dakpannen Den Helder

Dakpannen Den Helder

085 500 9955

Nu bereikbaar.

Dakpannen in Den Helder beschermen uw woning tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. In Nederland is een pannendak nog altijd de meeste gangbare keuze. Wanneer een pannendak beschadigd of versleten is, moet u de dakpannen zo spoedig mogelijk laten vervangen of opknappen. Op deze pagina leest u alles over verschillende soorten dakpannen, het onderhoud en de bijbehorende prijzen. Ook vindt u informatie over het leggen, coaten, reinigen en impregneren van daken. Benieuwd naar de prijzen?
Start gratis offerteaanvraag!
U ontvangt dan een gratis offerte van een ervaren dakdekker uit uw eigen regio. Ontdek de scherpe prijzen.

  Gratis offerte ontvangen  Gratis – Vrijblijvend

  dakpannen vervangen

  Wanneer dakpannen vervangen in Den Helder?

  Is uw dak aan vernieuwing toe? Een pannendak heeft een levensduur van minstens 30 jaar, afhankelijk van de dakpansoort. Er wordt vaak gekozen voor het vervangen van de dakpannen wanneer deze kapot of bros zijn. Het is in dit geval mogelijk dat de bekapping niet meer waterdicht is.

  Als het dakbeschot nog in prima staat is, volstaat het vervangen van de dakpannen. Als het onderliggende dakbeschot verrot is dan moet u de gehele bekapping vervangen. Soms kiest men ervoor om de dakpannen te vervangen in Den Helder tijdens een renovatie, wanneer het oude pannendak niet meer bij de vernieuwde woning past. Dankzij een nieuw pannendak ziet uw woning er verzorgd en weer helemaal als nieuw uit.

  Wilt u weten wat de prijs wordt? Vul dan het formulier in en u ontvangt een gratis offerte met een scherpe prijs.

  dakpannen leggen Den Helder

  Dakpannen leggen Den Helder

  Hoewel het leggen van dakpannen in Den Helder een lastige klus is, is het mogelijk om dit zelf te doen. Toch kiezen de meeste mensen ervoor om het leggen van een pannendak aan een specialist uit te besteden. U hoeft dan zelf niet een hoge ladder op te klimmen en het gevaarlijke werk te doen. Bovendien weet u met een vakkundige expert zeker dat het leggen goed uitgevoerd wordt.

  Hoe gaat de dakwerker te werk?

  De dakspecialist bevestigt de dakpannen op panlatten, waarbij hij van beneden naar boven werkt. Op de naden tussen verschillende dakdelen plaatst hij een dichting van lood en specie om het dak waterdicht te maken. De laatste stap is het leggen van de nokvorsten bovenop het dak. Gratis offerte ontvangen voor dakpannen leggen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

  Dakpannen leggen; waar let de vakman op?

  Veel mensen besteden het vervangen of leggen van een pannendak in Den Helder uit aan een professionele dakwerker, zodat ze zelf niet een ladder op hoeven te klimmen. Een dakexpert voert de werkzaamheden veilig uit, door onder andere een veiligheidsharnas te dragen. Daarnaast heeft een specialist ruime ervaring en de juiste kennis om het leggen en vervangen van pannendaken goed uit te voeren.

  Waar let een dakwerker allemaal op?

  Een dakspecialist neemt de benodigde veiligheidsmaatregelen en gebruikt speciale roestvrije schroeven voor het bevestigen van iedere dakpan. Ook let hij erop dat de ruimte tussen de panlatten goed is, zodat de dakpannen elkaar overlappen.

  Nokvorsten vastzetten

  Helemaal bovenop daken zorgen speciale dakpannen voor een goede afsluiting van woningen. Deze speciale dakpannen heten nokvorsten of nokpannen. De nokvorsten werden vaak met cement bevestigd, maar na verloop van tijd brokkelt het cement af. Dan komen de nokvorsten los te liggen of vallen ze zelfs naar beneden. U begrijpt dat het dan nodig is om zo snel mogelijk via 085 500 9955 een dakwerker in te schakelen voor het vastzetten van de nokpannen.

  Naast valgevaar ontstaat ook lekkage bij losliggende nokvorsten. U kunt nieuwe nokvorsten laten leggen of de gebruikte opnieuw laten bevestigen. Tegenwoordig wordt voor het vastzetten geen cement meer gebruikt, maar een flexibele specie die niet afbrokkelt.

  Wat kosten dakpannen?

  Wilt u een dakwerker inschakelen voor het leggen of vervangen van dakpannen in Den Helder? Een uitstekende keuze! U bent vast nieuwsgierig naar de prijzen. Wilt u een keramisch pannendak laten leggen? Houd dan rekening met een gemiddelde prijs per m² van €60,- Voor een gemiddeld dak van 50 m² komt u dan op een totaalprijs van gemiddeld €3.000,-. Betondakpannen zijn met een gemiddelde prijs per m² van €50,- goedkoper.

