Dakgoten Soest

Dakgoten Soest

Nu bereikbaar.

Zorgen uw verouderde dakgoten voor een slordige uitstraling van uw woning in Soest? Of heeft u regelmatig last van een verstopping in uw dakgoot en wilt u deze goed laten schoonmaken of eventueel repareren? Schakel dan een dakgootspecialist uit Soest in voor het beste resultaat. Bent u benieuwd naar de prijzen?
Start gratis offerteaanvraag!
Uw ontvangt dan een gratis en vrijblijvende aanbieding van een dakgootspecialist uit uw regio! Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van een dakgootspecialist in Soest. Zo kunt u de vakman onder andere inschakelen voor het vervangen, onderhouden of repareren van uw dakgoten. Ook leest u hier over de voor- en nadelen van verschillende materialen voor dakgoten.

Gratis offertes vergelijken


dakgoten reinigen Soest

Waarom een dakgootspecialist inschakelen?

  Bent u op zoek naar een dakgootspecialist uit Soest? De vakmannen uit ons netwerk zijn allemaal uitstekende gediplomeerd en beschikken over jarenlange ervaring.Is uw regenpijp verstopt of wilt u dakgootbescherming plaatsen? Hebt u direct hulp nodig bij herstel van een beschadiging van uw dakgoten? Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden aan dakgoten en regenpijpen:

 • Installatie van bladvangers
 • Ontstoppen en schoonmaken van dakgoten en regenpijpen
 • Schilderen of reinigen van de dakgoten
 • Schade aan dakgoten repareren
 • Verouderder dakgoten vervangen
 • Benieuwd hoeveel het kost om een dakgootspecialist in te schakelen? Vergelijk gratis offertes!

Dakgoten schoonmaken Soest

Het schoonmaken van de dakgoten is enorm belangrijk. In Soest kunt u voor het reinigen het beste een vakman voor inschakelen.

Dan bent u snel verzekerd van vakkundige hulp, waardoor uw hemelwaterafvoer zo snel mogelijk weer als vanouds doorloopt. Bovendien bespaart u uzelf hiermee de tijd en energie.

U hoeft geen dure materialen te kopen of huren en u hoeft ook niet op een hoge, wankele ladder te staan.

Vervuiling in de dakgoten ontstaat vooral door bladeren en takken die het dak opwaaien. Maar het kan ook voorkomen dat een vogel een nestje bouwt.

Waarom dakgoten reinigen?

Het is belangrijk om uw dakgoten goed te reinigen, om zo verstoppingen te voorkomen. Als het hemelwater niet goed afgevoerd wordt, blijft het in de dakgoten liggen. Het water en de vervuiling tast het materiaal aan, waardoor er scheuren en andere beschadigingen ontstaan.

Als de goot eenmaal lekt, heeft dit ook gevolgen hebben voor uw gevel. Voorkom de hogere kosten van een reparatie door de dakgoten structureel te laten schoonmaken.

Onderschat het belang van een schone goot daarom niet:

 • Verleng de levensduur van uw dakgoten
 • Bescherm uw woning tegen lekkages van de dakgoten
 • Bespaar op de kosten voor een reparatie

Waarom dakgoot onderhouden?

Met het onderhoud van dakgoten of regenpijpen wordt onder andere het repareren van beschadigingen en het schoonmaken van vervuiling bedoeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een regenpijp die uit het lood is geslagen, een scheurtje in de goot of het reinigen van de hemelwaterafvoer.

Ook het schilderen van goten of boeidelen is een mogelijkheid. Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van de dakgoten enorm. Bovendien verkleint u hiermee de kans op beschadigingen en lekkages, waardoor u ook op de kosten bespaart.

Het is verstandig om het onderhoud aan de hemelwaterafvoer uit te besteden aan een professioneel dakgootspecialist, zodat u zelf niet op hoogte hoeft te werken. Bovendien betekent dit dat u niet de benodigde gereedschappen hoeft te kopen.

Dakgoten vervangen of repareren

Raken uw regenpijpen regelmatig verstopt? Is er een probleem met het afvoer van het water, of verkleurt de buitenzijde van een dakgoot? Dan hebt u twee keuzes.

Welke keuzes heeft u?

Ofwel u kiest ervoor om het hemelwaterafvoer te vervangen, of u laat deze vernieuwen.

Voor welke oplossing u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw budget en uw wensen voor kwaliteit. Inwoners uit Soest worden geadviseerd om hun dakgoten en regenpijpen te vervangen wanneer deze ouder zijn dan 20 jaar.

Na 20 jaar is de kwaliteit van de hemelwaterafvoer enorm verminderd en een reparatie alleen is dan niet de moeite waard.

Dakgoot lekt, wat nu?

Heeft u zojuist ontdekt dat uw dakgoot lekt? Als er water lekt is het belangrijk om de dakgoten zo snel mogelijk laat repareren. Bel naar 085 500 9950 voor direct contact met een specialist uit Soest en controleer of u de oorzaak van de lekkage kunt achterhalen. Zit de regenpijp bijvoorbeeld verstopt of is één van de draagbeugels geknapt na de laatste storm?

Als u dit gemakkelijk kan controleren, geef dan de oorzaak door aan de specialist. Heeft het lek beschadigingen veroorzaakt aan uw gevel of zelfs de binnenafwerking van de muur? Neem dan ook contact op met uw verzekering. Mogelijk krijgt u de waterschade vergoed.

