dakpannen Noord-Holland

Dakpannen Noord-Holland

085 500 9955

Nu bereikbaar.

Dakpannen in Noord-Holland zijn een populaire vorm van dakbedekking. Logisch natuurlijk, gezien dakpannen lang meegaan, verkrijgbaar zijn in allerlei kleuren, formaten en soorten en zorgen voor een mooie uitstraling. Meestal kiezen mensen voor het leggen van klei- of betondakpannen, maar een pannendak van kunststof is ook een optie. Bij beschadigingen of verouderingen is het belangrijk om de dakpannen op tijd te vervangen om waterschade te voorkomen. Benieuwd naar de prijzen voor een klus omtrent uw dakpannen?
Start gratis offerteaanvraag!
U ontvangt dan een gratis offerte van een ervaren dakdekker uit uw eigen regio. Lees snel verder, want op deze pagina ontdekt u alles over de soorten dakpannen, de kosten en het proces van dakpannen leggen.

  Gratis offerte ontvangen  Gratis – Vrijblijvend

  dakpannen vervangen

  Wanneer dakpannen vervangen in Noord-Holland?

  U moet uw dakpannen laten vervangen in Noord-Holland wanneer ze te veel beschadigd zijn of aan het einde van hun levensduur zijn. Door een storm of andere omstandigheden kan een dakpan kapotgaan. Het voordeel van een pannendak is dat een dakwerker eenvoudig één of meerdere dakpannen vervangt. Bij veroudering of slijtage is het vaak noodzakelijk om het gehele pannendak te vervangen. Zijn de pannen poreus geworden? Met een speciale dakcoating maakt u het dak weer helemaal waterdicht.

  Tijdens het vervangen van de dakpannen controleert de vakman altijd de conditie van het dakbeschot en de constructie. Bij houtrot, verzakkingen of andere grote problemen is het verstandig om ook de constructie te laten vervangen. Plaats direct dakisolatie tijdens het vervangen om te besparen op de energiekosten. Veel warmte gaat namelijk verloren via het dak.

  Benieuwd naar de prijzen van dakpannen vervangen? Vraag dan een gratis offerte aan.

  dakpannen leggen Noord-Holland

  Dakpannen leggen Noord-Holland

  De vakman plaatst de dakpannen in Noord-Holland op de dubbele latstructuur. De latstructuur bestaat uit pan- en tengellatten. De vakman begint altijd onderaan en werkt dan in een waaiervorm naar boven. De onderste rij pannen wordt vastgemaakt op de panlat. Hiervoor gebruikt de vakman speciale schroeven. De volgende rij pannen worden met de onderkant op de onderliggende rij gelegd. Afhankelijk van het type dakpan is het soms nog nodig om ook de overige dakpannen te verankeren.

  De dakwerker werkt zo naar boven tot de twee dakhelften elkaar raken. De bovenste rij dakpannen worden nokvorsten genoemd. Een nokpan is een halfronde dakpan die beide dakhelften afsluit. De nokpannen worden vastgemaakt met schroeven of met specie. Gratis offerte ontvangen voor dakpannen leggen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

  Dakpannen leggen; waar let de vakman op?

  Voor het verankeren gebruikt de dakwerker speciale roestvrije schroeven. Wanneer er geen roestvrije schroeven gebruikt worden, kunnen de schroeven aangetast raken door regenwater en breken.

  Het onderdak van een pannendak bestaat onder andere uit een latstructuur van pan- en tengellatten. Deze panlatten moeten minstens 1,5 centimeter dik zijn. Het is belangrijk dat het onderdak correct gelegd is. Anders is het dak niet goed waterdicht en isolerend.

  De vakman let ook altijd op de veiligheid. Hij draagt meestal een veiligheidsharnas voor meer valbescherming en verankert de trap. Daarnaast draagt hij antislip werkschoenen om uitglijden te voorkomen. Ook weet de vakman precies waar hij wel en niet kan staan op het dak. Hij gaat alleen op de gordingen (de panlatten) staan, zodat hij het onderdak niet beschadigt.

