Dakpannen Alkmaar

Dakpannen Alkmaar

Dakpannen beschermen woningen tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. De bedekking is dan ook onmisbaar op hellende daken in Alkmaar. Wanneer de dakbedekking beschadigd of versleten is, dan moet u deze zo spoedig mogelijk laten vervangen. U leest hier meer over de verschillende soorten en de bijbehorende prijzen. Daarnaast komt informatie over het coaten, reinigen en impregneren van daken voorbij. Zoekt u een specialist die één van deze klussen voor u kan uitvoeren? U bent bij ons aan het juiste adres! Wij zijn een netwerk van dakdekkersbedrijven. Als u het contactformulier invult dan ontvangt u zo spoedig mogelijk een offerte toegestuurd van een vakman uit Alkmaar. Het aanvragen van de offerte is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Of neem direct contact op via: 085 500 9955.

De Dakspecialist, allround vakmannen

Als u een specialist uit ons netwerk inhuurt dan bent u verzekerd van vakwerk. Voordat een dakwerker uit Alkmaar zich aansluit bij ons netwerk, controleren wij namelijk of hij ervaring heeft en in het bezit is van de juiste diploma’s. Want wij vinden het erg belangrijk dat u tevreden bent. U bent bij ons netwerk voor alle dakwerken op de juiste plek. Van het plaatsen van bedekking en dakgoten tot aan het coaten, reinigen en impregneren. Direct contact met een bij ons aangesloten dakdekker uit uw regio? Bel: 085 500 9955!

Dakpannen vervangen

Dakpannen vervangen Alkmaar
Is uw dak aan vernieuwing toe? Als het onderliggende dakbeschot verrot is dan moet u de gehele bekapping vervangen. Als het dakbeschot nog in prima staat is, dan volstaat het vervangen van de dakpannen. Er wordt vaak gekozen voor het vervangen van de dakpannen wanneer deze kapot of bros zijn. Het is in dit geval mogelijk dat de bekapping niet meer waterdicht is. Het is daarom erg belangrijk dat u deze pannen zo spoedig mogelijk laat vervangen. Soms kiest iemand ervoor om de dakpannen te vervangen tijdens een renovatie, wanneer het oude pannendak niet meer bij de vernieuwde woning past. Dankzij een nieuw pannendak ziet uw woning er verzorgd en weer helemaal als nieuw uit. Het is verstandig om het vervangen van een pannendak over te laten aan een vakman. U hebt bij het vervangen de keuze uit verschillende soorten dakpannen zoals betonnen of keramische. Of wat dacht u van gebruikte dakpannen?

Contactformulier
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Gebruikte dakpannen leggen Alkmaar

Gebruikte dakpannen?

U denkt wellicht: gebruikte dakpannen? Kan ik die ook gebruiken? Het is zeker mogelijk om uw pannendak te vervangen met gebruikte dakpannen. De meeste dakpannen gaan minstens 30 jaar mee. Als een gebruikte pan er nog goed uitziet en onbeschadigd is, dan kunt u deze gerust opnieuw laten leggen. Het leggen van gebruikte dakpannen is vooral ideaal wanneer u een monumentaal pand hebt waarvan de bedekking niet meer verkrijgbaar is. Daarnaast is het ideaal wanneer u een klein budget hebt en toch een gedeelte van het pannendak wilt vervangen. De prijs van een gebruikte dakpan ligt in de meeste gevallen namelijk lager dan die van een nieuwe.

