Dakgoten Voorschoten

Dakgoten Voorschoten

Nu bereikbaar.

Zijn uw dakgoten toe aan een dakgootreiniging maar heeft u hier geen tijd voor? Of wilt u uw dakgoot in Voorschoten het liefst zo snel mogelijk vervangen om een lekkende goot in de toekomst te vermijden? Schakel dan de hulp in van een professioneel dakgootspecialist uit Voorschoten! Wilt u meer weten over de prijzen?
Start gratis offerteaanvraag!
U ontvangt dan gratis offertes van specialisten uit uw regio! Lekt uw dakgoot? Of zijn uw dakgoten na een flinke storm beschadigd? Laat deze dan snel repareren door een dakgootspecialist uit Voorschoten.
Op deze pagina leest u verder wat een specialist voor u kan betekenen. Denk aan het reinigen en repareren van uw bestaande goten of zelfs het plaatsen van een nieuwe dakgoot. Ook leest u meer over de verschillende materialen die u kunt kiezen en krijgt u een indicatie van de kosten per meter.

Gratis offertes vergelijken

dakgoten reinigen Voorschoten

Waarom een dakgootspecialist inschakelen?

  Een dakspecialist kan u ondersteunen op diverse vlakken. U kunt de vakman uit Voorschoten inhuren voor het schoonmaken van de dakgoten of het reinigen van de regenpijp. Daarnaast voert hij taken uit, zoals het opsporen van een lek en het repareren van beschadigingen. Een aantal werkzaamheden zijn:

 • Het repareren van beschadigingen.
 • Het vervangen van de dakgoten.
 • Het vernieuwen van de regenpijpen.
 • Het schoonmaken van de goten.
 • Het ontstoppen van de regenpijp of dakgoot.

Dakgoten schoonmaken Voorschoten

Zijn uw dakgoten in Voorschoten erg vies? Laat deze dan schoonmaken door één van de vakmannen uit Voorschoten.

Het reinigen van de dakgoot klinkt misschien eenvoudig, maar vergeet niet u hiervoor op een hoge ladder moet staan.

Bovendien komen er vaak vieze luchtjes vrij en neemt het reinigen zomaar een aantal uren in beslag.

Als u dit uitbesteedt weet u zeker dat uw dakgoten snel schoon zijn, zonder dat u er energie in hoeft te steken.

Waarom dakgoten reinigen?

Het reinigen van uw dakgoten is een cruciaal onderdeel van het onderhoud. Zonder schoonmaken blijft vervuiling liggen. Dit tast uw goot na verloop van tijd aan, waardoor lekkages ontstaan. Daarnaast veroorzaakt dit schimmelgroei en trekt het ongedierte aan. Een goed werkende hemelwaterafvoer is dus erg belangrijk. Dit zijn de belangrijkste voordelen van het schoonmaken:

  • Een dakgootreiniging voorkomt beschadigingen aan de goot en vochtproblemen in huis.
  • Door te reinigen zijn uw dakgoten verzekerd van een optimale levensduur.
  • Reinigen zorgt voor een goede werking van de hemelwaterafvoer.

  Waarom dakgoot onderhouden?

  Met goed onderhoud behoudt u de kwaliteit van de dakgoot.

  Door de dakgoot bijvoorbeeld periodiek te controleren en schoonmaken worden beschadigingen snel opgespoord en is een kleine reparatie voldoende om de schade te herstellen. Zo voorkomt u dankzij goed onderhoud hogere reparatiekosten in de toekomst.

  U kunt het onderhoud zelf uitvoeren, maar veel mensen hebben hier geen tijd voor, weten niet waar zij bij de controle op moeten letten of beschikken niet over een ladder die hoog genoeg is. In dat geval is het een optie om een onderhoudscontract af te sluiten. Hierbij komt er periodiek een vakman bij u langs voor een goede dakgootreiniging.

  Benieuwd hoeveel het kost om een dakgootspecialist in te schakelen? Vergelijk gratis offertes!

  Dakgoten vervangen of repareren

  Inwoners uit Voorschoten weten niet altijd of een reparatie tot de mogelijkheden behoort of dat zij hun dakgoten volledig moeten vernieuwen. In de meeste gevallen zijn de goten goed te repareren. De vakman uit Voorschoten beschikt over goede materialen die dakgoten weer in originele staat terugbrengen.

