dakpannen Amsterdam

Dakpannen Amsterdam

085 500 9955

Nu bereikbaar.

Wilt u nieuwe dakpannen in Amsterdam laten leggen? In Nederland heeft u keuze uit verschillende materialen die geschikt zijn voor het bedekken van daken. Denk bijvoorbeeld aan leien, riet, EPDM of bitumen. De meest gebruikelijke vorm van dakbedekken zijn echter dakpannen. Dat is niet voor niks, want een pannendak is erg betrouwbaar en betaalbaar. Op deze pagina leest u alles over verschillende soorten pannen en hoe een goedkope dakwerker te werk gaat bij het vervangen van dakpannen en het reinigen en impregneren ervan. Benieuwd naar de kosten?
Start gratis offerteaanvraag!
U ontvangt dan een gratis offerte van een ervaren dakdekker uit uw eigen regio. Ontdek de scherpe prijzen.

  Gratis offerte ontvangen  Gratis – Vrijblijvend

  dakpannen vervangen

  Wanneer dakpannen vervangen in Amsterdam?

  Een pannendak heeft gemiddeld een levensduur van ongeveer dertig jaar. Na die dertig jaar het is meestal tijd om de dakpannen in Amsterdam te vervangen. De dakpannen worden dan poreus, waardoor vocht en algen de kans krijgen om de pannen binnen te dringen. U kunt zich voorstellen dat u dan grote kans op lekkages loopt.

  Maar ook voordat de levensduur van dakpannen bereikt is, is het mogelijk dat uw dakschade oploopt tijdens een hevige storm. Het is dan vaak niet nodig de gehele bedekking te vervangen, een enkele pan is voldoende. Een goedkope dakwerker klimt graag voor u de ladder op.

  Wilt u weten wat de prijs wordt voor nieuwe dakpannen? Vul dan het formulier in en u ontvangt een gratis offerte met een scherpe prijs.

  dakpannen leggen Amsterdam

  Dakpannen leggen Amsterdam

  Bent u een handige klusser zonder hoogtevrees? Dan is het mogelijk om het leggen van dakpannen in Amsterdam zelf te doen. Toch is het altijd verstandig een ervaren vakman in te schakelen. Het werken op grote hoogte is namelijk gevaarlijk. Bovendien moet iedere dakpan precies goed gelegd worden om ervoor te zorgen dat het dak windvast en waterdicht is.

  Hoe gaat de dakwerker te werk?

  Een dakspecialist werkt van beneden naar boven bij het bevestigen van de pannen op panlatten. Hij zorgt ervoor dat de panlatten precies ver genoeg van elkaar bevestigd zijn, zodat de dakpannen elkaar overlappen. Als laatste plaatst hij de nokpannen. Gratis offerte ontvangen voor dakpannen leggen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

  Dakpannen leggen; waar let de vakman op?

  Het is niet verstandig om zelf het dak op te klimmen om werkzaamheden aan het pannendak uit te voeren. Een professionele dakwerker heeft ruime ervaring en beschikt over de benodigde materialen en kennis om dakwerker goed uit te voeren.

  Waar let de vakman allemaal op tijdens het dakpannen leggen in Amsterdam?

  Voor het verankeren van iedere dakpan gebruikt de vakman speciale roestvrije schroeven. Dit is nodig omdat de schroeven anders door regen gaan roesten en afbreken. Daarnaast let de dakspecialist altijd op de veiligheid. Hij draagt meestal een veiligheidsharnas en hij verankert de ladder. Ook weet een dakwerker precies waar hij wel en niet kan staan op daken.

  Nokvorsten vastzetten

  In de nok van een pannendak zorgen speciale dakpannen voor een goede afsluiting van het dak. Deze pannen worden nokvorsten, of nokpannen, genoemd. De nokvorsten worden in de meeste gevallen vastgezet met cement, maar na verloop van tijd wordt dit poreus. Dan komt de nokvorst los te liggen of hij verschuift. Schakel in dat geval zo snel mogelijk een goedkope dakwerker in voor het vastzetten van de nokvorsten.

  Waarom snel een dakwerker inschakelen?

  U kunt zich voorstellen dat nokvorsten grote schade kunnen aanrichten wanneer ze naar beneden vallen. Bovendien zorgen losse nokvorsten voor daklekkage omdat regenwater niet meer wordt tegengehouden. Daklekkage door ontbrekende nokpannen kan schade aan de dakconstructie tot gevolg hebben.

  Wat kosten dakpannen?

  De prijzen van het laten leggen van een pannendak in Amsterdam zijn afhankelijk van het soort pannen dat u kiest. Keramische dakpannen zijn met een gemiddelde prijs per m² van €60,- duurder dan betonnen dakpannen, maar deze pannen gaan wel veel langer meer. Pannen van beton hebben een gemiddelde prijs per m² van €50,-. Heeft u een dak van 50 m²? Dan bent u voor de bedekking met betonpannen gemiddeld €2.500,- kwijt voor het hele dak.

