dakpannen Lunteren

Dakpannen Lunteren

Nu bereikbaar.

Dakpannen zijn in Lunteren nog steeds de meest populaire dakbedekking voor woningen met hellende daken. Met het juiste onderhoud gaat een pannendak zeer lang mee. Vaak kiezen mensen voor het leggen van kleidakpannen, maar ook budgetvriendelijke betondakpannen zijn een optie. Meer hierover weten? Op deze pagina geven we u handige informatie over de dakpansoorten en de gemiddelde kosten. Direct gratis offertes ontvangen voor onderhoud of het leggen van dakpannen?
Start gratis offerteaanvraag!
U ontvangt dan een gratis offertes van ervaren dakdekkers uit uw regio.

Gratis offertes vergelijken

dakpannen vervangen Lunteren

Wanneer dakpannen vervangen in Lunteren?

Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om de dakpannen te vervangen in Lunteren van uw woning of bedrijfspand. Zo moet u dakpannen die kapot zijn zo snel mogelijk repareren. Een kapotte dakpan beschermt uw woning namelijk niet meer en hierdoor kan er waterschade ontstaan.

Andere redenen om de dakpannen te vervangen zijn ouderdom, slijtage of dat u er simpelweg op uit bent gekeken. Na verloop van tijd wordt een pannendak poreus. In dat geval moet u de dakpannen laten vervangen of coaten met een speciaal waterdichte dakcoating. Een vakman controleert ook altijd de conditie van de dakconstructie. Waar nodig vervangt hij panlatten en isolatie. Bel naar 085 500 9957 voor direct contact met een dakwerker uit de regio.

dakpannen leggen

Dakpannen leggen Lunteren

Het leggen van dakpannen in Lunteren vereist veel vakkennis en ervaring. Het moet namelijk zeer zorgvuldig uitgevoerd worden voor een waterdicht resultaat. Dakpannen worden op een latstructuur geplaatst, panlatten genaamd. Een dakwerker begint altijd onderaan en werkt zo naar boven toe. De bovenste rij dakpannen worden nokvorsten genoemd. Dit zijn halfronde dakpannen en sluiten de verbindingen tussen de dakhelften af.

De onderste rij dakpannen maakt de vakman vast met speciale schroeven, hetzelfde geldt voor de bovenste rij. Nokvorsten worden vastgemaakt met roestvrije schroeven of met specie. Gratis offertes ontvangen voor dakpannen leggen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Dakpannen leggen; waar let de vakman op?

Bij het leggen van nieuwe dakpannen let de dakwerker erop dat de dakpannen op de lattenstructuur geplaatst worden. De panlatten moeten minstens 1,5 centimeter dik zijn. Daarnaast gebruikt hij altijd roestvrije schroeven, zodat de schroeven niet aangetast worden door regenwater.

Een vakman weet precies waar hij mag staan op het dak en gebruikt daarnaast altijd bescherming. Denk aan antislip-schoenen om uitglijden te voorkomen en een veiligheidsharnas voor valbescherming.

Nokvorsten vastzetten

Nokworsten worden vaak vastgezet met specie. Het is belangrijk om de nokpannen met enige regelmaat te controleren op barsten en loszittende pannen. Specie kan namelijk poreus worden of kapotvriezen. In dat geval zit een nokvorst niet meer goed vast. Een lekkage via de nokvorsten merkt u vaak pas laat op. Met onderhoud voorkomt u dus problemen.

Kan een nokvorst ook met schroeven vastgezet worden?

In plaats van specie gebruikt een dakwerker ook wel schroeven voor het vastzetten van nokvorsten. Voordelig is dat de nokpannen nu beter ventileren. Dit is bij specie niet het geval, dit sluit namelijk de gehele dakpan af.

Wat kosten dakpannen?

