Dakgoten Velserbroek

Om te zorgen voor een goed hemelwaterafvoer is het nodig dat de regenpijpen en dakgoten in optimale staat verkeren. Wij raden daarom aan om minimaal eens per jaar de dakgoten en regenpijpen te reinigen. Daarnaast is het raadzaam om periodiek een professional het hemelwaterafvoer te controleren, en waar nodig deze te repareren. Bent u op zoek naar een dakgotenspecialist uit Velserbroek die u kan helpen bij het schoonmaken van de dakgoot? Of wilt u weten wanneer u het huidige exemplaar moet vervangen? Onze medewerkers staan u altijd snel en vakkundig bij. Wilt u meer weten over de kosten van, bijvoorbeeld het ontstoppen van een verstopt onderdeel? Vraag dan via het contactformulier een vrijblijvende offerte aan of bel: 085 500 9955.

Dakgoten Velserbroek

Waarmee mogen wij u van dienst zijn?

Hoewel wij onze specialisten uit Velserbroek het meest worden ingezet voor het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen, zijn er nog vele andere klussen op het gebied van de dakwerken die zij voor u uit kunnen voeren. Voor welke klus u onze professional ook inzet, wij garanderen hoog kwalitatief werk tegen aantrekkelijke prijzen. Kijk hieronder voor een overzicht van onze werkzaamheden.

 • Het opsporen van lekkages
 • Het aanleggen van dakbedekking
 • Onderhoud aan dak, dakpannen, dakkapel
 • Lood- en zinkwerk
 • Renovatie van dakbekleding en installeren van dakisolatie
 • Overige dakwerken zoals dakreiniging en daktimmerwerken

Dakgoten schoonmaken

Het reinigen van de dakgoten is een klus die u relatief gemakkelijk zelf kunt afhandelen. U dient hiervoor wel over de juiste materialen zoals een stevige ladder of steiger, en werkhandschoenen te bezitten. Kiest u ervoor om het periodieke onderhoud zelf uit te voeren? Controleer dan tevens de dakgoot op beschadigingen tijdens het reinigen. Eventueel kunt u dan een specialist uit Velserbroek inschakelen om slijtages te repareren. Wilt u voorkomen dat uw regenpijpen verstopt raken, en dat de dakgoot in de herfstmaanden al snel overstroomt? Overweeg dan de installatie van een bladvanger. Hebt u behoefte aan hulp bij het jaarlijkse onderhoud? Of wilt u weten wat u moet doen om de dakgoot te repareren of vervangen? Wij zijn u graag van dienst.

Contactformulier
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Dakgoten verstopt Velserbroek

Regenpijp verstopt?

De hoofdreden voor het verstopt raken van regenpijpen is het wegspoelen van overmatig veel bladeren in de herfstmaanden. Het is daarom ook belangrijk om tijdens deze periode de dakgoten en regenpijpen goed te (laten) reinigen. Is de regenpijp desondanks toch verstopt geraakt, en de hemelwaterafvoer gestremd? Probeer dan de pijp te ontstoppen. Dit kunt u doen met behulp van de achterkant van een bezem, of door de regenpijp bij de grond door te zagen. Op deze wijze kan u van onderaf bij het deel dat verstopt zit. Vraag eventueel een vakman uit ons netwerk in Velserbroek om hulp bij de uitvoering van de klus. Deze kan met behulp van speciale technieken het probleem binnen korte tijd verhelpen.

regenpijp schoonmaken

Onderhoud

Naast het schoonmaken van de dakgoot, is er ook ander onderhoud dat hieraan moet worden uitgevoerd. Het hoofddeel van dit onderhoud is de controle van de (soldeer)naden op eventuele beschadigingen en slijtages. Als deze beschadigd zijn, is het zaak ze spoedig te repareren, om zo de kans op lekkage of zelfs het doorbreken van de dakgoot te voorkomen. Onze specialisten uit Velserbroek kunnen tijdens het onderhoud de naden repareren met producten als Everseal en Mariseal. Dergelijke materialen vormen een dunne laag aan de binnenzijde van de dakgoot, en dekken zo de versleten naden opnieuw af. Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden voor professioneel onderhoud? Vul dan ons contactformulier in.

