Dakgoten Wassenaar

Dakgoten Wassenaar

Nu bereikbaar.

Lekt uw dakgoot? Of zijn uw dakgoten na een flinke storm beschadigd? Laat deze dan snel repareren door een dakgootspecialist uit Wassenaar. Door te bellen naar 085 500 9952 komt u direct in contact met een vakman uit uw regio. Wilt u meer weten over de kosten voor de verschillende dakgoten en materialen?
Start gratis offerteaanvraag!
Uw ontvangt dan een gratis en vrijblijvende aanbieding van een dakgootspecialist uit uw regio! Op deze pagina leest u meer over het vervangen, onderhouden en schoonmaken van dakgoten. Ook krijgt u meer informatie over de verschillende materialen die u kunt kiezen en de diverse soorten dakgoten.

Gratis offertes vergelijken

dakgoten reinigen Wassenaar

Waarom een dakgootspecialist inschakelen?

  De dakgootspecialisten uit Wassenaar hebben allround ervaring met het repareren, schoonmaken of vervangen van dakgoten en regenpijpen. Of uw hemelwaterafvoer nu verstopt is, de regenpijpen slijtage vertonen: een gootspecialist uit Wassenaar helpt u met alle plezier. De specialisten voeren in Wassenaar onder andere de volgende werkzaamheden uit:

 • Regenpijp of dakgoten vervangen
 • Regenpijpen ontstoppen
 • Bladvangers installeren
 • Dakgoten en regenpijpen onderhouden
 • Dakgoten en regenpijpen schoonmaken
 • Benieuwd hoeveel het kost om een dakgootspecialist in te schakelen? Vergelijk gratis offertes!

Dakgoten schoonmaken Wassenaar

Schone dakgoten zijn enorm belangrijk voor de werking van de hemelwaterafvoer. Dakgoten schoonmaken is echter niet altijd eenvoudig, omdat u hiervoor de juiste middelen nodig hebt, zoals een grote ladder.

Als u de dakgoten laat reinigen door een dakgootspecialist uit Wassenaar, dan bent u in een korte tijd verzekerd van een schone goot.

De vakman beschikt namelijk over de juiste materialen om dit snel te kunnen doen. Daarnaast ruimt hij alle vervuiling naderhand op, zodat u dit niet meer hoeft te doen.

Waarom dakgoten reinigen?

Na verloop van tijd slibt de dakgoot dicht, door bladeren, takken en modder. Hierdoor kan het water niet wegstromen en lekt het de kleinste beschadigingen naar buiten. Het gevolg is schade aan uw gevel en mogelijk zelfs uw interieur.

Onderschat het belang van een schone goot daarom niet.

 • U voorkomt dat de goot gaat lekken
 • Met een dakgootreiniging voorkomt u hoge reparatiekosten
 • Een schone dakgoot verkleint de kans op ongedierte

Waarom dakgoot onderhouden?

Een dakgootreiniging is één van de manieren om de hemelwaterafvoer goed te onderhouden. Hiernaast zijn nog andere manieren om onderhoud aan uw dakgoten of regenpijpen uit te voeren. Zo repareren de dakgootspecialisten uit Wassenaar de schade die ontstaat na een hevige storm en plaatsen zij een nieuwe dakgoot wanneer uw oude bijna versleten is.

Daarnaast is een dakgootexpert uit Wassenaar ook in te schakelen voor het schilderen van de dakgoot. Door de goten regelmatig te controleren op mogelijke gebreken houdt u de kwaliteit hoog en bent u verzekerd van een lange levensduur. Zo bespaart u kosten voor een reparatie of vernieuwing van de hemelwaterafvoer.

Dakgoten vervangen of repareren

Inwoners uit Wassenaar vragen regelmatig of zij de dakgoot moeten vernieuwen of dat zij deze kunnen repareren. Het antwoord op deze vraag is uiteraard afhankelijk van verschillende factoren. Hoe lang gebruikt u uw huidige hemelwaterafvoer al? Als dit meer dan 20 jaar is, dan luidt het advies: vernieuwen.

