dakpannen IJmuiden

Dakpannen IJmuiden

Nu bereikbaar.

Dakpannen in IJmuiden beschermen uw woning tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. In Nederland is een pannendak nog altijd de meeste gangbare keuze. Wanneer een pannendak beschadigd of versleten is, moet u de dakpannen zo spoedig mogelijk laten vervangen of opknappen. Op deze pagina leest u alles over verschillende soorten dakpannen, het onderhoud en de bijbehorende prijzen. Ook vindt u informatie over het leggen, coaten, reinigen en impregneren van daken. Benieuwd naar de prijzen?
Start gratis offerteaanvraag!
U ontvangt dan een gratis offertes van ervaren dakdekkers uit uw regio. Ontdek de scherpe prijzen.

Gratis offertes vergelijken

dakpannen vervangen

Wanneer dakpannen vervangen in IJmuiden?

Is uw dak aan vernieuwing toe? Een pannendak heeft een levensduur van minstens 30 jaar, afhankelijk van de dakpansoort. Er wordt vaak gekozen voor het vervangen van de dakpannen wanneer deze kapot of bros zijn. Het is in dit geval mogelijk dat de bekapping niet meer waterdicht is.

Als het dakbeschot nog in prima staat is, volstaat het vervangen van de dakpannen. Als het onderliggende dakbeschot verrot is dan moet u de gehele bekapping vervangen. Soms kiest men ervoor om de dakpannen te vervangen in IJmuiden tijdens een renovatie, wanneer het oude pannendak niet meer bij de vernieuwde woning past. Dankzij een nieuw pannendak ziet uw woning er verzorgd en weer helemaal als nieuw uit.

Wilt u weten wat de prijs wordt? Vul dan het formulier in en u ontvangt een gratis offerte met een scherpe prijs.

dakpannen leggen IJmuiden

Dakpannen leggen IJmuiden

Hoewel het leggen van dakpannen in IJmuiden een lastige klus is, is het mogelijk om dit zelf te doen. Toch kiezen de meeste mensen ervoor om het leggen van een pannendak aan een specialist uit te besteden. U hoeft dan zelf niet een hoge ladder op te klimmen en het gevaarlijke werk te doen. Bovendien weet u met een vakkundige expert zeker dat het leggen goed uitgevoerd wordt.

Hoe gaat de dakwerker te werk?

De dakspecialist bevestigt de dakpannen op panlatten, waarbij hij van beneden naar boven werkt. Op de naden tussen verschillende dakdelen plaatst hij een dichting van lood en specie om het dak waterdicht te maken. De laatste stap is het leggen van de nokvorsten bovenop het dak. Gratis offertes ontvangen voor dakpannen leggen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Dakpannen leggen; waar let de vakman op?

Veel mensen besteden het vervangen of leggen van een pannendak in IJmuiden uit aan een professionele dakwerker, zodat ze zelf niet een ladder op hoeven te klimmen. Een dakexpert voert de werkzaamheden veilig uit, door onder andere een veiligheidsharnas te dragen. Daarnaast heeft een specialist ruime ervaring en de juiste kennis om het leggen en vervangen van pannendaken goed uit te voeren.

Waar let een dakwerker allemaal op?

Een dakspecialist neemt de benodigde veiligheidsmaatregelen en gebruikt speciale roestvrije schroeven voor het bevestigen van iedere dakpan. Ook let hij erop dat de ruimte tussen de panlatten goed is, zodat de dakpannen elkaar overlappen.

Nokvorsten vastzetten

Helemaal bovenop daken zorgen speciale dakpannen voor een goede afsluiting van woningen. Deze speciale dakpannen heten nokvorsten of nokpannen. De nokvorsten werden vaak met cement bevestigd, maar na verloop van tijd brokkelt het cement af. Dan komen de nokvorsten los te liggen of vallen ze zelfs naar beneden. U begrijpt dat het dan nodig is om zo snel mogelijk via 085 500 9955 een dakwerker in te schakelen voor het vastzetten van de nokpannen.