  Kijk in de prijstabel voor meer prijsvoorbeelden!

  Het is lastig om van tevoren al een exacte prijs voor uw dakpanklus te geven, omdat deze van verschillende factoren afhankelijk is. Wilt u weten wat uw nieuwe pannendak precies gaat kosten? Vraag dan een gratis offerte op maat aan van een dakwerker.

  Prijzen dakpannen leggen 2021

  Soort dakpan Materiaal Kosten per m² *
  (inclusief montage)
  Totaalkosten *
  (bij een dak van 50 m²)
  Keramische dakpannen Klei €60,- €3.000,-
  Betonnen dakpannen Beton €50,- €2.500,-
  Kunststof dakpannen (dakpanplaten) Kunststof €55,- €2.750,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief montage en btw. Vraag voor een exacte prijsberekening een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Exacte prijs ontvangen voor dakpannen leggen Amsterdam?

  Vul het offerteformulier voor een gratis offerte en ontdek de scherpe prijzen!

  Gratis offerte ontvangen

  Welke dakpannen in Amsterdam kiezen?

  Wanneer u een nieuw pannendak laat leggen of alleen uw dakpannen laat vervangen in Amsterdam, heeft u ruime keuze uit verschillende soorten (gebruikte) pannen. Iedere soort heeft eigen voor- en nadelen. In Nederland worden geglazuurde kleidakpannen het meest verkocht, maar betonnen pannen worden steeds populairder.

  Kleidakpannen worden van klei gemaakt. Dakpannen van beton zijn een stuk goedkoper. Daarnaast heeft u ook keuze uit leien of kunststof dakplaten. Dankzij de vele opties kunt u de bedekking helemaal laten aansluiten op de bouwstijl van uw woning. Benieuwd naar de verschillende prijzen? Ontvang een gratis offerte.

  nokvorsten zetten Amsterdam

  Betonnen dakpannen

  Heeft uw bekapping een dakhelling van minimaal 15 graden? Dan is het mogelijk om dakpannen van beton te plaatsen. Deze staan ook wel bekend als sneldekdakpannen. Een sneldekpan is namelijk groter dan de kleiversie. Hierdoor is een dakwerker sneller klaar met het leggen van de dakbedekking.

  Het is mogelijk om een beschermlaag aan te brengen op de betonnen pannen. De beschermlaag maakt een sneldekpan gladder waardoor vuil als mossen en algen zich minder goed kunnen hechten. Dit bevordert de levensduur van de sneldekpan. Schoonmaken is daarnaast minder vaak nodig. Als schoonmaken al wel nodig is dan doet u dit eenvoudig met water.

  De gemiddelde prijs per m² voor betondakpannen is €50,-. De pannen hebben een levensduur van ongeveer 30 jaar.

  Voordelen betonnen dakpannen

  Vormvaste betonnen dakpannen bieden vele voordelen voor uw woning. Het grootste voordeel is de aantrekkelijke prijs en het feit dat het leggen zeer snel gaat. Daarom wordt een betondakpan ook wel sneldekpan genoemd.

  Een betonnen sneldekpan biedt de volgende voordelen:

  • Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding
  • Zeer snel te leggen
  • Uv-bestendig
  • Maat- en vormvast
  • Grote keuze aan kleuren en vormen

  Keramische dakpannen

  Keramische pannen worden gemaakt van gebakken (rivier)klei, vaak afkomstig uit Nederland. U heeft keuze uit een gegolfde of een vlakke afwerking. De kleur van keramische pannen wordt bepaald door de samenstelling van de klei. Geglazuurde kleidakpannen hebben een authentieke en natuurlijke uitstraling, die goed bij traditionele en moderne woningen past.

  Bij het bakken kan een glazuurlaag toegevoegd worden, die ervoor zorgt dat mossen en algen zich niet goed kunnen hechten. Vooral met een glazuurlaag hebben kleidakpannen en lange levensduur, van minimaal 60 jaar. Kleidakpannen hebben een prijs per m² van gemiddeld €60,- en een levensduur van 60 jaar.

  Voor een exacte prijs van keramische dakpannen op uw dak vraagt u hier gemakkelijk een gratis en vrijblijvende offerte aan.

  Voordelen keramische dakpannen

  Wanneer u kiest voor het laten leggen van kleidakpannen, profiteert u van vele voordelen. Geen andere dakpan heeft dezelfde natuurlijke en authentieke uitstraling. Bovendien gaan keramische dakpannen, vooral met een glazuurlaag, erg lang mee.

  De voordelen van (geglazuurde) kleidakpannen pannen:

  • Zeer lange levensduur
  • Een authentiek uiterlijk
  • Uv-bestendig
  • Bestendig tegen vuil, mossen en algen
  • Grote keuze aan kleuren en vormen

  Kunststof dakpannen

  Wilt u uw dak laten vervangen? Een nieuwe ontwikkeling in bedekking voor daken zijn ku