Dakpannen Dordrecht

Dakpannen Dordrecht

Veel Nederlandse panden hebben keramische of betonnen dakpannen als dakbedekking. Tegenwoordig is het tevens mogelijk om te kiezen tussen dakpanplaten, dakleien en shingles. Woont u in Dordrecht en bent u op zoek naar een leverancier van dakpannen, of een dakdekker die ze voor u kan plaatsen? Of zoekt u een vakman die de pannen voor u kan schoonmaken, impregneren of coaten? Bij ons netwerk van specialisten bent u aan het juiste adres. Wij bestaan namelijk uit een netwerk van diverse bedrijven, ook in de omgeving van Dordrecht. Vraag via het contactformulier om meer informatie over het uitvoeren van uw klus, en ontvang gratis en vrijblijvend een offerte op maat van een vakman uit uw regio. Of bel ons op: 085 500 9952!

De Dakspecialist, allround vakmannen

De bedrijven uit Dordrecht die zich bij ons netwerk hebben aangesloten, hebben allen een ruime ervaring met elk aspect van het beroep. Of het nu gaat om het vervangen van de dakpannen, coaten, reinigen of impregneren, dit vormt allemaal geen probleem. Voor het werk gebruiken de vakmannen uit ons netwerk alleen de nieuwste technieken en beste materialen. U bent dan ook verzekerd van een hoge kwaliteit uitvoering, en een lange levensduur van het dak. Wij garanderen dat elk bedrijf uit ons netwerk van gediplomeerde vakmannen voorzien is, en dat u naar tevredenheid wordt geholpen.

Dakpannen vervangen

Dakpannen vervangen Dordrecht

Door storm of andere omstandigheden kan het voorkomen dat een dakpan geschilferd of gebroken wordt. Wanneer dit het geval is bij een enkele dakpan, dan kunt u deze eenvoudig zelf vervangen. Ga hierbij ten eerste na wat voor soort dakpannen u heeft, en zorg voor een vergelijkbaar model. Zorg er tevens voor dat u bij het vervangen de juiste materialen gebruikt. Bent u aan de daadwerkelijke klus toe? Schuif dan de dakpan boven het kapotte exemplaar omhoog, houd er rekening mee dat deze wellicht verankerd is. Controleer in één beweging door de kwaliteit van de pannenlatten en plaats de nieuwe dakpan. Moet er meer dan één dakpan worden vervangen, of draagt u de klus liever over aan een professional? Wij helpen u graag in Dordrecht, vraag via het contactformulier de bijbehorende prijs op.

Contactformulier
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Gebruikte dakpannen

Gebruikte dakpannen?

Heeft u een beperkt budget, maar is het toch tijd om het dak te vervangen in plaats van te reinigen of impregneren? Bij veel leveranciers uit Dordrecht is het mogelijk om te kiezen voor gebruikte pannen. Deze hebben nog steeds een goede kwaliteit, en zijn bijvoorbeeld afkomstig van een pand uit Dordrecht dat gesloopt werd. De prijzen van gebruikte dakpannen liggen een stuk lager dan die van nieuwe exemplaren, maar zullen uw pand nog steeds goed tegen weersomstandigheden en kou beschermen. Vraag naar de mogelijkheden.

dakpannen reinigen Dordrecht

Reinigen

Naast het vervangen van de pannen, is het tevens mogelijk deze door één van onze specialisten uit Dordrecht te laten reinigen. Het reinigen van de dakpannen is noodzakelijk, in verband met mos dat er op groeit, of ander vuil. Wanneer dit in de dakgoten terecht komt, loopt u kans op een verstopping van het hemelwaterafvoer. Daarnaast zorgt dit vuil ervoor dat dakpannen poreus worden. Deze schoonmaken is daarom erg belangrijk. Voor het reinigen heeft een vakman de keuze uit diverse professionele technieken, zodat het werk snel en adequaat is afgehandeld. De prijs die voor het schoonmaken staat is afhankelijk van de tijdsduur, en het dakoppervlak. Na reinigen impregneren of het aanbrengen van een coating verstandig.

dak coaten Dordrecht

Coaten

Wat veel mensen niet weten, is dat het naast dakpannen vervangen, ook mogelijk is om deze te voorzien van een nieuwe toplaag (te coaten). Zoals gezegd zal na verloop van tijd mosgroei plaatsvinden op het dak. Door de dakpannen opnieuw te coaten zal de toplaag dergelijke mosgroei voorkomen. Hierdoor is reinigen van de dakbedekking minder vaak nodig. Het nadeel van coaten is echter dat hierbij vaak een deel van het panoverlap niet zal worden meegenomen. Zo zal er altijd een deel van het pannendak niet in topstaat blijven. Het coaten gebeurt tegenwoordig bij zo’n vijftig procent van de mogelijke dakbedekking. Dit komt met name doordat coaten erg betaalbaar is.