Bij nieuwere dakgoten is een reparatie meestal een optie. Een dergelijke reparatie wordt ingezet als de goot lekt, of als de beugels zijn afgebroken. Is de goot nog geen 20 jaar, maar al wel dusdanig beschadigd dat een reparatie niet voldoende is, dan krijgt u het advies tot het vervangen van de dakgoot.

Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis offertes aan!

Dakgoot lekt, wat nu?

Merkt u na een storm dat uw goot lekt? Of is de goot gaan lekken na achterstallig onderhoud? Het is in ieder geval belangrijk om zo snel mogelijk een vakman in te schakelen voor een reparatie. Dit doet u door te bellen naar 085 500 9952 of vrijblijvend offertes aan te vragen. Dan weet u dat er zo spoedig mogelijk iemand bij u langs komt voor een reparatie.

De dakgootspecialist uit Wassenaar zal uw dakgoten repareren met behulp van kit, pasta, tape of bitumen. Hij kan er ook voor kiezen om de goten te solderen zodat deze weer waterdicht zijn. De manier van repareren is uiteraard afhankelijk van het materiaal van de goot en de beschadiging.

Dakgoten repareren Wassenaar

Hoewel de meeste dakgoten een lange levensduur hebben, kan het voorkomen dat u deze na verloop van tijd moet repareren. Door de invloed van weer en wind ontstaan er bijvoorbeeld kleine scheurtjes in het materiaal, die na verloop van tijd gaat lekken. Om een groot lek en overstroming te voorkomen is het belangrijk om zo snel mogelijk een reparatie uit te voeren.

Een dakgootspecialist uit Wassenaar zorgt er met het repareren voor dat de goot zo snel mogelijk weer waterdicht is, zodat het niet meer water lekt. Hiermee beschermt hij uw woning tegen waterschade. Laat de dakgoten professioneel repareren voor het beste resultaat.

dakgoten vervangen Wassenaar

Dakgoot vervangen Wassenaar

Zijn de dakgoten van uw pand in Wassenaar beschadigd? Blijft de aansluiting met de regenpijp verstopt? Of hebt u continu te maken met lekkages?

Wellicht is het dan tijd om uw dakgoot te (laten) vervangen.

Bij het vernieuwen van de dakgoten kunt u kiezen voor het vervangen van een enkele plank, of voor het vervangen van de volledige goot. In het tweede geval is het mogelijk om te kiezen voor een ander soort materiaal dan uw huidige dakgoten. Kies bijvoorbeeld voor een kunststof dakgoot voor een lange levensduur en weinig onderhoud, of voor dakgoten van koper voor een zeer luxueuze uitstraling. Andere materialen geschikt voor de dakgoot zijn hout, zink, aluminium, PVC en koper.

Wat zijn de kosten van dakgoten?

Wilt u werkzaamheden aan uw dakgoten laten uitvoeren? In de tabel hieronder vindt u de gemiddelde prijzen. Repareren kost ongeveer €125,-. De totaalprijs is afhankelijk van het soort beschadiging en het materiaal van de dakgoot. Wilt u compleet nieuwe dakgoten laten plaatsen, dan liggen de totale kosten gemiddeld rond de €1.050,-.

Hierbij is uitgegaan van een rijtjeswoning waarbij 12 meter aan dakgoot geplaatst wordt. U kunt eventueel besparen door zelf de oude goten te verwijderen. In dit geval liggen de totale kosten gemiddeld rond de €750,-. Wilt u een duidelijke indicatie van de kosten, vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan.