  In enkele gevallen zijn de goten zodanig beschadigd dat repareren alleen niet voldoende is. In dit geval geeft de expert u het advies om deze te vervangen. Ook bij dakgoten ouder dan 20 jaar is vernieuwen de beste optie.

  Twijfelt u nog tussen repareren en vervangen, vraag dan persoonlijk advies aan één van de dakspecialisten uit Voorschoten.

  Dakgoot lekt, wat nu?

  Weet u wat u moet doen als uw dakgoot lekt? Als er veel water lekt, dan heeft dit al snel gevolgen voor uw woning in Voorschoten. Het is daarom belangrijk om zo snel mogelijk een dakgootexpert in te schakelen. Bel naar 085 500 9952 voor direct contact met een specialist uit uw eigen regio.

  Het is bovendien verstandig om uw verzekering te raadplegen, zeker bij schade aan uw woning. Mogelijk krijgt u namelijk een deel van de waterschade gewoon vergoed! Als u een dakgootexpert uit Voorschoten inhuurt, dan zorgt hij voor een snelle reparatie, zodat uw hemelwaterafvoer zo snel mogelijk weer goed functioneert.

  Dakgoten repareren Voorschoten

  Wanneer dakgoten verouderen, dan zal het na verloop van tijd nodig zijn om deze te repareren of vervangen. Een reparatie moet op tijd worden uitgevoerd, om te voorkomen dat uw dakgoot straks lekt. Repareren gebeurt met verschillende materialen, afhankelijk van het soort beschadiging. Bij scheurtjes of barsten in het materiaal is een reparatie door middel van solderen vaak de oplossing.

  Als dit geen optie is, dan kan de vakman het lek dichten met behulp van bitumen, tape of een waterdichte pasta. Laat periodiek onderhoud uitvoeren, zodat u kleine beschadigingen snel opmerkt. Het repareren is dan een stuk makkelijker en goedkoper dan wanneer het lek al groter is geworden.

  dakgoten vervangen Voorschoten

  Dakgoot vervangen Voorschoten

  Ontdekt u beschadigingen aan de dakgoten tijdens het jaarlijks onderhoud, en is een reparatie alleen niet voldoende? Dan wordt het tijd om de dakgoten te vervangen.

  Hebt u maar een beperkt budget?

  Dan is het raadzaam om te kijken naar dakgoten van hetzelfde materiaal. Mogelijk hoeft u slechts een deel te vervangen en heeft u geen nieuwe gootbeugels nodig.

  Als u alle dakgoten volledig gaat vernieuwen, maak dan een weloverwogen keuze voor het model en het materiaal. Kies voor het materiaal dat goed bij de stijl van uw woning in Voorschoten past, maar dat ook voldoet aan al uw wensen en eisen.

  Wat zijn de kosten van dakgoten?

  Het repareren van de dakgoot kost gemiddeld €125,- en betaalt u voor ongeveer 12 meter aan nieuwe, zinken goten gemiddeld €1.050,-. U kunt hier eventueel op besparen door zelf uw oude dakgoten te verwijderen, dan betaalt u enkel nog de materiaal- en arbeidskosten voor het plaatsen van de nieuwe goten. Dit kost ongeveer €750,-.

  Wilt u uw goten laten schoonmaken?

  Hierbij zijn de kosten afhankelijk van een aantal facturen. U kunt eenmalig de dakgoten laten schoonmaken, dan is de kostprijs afhankelijk van het uurtarief van de dakgootspecialist uit Voorschoten. Een andere optie is het afsluiten van een onderhoudscontract of vaste prijs. Wilt u weten wat het reinigen van de dakgoot gaat kosten? Vraag dan een gratis offertes aan.

