Dakpannen Delft

Dakpannen Delft

In Nederland worden dakpannen het meest gebruikt als dakbedekking voor schuine daken. Om de kwaliteit van de dakbedekking hoog te houden, is het van belang dat u de pannen periodiek van onderhoud voorziet. U vindt hier meer informatie over de verschillende soorten dakbedekking. Daarnaast komt informatie over het schoonmaken, impregneren en vervangen van de dakbedekking voorbij. Bent u op zoek naar een specialist in Delft die uw huidige dakbekleding kan vervangen? Of wilt u uw betonnen of keramische dakpannen laten reinigen of impregneren? Bij ons netwerk bent u aan het juiste adres. Vul het contactformulier in en wij sturen u zo snel mogelijk een offerte op maat toe van een expert uit uw regio. Direct contact met een dakwerker? Bel ons op: 085 500 9952!

De Dakspecialist, allround vakmannen

Wanneer u contact opneemt met een expert ons netwerk, dan weet u zeker dat u snel en vakkundig geholpen zult worden. Alle erkende specialisten uit ons netwerk hebben ruime ervaring binnen het vakgebied. Zo kunnen zij voor u de dakgoten schoonmaken, de dakconstructie controleren en periodiek onderhoud uitvoeren. Daarnaast hebben de professionals uit Delft natuurlijk veel ervaring in het installeren van dakbedekking zoals dakpannen, EPDM en bitumen. Zij coaten en reinigen de dakpannen tevens tegen een aantrekkelijke prijs. Waarvoor u ook een specialist nodig hebt, wij helpen u met alle plezier verder.

Dakpannen vervangen

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom u de dakpannen van uw pand in Delft zou willen vervangen. De meest gebruikelijke zijn: poreuze dakpannen, scheuren in de pannen, het aanbrengen van dakisolatie, afgebroken nokjes en zeer vuile dakbedekking. Wat de reden ook is, het is van belang dat het vervangen van de dakpannen op nauwkeurige en vakkundige wijze wordt uitgevoerd. Wij raden daarom aan om bij een volledige dakrenovatie de klus uit te laten voeren door een erkend dakdekker uit Delft. Deze kan de dakpannen vervangen en daarnaast de onderliggende dakconstructie controleren op beschadigingen en eventuele houtrot. Wilt u het vervangen van de dakpannen het liefste zelf uitvoeren? Zorg er dan voor dat u veilig te werk gaat. Maak altijd gebruik van een stevige ladder of steiger, en draag beschermende kleding. Hebt u behoefte aan advies van een ervaren dakspecialist? Vul dan ons contactformulier in. U ontvangt zo spoedig mogelijk een offerte van een dakspecialist uit uw regio.

Contactformulier
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Dakpannen herbruiken

Gebruikte dakpannen?

Het vervangen van dakpannen kan een aardig hoge prijs hebben. Daarom kiezen veel van onze klanten uit Delft regelmatig voor het hergebruik van dakpannen. Het komt bijvoorbeeld voor dat men een pand moet slopen, waarvan de dakbedekking nog in goede staat is. Een gebruikt product kan daarom, zeker wanneer u deze laat reinigen en impregneren, prima opnieuw worden gebruikt voor het bekleden van uw dak. Wilt u zeker weten of u de gebruikte dakpannen opnieuw kunt gebruiken als dakbedekking? Vraag dan een specialist uit Delft om deze te controleren op eventuele beschadigingen.

dakpannen schoonmaken Delft

Reinigen

U kunt dakpannen het beste reinigen door deze schoon te spuiten met een hoge drukspuit. Indien nodig gebruikt de vakman uit Delft een speciaal schoonmaakmiddel. Laat uw dakpannen minimaal eens in de tien jaar reinigen om te voorkomen dat vuil zich te strak aan de pannen hecht. Dit kan namelijk leiden tot poreuze pannen. Poreuze pannen kunnen vervolgens resulteren in waterschade en daklekkages. Reinigen kost bovendien veel minder geld dan het vervangen van het dak. Het reinigen van de pannen kan meestal tegelijk uitgevoerd worden met het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen. Dit bespaart kosten en verbouwtijd.