Benieuwd wat dakpannen in Lunteren ongeveer kosten, inclusief montage? De prijs per m² voor dakpannen van keramiek is gemiddeld €60-. De prijs per m² voor betondakpannen ligt iets lager, namelijk op een gemiddelde prijs per m² van €50,-. Een dak van 50 vierkante meter voorziet u al van dakpannen vanaf €2.500,- inclusief het vervangen en plaatsen door een dakwerker. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren, denk aan het type dakpan, de grootte van het dak en de arbeidskosten.

Plaats dakisolatie!

U bespaart met dakisolatie aanzienlijk op de energiekosten. Met isolerend materiaal voorkomt u namelijk dat er warmte vervliegt uit uw woning. Hierdoor verwarmt u uw woning efficiënter. Vul het offerteformulier in en vergelijk gratis offertes.

Prijzen dakpannen leggen 2024

Soort dakpan Materiaal Kosten per m² *
(inclusief montage)
Totaalkosten *
(bij een dak van 50 m²)
Keramische dakpannen Klei €60,- €3.000,-
Betonnen dakpannen Beton €50,- €2.500,-
Kunststof dakpannen (dakpanplaten) Kunststof €55,- €2.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief montage en btw. Vraag voor een exacte prijsberekening gratis en vrijblijvend offertes aan.

Exacte prijs ontvangen voor dakpannen leggen Lunteren?

Vul het offerteformulier voor gratis offertes en ontdek de scherpe prijzen!

Welke dakpannen in Lunteren kiezen?

Wie op zoek gaat naar nieuwe dakpannen in Lunteren voor een woning of bedrijfspand, merkt al snel dat er verschillende soorten dakpannen in meerdere afmetingen verkrijgbaar zijn. Een dakdekkersbedrijf maakt over het algemeen onderscheid tussen dakpannen die gemaakt zijn van keramiek en van beton.

Naast de materialen en formaten hebt u ook nog de keuze uit verschillende vormen (holle en platte). Kies voor een grote dakpan om het leggen te versnellen. Lees hieronder meer over de soorten. Benieuwd naar de verschillende prijzen? Ontvang direct gratis offertes.

nokvorsten zetten Lunteren

Betonnen dakpannen

Een betonnen dakpan staat ook wel bekend onder de naam sneldekpan. De naam sneldekpan heeft de betondakpan te danken aan het grotere formaat. Het leggen gaat namelijk sneller. Een ander voordeel van een betonpannendak is dat het de goedkoopste optie is. Houd er wel rekening mee dat de gemiddelde levensduur lager is dan kleidakpannen.

Hoe worden betondakpannen gemaakt?

Er wordt een betonmengsel in een mal gegoten. Door kleurpoeders toe te voegen aan het betonmengsel, krijgt u de gewenste kleur. Het beton moet uitharden en is dan klaar. Doordat er een hete oven nodig is, is een betonnen dakpan ook een milieuvriendelijke optie.

De prijs per m² voor betonnen dakpannen is ongeveer €50,-. De gemiddelde levensduur is 30 jaar.

Voordelen betonnen dakpannen

Profiteer ook van de voordelen en laat betondakpannen plaatsen. Betondakpannen zijn namelijk verkrijgbaar in vele soorten, afmetingen en kleurvariaties. Soms denken mensen dat een betondakpan alleen verkrijgbaar is in saaie grijstinten, maar dit is zeker niet het geval.

De belangrijkste voordelen van betondakpannen:

  • Goedkoop in aanschaf
  • Verkrijgbaar in meerdere formaten en kleuren
  • De pannen zijn stabiel en maatvast

Keramische dakpannen

Een andere optie is om te kiezen voor keramische dakpannen. Wist u dat de benodigde klei voor de dakpannen vaak uit één van de Nederlandse rivieren gehaald wordt? Er wordt namelijk klei in een mal gedrukt en vervolgens op hete temperatuur gebakken. Voor een extra lange levensduur is het verstandig om te kiezen voor geglazuurde dakpannen. Deze dakpannen met een ingebakken glazuurlaag gaan zeer lang mee.

Zijn dakpannen van klei voor elk dak geschikt?