Naast valgevaar ontstaat ook lekkage bij losliggende nokvorsten. U kunt nieuwe nokvorsten laten leggen of de gebruikte opnieuw laten bevestigen. Tegenwoordig wordt voor het vastzetten geen cement meer gebruikt, maar een flexibele specie die niet afbrokkelt.

Wat kosten dakpannen?

Wilt u een dakwerker inschakelen voor het leggen of vervangen van dakpannen in IJmuiden? Een uitstekende keuze! U bent vast nieuwsgierig naar de prijzen. Wilt u een keramisch pannendak laten leggen? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs per m² van €60,- Voor een gemiddeld dak van 50 m² komt u dan op een totaalprijs van gemiddeld €3.000,-. Betondakpannen zijn met een gemiddelde prijs per m² van €50,- goedkoper.

Bent u benieuwd naar exacte prijzen?

Vraag dan via het offerteformulier gratis offertes aan met een aantrekkelijke prijs.

Prijzen dakpannen leggen 2024

Soort dakpan Materiaal Kosten per m² *
(inclusief montage)
Totaalkosten *
(bij een dak van 50 m²)
Keramische dakpannen Klei €60,- €3.000,-
Betonnen dakpannen Beton €50,- €2.500,-
Kunststof dakpannen (dakpanplaten) Kunststof €55,- €2.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief montage en btw. Vraag voor een exacte prijsberekening gratis en vrijblijvend offertes aan.

Exacte prijs ontvangen voor dakpannen leggen IJmuiden?

Vul het offerteformulier voor gratis offertes en ontdek de scherpe prijzen!

Welke dakpannen in IJmuiden kiezen?

U heeft keuze uit verschillende soorten dakpannen in IJmuiden. Over het algemeen kiest men voor keramische of voor betonnen pannen. Kleidakpannen zijn van gebakken klei gemaakt en staan ook wel bekend als stormpannen of kleidakpannen. Betonpannen zijn voordeliger, maar hebben ook een minder lange levensduur.

Wat betreft model zijn er holle en platte dakpannen, of Oud Hollandse dakpannen. Welk model voor uw woning geschikt is, is afhankelijk van de helling van het dak. Wilt u meer weten over de verschillende dakpansoorten? Lees dan snel verder op deze pagina. Benieuwd naar de verschillende prijzen? Ontvang nu een gratis offerte.

nokvorsten zetten IJmuiden

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen bestaan uit een mengsel van cement, zand en eventuele toeslagstoffen. Dit mengsel wordt in een mal gedaan waarna het uithardt. Deze soort is goedkoper dan de keramische versie en is daarom erg populair. De betonnen dakpan staat ook wel bekend als sneldekpan. Door het grote formaat van de sneldekpan is een dakwerker namelijk snel klaar met het leggen van deze dakpannen.

Kies voor extra bescherming!

Het is mogelijk om een betonnen sneldekpan te coaten waardoor algen, mossen en ander vuil zich niet goed kunnen hechten. Dit verhoogt de levensduur en reinigen is daarnaast minder vaak nodig. De gemiddelde levensduur van betonnen dakpannen is 30 jaar. Betonpannen hebben een gemiddelde prijs per m² van €50,-.

Voordelen betonnen dakpannen

Door goedkope betondakpannen te laten leggen in IJmuiden profiteert u van meerdere voordelen. Zo gaat het leggen snel, omdat iedere sneldekpan precies dezelfde afmetingen heeft. Ook is de gunstige prijs een reden waarom betondakpannen veel verkocht worden.

De voordelen van een sneldekpan:

 • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
 • Zeer snel te leggen
 • Uv-bestendig
 • Maat- en vormvast
 • Grote keuze aan kleuren en vormen

Keramische dakpannen

Keramische pannen worden vaak van Nederlandse rivierklei gemaakt. De samenstelling van de klei bepaalt de kleur van kleidakpannen. Omdat het vochtgehalte van de klei varieert, komen er bij deze pannen wel eens afwijkingen in de afmetingen voor. (Geglazuurde) kleidakpannen geven uw woning een authentieke en natuurlijke uitstraling.

