. Kunststof pannen zijn een manier om dak snel, goedkoop en toch stijlvol te vervangen. Kunststof pannen worden niet per stuk gelegd, maar in grotere dakpanplaten. Dat maakt ook dat het leggen zo snel gebeurt. De platen zijn licht van gewicht en ook met isolatie verkrijgbaar.

Wat zijn de nadelen?

Kunststof pannen kunnen na enkele jaren dof worden. Ook is de geluiddemping bij regen- en hagelbuien minder goed. De dakplanplaten zijn minder geschikt om te leggen op een dakkoepel of dakkapel. De prijs per m² van kunststof pannen ligt op gemiddeld €55,-.

Bel met 085 500 9952 of vul het offerteformulier in als u wilt weten wat het leggen van kunststof dakpannen op uw dak kost.

keramische dakpannen Papendrecht

Wat zijn Oud Hollandse dakpannen?

Omdat in Nederland al heel lang gebruik wordt gemaakt van dakpannen als dakbedekking, bestaat er een zogeheten Oud Hollandse dakpan. Deze soort is te herkennen aan de lange en smalle vorm, en de diepe bocht die in de pan ligt. De Oud Hollandse dakpan wordt ook wel holle pan, of S pan genoemd.

Het voordeel van deze dakpansoort is dat het water door de diepe curve gemakkelijk wegloopt. Dit maakt een Oud Hollandse dakpan erg geschikt voor het Nederlandse weer, vandaar de naam. Om te voorkomen dat er lekkage ontstaat is het belangrijk dat de hellingshoek van het dak minimaal 25 graden is.

Geglazuurde dakpannen

Een geglazuurde dakpan is een keramische dakpan die voor het bakproces is voorzien van een speciale glasachtige laag, waardoor weinig onderhoud meer nodig is. Tijdens het bakken is deze laag zich gaan hechten aan het oppervlak van de pan, en beschermt deze zo tegen de invloeden van weer en wind. Daarnaast hebben geglazuurde dakpannen een mooie diepe kleur.

Door te variëren in de glazuurlaag is het tevens een optie om diverse kleuren met het glazuren te creëren. Bij onze specialisten hebt u de keuze uit zowel matte als glanzende geglazuurde dakpannen. Vraag via het offerteformulier naar de prijzen en voorwaarden voor geglazuurde pannen voor uw woning of bedrijfspand.

Holle of platte dakpannen; welke kiezen?

Wilt u uw bedekking op het dak laten vervangen? U heeft keuze uit holle of platte pannen. Platte pannen, of tegelpannen, zijn geschikt voor daken met een minimale hellingsgraad van 35 graden. Op plattere daken is het leggen van holle dakpannen geschikter.

Er zijn drie soorten holle dakpannen: met sluiting, zonder sluiting en met een lichte golving. Welke soort voor uw woning het meest geschikt is, is afhankelijk van de hellingsgraad van het dak.

Platte dakpannen hebben vaak ribben, die u duidelijk over het dak ziet lopen. De centrale rib zorgt voor extra stevigheid. Tegelpannen kunnen pas gelegd worden bij een minimale hellingsgraad van 35 graden.

Nieuwe of gebruikte dakpannen?

Bent u de eigenaar van een historisch pand? Dan is het begrijpelijk dat u het pannendak bij vervangen gelijk houdt aan de oorspronkelijke stijl. Het is vaak lastig of niet mogelijk om exact gelijke pannen te vinden met dezelfde oorspronkelijke stijl. Bij de meeste dakwerkers is het mogelijk om gebruikte dakpannen te bestellen met de juiste vorm en uitstraling.

Wanneer kiest u wel voor nieuwe dakpannen in Papendrecht?

Wanneer uw dakwerker niet genoeg passende, gebruikte dakpannen in de oorspronkelijke stijl van uw woning kan vinden, is het nodig om nieuwe te kiezen. Ook wanneer de gebruikte originele pannen beschadigd zijn, zijn ze niet meer geschikt voor het vervangen van daken.

Afmetingen dakpannen

Dakpannen zijn in Papendrecht verkrijgbaar in een aantal standaard afmetingen. Een standaard dakpan heeft afmetingen met een hoogte van 35 tot 40 centimeter en een breedte van 20 tot 30 centimeter. Een nokpan heeft meestal een kortere lengte, tussen 30 en 35 centimeter. Voornamelijk bij keramische pannen komen wel eens afwijkingen in de afmetingen voor, omdat het een natuurproduct is. Het vochtgehalte in de klei en de oventemperatuur variëren soms, waardoor bakkrimp kan ontstaan.

Dakpan op maat?

In de meeste gevallen worden dakpannen niet op maat gemaakt. Wanneer u pannen met smallere afmetingen nodig heeft voor bijvoorbeeld rond een dakkapel, slijpt de vakman de dakpan bij.