Dakpannen reinigen in Alkmaar

Reinigen

Na verloop van tijd kunnen algen en mos op daken voorkomen. Dit ziet er erg onverzorgd uit en het is bovendien mogelijk dat dit vuil de dakpannen aantast. Om lekkages te voorkomen is regelmatig schoonmaken daarom erg belangrijk. Het is verstandig om het reinigen over te laten aan een vakman. Deze inspecteert eerst het type dak en de vervuiling. Een te hoge waterdruk of een verkeerd schoonmaakmiddel kan de bedekking namelijk beschadigen. Een vakman zal dakpannen veelal schoonmaken met behulp van heet water en een hogedrukreiniger. Viezigheid spoelt door de kracht van het water al gauw weg. Is het reinigen onvoldoende? Dan zal de vakman nog eens schoonmaken met een reinigingsmiddel.

dakpannen coaten in Alkmaar

Coaten

Na het reinigen is het coaten van een dak erg verstandig. Door te coaten beschermt u de bekapping tegen weersinvloeden. De uitstraling blijft bovendien behouden. De coating houdt het binnendringen van vocht in de dakpannen tegen. Door vocht zullen algen en mossen zich namelijk sneller hechten aan het dak. Het coaten van de dakbedekking heeft een aantal voordelen. Het is een optie om een kleur toe te voegen. Door te coaten lijkt het daarom alsof u woning in Alkmaar is voorzien van een nieuwe dakbedekking. U verhoogt de levensduur van de bedekking. Omdat u oude pannen minder snel hoeft te vervangen bespaart u op de kosten. Bovendien neemt de waarde van uw woning toe.

dak schoonmaken en impregneren Alkmaar

Impregneren

Naast coaten is het mogelijk om uw dak te impregneren. Door te impregneren wordt uw woning water- en vuilafstotend. Impregneren lijkt erg op coaten, het impregneermiddel is echter kleurloos. Een vakman zal allereerst de bekapping reinigen. Hierna brengt hij of zij een laagje impregneermiddel aan. Dit trekt in de poriën en zorgt ervoor dat het dak dicht slibt. Na het impregneren kan vocht niet binnendringen en kunnen algen en mossen zich niet aan uw dak hechten. Zit er toch vuil op uw dak? Dan kunt u dit eenvoudig schoonmaken. Impregneren verlengt de levensduur van uw dak. Hierdoor neemt ook de waarde van uw woning in Alkmaar toe.

dakpannen leggen

Dakpannen leggen

Het leggen van dakpannen op uw huis in Alkmaar is goed te doen. U bevestigd deze op panlatten. Het is erg belangrijk dat er een gelijke hoeveelheid tussen de panlatten zit. De dakpannen moeten elkaar namelijk overlappen om lekkages te vorkomen. Het is bij het leggen daarnaast verstandig om van beneden naar boven te werken. Op deze manier behoudt u het overzicht over het dak. De onderste rij maakt u goed vast op de panlatten. Op deze manier voorkomt u dat de pannen gaan schuiven door het gewicht van de pannen erboven. Op de plek waar een dakpan met de muur grenst ontstaat een kier. Deze maakt u waterdicht met een loodprop waarna u de kier dichtmaakt met specie.

dakpanplaten dakdekker

Dakpanplaten leggen

Dakpanplaten schroeft u, net als bij dakpannen, op panlatten. Gebruik hiervoor speciale schroeven in dezelfde kleur als de platen. Bij het leggen op een geïsoleerd dak is het belangrijk dat u een onderfolie gebruikt. De folie beschermt de dakconstructie tegen vocht. Het monteren van dakpanplaten gaat eenvoudig en vrij snel. Zorg ervoor dat de eerste rij helemaal recht ligt. Als de eerste rij scheef ligt dan is het namelijk erg lastig om ervoor te zorgen dat de rest netjes komt te liggen. Schroef de platen goed vast. Hiermee voorkomt u dat de platen gaan bewegen door de wind of werken door temperatuurverschillen.

Soorten dakpannen

U hebt de keuze uit verschillende soorten dakpannen waaronder keramische en betonnen pannen. Keramische dakpannen zijn gebakken, ze staan ook wel bekend als stormpannen of kleidakpannen. Betonnen dakpannen bestaan uit beton, deze zijn iets voordeliger. Daarnaast bestaan er holle pannen. Deze hebben een gebogen vorm met een waterafvoerend gedeelte. Een holle pan is geschikt voor een dak met een minimale helling van 25 graden. Hetzelfde geldt voor een platte dakpan met vlakke sluitingen. Deze heeft een rib in het waterafvoerend gedeelte. Dit maakt de pan erg sterk. Daarnaast is er een platte dakpan met een vlak uiterlijk, geschikt voor daken met een minimale helling tussen de 24 en 35 graden.