Kosten aan de dakgoot 2024

Werkzaamheden aan dakgoten* Gemiddelde prijzen** Bestaande uit:
Dakgoten schoonmaken Afhankelijk van uurtarief, vaste prijs of onderhoudsabonnement.  
Reparatie van dakgoot €125,- Eenvoudige reparatie van lekke delen. Bijvoorbeeld dicht solderen van scheuren.
Oude goot vervangen door nieuwe kunststof dakgoot. €750,- U verwijdert de oude dakgoot zelf. De specialist plaatst de nieuwe kunststof dakgoot.
Verwijderen en plaatsen van nieuwe zinken dakgoot. €1.050,- De dakgootspecialist regelt de volledige vervanging van uw dakgoten.
* Let op: bij de werkzaamheden is uitgegaan van een gemiddeld rijtjeshuis met 12 meter aan dakgoot, inclusief beugels en 2 regenpijpen.
** Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan offertes aan.

dakgoot onderhoud Wassenaar

Nieuwe dakgoten plaatsen

Bij verouderde of ernstig beschadigde dakgoten is het altijd verstandig om nieuwe dakgoten te plaatsen. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende materialen, maar ook uit verschillende soorten goten. Welke dakgoot de beste keuze is, is grotendeels afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. U heeft onder andere de keuze uit een bakgoot en mastgoot. In functionaliteit zijn ze nagenoeg gelijk, maar ze hebben een andere vorm en daarmee een verschillende uitstraling.

Welke dakgoot kiezen?

Een specialist geeft u een persoonlijk advies zodat u zeker weet dat uw nieuwe dakgoten goed passen bij de uitstraling van uw woning.

Bakgoten

Een bakgoot heeft een rechthoekige vorm en is verkrijgbaar in tal van materialen. Door de vorm van een bakgoot is deze enorm sterk en daarmee is de bakgoot een geschikte keuze voor grote dakoppervlakken. De bakgoot is een traditionele goot, en wordt in zowel Nederland als België enorm veel gebruikt. Een groot voordeel is dat de bakgoot vanwege de vorm erg gemakkelijk schoon te maken is.

Mastgoten

De mastgoot wordt in Wassenaar ook veel gebruikt: deze heeft een halfronde vorm en is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Welke afmeting u nodig heeft voor uw mastgoot, is afhankelijk van het dakoppervlak. Hoe groter het oppervlak, des te groter de mastgoot moet zijn. Een mastgoot wordt aan het huis bevestigd met behulp van beugels. Veel mensen kiezen ervoor om de mastgoot af te werken met boeidelen.

Dakgoten in Wassenaar aan vervanging toe?

Bel 085 500 9952 voor direct contact met een erkend dakgootspecialist uit Wassenaar.

Nu bereikbaar.

Diverse materialen: een overzicht van de mogelijkheden

Tegenwoordig worden dakgoten gemaakt van verschillende materialen. Zo heeft u de keuze voor een materiaal dat past bij de stijl van uw woning en dat past binnen uw budget. In Wassenaar zijn de meest gebruikte materialen voor de dakgoten kunststof, lood, zink, aluminium of koper.

Elk materiaal heeft z’n eigen voor- en nadelen, die u hieronder kunt lezen. Daarnaast heeft ieder materiaal andere prijzen. Lees u vooraf goed in, zodat u zeker weet dat u kiest voor het juiste materiaal. Weet u niet zeker welk materiaal de beste keuze is? Dan geeft de specialist uit Wassenaar u een persoonlijk advies. Hij weet als geen ander welk materiaal in welke situatie de meeste voordelen biedt.

kunststof dakgoten Wassenaar

Kunststof dakgoten Wassenaar

Een materiaal dat de afgelopen jaren enorm populair is geworden, is kunststof. De keuze voor kunststof is een erg duurzame keuze, omdat het materiaal een lange levensduur heeft. Daarnaast vereist kunststof zelf maar heel weinig onderhoud zonder dat de kwaliteit daaronder te lijden heeft. Bovendien is kunststof, zeker vergeleken met andere materialen, een stuk goedkoper!

Voor een kunststof goot liggen de prijzen gemiddeld tussen de €25,- tot €35,- per lopende meter. Het nadeel is dat kunststof niet altijd geschikt is voor erg grote dakoppervlakken, omdat het materiaal niet sterk genoeg is. Daarom wordt kunststof voornamelijk gebruikt bij rijtjeswoningen of een 2 onder 1 kap woning.

