dakpannen Gelderland

Dakpannen Gelderland

085 500 9957

Nu bereikbaar.

Dakpannen zijn in Gelderland nog steeds de meest populaire dakbedekking voor woningen met hellende daken. Met het juiste onderhoud gaat een pannendak zeer lang mee. Vaak kiezen mensen voor het leggen van kleidakpannen, maar ook budgetvriendelijke betondakpannen zijn een optie. Meer hierover weten? Op deze pagina geven we u handige informatie over de dakpansoorten en de gemiddelde kosten. Direct een gratis offerte ontvangen voor onderhoud of het leggen van dakpannen?
Start gratis offerteaanvraag!
U ontvangt dan een gratis offerte van een ervaren dakdekker uit uw eigen regio.

  Gratis offerte ontvangen

  Gratis – Vrijblijvend

  dakpannen vervangen Gelderland

  Wanneer dakpannen vervangen in Gelderland?

  Er zijn verschillende redenen waarom het belangrijk is om de dakpannen te vervangen in Gelderland van uw woning of bedrijfspand. Zo moet u dakpannen die kapot zijn zo snel mogelijk repareren. Een kapotte dakpan beschermt uw woning namelijk niet meer en hierdoor kan er waterschade ontstaan.

  Andere redenen om de dakpannen te vervangen zijn ouderdom, slijtage of dat u er simpelweg op uit bent gekeken. Na verloop van tijd wordt een pannendak poreus. In dat geval moet u de dakpannen laten vervangen of coaten met een speciaal waterdichte dakcoating. Een vakman controleert ook altijd de conditie van de dakconstructie. Waar nodig vervangt hij panlatten en isolatie. Bel naar 085 500 9957 voor direct contact met een dakwerker uit de regio.

  dakpannen leggen

  Dakpannen leggen Gelderland

  Het leggen van dakpannen in Gelderland vereist veel vakkennis en ervaring. Het moet namelijk zeer zorgvuldig uitgevoerd worden voor een waterdicht resultaat. Dakpannen worden op een latstructuur geplaatst, panlatten genaamd. Een dakwerker begint altijd onderaan en werkt zo naar boven toe. De bovenste rij dakpannen worden nokvorsten genoemd. Dit zijn halfronde dakpannen en sluiten de verbindingen tussen de dakhelften af.

  De onderste rij dakpannen maakt de vakman vast met speciale schroeven, hetzelfde geldt voor de bovenste rij. Nokvorsten worden vastgemaakt met roestvrije schroeven of met specie. Gratis offerte ontvangen voor dakpannen leggen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

  Dakpannen leggen; waar let de vakman op?

  Bij het leggen van nieuwe dakpannen let de dakwerker erop dat de dakpannen op de lattenstructuur geplaatst worden. De panlatten moeten minstens 1,5 centimeter dik zijn. Daarnaast gebruikt hij altijd roestvrije schroeven, zodat de schroeven niet aangetast worden door regenwater.

  Een vakman weet precies waar hij mag staan op het dak en gebruikt daarnaast altijd bescherming. Denk aan antislip-schoenen om uitglijden te voorkomen en een veiligheidsharnas voor valbescherming.

  Nokvorsten vastzetten

  Nokworsten worden vaak vastgezet met specie. Het is belangrijk om de nokpannen met enige regelmaat te controleren op barsten en loszittende pannen. Specie kan namelijk poreus worden of kapotvriezen. In dat geval zit een nokvorst niet meer goed vast. Een lekkage via de nokvorsten merkt u vaak pas laat op. Met onderhoud voorkomt u dus problemen.

  Kan een nokvorst ook met schroeven vastgezet worden?

  In plaats van specie gebruikt een dakwerker ook wel schroeven voor het vastzetten van nokvorsten. Voordelig is dat de nokpannen nu beter ventileren. Dit is bij specie niet het geval, dit sluit namelijk de gehele dakpan af.

  Wat kosten dakpannen?

  Benieuwd wat dakpannen in Gelderland ongeveer kosten, inclusief montage? De prijs per m² voor dakpannen van keramiek is gemiddeld €60-. De prijs per m² voor betondakpannen ligt iets lager, namelijk op een gemiddelde prijs per m² van €50,-. Een dak van 50 vierkante meter voorziet u al van dakpannen vanaf €2.500,- inclusief het vervangen en plaatsen door een dakwerker. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal factoren, denk aan het type dakpan, de grootte van het dak en de arbeidskosten.

  Plaats dakisolatie!

  U bespaart met dakisolatie aanzienlijk op de energiekosten. Met isolerend materiaal voorkomt u namelijk dat er warmte vervliegt uit uw woning. Hierdoor verwarmt u uw woning efficiënter. Vul het offerteformulier in voor een gratis offerte.

  Prijzen dakpannen leggen 2021

  Soort dakpan Materiaal Kosten per m² *
  (inclusief montage)
  Totaalkosten *
  (bij een dak van 50 m²)
  Keramische dakpannen Klei €60,- €3.000,-
  Betonnen dakpannen Beton €50,- €2.500,-
  Kunststof dakpannen (dakpanplaten) Kunststof €55,- €2.750,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief montage en btw. Vraag voor een exacte prijsberekening een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Exacte prijs ontvangen voor dakpannen leggen Gelderland?

  Vul het offerteformulier voor een gratis offerte en ontdek de scherpe prijzen!

  Gratis offerte ontvangen

  Welke dakpannen in Gelderland kiezen?

  Wie op zoek gaat naar nieuwe dakpannen in Gelderland voor een woning of bedrijfspand, merkt al snel dat er verschillende soorten dakpannen in meerdere afmetingen verkrijgbaar zijn. Een dakdekkersbedrijf maakt over het algemeen onderscheid tussen dakpannen die gemaakt zijn van keramiek en van beton.

  Naast de materialen en formaten hebt u ook nog de keuze uit verschillende vormen (holle en platte). Kies voor een grote dakpan om het leggen te versnellen. Lees hieronder meer over de soorten. Benieuwd naar de verschillende prijzen? Ontvang direct een gratis offerte.

  nokvorsten zetten Gelderland

  Betonnen dakpannen

  Een betonnen dakpan staat ook wel bekend onder de naam sneldekpan. De naam sneldekpan heeft de betondakpan te danken aan het grotere formaat. Het leggen gaat namelijk sneller. Een ander voordeel van een betonpannendak is dat het de goedkoopste optie is. Houd er wel rekening mee dat de gemiddelde levensduur lager is dan kleidakpannen.

  Hoe worden betondakpannen gemaakt?

  Er wordt een betonmengsel in een mal gegoten. Door kleurpoeders toe te voegen aan het betonmengsel, krijgt u de gewenste kleur. Het beton moet uitharden en is dan klaar. Doordat er een hete oven nodig is, is een betonnen dakpan ook een milieuvriendelijke optie.

  De prijs per m² voor betonnen dakpannen is ongeveer €50,-. De gemiddelde levensduur is 30 jaar.

  Voordelen betonnen dakpannen

  Profiteer ook van de voordelen en laat betondakpannen plaatsen. Betondakpannen zijn namelijk verkrijgbaar in vele soorten, afmetingen en kleurvariaties. Soms denken mensen dat een betondakpan alleen verkrijgbaar is in saaie grijstinten, maar dit is zeker niet het geval.

  De belangrijkste voordelen van betondakpannen:

  • Goedkoop in aanschaf
  • Verkrijgbaar in meerdere formaten en kleuren
  • De pannen zijn stabiel en maatvast

  Keramische dakpannen

  Een andere optie is om te kiezen voor keramische dakpannen. Wist u dat de benodigde klei voor de dakpannen vaak uit één van de Nederlandse rivieren gehaald wordt? Er wordt namelijk klei in een mal gedrukt en vervolgens op hete temperatuur gebakken. Voor een extra lange levensduur is het verstandig om te kiezen voor geglazuurde dakpannen. Deze dakpannen met een ingebakken glazuurlaag gaan zeer lang mee.

  Zijn dakpannen van klei voor elk dak geschikt?

  Ja zeker! Keramische dakpannen zijn geschikt voor alle hellende daken. Voor platte daken zijn ze uiteraard niet geschikt. Dan wordt het water namelijk niet goed afgevoerd. Een dakpan met ingebakken glazuurlaag blijft zeer lang mooi, want deze is vuilafstotend.

  De gemiddelde prijs per m² is €60,- en de gemiddelde levensduur is 60 jaar.

  Voor een exacte prijs van keramische dakpannen op uw dak vraagt u hier gemakkelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Voordelen keramische dakpannen

  De reden dat de meeste mensen kiezen voor keramische dakpannen is vanwege de glazuurlaag. Deze laag vormt namelijk een beschermende laag, waardoor een dakpan langer meegaat. Alhoewel ze duurder zijn in aanschaf, hoeft u de dakpannen niet snel te vervangen.

  De voordelen? Dit zijn de belangrijkste voordelen nog even op een rij:

  • Zeer lange levensduur
  • Blijven lang mooi
  • Vuilafstotend

  Kunststof dakpannen

  In plaats van keramische- of betonnen dakpannen is het ook een optie om te kiezen voor kunststof dakpanplaten. Er bestaan geen losse dakpannen van kunststof, maar wel dakplaten. Deze platen zijn altijd minimaal 1 vierkante meter groot met de uitstraling van kleinere dakpannen. Nadelig aan de dakplaten is dat de levensduur korter is en dat de kleur na verloop van tijd dof kan worden.

  Daartegenover staat dat het de dakplaten zeer snel vervangen en gelegd kunnen worden. Het is niet nodig om elke dakpan één voor één te plaatsen, maar er wordt direct een hele plaat neergelegd. Het is verstandig om ook dakisolatie aan te brengen. Niet alleen om warmteverlies te voorkomen, maar ook voor geluidsisolatie.

  Gemiddeld kosten kunststof dakpannen €55,- per vierkante meter. De dakplaten gaan ongeveer 15 tot 20 jaar mee.

  Bel met 085 500 9957 of vul het offerteformulier in als u wilt weten wat het leggen van kunststof dakpannen op uw dak kost.