Ja zeker! Keramische dakpannen zijn geschikt voor alle hellende daken. Voor platte daken zijn ze uiteraard niet geschikt. Dan wordt het water namelijk niet goed afgevoerd. Een dakpan met ingebakken glazuurlaag blijft zeer lang mooi, want deze is vuilafstotend.

De gemiddelde prijs per m² is €60,- en de gemiddelde levensduur is 60 jaar.

Voor een exacte prijs van keramische dakpannen op uw dak vraagt u hier gemakkelijk gratis en vrijblijvend offertes aan.

Voordelen keramische dakpannen

De reden dat de meeste mensen kiezen voor keramische dakpannen is vanwege de glazuurlaag. Deze laag vormt namelijk een beschermende laag, waardoor een dakpan langer meegaat. Alhoewel ze duurder zijn in aanschaf, hoeft u de dakpannen niet snel te vervangen.

De voordelen? Dit zijn de belangrijkste voordelen nog even op een rij:

  • Zeer lange levensduur
  • Blijven lang mooi
  • Vuilafstotend

Kunststof dakpannen

In plaats van keramische- of betonnen dakpannen is het ook een optie om te kiezen voor kunststof dakpanplaten. Er bestaan geen losse dakpannen van kunststof, maar wel dakplaten. Deze platen zijn altijd minimaal 1 vierkante meter groot met de uitstraling van kleinere dakpannen. Nadelig aan de dakplaten is dat de levensduur korter is en dat de kleur na verloop van tijd dof kan worden.

Daartegenover staat dat het de dakplaten zeer snel vervangen en gelegd kunnen worden. Het is niet nodig om elke dakpan één voor één te plaatsen, maar er wordt direct een hele plaat neergelegd. Het is verstandig om ook dakisolatie aan te brengen. Niet alleen om warmteverlies te voorkomen, maar ook voor geluidsisolatie.

Gemiddeld kosten kunststof dakpannen €55,- per vierkante meter. De dakplaten gaan ongeveer 15 tot 20 jaar mee.

Bel met 085 500 9957 of vul het offerteformulier in als u wilt weten wat het leggen van kunststof dakpannen op uw dak kost.

keramische dakpannen Lunteren

Wat zijn Oud Hollandse dakpannen?

In Nederland wordt al jarenlang gebruik gemaakt van de dakpan als materiaal voor het bedekken van daken. Er is dan ook een speciale Oud Hollandse dakpan. U onderscheidt deze dakpannen van anderen door de lange en smalle vorm, en de diepe curve in het oppervlak. Wilt u graag Oud Hollandse dakpannen op uw woning? Kijk dan eerst goed naar de hellingshoek. Het is belangrijk dat deze hellingshoek voor Oud Hollandse pannen, met onderdak, minimaal 25 graden is. Om te voorkomen dat de kwaliteit van de dakpan niet zo is als deze gewenst is, adviseren wij om te kiezen voor de opnieuw verbeterde Hollandse pan.

Geglazuurde dakpannen

Naast diverse materialen hebt u tevens de keuze uit verscheidene bovenlagen als u dakpannen laat vervangen. Zo is het een optie om het dak te impregneren of te coaten. Er zijn bovendien geglazuurde dakpannen verkrijgbaar bij menig dakpanspecialist uit Lunteren. Een geglazuurde dakpan wordt verkregen door voor het bakproces een glasachtige laag op het oppervlak aan te brengen. Het effect van deze geglazuurde laag is een betere bescherming tegen de invloeden van weer en wind, maar ook een versterking of verandering van de kleur van de klei waardoor u langer van de geglazuurde bedekking kunt genieten. U hebt de keuze uit zowel matte als glanzende glazuurlagen.

Holle of platte dakpannen; welke kiezen?