Dakpannen voor de beste prijs?

Ontvang gratis offertes van specialisten uit Papendrecht.

Dakpannen reinigen Papendrecht

Door de groei van mos en algen worden dakpannen na verloop van tijd aangetast. Wanneer u dit proces te lang door laat gaan, dan zullen de wortels van de mossen in de poriën van de dakpannen groeien. Het gevolg is poreuze pannen en daardoor lekkages en beschadigingen.

Hoe voorkomt u problemen?

Dergelijke problemen kunt u voorkomen door de dakbekleding periodiek te reinigen. Het reinigen van dakpannen in Papendrecht bestaat uit drie stappen. Eerst wordt met behulp van hoge druk de mossen en algen los gespoten. Vervolgens zal het opgeloste vuil van het dak worden gespoeld. Als laatste stap van de dakpanreiniging behandelt de dakexpert bij het reinigen de pannen na met een algendoder. Ontdek nu de scherpe prijs. Vraag gratis offertes aan.

Dakpannen coaten

Na het reinigen van de dakpannen zijn er twee stappen die u vervolgens kunt ondernemen. Eén daarvan is het coaten van de dakpannen in Papendrecht. Bij het coaten – wat met name wordt toegepast op dakpannen van beton – brengen dakwerkers een beschermende laag aan op het dakoppervlak, bijvoorbeeld door deze met een kwast te verven.

Het verven van de toplaag voorkomt dat vuil en mos zich hechten aan de pannen, en dat vocht geweerd wordt. Vuil zoals mos en algen kunnen er namelijk voor zorgen dat dakpannen poreus worden waarna beschadigingen en lekkages kunnen ontstaan. Het nadeel van coaten is dat men hierbij alleen het zichtbare oppervlak behandelt. De bedekte delen zullen continu vochtig blijven, en daardoor in minder goede staat.

Dakpannen reinigen én coaten!

Bekijk in deze video het eindresultaat van het reinigen en coaten van dakpannen.

Voordelen dakpannen impregneren

Naast coaten, is ook impregneren een manier van het bewerken van de dakpannen. Bij het impregneren wordt de dakbekleding eveneens waterdicht en waterafstotend gemaakt. Dit wordt zowel bij betonnen als keramische dakpannen toegepast. Een groot voordeel van het impregneren is dat het minder kosten met zich meebrengt dan coaten.

Er zijn meer voordelen!

Ook zorgt het impregneren tevens voor een betere isolatiewaarde van het dak. Wilt u deze klus graag zelf uitvoeren? Het is mogelijk om voor het impregneren hetzelfde product te gebruiken als voor het afdichten van de gevel. Benieuwd naar de prijs voor het impregneren? Bel een dakdekkersbedrijf uit uw regio op via 085 500 9952 of vraag via het offerteformulier gratis en vrijblijvend offertes aan.

Alternatieven voor dakpannen

Wilt u liever geen dakpannen op uw zadeldak? Naast dakpannen in Papendrecht zijn er ook alternatieve bedekkingen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan leien of dakshingles. Dit zijn vierkante plaatjes die met overlap geplaatst worden. U heeft bijvoorbeeld keuze uit kunstleien of natuurleien. Wilt u meer weten over alternatieve dakbedekkingsmaterialen? Lees dan snel verder op deze pagina. Direct gratis offertes ontvangen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

geglazuurde dakpannen Papendrecht

Dakpanplaten

Dakpanplaten zijn grotere platen die van staal, kunststof of aluminium gemaakt worden. De platen hebben een dakpanmotief, waardoor het lijkt als uw bedekking uit losse pannen bestaat. Het leggen gaat met de platen echter een stuk sneller.

Wanneer u kiest voor stalen dakpanplaten, kiest u het best voor gegalvaniseerd staal. Dit staal heeft een roestwerende coating. De platen zijn ook geschikt voor daken met een lichte helling tussen 7 en 10 graden. Bovendien kunnen ze bij vervangen op de bestaande bedekking geplaatst worden.

Dakpanplaten leggen

Wanneer u het zadeldak van uw woning wilt vervangen en voorzien van nieuwe bedekking, is het gebruik van dakpanplaten een goed idee. Het leggen van deze platen is over het algemeen geen lastige klus, die dakwerkers snel voor u uitvoeren. U bestelt de platen op maat, maar soms moet de dakwerker ze nog op maat maken. Daarvoor gebruikt hij een metaalzaagblad of een knabbelschaar.

De platen hebben een dakpanmotief, waardoor het net lijkt of u een echt pannendak heeft. Wel is het belangrijk dat de dakspecialist de platen goed vastzet, zodat er geen wind onder kan komen. U koopt de platen geïsoleerd, of u kiest voor los isolatiemateriaal.