Bij het bakken kan een glazuurlaag toegevoegd worden. Algen, mossen en ander vuil hechten moeilijk op geglazuurde dakpannen, waardoor ze langer mooi blijven. Het ambachtelijk karakter van keramische dakpannen heeft tot gevolg dat deze duurder zijn dan betonnen pannen. Kleidakpannen hebben een gemiddelde prijs per m² van €60,-, maar ook een levensduur van minimaal 60 jaar.

Voor een exacte prijs van keramische dakpannen op uw dak vraagt u hier gemakkelijk gratis en vrijblijvend offertes aan.

Voordelen keramische dakpannen

Wilt u pannendak vervangen met geglazuurde keramische pannen? Voor geglazuurde pannen beiden veel voordelen. De lange levensduur van wel zestig jaar en het natuurlijke en ambachtelijke karakter zijn redenen waarom veel mensen kiezen voor het laten leggen van keramische pannen.

Enkel voordelen:

 • Uv-bestendig
 • Een authentiek uiterlijk
 • Ruime keuze aan kleuren en vormen
 • Zeer lange levensduur
 • Bestendig tegen vuil, mossen en algen

Kunststof dakpannen

Wist u dat u tegenwoordig ook voor kunststof pannen kunt kiezen? Deze dakpannen worden vaan ik grotere dakplanplaten geleverd, maar zien er op het dak uit als traditionele pannen. Dakdekkers kunnen uw zadeldak met kunststof pannen snel, goedkoop en toch stijlvol bedekken. U koopt de pannen met of zonder isolatie.

Zijn er ook nadelen?

Het grootste nadeel van kunststof pannen is dat ze na enkele jaren dof kunnen worden. Ook is de geluiddemping van het materiaal minder goed, wat u voor tijdens hagel- en regenbuien merkt. De gemiddelde prijs per m² van kunststof pannen ligt op €55,-.

Bel met 085 500 9955 of vul het offerteformulier in als u wilt weten wat het leggen van kunststof dakpannen op uw dak kost.

keramische dakpannen IJmuiden

Wat zijn Oud Hollandse dakpannen?

De holle pan staat ook wel bekend als de oud Hollandse dakpan. De gebogen vorm van het waterafvoerend gedeelte is kenmerkend van deze soort. Oud Hollandse dakpannen zijn typisch Nederlands, ze behoren dan ook tot de oudste pannen van de Nederlandse daken.

Oud Hollandse pannen worden nog steeds gebruikt!

De traditionele pannen worden voor toegepast als bedekking op het dak van oude panden. Dit vanwege het monumentale uiterlijk omdat de pan een sterke golving heeft en erg smal en lang is. Daarnaast dragen de oud rode en blauwe kleuren bij aan het historische karakter. Ook in België is de Oud Hollandse dakpan bekend, maar dan als de oud Vlaamse pan.

Geglazuurde dakpannen

Een geglazuurde dakpan is een keramische pan voorzien van een glazuurlaag. Er wordt tijdens het productieproces een glasachtige laag op de pan gespoten. De glazuurlaag hecht zich aan de kleiondergrond tijdens het bakken. U hebt de keuze uit zowel matte als glanzende geglazuurde dakpannen.

Wat zijn de voordelen?

Een voordeel van de geglazuurde versie is dat algen, mossen en vuil zich niet goed kunnen hechten aan het dak. Reinigen is daardoor veel minder vaak nodig. Deze soort is dan ook erg praktisch wanneer u in een boomrijke omgeving woont. Daarnaast verhoogt de glazuurlaag de levensduur. De gemiddelde levensduur van geglazuurde dakpannen is zestig jaar of langer.

Holle of platte dakpannen; welke kiezen?

