dakpannen Bussum

Dakpannen Bussum

Nu bereikbaar.

Dakpannen zijn in Bussum enorm populair. Wilt u ook een pannendak? Een goede keuze! Kies bijvoorbeeld voor het leggen van klei- of betondakpannen. Een pannendak heeft een mooie uitstraling, weinig onderhoud nodig en gaat lang mee. Meer weten over de verschillende dakpansoorten? Lees dan snel verder!
Op deze pagina leest u niet alleen meer over de soorten, maar ook over het vervangen van dakpannen, de gemiddelde kosten en alternatieven voor een pannendak. Direct gratis offertes op maat ontvangen?
Start gratis offerteaanvraag!
U ontvangt dan een gratis offertes van ervaren dakdekkers uit uw regio.

Gratis offertes vergelijken

dakpannen vervangen

Wanneer dakpannen vervangen in Bussum?

Zien uw dakpannen er niet meer mooi uit? Zit er bijvoorbeeld veel aanslag op van mos en algen? Of zijn er dakpannen beschadigd? Dan is het waarschijnlijk tijd om de dakpannen te vervangen in Bussum. Een dakpan kan onder andere kapotgaan door een storm of door vorstschade. Een dakwerker repareert eenvoudig een aantal pannen door nieuwe te plaatsen. Wanneer pannendak verouderd of poreus is geworden, is het vaak noodzakelijk om het gehele pannendak te vervangen. Soms is een dakcoating een alternatieve optie. Met de coating wordt het zadeldak weer waterdicht gemaakt.

De vakman controleert tijdens het vervangen van dakpannen ook direct de dakconstructie en het dakbeschot. Door een lekkage kan er namelijk waterschade ontstaan. U moet dan ook het dakbeschot, zoals de panlatten laten vervangen. Bel naar 085 500 9955 en kom direct in contact met een dakwerker voor het vervangen van een pannendak.

dakpannen leggen Bussum

Dakpannen leggen Bussum

Een pannendak op een woning moet vele jaren meegaan. Een juiste plaatsing is daarom erg belangrijk. De pannen worden op de latstructuur gelegd. De vakman legt de dakpannen in Bussum in een waaiervorm en begint altijd onderaan. Hij maakt de onderste rij vast met speciale schroeven. De bovenste rij pannen worden ook vastgemaakt met schroeven. Soms is het nodig om de andere dakpannen ook extra vast te maken.

Op de plek waar de twee dakhelften samen komen, plaatst de vakman nokvorsten. Dit zijn speciale halfronde dakpannen die de beide dakdelen afsluit. Nokpannen worden met specie of schroeven vastgemaakt. Gratis offertes ontvangen voor dakpannen leggen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Dakpannen leggen; waar let de vakman op?

Bij het vervangen en plaatsen van dakpannen in Bussum let de vakman erop dat alles netjes op elkaar geplaatst wordt. Er mogen namelijk geen kieren tussen zitten, waar regenwater doorheen kan sijpelen. Daarnaast gebruikt een vakman altijd roestvrije schroeven.

Dakpannen worden gelegd op een dubbele latstructuur. Deze latten worden ook wel panlatten genoemd. De latten zijn minstens 1,5 centimeter dik. Het onderdak is belangrijk voor de isolatie en de waterdichtheid van het dak.

Bij het werken op een dak volgt een dakwerker altijd een aantal veiligheidsregels. Zo draagt hij altijd een veiligheidsharnas die hem beschermd tegen vallen. Ook verankert hij de trap. Een vakman draagt ook vaak werkschoenen met antislip zodat hij niet kan uitglijden.

Nokvorsten vastzetten

De bovenste twee rijen dakpannen aan beide zijdes van het dak worden verbonden met een halfronde dakpan. Dit wordt een nokvorst genoemd. Nokvorsten worden ook gemaakt van klei of beton en zorgen ervoor dat het dak geheel waterdicht is. Meestal worden de nokvorsten met schroeven of met specie vastgemaakt.

Kiezen tussen specie en schroeven?