Dakgoot van zink

Een ander populair materiaal voor dakgoten is Een dakgoot van zink is heel licht van gewicht en tegelijkertijd erg sterk. Hierdoor is het een geschikte keuze voor grotere dakoppervlakken van bijvoorbeeld vrijstaande woningen. Een dakgoot van zink is verkrijgbaar in diverse afmetingen en soorten: zo kunt u ook een bak- of mastgoot van zink aanschaffen.

De prijzen zijn voor sommige mensen een nadeel, per lopende meter betaalt u gemiddeld €30,- tot €55,-. Zink is daarmee iets duurder dan bijvoorbeeld dakgoten van kunststof of koper. Vervangt u een kunststof dakgoot door zinken model? Controleer dan direct of u ook de beugels moet vernieuwen.

Lees meer over het repareren van zinken dakgoten.

Aluminium dakgoten

Wilt u dakgoten uit één stuk? Dan is een aluminium goot zeker een goede optie. Laat aluminium dakgoten uit één stuk plaatsen, om zo de kans op een lek nog meer te verkleinen. Aluminium goten zijn tevens verkrijgbaar in verschillende modellen en afmetingen, waardoor ze geschikt zijn voor ieder dakoppervlak.

De keuze voor een aluminium dakgoot brengt een aantal voordelen met zich mee: zo profiteert u van een zeer licht materiaal dat door dakgootspecialisten uit Wassenaar eenvoudig te monteren is. Bovendien hebben aluminium dakgoten een erg moderne uitstraling die goed past bij nieuwe woningen. De prijzen van aluminium dakgoten zijn vergelijkbaar met de kosten van zinken goten: gemiddeld betaalt u €25,- tot €35,- per lopende meter.

Houten dakgoten

Hout is een erg klassiek materiaal, en kan ook gebruikt worden voor de ombouw van de dakgoot. Hout heeft een warme en authentieke uitstraling, die goed past bij klassieke woningen in Wassenaar. Bovendien gebruiken veel mensen deze ombouw om de modernere uitstraling van een kunststoffen goot te verbloemen. Doordat hout een erg bewerkelijk materiaal is, verandert u het gemakkelijk van kleur, wit en antraciet zijn in Wassenaar erg populair.

Ook zijn beschadigingen erg gemakkelijk plaatselijk te repareren. Houd er rekening mee dat hout wel veel onderhoud vereist en dat een reparatie bij achterstallig onderhoud belangrijk is. Zo moet u het regelmatig schilderen en onderhouden. De kosten voor onderhoud zullen daardoor hoger zijn dan bij andere dakgoten.

Aluminium naadloze dakgoten

Bekijk het eindresultaat van nieuwe aluminium dakgoten op maat.

Bladvangers installeren

Wie vaak last heeft van vervuilde dakgoten, kan ook dakgootbescherming laten plaatsen. De installatie van een bladvanger gaat vervuiling namelijk tegen, waardoor het regenwater altijd goed door kan stromen. Bovendien zorgt de bladvanger ervoor dat de dakgoot een stuk gemakkelijker te reinigen is, omdat de specialist uit Wassenaar de bladeren in één beweging kan verwijderen. Bladvangers werden in het verleden al veel gebruikt bij platte daken, maar tegenwoordig is het ook een optie om deze bij hellende daken te plaatsen.

Gootdrain

Een gootdrain is een, vaak bolvorming, stuk gaas dat in de dakgoot geplaatst wordt. Door de vorm staat er spanning op de gootdrain, hierdoor klemt deze zichzelf vast tussen het dakoppervlak en de gootsteen. Bladeren, takken en andere vervuiling blijft bovenop de gootdrain liggen en water valt er gewoon tussendoor.

dakgoot repareren Wassenaar

Regenpijp verstopt Wassenaar?

Het reinigen en schoonmaken van de dakgoten voorkomt dat uw regenpijp verstopt raakt. Met name bladafval heeft een verstoppende werking in de regenpijpen.