Bij het vervangen van de dakpannen in Lunteren moet u dus een keuze maken uit verschillende materialen, maar ook uit vormen. De meest bekende vormen zijn de holle- en de platte dakpanvorm. Binnen deze twee vormen zijn er weer meerdere variaties. De keuze voor de vorm is voornamelijk afhankelijk van het type dak dat u heeft en de hellingsgraad.

Platte dakpannen zijn bijvoorbeeld geschikt voor licht hellende daken, maar voor holle dakpannen is een hellingsgraad van minstens 35 graden nodig. Dit heeft te maken met de waterafvoer. De zacht golvende holle dakpannen zijn het meest populair. Bel naar 085 500 9957 voor direct contact met een dakwerker.

Nieuwe of gebruikte dakpannen?

Op zoek naar goedkope dakpannen in Lunteren? Bekijk dan de mogelijkheden eens voor gebruikte dakpannen. Gebruikte dakpannen zijn vaak niet heel oud en zijn nog in goede conditie, maar wel een stuk goedkoper. De gebruikte pannen komen meestal van gebouwen die gesloopt worden. Nadeel van gebruikte pannen is dat u afhankelijk bent van de hoeveelheid dat er overgebleven is en dat de levensduur korter is dan bij gloednieuwe.

Een ander nadeel bij tweedehands dakpannen is dat u minder keuze heeft dan bij gloednieuwe. Wilt u graag dakpannen met de langst mogelijke levensduur? Kies dan niet voor tweedehands, maar schaf nieuwe dakpannen aan.

Afmetingen dakpannen

Een goedkope betondakpan heeft meestal een grotere vorm dan een kleidakpan. Daarom wordt een betondakpan ook wel een sneldekpan genoemd, want het leggen gaat sneller door de grootte. Dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Meestal ligt de breedte tussen de 20 en de 30 centimeter en de lengte tussen de 35 en de 40 centimeter. De gemiddelde lengte van nokpannen is ongeveer 30 tot 35 centimeter.

Worden goedkope dakpannen op maat gemaakt?

Nee, dat wordt eigenlijk nooit gedaan. Wanneer het nodig is, kan een vakman ze wel passend maken door ze te slijpen. Keramische dakpannen hebben soms last van bakkrimp tijdens de productie. Hierdoor komen er soms wat kleine afwijkingen voor in de afmetingen.

Dakpannen voor de beste prijs?

Ontvang gratis offertes van specialisten uit Lunteren.

Dakpannen reinigen Lunteren

U kunt dakpannen het beste reinigen in Lunteren door deze schoon te spuiten met een hoge drukspuit. Indien nodig gebruikt de vakman een speciaal schoonmaakmiddel. Laat uw dakpannen minimaal eens in de tien jaar reinigen om te voorkomen dat vuil zich te strak aan de pannen hecht. Dit kan namelijk leiden tot poreuze pannen. Poreuze pannen kunnen vervolgens resulteren in waterschade en daklekkages. Reinigen kost bovendien veel minder geld dan het vervangen van het dak. Het reinigen van de pannen kan meestal tegelijk uitgevoerd worden met het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen. Dit bespaart kosten en verbouwtijd. Benieuwd naar de prijs? Ontvang gratis offertes.

Dakpannen coaten

Om de (beton) dakpannen te beschermen tegen weersinvloeden is het mogelijk om hierop een toplaag aan te brengen. Deze techniek wordt ook wel aangeduid met de term coaten. Over het algemeen wordt het coaten van de dakbekleding toegepast op daken ouder dan 25 jaar. Voor het aanbrengen van een coating moet men eerst het oppervlak reinigen. Na het reinigen gaat de vakman het dakoppervlak verven voor een toplaag. Hoewel het coaten vele voordelen heeft, zoals een verminderd risico op daklekkage, kent het ook enkele nadelen. Doordat men bij het proces alleen maar het zichtbare oppervlak behandelt, zal bijvoorbeeld het onderliggende deel altijd vochtig blijven, wat de kwaliteit van de dakpan beïnvloedt.

Dakpannen reinigen én coaten!

Bekijk in deze video het eindresultaat van het reinigen en coaten van dakpannen.