Het vastmaken van nokvorsten met specie gaat zeer snel en daarnaast zitten de nokpannen erg goed vast. Een nadeel is echter dat het vervangen van een nokvorst lastiger is en dat er vorstschade kan ontstaan. De specie beweegt namelijk niet mee tijdens temperatuurswisselingen. Met schroeven voorkomt u deze problemen.

Wat kosten dakpannen?

De kosten voor het leggen van dakpannen in Bussum zijn voornamelijk afhankelijk van het dakpantype dat u laat plaatsen. Een pannendak van klei is het duurste, maar hebben de langste levensduur. De prijs per m² is ongeveer €60,-. Betondakpannen zijn goedkoper en hebben een prijs per m² van €50,-. Wilt u liever dakpannen van kunststof? De prijzen liggen dan rond de €55,- per m².

Besparen op energiekosten?

Laat dan direct dakisolatie aanbrengen wanneer u de klei- of betondakpannen gaat vervangen. Warmte stijgt namelijk op en met isolatie voorkomt u veel warmteverlies. Hierdoor bespaart u aanzienlijk op de energiekosten, omdat u uw woning efficiënter verwarmd. Vraag gratis offertes aan en ontdek de exacte prijs van nieuwe dakpannen.

Prijzen dakpannen leggen 2024

Soort dakpan Materiaal Kosten per m² *
(inclusief montage)
Totaalkosten *
(bij een dak van 50 m²)
Keramische dakpannen Klei €60,- €3.000,-
Betonnen dakpannen Beton €50,- €2.500,-
Kunststof dakpannen (dakpanplaten) Kunststof €55,- €2.750,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief montage en btw. Vraag voor een exacte prijsberekening gratis en vrijblijvend offertes aan.

Exacte prijs ontvangen voor dakpannen leggen Bussum?

Vul het offerteformulier voor gratis offertes en ontdek de scherpe prijzen!

Welke dakpannen in Bussum kiezen?

U hebt de keuze uit verschillende dakpannen in Bussum. De meest verkochte dakpansoort is de keramische dakpan. Deze dakpan heeft namelijk een zeer lange levensduur en blijft er lang mooi uitzien door de ingebakken glazuurlaag. Een andere optie is een betonnen dakpan. Betondakpannen zijn milieuvriendelijker, want worden niet gebakken.

Of kies voor geglazuurde dakpannen of platen van kunststof met de uitstraling van een pannendak. Hieronder leest u meer over de verschillende soorten. Benieuwd naar de verschillende prijzen? Ontvang gratis offertes.

nokvorsten zetten Bussum

Betonnen dakpannen

Een betonnen dakpan wordt ook wel een sneldekpan genoemd. Om een betonnen sneldekpan te maken, wordt er beton in een mal gegoten. Het beton voor een sneldekpan moet vervolgens uitharden. Door kleurstoffen aan het beton toe te voegen tijdens de productie, zijn er allerlei kleuren verkrijgbaar.

Waarom kiezen voor goedkope betondakpannen?

Doordat de betondakpannen niet gebakken worden, is het productieproces goedkoper en korter. Daarnaast komen er minder afwijkingen voor in de afmetingen. U moet wel vaker onderhoud plegen aan betondakpannen, want ze zijn gevoeliger voor de groei van mossen en algen. Met een speciale coating maakt u een betonnen dakpan vuilafstotend.

De prijs per m² voor een betonnen dakpan of sneldekpan is gemiddeld €50,-. Een betonnen dakpan heeft een gemiddelde levensduur van 30 jaar.

Voordelen betonnen dakpannen

Eén van de grootse voordelen van betonnen dakpannen of sneldekpan is dat ze goedkoper zijn dan kleidakpannen. Dit komt onder andere door het productieproces en de benodigde grondstoffen. Een ander voordeel is dat ze maatvast zijn. Ze krimpen en zetten niet uit door temperatuurswisselingen, waardoor scheurvorming bijna niet voorkomt. Daarnaast zijn de afmetingen vaak wat groter, waardoor het leggen snel gaat.