Is uw regenpijp verstopt?

Schakel dan snel een dakgootspecialist in. Hij maakt de regenpijp met een speciale veer of ontstopper weer vrij.

In de meeste gevallen is dit al binnen een uurtje gebeurd, dus aarzel niet om contact op te nemen met een vakman. Voorkom daarna dat de pijp in de toekomst weer verstopt raakt met goed, periodiek onderhoud.

Daarnaast is het een optie om een bladvanger in de dakgoot te plaatsen.

Zelf dakgoten en regenpijpen schoonmaken

Het is erg belangrijk om uw regenpijpen en dakgoten regelmatig goed te reinigen. Het schoonmaken van de dakgoot vereist enige voorbereiding en het is belangrijk dat u de juiste materialen in huis heeft. Voelt u zich niet veilig op een hoge ladder, schakel dan hulp in. Wilt u de dakgoot graag zelf schoonmaken, volg dan het onderstaande stappenplan.

 • Stap 1. Het schoonmaken van de dakgoot. U kunt uw regenpijp niet schoonmaken zonder dat de dakgoot gereinigd is. Haal al het vuil en de bladval uit de goot weg, evenals voor de opening van de regenpijp.
 • Stap 2. Spoel de dakgoot door. Zo komt u erachter of de regenpijp nog steeds verstopt is, of dat u de verstopping heeft verholpen.
 • Stap 3. Ontstoppingsveer. Is de pijp nog steeds verstopt? Gebruik dan een ontstoppingsveer of lange stok om de verstopping door te prikken dan wel naar boven te halen.
 • Stap 4. Hogedrukspuit. Heeft de lange stok weinig effect? Kijk dan of het doorspoelen met een hoge druk spuit werkt. Vaak lost hiermee het probleem zich vanzelf op.
 • Stap 5. Doorzagen regenpijp. Werkt ook deze methode niet? Zaag dan de pijp bij de grond door. Zo is het mogelijk om van onderaf de blokkade te verwijderen.
Recent aangevraagde offertes in Zuid-Holland en omgeving
Dakgoten in Rotterdam
Dakgoten schoonmaken in Den Haag
Dakgoot reinigen in Alkmaar
Dakgoot onderhoud in Zoetermeer
Dakgoten vervangen in Leiden
Dakgoot repareren in Dordrecht
Nieuwe dakgoten in Leidschendam
Bakgoten in Schiedam
Mastgoten in Barendrecht
Kunststof dakgoten in Delft

Komt u er niet uit? Bel 085 500 9952!

Wanneer al het bovenstaande geen effect heeft, vraag dan of een professional uit Wassenaar langskomt om het probleem te verhelpen.

Deze kan met gebruik van de juiste gereedschappen en technieken de verstopping snel oplossen. In een enkel geval is het noodzakelijk om uw regenpijpen te vervangen. De expert zal hierover dan met u in overleg gaan.

Bel 085 500 9952, wij zijn u graag van dienst!

Voordelen inschakelen dakgootspecialist

U kunt ervoor kiezen zelf uw dakgoten te vervangen of reinigen, maar het inschakelen van een dakgootspecialist heeft een aantal belangrijke voordelen. U profiteert van de volgende voordelen:

 • U bent verzekerd van vakkundige dakgootreparatie & -reiniging.
 • De werkzaamheden aan de dakgoten zijn snel afgerond.
 • U bent verzekerd van een optimale levensduur

zinken dakgoot Wassenaar

Direct contact met een dakgootspecialist?

Is er schade ontstaan aan uw dakgoot en heeft u direct de hulp van een dakgootspecialist uit Wassenaar nodig? Bel dan naar 085 500 9952. Er staat dan zo snel mogelijk een vakman bij u op de stoep voor een reparatie. Liever een prijsopgave?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk gratis en vrijblijvend offertes. Ook voor andere klussen aan uw dak, schakelt u eenvoudig een dakdekker of dakpannenspecialist in!

Bel voor direct contact: