Dakpannen Haarlem

Dakpannen Haarlem

In Nederland hebt u de keuze uit verschillende materialen geschikt voor het bedekken van daken. Denk bijvoorbeeld aan leiplaten, riet, EPDM of bitumen. De meest gebruikelijke vorm van dakbedekking zijn echter dakpannen. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten dakbedekking en onder andere het vervangen, reinigen en impregneren hiervan. Daarnaast komen verschillende prijzen voorbij. Zoekt u in Haarlem een specialist die uw dakpannen kan vervangen of schoonmaken? Of bent u benieuwd naar de kosten van coaten, reinigen of impregneren? Wij zijn een netwerk van meerdere dakdekkersbedrijven. Vul het contactformulier in en wij zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk een offerte ontvangt van een vakman uit uw regio. Liever direct contact? Bel ons op 085 500 9955!

De Dakspecialist, allround vakmannen

Wanneer u contact opneemt met een vakman uit Haarlem uit ons netwerk, dan verzekeren wij dat u snel en vakkundig geholpen zult worden. Wij eisen namelijk dat elke dakspecialist die zich bij ons aansluit uitstekend gediplomeerd is en een ruime ervaring heeft binnen het vakgebied. Zo kunnen professionals u helpen bij het schoonmaken van de dakgoten, het controleren van de dakconstructie en het voorkomen van daklekkages. Bovendien is elke medewerker uit ons netwerk gespecialiseerd in het aanbrengen van de diverse soorten dakbekleding.

Dakpannen vervangen

Dakpannen vervangen

Dakpannen kennen ongeveer een levensduur van 30 jaar. Het is hierna meestal tijd om ze te vervangen. Het is echter mogelijk dat een dakpan beschadigt tijdens een hevige storm. U hoeft dan niet de gehele bedekking te vervangen, een enkele pan is dan voldoende. Bent u van plan om deze klus zelf op te lossen? Zorg er dan voor dat u een over een stevige ladder of steiger beschikt, en draag beschermende kleding. Moet u de gehele dakbedekking vervangen, en wilt u graag andere dakpannen? Kijk dan naar de mogelijkheden voor gebruikte producten. Een dakpan die al eerder gebruikt is, kunt u veelal hergebruiken, door deze eerst te reinigen en te coaten of impregneren. Hiermee kunt u aardig op de prijs voor een nieuw dak besparen. Wij adviseren om de volledige dakrenovatie over te laten aan een erkend vakman.

Contactformulier
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Gebruikte dakpannen Haarlem

Gebruikte dakpannen?

Bent u de eigenaar van een historisch pand in Haarlem? Dan begrijpen wij dat u graag het pannendak gelijk houdt aan de oorspronkelijke stijl. Het is echter vaak niet meer mogelijk om exact dezelfde pannen aan te schaffen in nieuwe variant. Daarom bent u bij menig specialist uit Haarlem aan het juiste adres voor het bestellen van gebruikte dakpannen. Een gebruikt exemplaar hoeft niet eens al eerder op het dak te hebben gelegen. Het is tevens een mogelijkheid dat deze onderdeel is van een te grote bestelling. Als een gebruikte pan nog heel en van goede kwaliteit is, dan kunt u deze gerust hergebruiken.

Dakpannen coaten Haarlem

Reinigen

Door de groei van mos en algen worden dakpannen na verloop van tijd aangetast. Wanneer u dit proces te lang door laat gaan, dan zullen de wortels van de mossen in de poriën van de dakpannen groeien. Het gevolg is poreuze pannen en daardoor lekkages en beschadigingen. Dergelijke problemen kunt u voorkomen door de dakbekleding periodiek te reinigen. Het reinigen van dakpannen bestaat uit drie stappen. Eerst wordt met behulp van hoge druk de mossen en algen los gespoten. Vervolgens zal het opgeloste vuil van het dak worden gespoeld. Tot slot behandelen we bij het reinigen de pannen na met een algendoder.

dakpannen reinigen Haarlem

Coaten

Na het reinigen van de dakpannen zijn er twee stappen die u vervolgens kunt ondernemen. Eén daarvan is het coaten van de pannen. Bij het coaten – wat met name wordt toegepast op dakpannen van beton – brengen wij een beschermende laag op het dakoppervlak. Deze toplaag zal voorkomen dat vuil en mos zich hechten aan de pannen, en dat vocht geweerd wordt. Vuil zoals mos en algen kunnen er namelijk voor zorgen dat dakpannen poreus worden waarna beschadigingen en lekkages kunnen ontstaan. Het nadeel van coaten is dat men hierbij alleen het zichtbare oppervlak behandelt. De bedekte delen zullen continu vochtig blijven, en daardoor in minder goede staat.

keramische dakpannen Haarlem

Impregneren

Naast coaten, is ook impregneren een manier van het bewerken van de dakpannen. Bij het impregneren wordt de dakbekleding eveneens waterdicht en waterafstotend gemaakt. Dit kan zowel bij betonnen als keramische dakpannen worden toegepast. Een groot voordeel van het impregneren is dat het minder kosten met zich meebrengt dan coaten. Daarnaast zorgt het aanbrengen van impregneermiddel tevens voor een betere isolatiewaarde van het dak. Wilt u deze klus graag zelf uitvoeren? Het is mogelijk om hiervoor hetzelfde product te gebruiken als voor het afdichten van de gevel. Benieuwd naar de prijs voor het impregneren? Bel ons op 085 500 9955 of neem contact met ons op via het contactformulier.