De belangrijkste voordelen van betondakpannen:

  • Budgetvriendelijk
  • Allerlei kleuren
  • Maatvast

Keramische dakpannen

Of kies voor keramische dakpannen. Deze worden gemaakt van klei uit rivieren. De klei wordt in een mal gedrukt en vervolgens gebakken in een zeer hete oven. Door de klei voor het bakken te voorzien van een glazuurlaag, krijgt u een geglazuurde dakpan. Een dakpan met ingebakken glazuur gaat zeer lang mee en is bovendien vuilafstotend.

Zijn dakpannen van klei het beste?

Dat is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en budget. Over het algemeen zijn kleidakpannen de beste keuze, want ze gaan langer mee en blijven langer mooi. Betondakpannen moet u eerder vervangen, waardoor u uiteindelijk duurder uit bent.

De prijs per m² voor keramische dakpannen is €60,-. Ze gaan ongeveer 60 jaar mee.

Voor een exacte prijs van keramische dakpannen op uw dak vraagt u hier gemakkelijk gratis en vrijblijvend offertes aan.

Voordelen keramische dakpannen

Keramische dakpannen zijn het populairst en met goede redenen! Voordelig aan deze dakpansoort is dat ze een zeer lange levensduur hebben. Ze gaan gemiddeld wel 30 jaar langer mee dan betondakpannen. Daarnaast hebben ze een mooie uitstraling en zijn ze verkrijgbaar in vele kleurvariaties.

De voordelen:

  • Lange levensduur
  • Blijven lang mooi
  • Allerlei kleuren

Kunststof dakpannen

Naast beton- en kleidakpannen is het ook een optie om te kiezen voor platen van kunststof. Deze platen hebben de uitstraling van een pannendak. Het grootste voordeel van dakplaten is dat het leggen zeer snel gaat. Elke plaat is namelijk minstens één vierkante meter. Daarnaast zijn ze licht qua gewicht en dus ook geschikt voor zwakke dakconstructies.

Er zijn ook nadelen aan platen van kunststof. Ze gaan namelijk niet lang mee. De gemiddelde levensduur is ongeveer 15 tot 20 jaar. Ook komt het soms voor dat het goedkope materiaal na een aantal jaar een doffe kleur heeft. Belangrijk is om te kiezen voor goede isolatieplaten, om te voorkomen dat u last krijgt van geluidsoverlast.

Bel met 085 500 9955 of vul het offerteformulier in als u wilt weten wat het leggen van kunststof dakpannen op uw dak kost.

keramische dakpannen Bussum

Wat zijn Oud Hollandse dakpannen?

De Oud Hollandse dakpan is een pan met een eigen vorm en uitstraling. In verhouding met andere dakpannen is de Hollandse variant vrij lang en smal, met een diepe curve. Deze diepe curve maakt de dakpan zeer geschikt voor het afvoeren van hemelwater. Voordat u de Oud Hollandse dakpannen op het dak van uw woning of bedrijfspand kunt laten plaatsen, moet deze aan diverse voorwaarden voldoen. De belangrijkste is dat het dak een onderdak en een minimale hellingshoek van 25 graden heeft voor Oud Hollandse pannen. Wilt u zeker zijn van kwaliteit en duurzaamheid? Kies dan voor de opnieuw verbeterde Hollandse pan (OVH) bij uw leverancier.

Geglazuurde dakpannen

Wanneer u op zoek bent naar nieuwe dakpannen, dan zult u zeer waarschijnlijk ook de categorie geglazuurde dakpannen tegenkomen. Een geglazuurde dakpan is over het algemeen een keramische pan voorzien van een extra laagje. Deze glasachtige laag wordt voor het bakproces op de dakpan aangebracht. Tijdens het bakken zal deze geglazuurde laag zich aan het keramiek hechten en deze zo beschermen tegen de invloeden van weer en wind. Met een glazuurlaag is het tevens mogelijk om de kleur van de klei aan te passen. Kies voor een glanzende of matte laag, afhankelijk van uw wensen voor de stijl en uitstraling van uw woning.

Holle of platte dakpannen; welke kiezen?