Wanneer u nieuwe dakpannen laat leggen in IJmuiden heeft u de keuze uit holle of platte dakpannen. De juiste keuze is afhankelijk van de hellingsgraad van uw dak en uw persoonlijke voorkeur. Holle pannen zijn licht golvend. Deze kunnen al op een helling van 20 graden geplaatst worden. Platte pannen, of tegelpannen hebben een minimale hellingsgraad van 35 graden nodig.

Holle pannen hebben geen ingebouwde holtes, maar duiden pannen met een hol en een bol gedeelte wat de golving maakt. Holle pannen zijn er met en zonder sluiting. De sluiting houdt in dat het waterafvoerende gedeelte van de pan een ronde vorm heeft. Ook vlakke pannen zijn met sluiting verkrijgbaar.

Nieuwe of gebruikte dakpannen?

U vraag zich wellicht af of u gebruikte dakpannen kunt gebruiken. Dat is zeker mogelijk! De meeste dakpannen in IJmuiden gaan minstens dertig jaar mee, waardoor het soms verstandig is om uw pannendak te vervangen met gebruikte pannen. Als een gebruikte pan er nog goed uitziet en onbeschadigd is, gebruikt u deze gerust opnieuw.

Wanneer is het slim om gebruikte dakpannen te plaatsen?

Voor bij monumentale panden worden bij het vervangen van het dak gebruikte dakpannen gebruikt, wanneer de originele pannen niet meer verkrijgbaar zijn. Ook wanneer u een klein budget hebt en een gedeelte van het pannendak wilt vervangen zijn gebruikte pannen ideaal omdat ze vaak een gunstiger prijs hebben dan nieuwe.

Afmetingen dakpannen

Wanneer u dakpannen wilt kopen in IJmuiden, merkt u al snel dat er verschillende standaard afmetingen zijn. Een standaard dakpan heeft een breedte tussen de 20 en 30 centimeter en een hoogte die varieert tussen 35 en 40 centimeter. Omdat pannen van klei een natuurproduct zijn, willen daar nog wel eens afwijkingen in de afmetingen voorkomen. Door een wisselend vochtgehalte en baktemperatuur ontstaat bakkrimp.

Is een dakpan op maat mogelijk?

In de meeste gevallen gebruiken dakwerkers bij het leggen of vervangen van pannendaken pannen met standaard afmetingen. Wanneer u bij bijvoorbeeld een dakkapel of schoorsteen smallere pannen nodig heeft, slijpt de vakman dakpannen bij tot het gewenste formaat.

Dakpannen voor de beste prijs?

Ontvang gratis offertes van specialisten uit IJmuiden.

Dakpannen reinigen IJmuiden

Na verloop van tijd kunnen algen en mos op daken voorkomen. Dit ziet er erg onverzorgd uit en het is bovendien mogelijk dat dit vuil de dakpannen aantast. Om lekkages te voorkomen is een geregelde dakpanreiniging daarom erg belangrijk. Het is verstandig om het reinigen van dakpannen in IJmuiden over te laten aan een vakman.

Deze inspecteert bij de dakpanreiniging eerst het type dak en de vervuiling. Een te hoge waterdruk of een verkeerd schoonmaakmiddel kan de bedekking namelijk beschadigen. Een vakman gebruikt bij het schoonmaken van dakpannen veelal heet water en een hogedrukreiniger. Viezigheid spoelt door de kracht van het water al gauw weg. Is het reinigen onvoldoende? Dan zal de vakman nog eens schoonmaken met een reinigingsmiddel. Ontdek nu de scherpe prijs. Vraag gratis offertes aan.

Dakpannen coaten

Na het reinigen is het coaten van een dak erg verstandig. Door de dakpannen in IJmuiden te coaten beschermt u de pannen tegen weersinvloeden. De uitstraling blijft bovendien behouden na verven met de coating. De coating houdt het binnendringen van vocht in de dakpannen tegen. Door vocht zullen algen en mossen zich namelijk sneller hechten aan het dak.