geglazuurde dakpan Delft

Coaten

Om de (beton) dakpannen te beschermen tegen weersinvloeden is het mogelijk om hierop een toplaag aan te brengen. Deze techniek wordt ook wel aangeduid met de term coaten. Over het algemeen wordt het coaten van de dakbekleding toegepast op daken ouder dan 25 jaar. Voor het aanbrengen van een coating moet men eerst het oppervlak reinigen, vervolgens brengt een vakman de toplaag aan. Hoewel het coaten vele voordelen heeft, zoals een verminderd risico op daklekkage, kent het ook enkele nadelen. Doordat men bij het proces alleen maar het zichtbare oppervlak behandelt, zal bijvoorbeeld het onderliggende deel altijd vochtig blijven, wat de kwaliteit van de dakpan beïnvloedt.

kunststof dakpan Delft

Impregneren

Naast het coaten van een dakpan, is het ook mogelijk om deze te impregneren. Dit kan zowel bij betonnen als keramische dakpannen. Het voordeel van impregneren is dat dit een stuk voordeliger is dan coaten. Dankzij het impregneren wordt de dakpan water- en vuilafstotend. Daarnaast zorgt een goede impregnatie ook voor een betere isolatie van het dak. Wilt u het dak van uw pand in Delft beter beschermen tegen invloeden van weer en wind? Het is mogelijk om zelf het impregneren uit te voeren. Koop bij een dakspecialist uit de regio een standaard impregneermiddel en breng dit voorzichtig aan. Door het zelf te doen bespaart u kosten. Schakelt u toch liever een vakman in? Bel ons op 085 500 9952!

dakpannen leggen Delft

Dakpannen leggen

Het leggen van een pannendak is voor een ervaren klusser goed te doen. Het is echter belangrijk dat het leggen op de juiste manier wordt gedaan. De pannen moeten namelijk een aaneengesloten geheel vormen. Dit zorgt ervoor dat het pannendak windvast en waterdicht is. U kunt daarom het beste een ervaren dakdekker inhuren als u twijfelt of het leggen goed gaat. Dakpannen worden gemonteerd op panlatten. Het is belangrijk dat de afstand tussen de panlatten overal hetzelfde is. Als de afstand ongelijk is dan zullen de dakpannen elkaar namelijk niet mooi overlappen. Men begint altijd beneden met leggen en werkt naar boven.

dakpanplaten leggen Delft

Dakpanplaten leggen

Het leggen van stalen of kunststof dakpanplaten is niet lastig. U dient echter rekening te houden met een aantal zaken. In de meeste gevallen moet u eerst een onderfolie plaatsen, voordat u de dakpanplaten kunt leggen. Dit voorkomt vochtproblemen. Het is daarnaast van cruciaal belang dat u de eerste dakpanplaat recht legt. Als u de eerste plaat niet op de juiste manier legt, dan is het erg lastig om de volgende platen mooi te plaatsen. Gebruik voldoende schroeven tijdens het vastmaken. Als u dit niet doet is het mogelijk dat geluidsoverlast ontstaat door speling van de kunststof of stalen dakpanplaten. Draai ze bovendien niet te stevig aan om het kromtrekken van de sluitingsring te voorkomen.

Soorten dakpannen

Wie op zoek gaat naar nieuwe dakpannen voor een woning of bedrijfspand, zal merken dat er heel wat verschillende soorten en maten pannen verkrijgbaar zijn. Over het algemeen maken wij een onderscheid tussen drie standaard dakpansoorten: gemaakt van keramiek, beton of leiplaten. Deze drie varianten verschillen met elkaar door prijs en uitstraling, maar bestaan allen uit losse dakpannen die in een overlappend systeem worden aangebracht. Daarnaast is er tegenwoordig een andere variant leverbaar: de dakpanplaat. Een dakpanplaat bestaat uit metaal of kunststof, en biedt dezelfde aanblik als dakpannen, terwijl de prijs van het materiaal lager is.