U hebt niet alleen een keuze uit verschillende materialen, afmetingen en kleuren, maar ook vormen. De twee meest bekende vormen zijn holle- en platte dakpannen. Binnen deze twee soorten zijn er weer verschillende variaties verkrijgbaar. De keuze is afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur, maar ook wel daktype u heeft.

De hellingsgraad bepaalt onder andere de meest geschikt dakpanvorm. Platte- of tegeldakpannen hebben een helling van minstens 35 graden nodig. De meest bekende vorm is de zacht golvende dakpan. Holle dakpannen zijn ook geschikt voor daken met een kleinere hellingsgraad.

Nieuwe of gebruikte dakpannen?

Soms is het ook een optie om gebruikte dakpannen te leggen. Deze gebruikte pannen komen bijvoorbeeld van daken van gebouwen uit de omgeving van Bussum die gesloopt zijn. Deze dakpannen zijn nog in uitstekende conditie en zien er nog mooi uit. Voordelig van gebruikte dakpannen is dat ze een stuk goedkoper zijn.

Gebruikte dakpannen hebben nog een lange levensduur, maar om te profiteren van een optimale levensduur is het handiger om te kiezen voor nieuwe dakpannen. Een ander voordeel van nieuwe dakpannen is dat u een ruimere keuze heeft. Bij goedkope tweedehandse exemplaren bent u afhankelijk van het aanbod.

Afmetingen dakpannen

Dakpannen zijn er in Bussum in allerlei afmetingen. Hoe groter de dakpan is, hoe sneller het leggen gaat. Er zijn dan namelijk minder dakpannen per vierkante meter nodig. De gemiddelde breedte van een dakpan ligt tussen de 20 tot 30 centimeter en de hoogte is gemiddeld 35 tot 40 centimeter. Nokpannen hebben een gemiddelde lengte van 30 tot 35 centimeter. Dakpannen worden niet op maat gemaakt, maar het is wel mogelijk om dakpannen te slijpen. Hiermee kan een dakwerker ze iets kleiner maken.

Hebben keramische dakpannen altijd dezelfde afmetingen?

Nee, dit is niet het geval. Bij keramische pannen komen soms afwijkingen tegen. Dit komt omdat het een natuurproduct is. Door de baktijden en de temperatuur in de oven, kunnen de maten een beetje afwijken door bakkrimp. Dit heeft overigens geen vervelende gevolgen, de afwijkingen zijn meestal niet erg groot.

Dakpannen voor de beste prijs?

Ontvang gratis offertes van specialisten uit Bussum.

Dakpannen reinigen Bussum

Het reinigen van dakpannen in Bussum is van groot belang om te voorkomen dat mosgroei optreedt bij de dakpannen. Deze mosgroei zal ten eerste de kwaliteit van het dak aantasten, maar kan ook gevolgen hebben voor uw hemelwaterafvoer. De meeste dakgoten raken snel verstopt dankzij het mos. Voor het reinigen van uw pannendak zal door ons geavanceerde technieken worden gebruikt, opdat het dak binnen korte tijd weer in optimale staat verkeert. Groot voordeel van het reinigen is dat dit tegen lage kosten wordt uitgevoerd. Ontdek nu meteen de scherpe prijs: vraag gratis offertes aan.

Dakpannen coaten

Hebt u uw pannen laten reinigen, maar wilt u iets extra’s doen om de invloed van het weer te beperken? Kies er dan voor om de dakpannen te coaten. Bij het coaten wordt de dakpan van een extra toplaag voorzien. Het nadeel van coaten is dat dit alleen wordt toegepast op het deel van het dak dat zichtbaar is. De overlap van de pannen wordt dan ook niet meegenomen. Dit leidt er toe dat dit gedeelte van de dakpannen vochtig blijft, en kan leiden tot problemen, zoals lekkage. Het coaten van dakpannen kent echter een lage prijs per m². Net als met verven van de dakpannen is het mogelijk om een andere kleur te kiezen bij het coaten.

Dakpannen reinigen én coaten!