Dakleien

Naast dakpannen zijn dakleien erg populair als bedekking. U hebt de keuze uit natuurleien en kunstleien. Natuurleien worden gemaakt van natuursteen, afkomstig uit steengroeves. Kunstleien bestaan uit vezelcement. De dakleien hebben beide hun eigen voor- en nadelen. Kunstleien krijgen in de fabriek een speciale coatinglaag. Dankzij het coaten stoten de dakleien vuil en vocht af.

Hoe lang is uw dak beschermd?

Na circa 10 jaar slijt deze laag, waardoor algen en mossen zich aan de dakleien hechten. U kunt dit schoonmaken met behulp van een hogedrukspuit en een mosdodend middel. Na het reinigen moet u opnieuw een coating aanbrengen op de dakleien. Na de dakpanreiniging is deze weer tien tot vijftien jaar beschermd tegen vuil en hoeft u weinig onderhoud te plegen.

Shingles

Shingles worden veelal toegepast op daken van tuinhuisjes, schuurtjes en blokhutten. Dankzij de verschillende mogelijkheden ziet u shingles echter ook steeds vaker op woonhuizen verschijnen.

Shingles hebben vele verschillende voordelen!

Ze bestaan veelal uit bitumen, dit is waterdicht en bestand tegen hitte, vorst, sterke winden en roest. Shingles houden geluid tegen. Ze filteren namelijk lawaai, ideaal als het hagelt en uw slaapkamer zich op zolder bevindt. Shingles zijn erg licht waardoor een sterke dakconstructie niet nodig is. Een dak moet echter een hellingshoek van meer dan 15 graden hebben. Als dit niet het geval is dan is het verstandig om een andere dakbedekking toe te passen.

Keurmerken om bij dakpannen op te letten

Er is een aantal keurmerken waar u op kunt letten bij het inschakelen van een goedkope dakpanspecialist uit Papendrecht.

 • Het KOMO-keurmerk is een bewijs van kwaliteit voor alle bouwproducten en -processen. De bouwbedrijven en producten worden geregeld gecontroleerd op het leveren van vakwerk. Meer weten? Kijk op komo.nl.
 • Dakdekkersbedrijven die zijn aangesloten bij de NDA werken samen om een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau te bieden. Op nda.nl leest u meer over dit kwaliteitskeurmerk en erkende dakdekkersbedrijven.
 • Vebidak is de branchevereniging van bitumineuze en kunststof dakdekkersbedrijven. De aangesloten bedrijven voldoen aan hoge eisen op het gebied van bedrijfsvoering en ondernemerschap. Op vebidak.nl vindt u meer informatie.

Waarom een dakpanspecialist inschakelen?

U schakelt via het offerteformulier of via 085 500 9952 gemakkelijk een goedkope dakpanspecialist uit Papendrecht voor het vervangen, leggen, reinigen, coaten of impregneren van pannendaken. Met een vakkundige dakpanexpert bent u altijd verzekerd van kwalititeitswerk! U hoeft zelf het gevaarlijke werk niet te doen of speciaal gereedschap aan te schaffen. Bovendien krijgt u van een dakdekkersbedrijf vaak garantie op de dakwerken.

Een professionele dakpanspecialist uit Papendrecht biedt onder meer de volgende voordelen:

 • U hoeft zelf geen hoge ladder op te klimmen.
 • Met een specialist weet u zeker dat de pannen op de juiste manier gelegd worden.
 • Het dakdekken verloopt snel en probleemloos met een vakkundige dakwerker.
Recent aangevraagde offertes in Zuid-Holland en omgeving
Dakpannen van schuur vervangen in Rotterdam
Dakpannen leggen op nieuwbouwwoning in Den Haag
Dakpannen reinigen in Alkmaar
Dakpannen reinigen en coaten in Zoetermeer
Betonnen dakpannen plaatsen in Leiden
Dakpannen vastzetten in Dordrecht
Kostenoverzicht voor keramische dakpannen in Leidschendam
Nokvorsten vastzetten in Schiedam
Offerte voor Oud Hollandse dakpannen in Barendrecht
Schuur voorzien van dakpanplaten in Delft

gebruikte dakpannen Papendrecht

Dakpannen Papendrecht? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u dakpannen in Papendrecht laten leggen of vervangen? Schakel dan voor het vervangen een vakkundige en goedkope dakwerker in. U heeft dan zelf nergens omkijken naar. Bent u benieuwd naar de kosten van het laten reinigen, coaten of impregneren van uw pannendak? Met een professionele dakdekker bent u bij alle dakwerken verzekerd van een goede kwaliteit.

Vraag via het offerteformulier eenvoudig een kosteloze en vrijblijvende offerte aan van een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Wilt u liever direct contact met een erkende dakwerker? Bel dan naar 085 500 9952.

Een dakdekker uit is u ook graag van dienst met andere dakwerken, zoals het vervangen van dakgoten.