  Kosten aan de dakgoot 2024

  Werkzaamheden aan dakgoten* Gemiddelde prijzen** Bestaande uit:
  Dakgoten schoonmaken Afhankelijk van uurtarief, vaste prijs of onderhoudsabonnement.  
  Reparatie van dakgoot €125,- Eenvoudige reparatie van lekke delen. Bijvoorbeeld dicht solderen van scheuren.
  Oude goot vervangen door nieuwe kunststof dakgoot. €750,- U verwijdert de oude dakgoot zelf. De specialist plaatst de nieuwe kunststof dakgoot.
  Verwijderen en plaatsen van nieuwe zinken dakgoot. €1.050,- De dakgootspecialist regelt de volledige vervanging van uw dakgoten.
  * Let op: bij de werkzaamheden is uitgegaan van een gemiddeld rijtjeshuis met 12 meter aan dakgoot, inclusief beugels en 2 regenpijpen.
  ** Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan offertes aan.

  dakgoot onderhoud Voorschoten

  Nieuwe dakgoten plaatsen

  Als u inderdaad kiest voor het vervangen van de dakgoten, dan heeft u de keuze uit verschillende modellen. Vooral de mastgoot en bakgoot zijn in Voorschoten populair. Deze goten hebben beide hun voor- en nadelen, maar verschillen niet veel in de kosten.

  De eerste stap bij het plaatsen van een nieuwe dakgoot is het verwijderen van de oude dakgoten. Dit klinkt eenvoudig, maar deze klus moet goed worden uitgevoerd om beschadigingen aan de gevel te voorkomen. Als u de dakgoten laat vernieuwen wordt aangeraden ook direct de gootbeugels te vervangen. Zo weet u zeker dat deze net zo lang meegaan.

  Bakgoten

  De bakgoot is een vierkante dakgoot en wordt in Voorschoten heel veel gebruikt. Een bakgoot is verkrijgbaar in meerdere afmetingen en dankzij de vorm is zelfs de kleinste bakgoot enorm sterk. Hierdoor ziet u de bakgoot vaak bij vrijstaande woningen, omdat deze een groot dakoppervlak hebben. Een bakgoot monteert u tegen de muur met behulp van beugels of een houten bak.

  Mastgoten

  Een mastgoot wordt in Voorschoten al jarenlang gebruikt. De mastgoot is te herkennen aan de halfronde vorm en is verkrijgbaar in verschillende materialen. Veel inwoners uit Voorschoten kiezen voor een mastgoot in de kleur wit of antraciet voor de klassieke uitstraling. Door de vorm is een mastgoot iets minder sterk dan een bakgoot. U heeft wel de keuze uit verschillende formaten, waardoor er voor ieder dakoppervlak een mastgoot verkrijgbaar is.

  Dakgoten in Voorschoten aan vervanging toe?

  Bel 085 500 9952 voor direct contact met een erkend dakgootspecialist uit Voorschoten.

  Nu bereikbaar.

  Diverse materialen: een overzicht van de mogelijkheden

  Bij de keuze voor nieuwe dakgoten is er een breed aanbod aan materialen. Tegenwoordig zijn dakgoten van kunststof enorm populair, maar ook de klassieke zinken goten doen het in Voorschoten nog steeds goed. Naast een dakgoot van PVC of zink kunt u onder andere kiezen voor goten van aluminium en koper.

  Uw persoonlijke voorkeur speelt een grote rol bij de keuze voor het materiaal. Elk materiaal is namelijk verbonden aan andere kosten en alle materialen hebben zo hun voor- en nadelen. Wie niet weet welk materiaal de beste keuze is, kan terecht bij een dakgootspecialist uit Voorschoten. Hij kan u informeren over de verschillen en geeft u een persoonlijk advies.

  kunststof dakgoten Voorschoten

  Kunststof dakgoten Voorschoten

  De afgelopen jaren is met name de kunststof dakgoot erg populair geworden. Dat komt omdat kunststof goten enorm voordelig zijn. De prijzen liggen gemiddeld rond de €25,- tot €35,- per lopende meter. Kunststof dakgoten hebben daarbij maar heel weinig onderhoud nodig en gaan toch erg lang mee. Een bijkomend voordeel is dat kunststof dakgoten uit één stuk geplaatst kunnen worden.

  Als uw dakgoot geen naden heeft, dan is de kans op een lek aanzienlijk kleiner dan bij dakgoten met naden. Wel is het belangrijk dat u de dakgoten uit één stuk professioneel laat plaatsen, zodat u zeker weet dat deze goed gemonteerd zijn.