Voordelen dakpannen impregneren

Naast het coaten van een dakpan, is het ook mogelijk om deze te impregneren. Dit kan zowel bij betonnen als keramische dakpannen. Het voordeel van impregneren is dat dit een stuk voordeliger is dan verven. Dankzij het impregneren wordt de dakpan water- en vuilafstotend. Daarnaast zorgt impregneren ook voor een betere isolatie van het dak.

Door uw dak te impregneren verlengt u de levensduur en ziet uw dak er langer mooi uit. Doordat mos, algen en ander vuil zich minder goed hecht, vereist een geïmpregneerd zadeldak ook minder onderhoud en dakreiniging. Schakel een professionele dakwerker in voor het beste resultaat van het impregneren.

Alternatieven voor dakpannen

Uiteraard hoeft u niet per se te kiezen voor dakpannen in Lunteren. Er zijn nog meer opties. Dakplaten bijvoorbeeld niet alleen gemaakt van kunststof, maar ook van staal en aluminium. Dit geeft een zeer moderne en strakke uitstraling. Of ga voor de klassieke leien. Een andere optie is om te kiezen voor riet of shingles. Lees gauw verder voor meer informatie. Direct gratis offertes ontvangen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

geglazuurde dakpannen Lunteren

Dakpanplaten

Dakplaten worden gemaakt van kunststof, staal of van aluminium. Ze hebben de uitstraling van echte dakpannen, maar bestaan juist uit platen van minstens één vierkante meter. De reden dat de meeste mensen kiezen voor dakplaten is vanwege de aantrekkelijke prijs per m² en het snelle leggen.

Zijn er ook nadelen?

Ja zeker, er zijn ook nadelen. Dakplaten gaan bijvoorbeeld niet heel lang mee. De gemiddelde levensduur is 15 tot 20 jaar. Voordelig is wel dat de materialen weinig onderhoud vereisen. Bij een beschadiging moet wel direct een gehele plaat vervangen worden.

Dakpanplaten leggen

Bij het vervangen en leggen van dakpanplaten let de vakman er goed op dat elke plaat op de juiste manier is vastgezet. Hiervoor gebruikt hij speciale schroeven. Een goede bevestiging is erg belangrijk. De platen zijn namelijk licht en waaien hierdoor gemakkelijk weg tijdens een fikste storm.

Het is ook belangrijk om dampfolie aan te brengen. Deze dampfolie voorkomt de vorming van condensatie. Wanneer u kiest voor dakisolatie, dan brengt de dakwerker eerst isolatiemateriaal aan en legt hierboven op de dakplaten. Het isolatiemateriaal is ook belangrijk tegen geluidsoverlast. Zonder isolatie klinkt regen of een hagelbui behoorlijk hard op het materiaal.

Dakleien

Denkt u erover na om uw dak te bedekken met dakleien? Een dak voorzien van dakleien is goed bestand tegen storm en erg duurzaam. U hebt de keuze uit vele verschillende kleuren en vormen. Daarnaast kunt u kiezen tussen kunstleien en natuurleien. Vroeger werden vooral kunstleien gebruikt. Deze dakleien hebben het reliëf van natuursteen, maar ook de kleur. Denk hierbij aan groen, bruin, antraciet en grijs.

Tegenwoordig is de kunstlei erg populair. Deze is veelal verkrijgbaar in bruin- en grijstinten of rode varianten. Dakleien zijn voorzien van een coating die vuil afstoot. Schoonmaken is hierdoor vrijwel niet nodig. Na circa 10 jaar slijt deze laag echter waardoor een dakpanreiniging en opnieuw coaten van de dakleien erg verstandig is.

Shingles

Shingles komen oorspronkelijk uit Amerika. Daar is de bedekking al heel lang erg populair. Shingles bestaan uit glasvlies met aan beide zijden een coating van bitumen. Hier bovenop zit nog een beschermende coating. Het glasvlies maakt shingles erg stevig, sterk en stabiel. Het is daarnaast de perfecte, waterdichte dakbedekking. Ook zijn ze bestemd tegen hoge temperaturen, vorst, roest en harde wind. Dit maakt shingles ontzettend duurzaam.

Een ander voordeel is dat de dakshingles niet veel wegen wat ze zelfs geschikt maakt voor minder sterke dakconstructies. U hebt de keuze uit vele verschillende formaten, vormen en kleuren. De ruime keuze aan verschillende opties maakt shingles ideaal voor tuinhuisjes, schuren, vakantiewoningen of woonhuizen.

Keurmerken om bij dakpannen op te letten

Let bij de aanschaf en het leggen van dakpannen in Lunteren op keurmerken en of het dakdekkersbedrijf lid is van een brancheorganisatie. Denk bijvoorbeeld aan de Nederlandse Dakdekkers Associatie (de NDA). Bedrijven die lid zijn van de NDA leveren kwaliteit en zijn betrouwbaar. Op nda.nl leest u hier meer over. Ook staat er op deze website een handige checklist om een betrouwbaar dakdekkersbedrijf te vinden.

Dakwerkers die werken met kunststoffen bedekking kunnen lid worden van de brancheorganisatie VEBIDAK. Over deze organisatie leest u meer op vebidak.nl.

Het KOMO-keurmerk is een zeer bekend keurmerk. Bouwprocessen en producten krijgen een KOMO-certificaat als ze voldoen aan de strenge eisen. Dit wordt gecontroleerd door een onafhankelijke controleur. Op komo.nl staat meer informatie.

Waarom een dakpanspecialist inschakelen?

Soms denken mensen dat het heel eenvoudig is om een kapotte dakpan te vervangen of om nieuwe dakpannen te leggen. Dit is echter niet het geval. U moet hiervoor bijvoorbeeld op een hoge trap en het dak staan en precies weten waar u wel en niet kunt lopen op het dak. Bovendien heeft u speciaal gereedschap en andere materialen nodig. U hoeft niets aan te schaffen wanneer u een vakman uit de regio inschakelt.

Schakel een vakman in en profiteer van de voordelen!

  • Het is niet nodig om zelf op het dak te gaan staan of speciale gereedschappen te kopen.
  • De dakwerker weet precies waar hij op het dak kan staan en gebruikt beschermingsmaatregelen.
  • Het vervangen leggen van dakpannen in Lunteren, vooral met een sneldekpan, gaat probleemloos door de ervaring van dakwerkers.
  • U krijgt deskundig advies over de mogelijkheden voor het dak van uw woning.
Recent aangevraagde offertes in Gelderland en omgeving
Dakpannen van schuur vervangen in Nijmegen
Dakpannen leggen op nieuwbouwwoning in Arnhem
Dakpannen reinigen in Barneveld
Dakpannen reinigen en coaten in Ede
Betonnen dakpannen plaatsen in Lunteren
Dakpannen vastzetten in Zevenaar
Kostenoverzicht voor keramische dakpannen in Tiel
Nokvorsten vastzetten in Wageningen
Offerte voor Oud Hollandse dakpannen in Ermelo
Schuur voorzien van dakpanplaten in Wijchen

gebruikte dakpannen Lunteren

Dakpannen Lunteren? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u een nieuw pannendak? Schakel dan een dakwerker in voor het vervangen en leggen van de dakpannen in Lunteren. U hebt de keuze uit verschillende soorten pannen, bijvoorbeeld klei- of betondakpannen (een sneldekpan). Dakpannen gaan lang mee en hebben een mooie uitstraling. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in allerlei kleuren.

Direct een dakwerker uit de regio nodig voor het vervangen van kapotte dakpannen? Bel dan naar 085 500 9957 voor contact met een dakspecialist in de buurt. Of vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvend offertes.

Heeft u een dakdekker nodig voor andere dakwerken zoals het vervangen van de dakgoten? Ook dat is geen probleem!