Bekijk in deze video het eindresultaat van het reinigen en coaten van dakpannen.

Voordelen dakpannen impregneren

Naast het vervangen, reinigen, of coaten van de dakpannen is het mogelijk om deze te impregneren. Voor het impregneren gebruikt de vakman eerst een stoomcleaner voor een dakpanreiniging. Vervolgens brengt hij een dunne laag impregneermiddel aan.

Het impregneren voorkomt onder andere verkleuring van de pannen, en de vorming van mos. Zo duurt het langer voordat u het pannendak weer moet reinigen of vervangen na het impregneren. Impregneren is niet lastig, maar is wel belangrijk dat het nauwkeurig gedaan wordt.

Alternatieven voor dakpannen

Wilt u geen dakpannen in Bussum? Dan hebt u de keuze uit verschillende andere dakbedekkingssoorten voor het vervangen. Denk hierbij aan vervangen met leien, shingles, riet of dakpanplaten van verschillende materiaalsoorten. Shingles zagen we tot voor kort niet zo veel in Nederland, maar worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt. Overigens zijn ze niet alleen geschikt voor woningen, maar ook voor tuinhuisjes en een aanbouw. Hieronder leest u meer over andere dakbedekkingssoorten voor hellende daken. Direct gratis offertes ontvangen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

geglazuurde dakpannen Bussum

Dakpanplaten

U heeft al meer gelezen over dakplaten van pvc, maar wist u dat er ook platen zijn van staal of aluminium? Bij staal is het verstandig om te kiezen voor gegalvaniseerd staal dat voorzien is van een roestwerende coating. Dakplaten worden ook wel prefab platen gemaakt, want ze worden gemaakt in een fabriek en in één stuk geplaatst.

Wat zijn de voordelen van dakplaten?

Eén van de voordelen van het leggen van dakplaten is dat het zeer snel afgerond is. Een dakwerker hoeft niet steeds één dakpan te leggen. Eén plaat staat namelijk gelijk aan meerdere dakpannen. Een ander voordeel is dat de platen ook geschikt zijn voor hellende daken met een lichte hellingsgraad van 7 tot 10 graden.

Dakpanplaten leggen

Een dakpanplaat is een grote plaat van kunststof of staal. De plaat heeft het uiterlijk van een pannendak. Dakpanplaten hebben een minimale afmeting van 1 m² . Een voordeel hiervan is dat het leggen erg snel gaat. Dakpanplaten wegen gemiddeld 5kg per m² en zijn daardoor ook geschikt voor dakconstructies die geen groot gewicht kunnen dragen.

De dakwerker maakt de dakplaten vast met speciale schroeven op de dakconstructie. Ze moeten goed vastgezet worden, zodat ze niet losraken tijdens een fikse storm. Kies voor isolerende platen of laat een dakwerker onder de platen isolatiemateriaal aanbrengen om warmteverlies te voorkomen.

Dakleien

Dakleien bestaan uit leisteen. Deze soort dakbedekking heeft een ontzettend lange levensduur. Bij regelmatig schoonmaken of na het aanbrengen van een coating kunnen dakleien over het algemeen tot wel 80 jaar meegaan. Het leggen van dakleien gebeurt net als bij dakpannen van beneden naar boven. Hoe het plaatsen verder gaat, hangt af van het legpatroon. De maasdekking is hierbij het meest eenvoudig. Een vakman plaatst hierbij rechthoekige dakleien laag voor laag op het dak.

Bij de ruitdekking heeft het zichtbare deel van elke daklei een ruitvorm. Bij de Rijnse dekking liggen de leien schuin oplopend op het dak. Elke daklei heeft bovendien een afgeronde onderkant. Bij de Leuvense dekking zit er ruimte tussen de dakleien.

Shingles

Na dakpannen zijn shingles het meest populair als dakbedekking. Ze worden vooral toegepast bij tuinhuisjes en schuurtjes maar ook bij woningen. Shingles bestaan uit bitumen. U hebt de keuze uit verschillende kleuren en drie verschillende vormen, namelijk: rechthoekig, zeshoekig of de beverstaartvorm. Ze brengen vele voordelen met zich mee. Ze zijn namelijk toepasbaar in elk klimaat omdat ze goed tegen verschillende weersomstandigheden kunnen.