Oud Hollandse dakpannen

De holle pan staat ook wel bekend als de oud Hollandse dakpan. De gebogen vorm van het waterafvoerend gedeelte is kenmerkend van deze soort. Oud Hollandse dakpannen zijn typisch Nederlands, ze behoren dan ook tot de oudste pannen van de Nederlandse daken. Deze soort wordt nog steeds veel gebruikt. Voornamelijk als dakbedekking van oude panden in Alkmaar. Dit vanwege het monumentale uiterlijk omdat de pan een sterke golving heeft en erg smal en lang is. Daarnaast dragen de oud rode en blauwe kleuren bij aan het historische karakter. Ook in België is de oud Hollandse dakpan bekend, maar dan als de oud Vlaamse pan.

Geglazuurde dakpannen

Een geglazuurde dakpan is een keramische pan voorzien van een glazuurlaag. Er wordt tijdens het productieproces een glasachtige laag op de pan gespoten. De glazuurlaag hecht zich aan de kleiondergrond tijdens het bakken. U hebt de keuze uit zowel matte als glanzende geglazuurde dakpannen. Een voordeel van de geglazuurde versie is dat algen, mossen en vuil zich niet goed kunnen hechten aan het dak. Schoonmaken is daardoor veel minder vaak nodig. Deze soort is dan ook erg praktisch wanneer u in een boomrijke omgeving woont. Daarnaast verhoogt de glazuurlaag de levensduur. De gemiddelde levensduur van geglazuurde dakpannen is vijftig jaar of langer.

prijs dakpannen

Kunststof dakpannen

Met kunststof dakpannen worden dakpanplaten bedoeld. Een dakpanplaat is een plaat van kunststof of staal met de uitstraling van een pannendak. Dakpanplaten worden zowel bij renovaties als nieuwbouw gebruikt. Een stalen plaat is sterker en werkt minder dan de kunststof versie onder invloed van temperatuurverschillen. De kunststof dakpanplaten worden veelal toegepast bij industriële gebouwen of bij gebouwen aan de kust omdat kunststof beter bestand is tegen corrosie. U kunt de dakpanplaten snel plaatsen, in verhouding is de prijs hierdoor laag. U kunt het op lichte dakconstructies leggen, eventueel over de oude dakbedekking heen. De levensduur is minstens 15 tot 20 jaar.

Betonnen dakpannen

Betonnen dakpannen bestaan uit een mengsel van cement, zand en eventuele toeslagstoffen. Dit mengsel wordt in een mal gedaan waarna het uithardt. Deze soort is goedkoper dan de keramische versie en is daarom erg populair. De pannen staan ook wel bekend als sneldek dakpannen. Door het grote formaat is een dakwerker namelijk snel klaar met het leggen van sneldek dakpannen. Het is tevens een mogelijkheid om deze betonnen versie te coaten waardoor algen, mossen en ander vuil zich niet goed kunnen hechten. Dit verhoogt de levensduur en reinigen is daarnaast minder vaak nodig. De gemiddelde levensduur van betonnen dakpannen is 30 jaar.

nokvorst vastzetten

Nokvorsten vastzetten

Het vastzetten van nokvorsten is goed te doen. Het vastzetten kan op twee verschillende manieren worden gedaan. Bij nieuwere huizen in Alkmaar zitten nokpannen veelal vast met nokbeugels. Een ondervorst houdt regeninslag en water tegen. Bij oudere huizen in Alkmaar gebeurt het vastzetten van nokvorsten veelal met behulp van cement. Moet een bestaande nokvorst opnieuw vastgezet worden? Dan zal de specialist eerst de nokvorst schoonmaken. Het vastzetten gebeurt vervolgens met kunststof dakmortel. Als de nokpannen van nieuwe huizen vervangen moeten worden dan brengt men een nieuwe ondervorst aan. Vervolgens zal de vakman de nokvorst reinigen en hem opnieuw vastzetten op de ondervorst.

