Kilgoot vervangen

Kilgoot vervangen: mogelijkheden en kosten

Het vervangen van een kilgoot is een belangrijke stap om uw dak in goede staat te houden en om waterschade aan uw huis te voorkomen. De kilgoot, gelegen op het samenvoegpunt van twee dakvlakken, speelt een sleutelrol bij het effectief afvoeren van regenwater. Er bestaan verschillende materialen en technieken voor het vervangen van kilgoten, elk met specifieke voordelen en bijbehorende kosten. De kosten voor het vervangen van een kilgoot variëren van €25,- tot  €60,- per meter.

In dit artikel verkennen we de uiteenlopende mogelijkheden en bieden we inzicht in de te verwachten kosten.

Kilgoot vervangen: de afwerkmogelijkheden

Wanneer u een kilgoot vervangt, zijn er meerdere materialen beschikbaar, ieder met unieke kenmerken en kosten. Of u nu kiest voor zink, EPDM, kunststof, of aluminium, het is belangrijk om een keuze te maken die aansluit bij uw dak en budget.

Kilgoot van zink

Zink is een geliefde keuze voor kilgoten vanwege zijn lange levensduur en de visuele toevoeging die het biedt aan uw woning. Zinken goten zijn bestand tegen corrosie en ontwikkelen over tijd een unieke uitstraling door patinavorming. De prijzen voor zinken kilgoten hangen af van verschillende factoren, inclusief de lengte en het gekozen type goot. Een zinken kilgoot kost gemiddeld €30,- tot €55,- per meter.

Kilgoot van epdm

EPDM, een synthetisch rubber, staat bekend om zijn flexibiliteit en weerstand tegen weersinvloeden, wat het een sterke keuze maakt voor kilgoten. Een kilgoot van EPDM installeren gaat relatief gemakkelijk en het materiaal is zeer effectief tegen lekkages, waarbij de prijs-kwaliteitverhouding uitstekend is. Gemiddeld kost een kilgoot van EPDM €35,- per meter.

Kunststof kilgoot

Kunststof kilgoten zijn populair vanwege hun voordelige prijs en eenvoudige installatie. Ondanks dat ze niet zo lang meegaan als zink of EPDM, bieden ze een budgetvriendelijke oplossing voor eigenaren die een vlotte en betaalbare vervanging zoeken. De kosten van een kunststof goot liggen rond de €30,- tot €55,- per meter.

Aluminium kilgoot

Aluminium kilgoten bieden een duurzame en roestbestendige oplossing voor uw dak, beschikbaar in diverse afwerkingen en kleuren. Dit maakt ze aanpasbaar aan vrijwel elke huisstijl. Afhankelijk van uw specifieke keuzes kan de prijs voor aluminium kilgoten variëren. Gemiddeld ligt de prijs tussen de €30,- en €55,- per meter.

Hoe vervang je een kilgoot?

Het vervangen van een kilgoot is een project dat zorgvuldigheid en precisie vereist. Hier volgt een stappenplan die een dakdekker neemt voor het vervangen van een kilgoot:

  • Inspectie en voorbereiding: de eerste stap is het grondig inspecteren van de bestaande kilgoot om te bepalen of volledige vervanging nodig is. Er wordt gecontroleerd op tekenen van slijtage, lekkage en schade.
  • Verwijderen van de oude Kilgoot: de oude kilgoot wordt voorzichtig verwijderd. Dit kan inhouden dat u bevestigingen moet losmaken en het materiaal moet verwijderen zonder omliggende dakmaterialen te beschadigen.
  • Voorbereiden van de nieuwe Kilgoot: de dakdekker meet de benodigde lengte en snijd de nieuwe kilgoot op maat, rekening houdend met eventuele specifieke hoeken of aanpassingen.
  • Installatie: de dakdekker installeert de nieuwe kilgoot op de kilplanken, De kilgoot moet stevig worden bevestigd en correct aflopen voor de optimale afwatering.
  • Afwerking en waterdichtheid: de dakdekker zorgt ervoor dat alle naden en verbindingen goed zijn afgedicht om waterlekkage te voorkomen. Bij materialen als zink en koper wordt dit gedaan door de dakgoot te solderen, en bij kunststof met lijm.
  • Inspectie: ten slotte wordt er nog een inspectie uitgevoerd en wordt er gecontroleerd op stabiliteit en waterdichtheid.

Kilgoot vervangen kosten

De kosten voor het vervangen van een kilgoot hangen af van verschillende factoren, waaronder het materiaal van de kilgoot, de grootte van uw dak en de arbeidskosten. De prijs van koper ligt aan de hogere kant, ongeveer tussen de €40,- tot €45,- per meter. Aluminium is een lichtgewicht en corrosiebestendige optie, voor aluminium betaalt u rond de €30,- en €55,- per meter. Een kilgoot van lood is aan de duurdere kant, hiervoor betaalt u al gauw rond de €50,- tot €60,- per meter.

Zink kost gemiddeld €30,- tot €55,- per meter en pvc en EPDM rond de €25,- tot €35,- per meter. Hieronder vind je een prijstabel met de prijzen voor het vervangen van uw kilgoot.

Prijs kilgoot vervangen 2024

Materiaal Prijzen*
Koper €40,- tot €45,- per meter
Aluminium €30,- tot €55,- per meter
Lood €50,- tot €60,- per meter
Zink €30,- tot €55,- per meter
PVC €25,- tot €35,- per meter
EPDM €35,- per meter

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief arbeid en btw.

Kilgoot laten vervangen door een dakdekker? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u een kilgoot laten plaatsen? Schakel een dakdekker in zodat u zeker bent van kwaliteit! Vindt via onze gratis offerteservice snel en makkelijk een dakdekker bij u uit de buurt.

Met onze gratis offerteservice vraagt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes op in één aanvraag. Kies het beste aanbod en bespaar zo tot 40% in de kosten!