Shingles zijn bovendien waterdicht, licht, flexibel en bestand tegen factoren zoals sterke wind, roest en het uitzetten en krimpen van de dakconstructie. U kunt ze eenvoudig schoonmaken met lauw water en groene zeep. Daarnaast absorberen shingles het geluid wat hagel of regen op een dak produceert.

Keurmerken om bij dakpannen op te letten

Bij de aanschaf van dakpannen in Bussum is het verstandig om te letten op eventuele keurmerken. Een voorbeeld van een keurmerk is het KOMO-keurmerk. Dit keurmerk wordt gegeven aan producten en bouwprocessen. Om een KOMO-keurmerk te ontvangen moet een product, dakpan, of bouwproces, het leggen, voldoen aan strenge eisen. Een dakwerker met dit certificaat werkt volgens de opgestelde richtlijnen. Lees er op komo.nl meer over.

Een dakdekkersbedrijf kan ook lid worden van een brancheorganisatie. Brancheorganisaties controleren hun leden of ze voldoen aan de kwaliteitseisen, geven cursussen en verzorgen vaak opleidingen. Op vebidak.nl leest u meer over de organisatie VEBDAK. Op de website van de Nederlandse Dakdekkers Associatie vindt u een handige checklist voor een betrouwbare dakwerker.

Waarom een dakpanspecialist inschakelen?

Het is verstandig om een dakwerker in te schakelen voor alle dakwerken zoals onderhoud, vervangen en repareren van dakpannen. Om waterschade door lekkages te voorkomen is het namelijk erg belangrijk dat de dakpannen op de juiste manier gelegd en vervangen worden. De werkzaamheden gaan door de ervaring en vakkennis van de dakwerkers bovendien een stuk sneller dan wanneer u het zelf zou doen. Door een dakspecialist in te schakelen, hoeft u zelf niet op het hoge dak te staan.

Dit zijn de belangrijkste voordelen van een dakpanspecialist uit Bussum:

  • De dakspecialist gebruikt een veiligheidsharnas en andere beschermende hulpmiddelen.
  • De vakman weet precies waar hij wel en niet kan staan op een dak.
  • U weet zeker dat de dakwerken op de juiste manier uitgevoerd worden.
  • U wordt snel geholpen met een reparatie of vervangen van een kapotte dakpan.
Recent aangevraagde offertes in Noord-Holland en omgeving
Dakpannen van schuur vervangen in Amsterdam
Dakpannen leggen op nieuwbouwwoning in Haarlem
Dakpannen reinigen in Alkmaar
Dakpannen reinigen en coaten in Amstelveen
Betonnen dakpannen plaatsen in Hilversum
Dakpannen vastzetten in Purmerend
Kostenoverzicht voor keramische dakpannen in Zaandam
Nokvorsten vastzetten in Hoofddorp
Offerte voor Oud Hollandse dakpannen in Hoorn
Schuur voorzien van dakpanplaten in Den Helder

gebruikte dakpannen Bussum

Dakpannen Bussum? Gratis offertes vergelijken!

Een pannendak heeft een lange levensduur, mooie uitstraling en is betaalbaar. U hebt de keuze uit verschillende materialen, kleuren en afmetingen. Laat u goed adviseren door een dakspecialist uit de regio over de mogelijkheden.

Zijn uw dakpannen in Bussum kapot of heeft u last van een lekkage? Bel dan direct naar 085 500 9955 om in contact te komen met een dakwerker bij u in de buurt. Een dakwerker is snel bij u ter plaatse voor een reparatie en het vervangen van kapotte pannen. Of vul het offerteformulier in en ontvang, zonder verdere verplichtingen, een gratis offertes met scherpe prijs.

Wilt u nieuwe dakgoten laten plaatsen? Of bent u op zoek naar een dakdekker voor andere dakwerken? Dat is geen probleem!