dakpannen impregneren

Impregneren

Ter voorkoming van problemen met de dakpannen, is het tevens mogelijk uw dakpannen te laten impregneren door de professionals uit Dordrecht. Bij het impregneren wordt eerst een stoomcleaner gebruikt, waarna een heel dun laagje impregneermiddel kan worden aangebracht. Door de pannen te impregneren zal vuil geen kans maken, en is ook verkleuring te voorkomen. Dit betekent dat de dakpannen langer meegaan, zonder dat u deze hoeft te reinigen, coaten of vervangen. Moet u toch reinigen? Dan gaat dit een stuk makkelijker. Impregneren is relatief eenvoudig, wij helpen u dan ook desgewenst met praktische tips. Komt u er niet uit? Bel ons op 085 500 9952 of vraag een vrijblijvende offerte aan!

dakpannen leggen Dordrecht

Dakpannen leggen

Het is erg belangrijk dat de vakman het leggen van dakpannen op de juiste manier doet. U wilt natuurlijk dat uw pannendak waterdicht is en dat alles bij een windvlaag goed blijft zitten. Dakpannen leggen is geen eenvoudige klus. Ze worden met spijkers aan panlatten verankerd. De panlatten zijn verankerd aan de dakconstructie. De pannen moet elkaar overlappen, het is daarom belangrijk dat er een juiste hoeveelheid ruimte tussen de panlatten zit. Men begint aan de onderkant van het dak. De onderste rij moet goed vastzitten zodat de rest van de bedekking ook op de juiste plek blijft zitten. Men werkt naar boven en zet de nokpannen veelal vast met een roestvrijstalen schroef.

dakpanplaten leggen

Dakpanplaten leggen

Dakpanplaten zijn grote kunststof of stalen platen met de uitstraling van een pannendak. U kunt dakpanplaten snel installeren en het is tevens een optie om ze toe te passen op een gebouw met een minder sterke dakconstructie. U kunt dakpanplaten over de bestaande dakbedekking plaatsen. Een voordeel hiervan is dat u snel klaar bent omdat u de oude bedekking niet eerst hoeft te verwijderen. Het is daarnaast een optie om dakpanplaten op panlatten te plaatsen. Daarnaast bent u snel klaar omdat u 1 m2 in één keer legt. Het is hierdoor mogelijk om wel 10 m2 per uur te leggen.

Soorten dakpannen

Wilt u graag de pannen op het dak van uw woning of bedrijfspand in Dordrecht laten vervangen? Dan hebt u de keuze uit een groot aantal verschillende soorten pannen. De meest gebruikelijke soort in Nederland is de keramische dakpan. Deze wordt bij de meeste woningen door ons toegepast en kent een lange levensduur. Een andere optie is, zoals eerder ook al aangegeven de betonnen pan. Deze is erg betaalbaar, maar voor eenzelfde uitstraling als keramiek adviseren wij wel om een coating over het beton aan te brengen. Een andere optie is het plaatsen van kunststof of leiplaten.

Oud Hollandse dakpannen

Daarnaast hebt u de keuze uit oud-Hollandse dakpannen. Wanneer onze specialisten uit Dordrecht spreken over oud-Hollandse dakpannen, dan gaat het over een oude holle pan, ook wel S pan genoemd. Deze is in vergelijking met andere dakpan soorten erg smal, en heeft een sterke golving. Dankzij deze golf in de pan wordt het traditionele Hollandse effect verkregen. Dit holle gedeelte is met name geschikt voor het afvoeren van water, en is daarom geschikt voor het Nederlandse weer. De Oud Hollandse dakpan kan een vakman alleen plaatsen op daken met een minimale hellingshoek van 25 graden.

Geglazuurde dakpannen

Bent u op zoek naar dakpannen met een sterk glanzende bovenzijde? Dan zijn geglazuurde dakpannen een goede optie voor u. Een geglazuurde dakpan is een keramische pan voorzien van een glazuurlaag. Dit glazuur is een glasachtige laag die voor het bakproces op het oppervlak van de gehele pan wordt gespoten. Door het bakken zal deze laag zich aan het keramiek hechten en zo het oppervlak beschermen tegen de invloeden van weer en wind. Daarnaast is het mogelijk om op deze manier de kleur van de pan aan te passen. Geglazuurde dakpannen zijn zowel in matte als glanzende variant verkrijgbaar bij onze professionals in Dordrecht.