  Nokvorsten vastzetten

  Nokvorsten zijn speciale dakpannen die de ruimte tussen de twee dakhelften, de nok, afsluiten. Voor de waterdichtheid van het zadeldak is het zeer belangrijk dat de nokvorsten op de juiste manier gelegd en vastgezet worden. Na een storm is het verstandig om te controleren of alle nokpannen nog goed liggen. Controleer ze ook regelmatig op beschadigingen of poreusheid. De dakwerker maakt ze vaak vast met roestvrije schroeven.

  Een nokvorst vastzetten met cement?

  Dit wordt ook wel de natte manier genoemd. De vakman gebruikt specie om de nokpannen vast te metselen. Nadelig aan deze methode is dat er vorstschade kan ontstaan en dat er geen ventilatie mogelijk is. Vorstschade voorkomt u door te kiezen voor flexibele specie.

  Wat kosten dakpannen?

  De totaalprijzen voor het vervangen en leggen van dakpannen in Noord-Holland zijn afhankelijk van het type dakpan die u kiest. Keramische dakpannen kosten ongeveer €60,- per m².

  De kosten per vierkante meter voor betondakpannen is iets lager, namelijk gemiddeld €50,-. Deze prijzen zijn inclusief de montage.

  Het leggen van een pannendak van 50 m² met geglazuurde dakpannen kost ongeveer €3.000,-. Betonnen dakpannen zijn €500,- goedkoper, maar gaan minder lang mee. In plaats van beton of klei is het ook mogelijk om te kiezen voor kunststof. Dit kost ongeveer €55,- per m².

  Wist u dat warmte opstijgt?

  Doordat warmte opstijgt verliest u veel warmte uit uw woning wanneer het dak niet goed geïsoleerd is. Laat indien nodig bij het leggen van een nieuw pannendak direct dakisolatie aanbrengen en bespaar aanzienlijk op de energiekosten. Benieuwd naar de exacte kosten voor nieuwe dakpannen? Ontvang een gratis offerte.

  Prijzen dakpannen leggen 2021

  Soort dakpan Materiaal Kosten per m² in 2021*
  (inclusief montage)
  Totaalkosten in 2021*
  (bij een dak van 50 m²)
  Keramische dakpannen Klei €60,- €3.000,-
  Betonnen dakpannen Beton €50,- €2.500,-
  Kunststof dakpannen (dakpanplaten) Kunststof €55,- €2.750,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief montage en btw. Vraag voor een exacte prijsberekening een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Exacte prijs ontvangen voor dakpannen leggen Noord-Holland?

  Vul het offerteformulier voor een gratis offerte en ontdek de scherpe prijzen!

  Gratis offerte ontvangen

  Welke dakpannen in Noord-Holland kiezen?

  Dakpannen worden gemaakt van klei, beton of van kunststof. Wanneer u de nieuwe dakpannen in Noord-Holland gaat leggen, heeft u niet alleen de keuze uit verschillende materialen, maar ook uit verschillende formaten en vormen.

  Keramische dakpannen worden het meest gelegd. Dit pannendak gaat namelijk zeer lang mee en blijven lang mooi. Betonnen dakpannen zijn een stuk goedkoper, maar hebben ook een kortere levensduur. Het is ook mogelijk om dakpanplaten van pvc te leggen. Benieuwd naar de verschillende prijzen? Ontvang een gratis offerte.

  nokvorsten zetten Noord-Holland

  Betonnen dakpannen

  Een goedkope betonnen dakpan wordt ook wel een sneldekpan genoemd. Een sneldekpan is namelijk groter, waardoor het leggen een stuk sneller gaat. Omdat betondakpannen niet gebakken worden in een oven, zijn ze milieuvriendelijker dan die van keramiek. Ze gaan echter ook minder lang mee dan de dakpannen van klei en vereisen meer onderhoud. Een betondakpan is maatvast. Dit betekent dat het materiaal niet uitzet of krimpt bij temperatuurverschillen.