Het coaten van de dakbedekking heeft meerdere voordelen!

Het is een optie om een kleur toe te voegen. Door te coaten lijkt het daarom alsof u woning is voorzien van een nieuwe dakbedekking. U verhoogt met het verven van de coating de levensduur van de bedekking. Omdat u oude pannen minder snel hoeft te vervangen bespaart u op de kosten. Bovendien neemt de waarde van uw woning toe.

Dakpannen reinigen én coaten!

Bekijk in deze video het eindresultaat van het reinigen en coaten van dakpannen.

Voordelen dakpannen impregneren

Naast coaten is het mogelijk om uw dak te impregneren. Door te impregneren wordt uw woning water- en vuilafstotend. Impregneren lijkt erg op coaten, het impregneermiddel is echter kleurloos. Een vakman begint het impregneren met het reinigen van de bekapping. Hierna brengt hij of zij een laagje impregneermiddel aan. Dit middel trekt in de poriën en zorgt ervoor dat het dak dicht slibt.

Na het impregneren dringt vocht niet (meer) binnen en kunnen algen en mossen zich niet aan uw dak hechten. Zit er toch vuil op uw dak? Dan is schoonmaken eenvoudig. Impregneren verlengt de levensduur van uw dak. Hierdoor neemt ook de waarde van uw woning toe.

Alternatieven voor dakpannen

Laat u uw dak vervangen, maar wilt u liever geen dakpannen in IJmuiden? Dan heeft u keuze uit een aantal alternatieven. Denk bijvoorbeeld aan dakpanplaten, of uit Amerika overgewaaide dakshingles. Dit zijn vierkante plaatjes bitumineuze bedekking die met overlap op dak gelegd worden. Bent u benieuwd naar de voor- en nadelen van deze alternatieve dakbedekkingsmaterialen? Lees dan snel verder op deze pagina. Direct gratis offertes ontvangen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

geglazuurde dakpannen IJmuiden

Dakpanplaten

Wanneer u een manier zoekt om uw zadeldak snel te bedekken, zijn dakpanplaten voor een goede keuze. Deze platen worden van staal, kunststof of aluminium gemaakt. De platen hebben een dakpanmotief, waardoor het net lijkt of u een traditioneel pannendak heeft laten leggen. Het leggen met de platen gaat echter een stuk sneller.

Voor welke daken geschikt?

Dakplanplaten zijn voor de meeste schuine daken geschikt, zelfs met een kleine hellingsgraad van 7 tot 10 graden! Ook is het mogelijk om de platen op bestaande bedekking te plaatsen.

Dakpanplaten leggen

U koop dakpanplaten in de meeste gevallen op maat, maar een dakwerker kan de platen ook op maat maken met een knabbelschaar of metaalzaagblad. Hij schroeft de platen vast op panlatten, waarbij hij speciale schroeven in dezelfde kleur als de platen gebruikt. Bij het leggen op een geïsoleerd dak gebruikt de specialist een onderfolie die de constructie tegen vocht beschermt.

Het leggen van dakpanplaten gaat vrij snel. Een dakspecialist zorgt ervoor dat alle platten precies recht liggen Ook let hij erop dat hij de platen goed vastmaakt, zodat er geen wind onder kan komen.

Dakleien

Denk u erover na om dakleien te laten plaatsen? U hebt de keuze uit kunstleien, gemaakt van vezelcement, en natuurleien, gemaakt van natuursteen. Dakleien van natuursteen hebben een natuurlijke uitstraling en vrijwel geen onderhoud nodig. Reinigen is niet vaak nodig omdat de dakleien niet poreus zijn. Kunstleien kunnen erg goed tegen temperatuurverschillen, u kunt ze op verschillende manieren plaatsen en u hebt de keuze uit vele kleuren en formaten. De grootste verschillen tussen de dakleien zijn de levensduur en de prijs. De dakleien van vezelcement kosten circa €70,- per m², de levensduur is 25 tot 35 jaar. De prijs van natuurleien ligt rond de €115,- per m² maar ze gaan 80 tot 100 jaar mee.