Oud Hollandse dakpannen

In Nederland wordt al jarenlang gebruik gemaakt van de dakpan als materiaal voor het bedekken van daken. Er is dan ook een speciale Oud Hollandse dakpan. U onderscheidt deze dakpannen van anderen door de lange en smalle vorm, en de diepe curve in het oppervlak. Wilt u graag Oud Hollandse dakpannen op uw woning? Kijk dan eerst goed naar de hellingshoek. Het is belangrijk dat deze, met onderdak, minimaal 25 graden is. Om te voorkomen dat de kwaliteit van de dakpan niet zo is als deze gewenst is, adviseren wij om te kiezen voor de opnieuw verbeterde Hollandse pan (OVH).

Geglazuurde dakpannen

Naast diverse materialen hebt u tevens de keuze uit verscheidene bovenlagen als u dakpannen laat plaatsen. Zo is het een optie om het dak te impregneren of te coaten. Er zijn bovendien geglazuurde dakpannen verkrijgbaar bij menig dakspecialist uit Delft. Een glazuurlaag wordt verkregen door voor het bakproces een glasachtige laag op het oppervlak aan te brengen. Het effect van deze laag is een betere bescherming tegen de invloeden van weer en wind, maar ook een versterking of verandering van de kleur van de klei waardoor u langer van de bedekking kunt genieten. U hebt de keuze uit zowel matte als glanzende glazuurlagen.

keramische dakpannen Delft

Kunststof dakpannen

Wij gaven hierboven al aan dat u naast enkele dakpannen ook de keuze hebt uit speciale dakpanplaten. Dakpanplaten worden van metaal of kunststof gemaakt en in een speciale dakpanvorm gedrukt. Op afstand lijkt het dan ook net een echt pannendak. Het voordeel van deze platen is dat ze eenvoudiger te produceren en te plaatsen zijn, waardoor de kosten sterk dalen. Eén dakpanplaat is namelijk minstens 1 m2 waardoor u snel kunt werken. Het nadeel van deze dakoplossing is, dat de platen gevoeliger zijn voor windvlagen en stormen. Over het algemeen worden de kunststof en metalen dakpanplaten dan ook alleen maar gebruikt voor het afdekken van kleinere daken.

Betonnen dakpannen

Laat u betonnen dakpannen leggen? Betonnen dakpannen staan ook wel bekend als sneldek dakpannen. Een betonnen pan is namelijk groter dan andere soorten, waardoor een vakman een dak met deze bedekking snel kan leggen. Een voordeel van de sneldek dakpan is dat deze door en door gekleurd is. Een beschadiging valt hierdoor niet snel op. Een betonnen pan is daarnaast erg betaalbaar en veelal voorzien van een beschermlaag. De bedekking is hierdoor gladder waardoor algen en mossen zich minder snel kunnen hechten. Schoonmaken is dankzij deze beschermlaag minder vaak nodig. Dit verhoogt bovendien de levensduur van de betonnen dakpannen.

kapotte nokvorsten Delft

Nokvorsten vastzetten

De nokvorsten worden vastgezet met een specie. Een dergelijke specie is echter al snel poreus, waardoor de kans op daklekkage ontstaat. Een lekkage aan de nokvorsten is ontzettend vervelend omdat u dit in de meeste gevallen pas later opmerkt. Hierdoor is het in het ergste geval zelfs mogelijk dat de lekkage de onderliggende dakconstructie aantast. Om te voorkomen dat u pas zeer laat opmerkt dat er een probleem is, adviseren wij om jaarlijks een dakspecialist uit Delft in te schakelen om de nokvorsten te controleren op mogelijke beschadigingen. Het vastzetten van losgeraakte nokvorst is vervolgens relatief eenvoudig. Dit doet een dakwerker met behulp van een beetje specie.