  Dakgoot van zink

  Een dakgoot van zink is misschien wel de meest traditionele keuze. Hierdoor zijn dakgoten van zink erg geschikt voor een breed scala aan woningen. De uitstraling past goed bij zowel nieuwbouwhuizen als klassieke woningen. Het voordeel van dakgoten van zink is dat het materiaal erg robuust is. Daarmee is het namelijk goed bestand tegen de invloed van weer en wind.

  Wie een dakgoot van zink laat plaatsen, kiest voor kwaliteit en duurzaamheid. Wat mogelijk een nadeel is, is dat u bij dakgoten van zink maar weinig keuze heeft wat betreft de kleur. Per lopende meter liggen de kosten gemiddeld €30,- tot €55,-.

  Lees meer over het repareren van zinken dakgoten.

  Aluminium dakgoten

  Aluminium dakgoten zijn in Voorschoten al jarenlang populair. Een aluminium dakgoot is krasvast en heeft een lange levensduur. Veel inwoners van Voorschoten zijn gecharmeerd van de moderne en robuuste uitstraling van aluminium, al is dit voor sommige mensen juist een afknapper. De prijzen van aluminium liggen iets hoger dan gemiddeld. De kosten per meter bedragen ongeveer €30,- tot €55,-.

  Een aluminium dakgoot vereist maar weinig onderhoud en tegelijkertijd heeft het een lange levensduur. Daar komt bij dat u aluminium dakgoten uit één stuk kunt plaatsen, waardoor de kans op een lek heel erg klein is.

  Houten dakgoten

  Niet iedereen is gecharmeerd van de robuuste en moderne uitstraling van dakgoten van zink of aluminium. Toch biedt dit materiaal vele voordelen, dus het is zeker het overwegen waard. Om ervoor te zorgen dat de dakgoten qua uitstraling helemaal aansluiten bij uw woning in Voorschoten, kunt u daarom overwegen de goten in een houten bak te plaatsen.

  De houten bak geeft uw huis een klassieke uitstraling en u ziet de dakgoten van buitenaf niet. De houten bak kunt u gemakkelijk schoonmaken, schilderen en repareren. Het is wel belangrijk om te weten dat een houten bak relatief veel onderhoud vereist om de kwaliteit te behouden.

  Aluminium naadloze dakgoten

  Bekijk het eindresultaat van nieuwe aluminium dakgoten op maat.

  Bladvangers installeren

  In het najaar laten de bomen hun bladeren los. Hoewel dit een prachtig gezicht is, kan het vervelende gevolgen hebben voor uw hemelwaterafvoer. Om te voorkomen dat de bladeren uw dakgoot of regenpijp verstoppen, is dakgootbescherming uitgevonden. Dakgootbescherming houdt vuil buiten de dakgoot, waardoor het regenwater de kans krijgt weg te stromen. Er zijn verschillende soorten bladvangers verkrijgbaar. Bij een plat dakoppervlak plaatst de vakman vaak een rooster over de regenpijp. Bij hellende daken gebruiken zij juist vaak een rooster over de hele dakgoot.

  Gootdrain

  De gootdrain is in Voorschoten een populaire bladvanger. Dit is een kunststof rooster dat in de gevel gezet wordt, waar bladeren en takken op blijven liggen. De gootdrain heeft een ronde vorm en daardoor klemt deze zich automatisch vast in elk type dakgoot. Dit maakt het plaatsen van de gootdrain ook erg eenvoudig!

  dakgoot repareren Voorschoten

  Regenpijp verstopt Voorschoten?

  Wanneer u het onderhoud van de regenpijpen een tijd lang overslaat, dan loopt u het risico dat deze verstopt raken.

  Een verstopte regenpijp moet u zo snel mogelijk ontstoppen om problemen als waterlekkages en andere beschadigingen te voorkomen.

  Het is een optie om zelf de pijp te ontstoppen, dit kunt u doen met behulp van de achterkant van een bezemsteel. Werkt dit niet? Vraag dan een vakman om u hierbij te assisteren.

  Is het niet mogelijk om het hemelwaterafvoer te herstellen? Dan is het nodig om (een deel van) de regenpijpen te vervangen. Ook hierbij kunt u ondersteuning krijgen van een vakman.