Bladvangers installeren

Om te voorkomen dat uw regenpijpen of dakgoten verstopt raken, is het mogelijk om een bladvanger te installeren. Er zijn diverse soorten bladvangers op de markt. Zo zijn er bladroosters die u boven de dakgoten plaatst, waardoor de bladeren niet eens in de goten terecht komen. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een bladrooster op de afscheiding van de goot en regenpijp. Dit is een goedkopere variant waarbij het bladafval wel wordt opgevangen, maar waarbij het risico op verstoppingen enigszins aanwezig blijft, doordat het de ingang van regenpijpen kan afsluiten. Een derde mogelijkheid zijn bladroosters die u onder aan de regenpijp plaatst, wanneer deze boven de grond uitkomt. Dergelijke bladvangers voorkomen dat het wegstromen van water geblokkeerd wordt. Tot slot denken veel van onze klanten uit Velserbroek dat bladvangers alleen geplaatst kunnen worden bij schuine daken. Het is echter ook mogelijk om een bladrooster te installeren bij een plat dak. Dergelijke roosters zorgen ervoor dat de bladeren op grote afstand van het hemelwaterafvoer worden gehouden.

Schoonmaken van regenpijpen

Wanneer u de regenpijpen wilt schoonmaken, dan zijn er een aantal stappen die u dient te volgen voor een perfect resultaat. Onze professionals uit Velserbroek hebben deze voor u op een rijtje gezet.

 • Stap 1. U dient ten eerste de dakgoten te reinigen, spoel alle vuil en bladafval weg, en zorg ervoor dat de ingang van de pijp vrij is.
 • Stap 2. Vervolgens dient u de pijp schoon te spoelen met behulp van een emmer water of een tuinslang met voldoende waterdruk.
 • Stap 3. Spoelt het water niet weg, of blijft het in één van de regenpijpen steken? Probeer dan met een lange stok het deel dat verstopt is door te prikken, of haal het vuil omhoog.
 • Stap 4. Heeft het geen effect? Gebruik een hoge drukspuit voor het ontstoppen van de pijpen, of snijd deze van onderaf door voor het benodigde onderhoud.
dakgoten onderhoud

Houten dakgoten vervangen

Er zijn verschillende materialen geschikt voor het maken van een dakgoot. Eén van de producten die traditioneel werd gekozen – naast zink -, is hout. Houten dakgoten hebben verschillende voordelen. Zo kunt u het onderhoud van een houten goot relatief eenvoudig uitvoeren, en geeft het hout een authentieke uitstraling aan uw woning in Velserbroek. Andere voordelen van hout zijn onder andere de lage kosten en de gemakkelijke installatie. Is er een deel van de houten goot beschadigd? Dan hoeft u niet de gehele dakgoot te vervangen, maar is het voldoende alleen het rottende of beschadigde onderdeel te hernieuwen. Dit betekent ook dat de prijs voor het vervangen en repareren van houten dakgoten relatief laag is. Natuurlijk heeft hout ook nadelen. Zo is het gevoelig voor de invloed van weer en wind, en zult u jaarlijks onderhoud moeten toepassen. Wilt u graag uw dakgoten vervangen? Neem dan contact op met één van onze professionals.

Vraag het een specialist

Wilt u weten wat de prijs wordt voor het repareren van uw goten? Hebt u een vraag over het schoonmaken van de regenpijpen? Of bent u benieuwd naar het beste onderhoud van uw hemelwaterafvoer? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een specialist uit Velserbroek via ons netwerk. Zij helpen u onder andere graag bij vragen over de volgende zaken omtrent het hemelwaterafvoer, dakgoten en regenpijpen:

 • Schoonmaken
 • Repareren
 • Vervangen
 • Onderhoud
 • Installeren
Dakgoten schoonmaken Velserbroek

Diverse materialen

Er zijn meerdere grondstoffen geschikt voor het maken van dakgoten. Traditioneel is zink het meest gebruikelijke bouwmateriaal. Dit komt doordat zinken producten zeer stevig zijn, lange tijd meegaan en daarbij duurzaam zijn. Andere materialen waarvan een goot kan worden gemaakt zijn koper, aluminium en kunststof. Een mastgoot van koper is hierbij de meest dure variant. Koper heeft een luxe uitstraling, en zal na verloop van tijd verkleuren naar kopergroen. Een dergelijke uitstraling moet passen bij uw pand in Velserbroek. Wilt u graag advies over welk materiaal het beste bij uw woning past? Neem vrijblijvend contact met ons op!