 nokpan Delft

Nokpannen

Veel van onze klanten weten niet dat zij naast reguliere dakpannen ook nokvorsten moeten bestellen voor het afdekken van het dak. Nokpannen (ook wel nokvorsten of zadelpannen genoemd) zijn de dakpannen die de bovenzijde van het dak vormen. Deze halfronde pannen brengt een dakwerker met behulp van cement aan op de bovenrand van het dak. Zo vormen nokpannen de verbinding tussen de twee zijden van het dak. Evenals de standaard dakpan is ook de nokvorst in een groot aantal soorten en maten verkrijgbaar. Via het contactformulier vraagt u eenvoudig en snel een vrijblijvende offerte aan voor het herstellen of plaatsen van nokpannen.

dakleien als dakbedekking

Dakleien

Denkt u erover na om uw dak te bedekken met dakleien? Een dak voorzien van dakleien is goed bestand tegen storm en erg duurzaam. U hebt de keuze uit vele verschillende kleuren en vormen. Daarnaast kunt u kiezen tussen kunstleien en natuurleien. Vroeger werden vooral kunstleien gebruikt. Deze dakleien hebben het reliëf van natuursteen, maar ook de kleur. Denk hierbij aan groen, bruin, antraciet en grijs. Tegenwoordig is de kunstlei erg populair. Deze is veelal verkrijgbaar in bruin- en grijstinten of rode varianten. Dakleien zijn voorzien van een coating die vuil afstoot. Schoonmaken is hierdoor vrijwel niet nodig. Na circa 10 jaar slijt deze laag echter waardoor het schoonmaken en opnieuw coaten van de dakleien erg verstandig is.

shingles schuur

Shingles

Shingles komen oorspronkelijk uit Amerika. Daar is de bedekking al heel lang erg populair. Shingles bestaan uit glasvlies met aan beide zijden een coating van bitumen. Hier bovenop zit nog een beschermende coating. Het glasvlies maakt shingles erg stevig, sterk en stabiel. Het is daarnaast de perfecte, waterdichte dakbedekking. Ook zijn ze bestemd tegen hoge temperaturen, vorst, roest en harde wind. Dit maakt shingles ontzettend duurzaam. Een ander voordeel is dat de dakshingles niet veel wegen wat ze zelfs geschikt maakt voor minder sterke dakconstructies. U hebt de keuze uit vele verschillende formaten, vormen en kleuren. De ruime keuze aan verschillende opties maakt shingles ideaal voor tuinhuisjes, schuren, vakantiewoningen of woonhuizen in Delft.

Vrijblijvend contact

Vrijblijvend contact dakdekker
Bent u benieuwd wat de exacte prijs wordt voor het vervangen van uw dakbekleding? Of wilt u een vakman inhuren voor het reinigen, coaten of impregneren van dakpannen? Neem dan vandaag nog contact op met een dakdekker uit Delft via ons contactformulier. We sturen u zo spoedig mogelijk een offerte toe van een specialist uit uw regio!

Prijzen

De prijs voor het vervangen van dakpannen of het aanbrengen van een coatinglaag is relatief hoog. Zo betaalt u voor het plaatsen van een volledig nieuwe dakafdekking ongeveer €3300,- en voor het coaten zo’n €1650,-. Wanneer u rekening houdt met de minimale levensduur van het product, dan is de prijs op jaarbasis echter redelijk normaal. Naast het oppervlak van het dak wordt de prijs beïnvloed door het soort dakpan waar u voor kiest. De kosten van leiplaten liggen bijvoorbeeld hoger dan die van de standaard keramische dakpan.

MateriaalPrijs (per 100)
Zwart keramiek€ 145,-
Wijnrood beton€ 80,-
Leiplaten€ 170,-