soorten dakpannen Dordrecht

Kunststof dakpannen

In de laatste jaren is er nog een soort dakpan op de markt gekomen: de kunststof dakpan. Feitelijk gaat het in dit geval niet om een enkele pan, maar om een dakpanplaat. Een dakpanplaat is erg duurzaam en gemakkelijk te monteren. U hebt de keuze uit zowel kunststof als metalen dakpanplaten. Het voordeel van kunststof is dat het een betere geluidsisolatie biedt, en dat het minder gevoelig is voor deuken of condensvorming. Doordat het materiaal lichter is dan metaal, zal het echter sneller beschadigden bij stormen. Wij adviseren onze klanten daarom om kunststof dakpanplaten alleen voor het afdekken van kleinere daken.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen bestaan uit uitgehard beton. Er wordt er daarom vaak voor gekozen om betonnen pannen te coaten met een kleur. Een voordeel hiervan is dat het oppervlak gladder is en daardoor langer vrij van mos en algen. Dit bevordert de levensduur van de betonnen pannen, schoonmaken is daarnaast minder vaak nodig. Deze dakbedekking is erg betaalbaar. Daarnaast is de vakman sneller klaar met het leggen van betonnen dakpannen, vergeleken met de keramische versie. Een betonnen pan is namelijk groter waardoor het plaatsen een stuk eenvoudiger gaat. Ze staan daarom ook wel bekend als sneldek dakpannen. Een voordeel van sneldek dakpannen is dat ze maatvast zijn. Bij temperatuurschommelingen zetten ze niet uit en krimpen ze ook niet.

nokvorsten vastzetten Dordrecht

Nokvorsten vastzetten

Wanneer de nokvorsten verschuiven, dan heeft dit al snel lekkage tot gevolg. Het spoedig vastzetten van losgeraakte nokvorsten is daarom erg belangrijk. In Nederland liggen de nokvorsten (ook wel nokpannen genoemd) regelmatig los, doordat het cement poreus is. Door een nieuwe laag specie aan te brengen worden de meeste problemen snel verholpen. Om te voorkomen dat er al een tijdje water door het dak lekt voordat u dit opmerkt, adviseren wij om minimaal eens per jaar de nokvorsten (en andere dakpannen) te controleren op verschuivingen of beschadigingen.

nokpannen Dordrecht

Nokpannen

Regelmatig vragen onze klanten ons wat een nokpan nou precies is. Een nokpan, ook wel nokvorst of zadelpan genoemd, is de dakpan die bovenop het dak ligt, dus op de nok. Een nokpan is een halfronde pan, die de bovenzijdes van de dakpannen aan elke kant van het dak overdekt. Dit zorgt ervoor dat uw dak mooi is afgewerkt. Daarnaast geven nokpannen versteviging waardoor de rest van de bedekking beter blijft zitten. Een goede nokpan is dan ook zeer belangrijk voor een goed dak. Nokvorsten zijn evenals de standaard dakpannen in vele soorten en maten verkrijgbaar.

dakleien

Dakleien

Dakleien bestaan uit leisteen. Ze hebben een ontzettend lange levensduur tot wel 80 jaar. U zou het wellicht niet denken, maar dakleien kunt u ook als gevelbekleding gebruiken. U hebt de keuze uit vele verschillende kleuren en vormen. Een dakdekker kan dakleien daarnaast op vele verschillende manieren leggen, allen met een andere uitstraling. Bij de maasdekking plaatst de vakman rechthoekige dakleien laag voor laag en bij de ruitdekking heeft het zichtbare deel van de daklei een ruitvorm. Bij de Rijnse dekking liggen de dakleien schuin oplopend op het dak. De onderkant van een lei is afgerond. Bij de Leuvense dekking zit er een open voeg tussen twee leien.

shingles

Shingles

Shingles worden vooral gebruikt als dakbedekking van blokhutten en tuinhuisjes. Tegenwoordig komt u shingles echter ook steeds meer op woonhuizen in Dordrecht tegen. Ze bestaan uit bitumen en u hebt de keuze uit verschillende vormen waaronder rechthoekig en zeshoekig. Shingles hebben vele voordelen. Een shingle is waterdicht, bestand tegen hoge temperaturen maar ook vorst en u kunt ze eenvoudig schoonmaken. In elk klimaat kunt u shingles dus gebruiken. Shingles kunnen goed tegen factoren zoals roest, sterke wind en het uitzettend en krimpen van de ondergrond. Ze absorberen bovendien lawaai wat ontstaat wanneer hagel of regen op het dak valt. U hebt daarnaast de keuze uit vele verschillende kleuren.

Vrijblijvend contact

Vrijblijvend contact dakdekker Dordrecht

Bent u benieuwd naar de kosten voor het vervangen, schoonmaken, coaten of impregneren van uw pannendak? Of zoekt u een vakman die één van deze klussen voor u kan uitvoeren? Wij geven u graag meer informatie, en bieden indien gewenst een offerte aan van een dakdekkersbedrijf uit Dordrecht. Wij horen graag van u.

Prijzen

Zoals gezegd kunt u zowel dakpannen van keramisch materiaal of beton aanschaffen, ook is het mogelijk leiplaten te kopen. De prijs voor deze materialen is afhankelijk van enkele factoren, zoals de hoeveelheid dakpannen die u koopt, of u deze laat glazuren, en of u gebruik maakt van onze service in Dordrecht, waarbij wij de dakpannen ook voor u leggen. Over het algemeen geldt dat betonnen dakpannen een lagere prijs kennen dan de keramische variant. Kijk in onderstaande tabel voor een indicatie van de prijs.

MateriaalPrijs (per 100)
Zwart keramiek€ 145,-
Wijnrood beton€ 80,-
Leiplaten€ 170,-