Shingles

Shingles bestaan uit lange stroken bitumen. Deze soort bedekking is erg populair in Amerika. Shingles zijn flexibel en licht, u kunt ze eenvoudig op maat snijden. In Nederland worden ze vooral toegepast op tuinhuisjes, schuurtjes en carports. Het is echter tevens een mogelijkheid om uw huis te voorzien van shingles.

U hebt de keuze uit vele verschillende afwerkingen en kleuren. Hierdoor kunt u de shingles helemaal aan de uitstraling van uw huis aanpassen. Een dakdekker bevestigd shingles met behulp van nagels met een brede kop aan de dakconstructie. De dakbedekking gaat circa 25 jaar mee.

Keurmerken om bij dakpannen op te letten

Bij het inschakelen van een goedkope dakwerker kunt u op de volgende keurmerken letten:

 • Bij de NDA is een selecte groep dakdekkersbedrijven aangesloten die een zo hoog mogelijk kwaliteitsniveau bieden en hun kennis op peil houden. Op nda.nl vindt u meer informatie over dit kwaliteitskeurmerk en aangesloten erkende dakdekkersbedrijven.
 • Het KOMO-keurmerk is een bewijs van kwaliteit voor zowel producten als diensten. De bouwbedrijven en producten worden geregeld gecontroleerd op het leveren van vakwerk. Op komo.nl leest u meer.
 • Vebidak is de branchevereniging van bitumineuze en kunststof dakdekkersbedrijven. De aangesloten bedrijven voldoen aan hoge eisen en worden hier geregeld op gecontroleerd. Op vebidak.nl leest u meer over deze branchevereniging.

Waarom een dakpanspecialist inschakelen?

Wanneer u het offerteformulier op deze pagina invult, ontvangt u snel een scherp geprijsde offertes van vakkundige dakwerkers voor bijvoorbeeld het vervangen, leggen of reinigen van pannendaken. Ook voor het coaten of impregneren van daken schakelt u het best een ervaren expert in. Met een professionele dakwerker profiteert u van de volgende voordelen:

Een professionele dakpanspecialist uit IJmuiden biedt onder meer de volgende voordelen:

 • Een ervaren dakwerker plaatst de pannen op de juiste manier.
 • Het is niet nodig om zelf een hoge ladder op te klimmen.
 • Met een vakkundige dakdekker verloopt het leggen snel en probleemloos.
Recent aangevraagde offertes in Noord-Holland en omgeving
Dakpannen van schuur vervangen in Amsterdam
Dakpannen leggen op nieuwbouwwoning in Haarlem
Dakpannen reinigen in Alkmaar
Dakpannen reinigen en coaten in Amstelveen
Betonnen dakpannen plaatsen in Hilversum
Dakpannen vastzetten in Purmerend
Kostenoverzicht voor keramische dakpannen in Zaandam
Nokvorsten vastzetten in Hoofddorp
Offerte voor Oud Hollandse dakpannen in Hoorn
Schuur voorzien van dakpanplaten in Den Helder

gebruikte dakpannen IJmuiden

Dakpannen IJmuiden? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u het pannendak op uw woning laten vervangen, impregneren of reinigen? Of bent u benieuwd naar de kosten voor het leggen of coaten van dakpannen in IJmuiden? Een goedkope dakwerker zorgt ervoor dat alle dakwerker naar tevredenheid worden uitgevoerd.

Via het offerteformulier vraagt u snel en eenvoudig scherp geprijsde offertes aan. Deze prijsopgave is bovendien gratis en geheel vrijblijvend! Wilt u liever direct contact met een dakdekkersbedrijf uit uw regio? Bel dan naar 085 500 9955.

Dakdekkers zijn u ook met alle plezier van dienst bij andere dakwerken, zoals het plaatsen en vervangen van dakgoten.