  Bent u benieuwd naar exacte prijzen?

  Vraag dan via het offerteformulier een gratis offerte aan met een aantrekkelijke prijs.

  Prijzen dakpannen leggen 2021

  Soort dakpan Materiaal Kosten per m² *
  (inclusief montage)
  Totaalkosten *
  (bij een dak van 50 m²)
  Keramische dakpannen Klei €60,- €3.000,-
  Betonnen dakpannen Beton €50,- €2.500,-
  Kunststof dakpannen (dakpanplaten) Kunststof €55,- €2.750,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief montage en btw. Vraag voor een exacte prijsberekening een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Exacte prijs ontvangen voor dakpannen leggen Den Helder?

  Vul het offerteformulier voor een gratis offerte en ontdek de scherpe prijzen!

  Gratis offerte ontvangen

  Welke dakpannen in Den Helder kiezen?

  U heeft keuze uit verschillende soorten dakpannen in Den Helder. Over het algemeen kiest men voor keramische of voor betonnen pannen. Kleidakpannen zijn van gebakken klei gemaakt en staan ook wel bekend als stormpannen of kleidakpannen. Betonpannen zijn voordeliger, maar hebben ook een minder lange levensduur.

  Wat betreft model zijn er holle en platte dakpannen, of Oud Hollandse dakpannen. Welk model voor uw woning geschikt is, is afhankelijk van de helling van het dak. Wilt u meer weten over de verschillende dakpansoorten? Lees dan snel verder op deze pagina. Benieuwd naar de verschillende prijzen? Ontvang nu een gratis offerte.

  nokvorsten zetten Den Helder

  Betonnen dakpannen

  Betonnen dakpannen bestaan uit een mengsel van cement, zand en eventuele toeslagstoffen. Dit mengsel wordt in een mal gedaan waarna het uithardt. Deze soort is goedkoper dan de keramische versie en is daarom erg populair. De betonnen dakpan staat ook wel bekend als sneldekpan. Door het grote formaat van de sneldekpan is een dakwerker namelijk snel klaar met het leggen van deze dakpannen.

  Kies voor extra bescherming!

  Het is mogelijk om een betonnen sneldekpan te coaten waardoor algen, mossen en ander vuil zich niet goed kunnen hechten. Dit verhoogt de levensduur en reinigen is daarnaast minder vaak nodig. De gemiddelde levensduur van betonnen dakpannen is 30 jaar. Betonpannen hebben een gemiddelde prijs per m² van €50,-.

  Voordelen betonnen dakpannen

  Door goedkope betondakpannen te laten leggen in Den Helder profiteert u van meerdere voordelen. Zo gaat het leggen snel, omdat iedere sneldekpan precies dezelfde afmetingen heeft. Ook is de gunstige prijs een reden waarom betondakpannen veel verkocht worden.

  De voordelen van een sneldekpan:

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Zeer snel te leggen
  • Uv-bestendig
  • Maat- en vormvast
  • Grote keuze aan kleuren en vormen

  Keramische dakpannen

  Keramische pannen worden vaak van Nederlandse rivierklei gemaakt. De samenstelling van de klei bepaalt de kleur van kleidakpannen. Omdat het vochtgehalte van de klei varieert, komen er bij deze pannen wel eens afwijkingen in de afmetingen voor. (Geglazuurde) kleidakpannen geven uw woning een authentieke en natuurlijke uitstraling.

  Bij het bakken kan een glazuurlaag toegevoegd worden. Algen, mossen en ander vuil hechten moeilijk op geglazuurde dakpannen, waardoor ze langer mooi blijven. Het ambachtelijk karakter van keramische dakpannen heeft tot gevolg dat deze duurder zijn dan betonnen pannen. Kleidakpannen hebben een gemiddelde prijs per m² van €60,-, maar ook een levensduur van minimaal 60 jaar.

  Voor een exacte prijs van keramische dakpannen op uw dak vraagt u hier gemakkelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Voordelen keramische dakpannen

  Wilt u pannendak vervangen met geglazuurde keramische pannen? Voor geglazuurde pannen beiden veel voordelen. De lange levensduur van wel zestig jaar en het natuurlijke en ambachtelijke karakter zijn redenen waarom veel mensen kiezen voor het laten leggen van keramische pannen.

  Enkel voordelen:

  • Uv-bestendig
  • Een authentiek uiterlijk
  • Ruime keuze aan kleuren en vormen
  • Zeer lange levensduur
  • Bestendig tegen vuil, mossen en algen

  Kunststof dakpannen

  Wist u dat u tegenwoordig ook voor kunststof pannen kunt kiezen? Deze dakpannen worden vaan ik grotere dakplanplaten geleverd, maar zien er op het