Dakgoten repareren Soest

Bij beschadigingen, hoe klein ook, moet u een dakgootspecialist uit Soest inschakelen om deze te repareren. Een reparatie is bijvoorbeeld nodig als de beugels zijn afgebroken of als er scheuren of barsten in de dakgoot zitten. Ook als de regenpijp verstopt zit of als deze niet goed doorloopt is het belangrijk om dit te repareren.

Dit alles om ervoor te zorgen dat de hemelwaterafvoer goed doorloopt en niet lekt. Het soort reparatie is natuurlijk afhankelijk van de beschadiging. Scheurtjes in de goot kan de vakman repareren met behulp van solderen, pasta of bitumen. Bij het repareren van de beugels komt het er vaak op neer dat u deze laat vernieuwen.

dakgoten vervangen Soest

Dakgoot vervangen Soest

Dakgoten hebben een gemiddelde levensduur van 20 jaar. Als de lekt en hij ouder is dan 20 jaar, dan is het verstandig om de dakgoot te vervangen. Om de goten te vernieuwen verwijdert de vakman uit Soest eerst de oude dakgoot. Tijdens het vernieuwen is het ook raadzaam om direct te kijken naar de draagbeugels.

Als u kiest voor een nieuwe goot van een zwaarder materiaal is het sowieso verstandig om ook de draagbeugels te vernieuwen. Op dit manier voorkomt u dat de beugels het gewicht van de dakgoten niet aankunnen. Weet u niet zeker of u de goten moet laten repareren of vervangen? Vraag dan een persoonlijk advies aan één van de dakgootspecialisten in Soest.

Lees meer over het vervangen van dakgoten.

Wat zijn de kosten van dakgoten?

De kostprijs voor het plaatsen van een zinken dakgoot ligt gemiddeld rond de €1.050,-. Deze kosten zijn inclusief materiaal- en arbeidskosten en ook het verwijderen van de oude dakgoot zit bij deze prijs inbegrepen. Bij dit bedrag gaan we uit van een gemiddelde rijtjeswoning, waarbij ongeveer 12 meter aan dakgoten vervangen moeten worden.

Wilt u besparen op de totaalprijs?

Kies er dan voor zelf uw dakgoot te verwijderen. Dan bedragen de kosten ongeveer €750,-. Repareren bij een beschadiging kost gemiddeld €125,- maar uiteraard is de totaalprijs afhankelijk van het soort beschadiging. Heeft u direct hulp nodig voor een reparatie, bel dan naar 085 500 9950.

Kosten aan de dakgoot 2024

Werkzaamheden aan dakgoten* Gemiddelde prijzen** Bestaande uit:
Dakgoten schoonmaken Afhankelijk van uurtarief, vaste prijs of onderhoudsabonnement.  
Reparatie van dakgoot €125,- Eenvoudige reparatie van lekke delen. Bijvoorbeeld dicht solderen van scheuren.
Oude goot vervangen door nieuwe kunststof dakgoot. €750,- U verwijdert de oude dakgoot zelf. De specialist plaatst de nieuwe kunststof dakgoot.
Verwijderen en plaatsen van nieuwe zinken dakgoot. €1.050,- De dakgootspecialist regelt de volledige vervanging van uw dakgoten.
* Let op: bij de werkzaamheden is uitgegaan van een gemiddeld rijtjeshuis met 12 meter aan dakgoot, inclusief beugels en 2 regenpijpen.
** Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan offertes aan.

dakgoot onderhoud Soest

Nieuwe dakgoten plaatsen

Laat u nieuwe dakgoten plaatsen? De vakman verwijdert dan eerst vakkundig de oude goten. Hierbij gaat hij zorgvuldig te werk, zodat uw gevel hierbij niet beschadigd raakt. Daarna bepaalt hij de locatie van de nieuwe dakgoten.

De goot moet hoog genoeg zitten om het water op te vangen, maar ook laag genoeg dat er geen regenwater uitloopt. Daarnaast houdt de vakman een afschot aan van ongeveer 3mm per meter. Het is namelijk belangrijk dat grote vervuiling, zoals takken, blijven liggen en het regenwater toch goed doorloopt. Als dit duidelijk is plaatst hij de gootbeugels en bevestigt hij de goten. Weet u niet welke dakgoot kiezen verstandig is? Vraag dan advies aan een vakman.

Bakgoten

U heeft de keuze uit diverse soorten dakgoten. De bakgoot is in Nederland al jarenlang populair. De bakgoot is rechthoekig van vorm, en daardoor erg sterk. Hierdoor is de bakgoot erg geschikt voor grotere dakoppervlakken. Een bakgoot is verkrijgbaar in verschillende materialen en heeft als voordeel dat u een bakgoot gemakkelijk kunt schoonmaken.

Mastgoten

Een ander model dakgoot, is de mastgoot. De mastgoot heeft een klassieke, halfronde vorm en wordt in Soest nog steeds veel gebruikt. Een mastgoot is vanwege de vorm iets minder sterk dan een bakgoot, maar dit is op te lossen met de keuze voor een sterk materiaal of een grotere afmeting. De grootte van uw mastgoot is afhankelijk van uw dakoppervlak.