dakpannen leggen Haarlem

Dakpannen leggen

Voor een ervaren klusser is het leggen van dakpannen goed te doen. Allereerst maakt u op het dak een lattenwerk van panlatten. De panlatten hebben hetzelfde formaat als de dakpannen, deze rusten vervolgens op de panlatten. Het is hierbij belangrijk dat de panlatten steeds dezelfde afstand aanhouden. De dakpannen overlappen elkaar namelijk, waardoor een aaneengesloten geheel ontstaat wat windvast en waterdicht is. U begint onderaan en legt de onderste rij dakpannen goed vast zodat deze niet kunnen opwaaien. Besteed extra aandacht aan de hoeken. Werk vervolgens naar boven. Tot slot zet u nokpannen vast met een RVS schroef. Het is eventueel een mogelijkheid om deze met cement af te smeren.

dakpanplaten aanbrengen

Dakpanplaten leggen

Als u snel het dak van uw woning in Haarlem wilt voorzien van nieuwe bedekking, dan is het gebruik van dakpanplaten wellicht een goed idee. Het leggen van dakpanplaten is geen lastige klus. U bestelt dakpanplaten veelal op maat, in sommige gevallen moet u ze nog op maat knippen. Gebruik hiervoor een metaalzaagblad of een knabbelschaar. Mocht u de platen willen schoonmaken voordat u ze gaat leggen, gebruik hier dan milde schoonmaakmiddelen voor. Is uw gevel lager dan uw dak? Dan moet u een windveer plaatsen tijdens het leggen. Anders is het denkbaar dat de wind onder de platen komt. Plaats voor het leggen bovendien een onderfolie om vochtproblemen te voorkomen.

Soorten dakpannen

Bent u niet tevreden met de staat van uw huidige dak, of wilt u graag een ander soort uitstraling bij uw woning in Haarlem creëren? Overweeg dan om de dakpannen te vervangen. U hebt de keuze uit vele verschillende soorten dakpannen, die allen hun eigen voor- en nadelen hebben. In Nederland worden keramische dakpannen het meest verkocht, maar ook hier is een betonnen pannendak steeds populairder. De populariteit van leiplaten neemt daarentegen steeds meer af. Een budgettaire optie voor het afdekken van schuurtjes en bijgebouwen is het gebruik van kunststof of metalen dakpanplaten. Dankzij de vele verschillende opties kunt u de bedekking helemaal aanpassen aan de rest van uw woning of schuur in Haarlem.

Oud Hollandse dakpannen

Omdat in Nederland al heel lang gebruik wordt gemaakt van dakpannen als dakbedekking, bestaat er een zogeheten Oud Hollandse dakpan. Deze soort is te herkennen aan de lange en smalle vorm, en de diepe bocht die in de pan ligt. De Oud Hollandse dakpan wordt ook wel holle pan, of S pan genoemd. Het voordeel van deze dakpansoort is dat het water door de diepe curve gemakkelijk wegloopt. Dit maakt een Oud Hollandse dakpan erg geschikt voor het Nederlandse weer, vandaar de naam. Om te voorkomen dat er lekkage ontstaat is het belangrijk dat de hellingshoek van het dak minimaal 25 graden is.

Geglazuurde dakpannen

Een geglazuurde dakpan is een keramische dakpan die voor het bakproces is voorzien van een speciale glasachtige laag. Tijdens het bakken is deze laag zich gaan hechten aan het oppervlak van de pan, en beschermt deze zo tegen de invloeden van weer en wind. Daarnaast hebben geglazuurde dakpannen een mooie diepe kleur. Door te variëren in de glazuurlaag is het tevens een optie om diverse kleuren met het glazuren te creëren. Bij onze specialisten in Haarlem hebt u de keuze uit zowel matte als glanzende geglazuurde dakpannen. Vraag via het contactformulier naar de prijzen en voorwaarden voor een geglazuurd pannendak voor uw woning of bedrijfspand in Haarlem.

soorten dakpannen Haarlem

Kunststof dakpannen

De afgelopen jaren zijn er verschillende nieuwe ontwikkelingen gekomen op het gebied van dakbedekking. Zo is het tegenwoordig een optie om te kiezen voor zogeheten dakpanplaten. Een dakpanplaat bestaat uit kunststof of metaal, en is naar verhouding aanzienlijk goedkoper dan een enkele dakpan. De dakpanplaten van kunststof hebben als voordeel dat ze een goede geluidsisolatie bieden en dat er geen condensvorming aan de binnenzijde van de dakpanplaat optreedt. Het risico van het plaatsen van kunststof dakpanplaten is dat de wind deze sneller losrukt. Een metalen dakpanplaat is iets steviger dan de kunststof variant.