  Hoe worden goedkope betondakpannen gemaakt?

  Het beton wordt in een mal gegoten en hard daarna uit. Het is verstandig om een coating aan te brengen op een sneldekpan. Deze coating is vuilafstotend en voorkomt mosgroei. Soms denken mensen dat een sneldekpan alleen in grijstinten verkrijgbaar is, maar dit is niet het geval.

  De gemiddelde prijs per m² voor een sneldekpan is €50,-. Ze gaan ongeveer 30 jaar mee.

  Voordelen betonnen dakpannen

  Betonnen dakpannen hebben meerdere voordelen. Doordat ze maatvast zijn, ontstaan er niet snel scheuren. Het materiaal zet namelijk niet uit en krimpt niet door invloed van temperatuurswisselingen. Ook zijn ze iets groter en gaat het leggen daardoor sneller. Een betondakpan wordt daarom ook wel een sneldekpan genoemd.

  Betondakpannen zijn:

  • een budgetvriendelijke optie;
  • verkrijgbaar in meerdere formaten en kleuren;
  • maatvast en zeer stabiel.

  Keramische dakpannen

  Keramische dakpannen worden gemaakt van rivierklei. Vaak wordt hier gewoon klei uit de Hollandse rivieren gehaald. De kleur wordt bepaald door de samenstelling van de klei. Dit dakpantype gaat zeer lang mee door de glazuurlaag. Doordat het oppervlak glad is, kan vuil zoals mos en algen zich niet goed hechten.

  Wat is de werkwijze om keramische dakpannen te maken?

  Er wordt rivierklei in een mal gedrukt. Daarna gaat de klei in een extreem hete oven en wordt het materiaal gebakken. Meestal kiezen mensen voor een dakpan met ingebakken glazuurlaag. Deze gaan het langste mee, hebben een mooie uitstraling en blijven zeer lang mooi.

  De prijs per m² voor een keramisch pannendak is €60,-. De gemiddelde levensduur is 60 jaar.

  Voor een exacte prijs van keramische dakpannen op uw dak vraagt u hier gemakkelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Voordelen keramische dakpannen

  Wil je dakpannen die jarenlang mooi blijven en een lange levensduur hebben? Kies dan voor kleidakpannen. Doordat de rivierklei op hoge temperatuur gebakken wordt, blijft het materiaal zeer lang mooi. Vooral met een ingebakken glazuurlaag.

  Dit zijn de voordelen van kleidakpannen:

  • Zeer lange levensduur
  • Blijven lang mooi
  • Verkrijgbaar in allerlei kleuren

  Kunststof dakpannen

  Een pannendak kan ook gemaakt worden van kunststof. Hierbij gaat het meestal om dakpanplaten en niet om losse dakpannen. De dakpanplanten zijn één tot enkele vierkante meters groot en hebben de uitstraling van dakpannen. Het grootste voordeel is dat het leggen van de dakplaten zeer snel gaat. Daarnaast zijn de pvc-dakplaten licht van gewicht.

  Nadelig aan pvc-dakplaten is dat ze niet lang meegaan. De gemiddelde levensduur is 15 tot 20 jaar. Daarnaast kan het voorkomen dat het materiaal na een paar jaar een doffe kleur krijgt. Kies altijd voor geïsoleerde dakplaten. Anders verliest u veel warmte en heeft u snel last van geluidsoverlast, bijvoorbeeld tijdens een hagelbui.

  De gemiddelde prijs per m² voor kunststof dakpannen is €55,-. De levensduur is ongeveer 15 tot 20 jaar.

  Bel met 085 500 9955 of vul het offerteformulier in als u wilt weten wat het leggen van kunststof