Kunststof dakgoten

Wie de dakgoten bij zijn huis of bedrijfspand de goten moet laten vervangen heeft de keuze uit een groot aantal materialen. Eén van de meest populaire materialen op het moment is kunststof. Kunststof heeft diverse voordelen, zoals een lange levensduur, een grote duurzaamheid en weinig onderhoudskosten. Daarnaast is kunststof relatief eenvoudig te plaatsen. Wilt u ervoor zorgen dat de kunststof dakgoten lange tijd in goede staat blijven? Dan is het noodzakelijk deze jaarlijks te reinigen en het groen aan de buitenzijde te verwijderen. Zo blijft u verzekerd van een lange levensduur en een optimaal hemelwaterafvoer. Wij helpen u hierbij graag verder.

zinken dakgoot Velserbroek
aluminium dakgoot

Dakgoot van zink

Niet alleen kunststof is een geschikt materiaal voor het maken van dakgoten en regenpijpen. Ook zink is een gebruikelijk materiaal. Tot een aantaal jaar terug was zink naast koper zelfs het enige basismateriaal voor het maken van hemelwaterafvoer onderdelen. Zink is een zeer robuust materiaal dat goed bestand is tegen de invloeden van weer en wind. Wie kiest voor zinken dakgoten heeft echter weinig keuze in kleur en design. Wel hebt u de keus uit twee verschillende soorten vormgeving: bak- en mastgoten. De eerste variant is een vierkant model, de tweede een halfronde variant. Wij informeren u met alle plezier over de prijzen en mogelijkheden.

Aluminium dakgoten

Aluminium is een derde materiaal dat we hier onder uw aandacht willen brengen. Aluminium is een product dat steeds vaker in de bouw wordt toegepast, en brengt diverse voordelen met zich mee. Het grootste voordeel van aluminium heeft een zeer licht gewicht heeft. Dit betekent dat het in lange aaneensluitende lengtes kan worden geleverd, wat een strakke en moderne uitstraling biedt. Aluminium is bovendien een duurzame grondstof dat eenvoudig in de grond kan worden gevonden en zonder verwerking kan worden gebruikt. Wilt u weten of een aluminium regenpijp een optie is voor uw woning in Velserbroek? Vraag dan om advies.

dakgoot lekkage Velserbroek
dakgoten vervangen Velserbroek

Dakgoten repareren

De reparatie van een dakgoot is een goedkope oplossing voor het verhelpen van problemen als vochtplekken en lekkage. Het repareren van het hemelwaterafvoer is een klus die u zelf kunt uitvoeren, of over kan laten aan een ervaren dakdekker uit Velserbroek. Het is enkel mogelijk om de dakgoot te herstellen wanneer u op tijd de beschadiging ontdekt. Wij adviseren onze klanten daarom om regelmatig de hemelwaterafvoer te controleren op schade en scheurtjes. Dergelijke scheurtjes kunnen wij repareren met speciaal reparatiefolie, dat de scheurtjes afdekt zodat het water weer goed wegloopt. Vraag naar de mogelijkheden.

Renovatie of vernieuwen?

Wanneer er lekkage is ontstaan, of als u anderzijds problemen heeft met de dakgoten en regenpijpen, dan hebt u de keuze uit het vernieuwen of repareren/renoveren van een onderdeel. Voor welke oplossing u het beste kunt kiezen is afhankelijk van diverse factoren. Zo is het mogelijk om een deel van de dakgoot te vervangen als de rest nog goed is, maar adviseren wij over het algemeen om alles in één jaar te plaatsen of vernieuwen. Wanneer er schade ontstaat en de dakgoot is al meer dan 20 jaar oud, dan is vervanging over het algemeen de beste oplossing. Vraag via het webformulier naar de prijzen en mogelijkheden voor reparatie.

contact dakspecialist Velserbroek

Direct contact? Bel 085 500 9955!

Bent u benieuwd wat er allemaal mogelijk is op het gebied van de dakwerken? Hebt u een vraag aan een dakspecialist uit Velserbroek over het reinigen en vervangen van het hemelwaterafvoer? Of wilt u weten wat u kunt doen om een verstopt onderdeel te ontstoppen? Stel uw vraag via ons telefoonnummer: 085 500 9955 of het contactformulier. Wij helpen u graag!