Betonnen dakpannen

Heeft uw bekapping een dakhelling van minimaal 15 graden? Dan is het mogelijk om betonnen dakpannen te plaatsen. Deze staan ook wel bekend als sneldek dakpannen. Een sneldek dakpan is namelijk groter dan de keramische versie. Hierdoor is een dakwerker sneller klaar met het leggen van de dakbedekking. Het is mogelijk om een beschermlaag aan te brengen op de betonnen pannen. De beschermlaag maakt de sneldek dakpannen gladder waardoor vuil als mossen en algen zich minder goed kunnen hechten. Dit bevordert de levensduur van het materiaal. Schoonmaken is daarnaast minder vaak nodig. Als schoonmaken al wel nodig is dan doet u dit eenvoudig met water.

nokvorst vastzetten Haarlem

Nokvorsten vastzetten

Er wordt veelal cement gebruikt voor het vastzetten van nokvorsten. Hierdoor is het mogelijk dat na verloop van tijd de specie poreus wordt en de nokvorst enigszins verschuift. Dit kan leiden tot diverse gevolgen zoals lekkage en andere vochtproblemen. Omdat lekkage bij de nokvorst lange tijd verborgen kan blijven, is het aan te raden om periodiek de nokvorsten te laten controleren op eventuele verschuivingen of beschadigingen. Een daklekkage kan namelijk resulteren in schade aan de dakconstructie wat voor nog meer problemen zorgt. Het opnieuw vastzetten van de nokpannen is relatief eenvoudig: dit doet een vakman gewoon weer met cement.

zadelpannen Haarlem

Nokpannen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Haarlem de vraag wat een nokpan nu precies is. Dit is eenvoudig uit te leggen: nokpannen (nokvorsten, zadelpannen) zijn de halfronde dakpannen die u bovenop het dak vindt. De nokpannen vormen de verbinding tussen de beide zijden van het dak. Wanneer u dan ook dakpannen wilt gebruiken als bedekking, zult u een aantal nokpannen moeten bestellen. De nokvorsten zijn verkrijgbaar in een groot aantal soorten en maten, tegen een aantrekkelijke prijs. Hierdoor kunt u de nokvorsten altijd met de rest van de bedekking matchen.

dakleien Haarlem

Dakleien

Naast dakpannen zijn dakleien erg populair als bedekking. U hebt de keuze uit natuurleien en kunstleien. Natuurleien worden gemaakt van natuursteen, afkomstig uit steengroeves. Kunstleien bestaan uit vezelcement. De dakleien hebben beide hun eigen voor- en nadelen. Kunstleien krijgen in de fabriek een speciale coatinglaag. Dankzij het coaten stoten de dakleien vuil en vocht af. Na circa 10 jaar slijt deze laag echter, waardoor algen en mossen zich aan de dakleien hechten. U kunt dit schoonmaken met behulp van een hogedrukspuit en een mosdodend middel. Na het schoonmaken moet u opnieuw een coating aanbrengen op de dakleien. Hierna is deze weer tien tot vijftien jaar beschermd tegen vuil.

shingles Haarlem

Shingles

Shingles worden veelal toegepast op daken van tuinhuisjes, schuurtjes en blokhutten. Dankzij de verschillende mogelijkheden ziet u shingles echter ook steeds vaker op woonhuizen in Haarlem verschijnen. Shingles hebben vele verschillende voordelen. Ze bestaan veelal uit bitumen, dit is waterdicht en bestand tegen hitte, vorst, sterke winden en roest. Shingles houden geluid tegen. Ze filteren namelijk lawaai, ideaal als het hagelt en uw slaapkamer zich op zolder bevindt. Shingles zijn erg licht waardoor een sterke dakconstructie niet nodig is. Een dak moet echter een hellingshoek van meer dan 15 graden hebben. Als dit niet het geval is dan is het verstandig om een andere dakbedekking toe te passen.

Vrijblijvend contact

dakdekker in Haarlem
Bent u benieuwd naar de prijs voor het vervangen van uw pannendak in Haarlem? Of wilt u een dakdekker inhuren voor het reinigen van uw dak? Van vervangen tot onderhoud, voor alle dakwerken bent u bij ons aan het juiste adres. Aarzel niet om uw gegevens en een omschrijving van de klus achter te laten in het contactformulier. U zult spoedig een offerte ontvangen van een specialist uit Haarlem.

Prijzen

Wanneer u van plan bent om het pannendak van uw pand in Haarlem volledig te vervangen, dan dient u rekening te houden met een prijs rond de €3300,- voor een dak van ongeveer 60 vierkante meter. Deze dakbedekking zal dan ongeveer 30 jaar mee gaan. Wilt u de dakafdekking coaten of impregneren? Dan zal de prijs respectievelijk op €1650,- en €700,- uitkomen. De exacte kostprijs voor een klus naar uw wensen is natuurlijk afhankelijk van het dakoppervlak, en de gekozen methode. Vraag via het contactformulier een gratis offerte aan.

MateriaalPrijs (per 100)
Zwart keramiek€ 145,-
Wijnrood beton€ 80,-
Leiplaten€ 170,-