nokpannen vastzetten

Nokpannen

Nokpannen, of nokvorsten, zitten op de toppen van hellende daken. Nokvorsten zetten de twee dakhelften die in de top bij elkaar komen vast. Het doel van een nokpan is dan ook het mooi afwerken en het verstevigen en bij elkaar houden van dakpannen. Een nokvorst heeft een bolle vorm en bestaat uit keramisch materiaal. Nokvorsten kunnen eenvoudig op uw woning gevestigd worden. Nokpannen zitten op het hoogste gedeelte van uw woning. Ze krijgen dan ook te maken met verschillende weersomstandigheden zoals sneeuw, regen en hagel. Het is daarom erg belangrijk dat de nokvorsten stevig vastzitten om verschuivingen te voorkomen bij harde wind.

dakleien

Dakleien

Denk u erover na om dakleien te laten plaatsen? U hebt de keuze uit kunstleien, gemaakt van vezelcement, en natuurleien, gemaakt van natuursteen. Dakleien van natuursteen hebben een natuurlijke uitstraling en vrijwel geen onderhoud nodig. Schoonmaken is niet vaak nodig omdat de dakleien niet poreus zijn. Kunstleien kunnen erg goed tegen temperatuurverschillen, u kunt ze op verschillende manieren plaatsen en u hebt de keuze uit vele kleuren en formaten. De grootste verschillen tussen de dakleien zijn de levensduur en de prijs. De dakleien van vezelcement kosten circa €70,- per m2, de levensduur is 25 tot 35 jaar. De prijs van natuurleien ligt rond de €115,- per m2 maar ze gaan 80 tot 100 jaar mee.

shingles

Shingles

Shingles bestaan uit lange stroken bitumen. Deze soort bedekking is erg populair in Amerika. Shingles zijn flexibel en licht, u kunt ze eenvoudig op maat snijden. In Nederland worden ze vooral toegepast op tuinhuisjes, schuurtjes en carports. Het is echter tevens een mogelijkheid om uw huis in Alkmaar te voorzien van shingles. U hebt de keuze uit vele verschillende afwerkingen en kleuren. Hierdoor kunt u de shingles helemaal aan de uitstraling van uw huis aanpassen. Een dakdekker bevestigd shingles met behulp van nagels met een brede kop aan de dakconstructie. De dakbedekking gaat circa 25 jaar mee.

Vrijblijvend contact

dakdekker Alkmaar
Zoekt u een specialist die nieuwe dakpannen kan aanbrengen op uw huis in Alkmaar? Of wilt u de bedekking van uw huis laten impregneren, coaten of reinigen? U bent bij ons netwerk aan het juiste adres. Laat uw gegevens achter via het contactformulier en wij sturen u een offerte op maat toe, van een dakdekkersbedrijf uit uw regio.

Prijzen

Wilt u uw huis in Alkmaar van nieuwe dakbedekking voorzien? Dan bent u natuurlijk benieuwd wat de prijs hiervan is. De prijs hangt af van verschillende factoren zoals het oppervlak en de soort dakbedekking. Gaat uw voorkeur uit naar betonnen dakpannen? In dat geval kunt u het beste rekening houden met een prijs tussen de €20,- en €40,- per m2. De keramische versie kost circa €36,- tot €65,- per m2. Een dakpanplaat kost gemiddeld €18,- tot €20,- per m2. De plaatsing is nog niet meegenomen in de kosten. Als u een dakdekker wilt inhuren dan moet u rekening houden met gemiddelde kosten van €45,- per uur.

MateriaalPrijs (per 100)
Zwart keramiek€ 145,-
Wijnrood beton€ 80,-
Leiplaten€ 170,-