  Zelf dakgoten en regenpijpen schoonmaken

  Het reinigen van dakgoten en regenpijpen is van groot belang voor een optimaal werkende hemelwaterafvoer. Hiervoor kunt u een vakman inhuren, maar met een beetje lef is het ook mogelijk dit zelf te doen. Volg eens per jaar het onderstaande stappenplan en u voorkomt een hoop problemen.

  • Stap 1. Schoonmaken dakgoot: Wilt u dat de regenpijp goed werkt, dan dient u ten eerste de dakgoot te reinigen. Zorg ervoor dat vuil, bladeren en andere aangroei uit de dakgoot gespoeld zijn, en dat er geen bladeren meer voor de pijp liggen.
  • Stap 2. Doorspoelen regenpijp: De tweede stap is het doorspoelen van de regenpijpen. Dit kan met behulp van een enkele emmer water, of met een tuinslang waar voldoende waterdruk achter steekt. Blijft er water in de dakgoot staan, of merkt u dat de pijp verstopt is? Dan dient u deze te ontstoppen.
  • Stap 3. Lange stok-methode: wanneer de regenpijp verstopt is geraakt, dan komt dit meestal door bladeren die diep in de regenpijp zitten. Deze kunt u het beste verwijderen met behulp van een lange stok, zoals de achterkant van een bezemsteel. Hiermee kunt u de blokkade weg prikken, waardoor de regenpijp niet meer verstopt zit.
  • Stap 4. Alternatieve methode: Het is ook mogelijk om de regenpijpen (en dakgoten te reinigen) met behulp van een hoge drukspuit. Hiermee is ook een verstopt deel door te spoelen tot in de grond.
  Recent aangevraagde offertes in Zuid-Holland en omgeving
  Dakgoten in Rotterdam
  Dakgoten schoonmaken in Den Haag
  Dakgoot reinigen in Alkmaar
  Dakgoot onderhoud in Zoetermeer
  Dakgoten vervangen in Leiden
  Dakgoot repareren in Dordrecht
  Nieuwe dakgoten in Leidschendam
  Bakgoten in Schiedam
  Mastgoten in Barendrecht
  Kunststof dakgoten in Delft

  Komt u er niet uit? Bel 085 500 9952!

  Hebt u hulp nodig bij het reinigen, repareren of vervangen van de regenpijpen? Wanneer al het bovenstaande geen effect heeft, vraag dan of een professional uit Voorschoten langskomt om het probleem te verhelpen. Deze kan met gebruik van de juiste gereedschappen en technieken de verstopping snel oplossen.

  In een enkel geval is het noodzakelijk om uw regenpijpen te vervangen. In dit geval krijgt u een persoonlijk advies van de vakman. Hij kan, indien gewenst, uw regenpijp direct voor u vervangen.

  Bel 085 500 9952, wij zijn u graag van dienst!

  Voordelen inschakelen dakgootspecialist

  Wist u dat het inschakelen van een dakgootspecialist een hoop voordelen heeft? Zo hoeft u zelf bijvoorbeeld geen dure materialen als een ladder of trekveer aan te schaffen en bespaart u uzelf het werken op hoogte. Daarnaast profiteert u van de kennis en ervaring van een vakman. Hieronder staan de belangrijkste voordelen van het inschakelen van een dakgootspecialist uit Voorschoten.

  • Bespaar uzelf een hoop waardevolle tijd en energie.
  • U profiteert van de kennis en ervaring van een vakman.
  • U weet zeker dat uw probleem verholpen is.

  zinken dakgoot Voorschoten

  Direct contact met een dakgootspecialist?

  Lekt uw dakgoot en heeft u direct hulp nodig? Bel dan naar 085 500 9952. U heeft dan direct contact met een dakgootspecialist uit de regio Voorschoten, die zo snel mogelijk bij u langs komt. Heeft het repareren geen haast en wilt meer weten over de prijs?

  Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

  U ontvangt dan gratis offertes van dakgootspecialisten uit uw regio. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de kosten. Op zoek naar een dakspecialist voor andere klussen aan uw dak? Ook dan schakelt u via ons netwerk eenvoudig een dakdekker of dakpannenspecialist in!

  Bel voor direct contact: