Dakgoten Lunteren

Dakgoten Lunteren

Nu bereikbaar.

Zijn uw dakgoten in Lunteren toe aan onderhoud, reparatie of renovatie? Laat uw dakgoot schoonmaken of vervangen door een dakspecialist. Een dakgoot met scheuren zorgt vaak voor wateroverlast of een slechte hemelwaterafvoer. Regelmatig onderhoud is dus belangrijk. Nieuwsgierig naar de prijzen voor onderhoud of vervanging van uw dakgoot?
Start gratis offerteaanvraag!
U ontvangt dan gratis offertes op maat. Eerst meer weten? Lees dan verder en komt meer te weten over het vervangen, onderhouden en schoonmaken van dakgoten. Ook krijgt u meer informatie over de verschillende materialen die u kunt kiezen bij vervangen van een dakgoot en welke soorten dakgoten er zijn.

Gratis offertes vergelijken

dakgoten reinigen Lunteren

Waarom een dakgootspecialist inschakelen?

  Een dakgootspecialist komt langs om allerlei werkzaamheden uit te voeren die met uw dakgoten in Lunteren te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan schoonmaken, repareren of vervangen van de oude dakgoot. Ook plaatst de specialist gootdrains of bladvangers en pleegt hij onderhoud. Wat doet een specialist nog meer?:

 • Schoonmaken van dakgoten
 • Dakgoten repareren
 • Vervangen of vernieuwen van de dakgoten
 • Plaatsen van een bladvanger of gootdrain
 • Dakgoot onderhouden

Dakgoten schoonmaken Lunteren

Het schoonmaken van de dakgoten laat u het beste doen door een dakexpert uit Lunteren omdat het een behoorlijk tijdrovende klus is. Hoe vaak het reinigen van goten nodig is, hangt af van het volume aan afval dat in de goot blijft zitten.

Gemiddeld laat u de dakgoot 2 tot 4 keer per jaar schoonmaken. Vooral in de herfst- en wintermaanden komt er vaak ongewenst vuil, zoals bladeren, takjes en mos in de dakgoot terecht.

Dit kan zorgen voor scheuren, een lek, waterschade of een insectenplaag. Laat daarom de dakgoten met regelmaat schoonmaken.

Waarom dakgoten reinigen?

Door dakgootreiniging voorkomt u dat de goten van uw huis in Lunteren verstopt raken, wat voor wateroverlast en houtrot kan zorgen. Bovendien zorgt het reinigen van de dakgoten dat u hoge reparatiekosten voorkomt. Het reinigen van de dakgoot, gaat bladeren, vuiligheid en ongedierte tegen.

Redenen om te reinigen:

  • Voorkomt verstopping, wateroverlast en houtrot;
  • Schone dakgoten houden ongedierte tegen;
  • Zorgt ervoor dat u geen hoge reparatiekosten krijgt.

  Waarom dakgoot onderhouden?

  Er is ook eens in de zoveel tijd onderhoud nodig aan uw dakgoot in Lunteren. Vaak bestaat dit onderhoud uit het controleren van naden, eventuele beschadigingen en slijtages.

  Wanneer de dakgoot beschadigd is, is het aan te raden dit zo snel mogelijk op te lossen. Dit doet u door te repareren of de naden weer te solderen, zodat de kans op lekkages aanzienlijk afneemt.

  Een dakspecialist uit Lunteren repareert tijdens het onderhoud de naden met Everseal of Mariseal. Dergelijke materialen vormen een dunne laag aan de binnenzijde van de dakgoot, en dekken zo de versleten naden opnieuw af.

  Benieuwd hoeveel het kost om een dakgootspecialist in te schakelen? Vergelijk gratis offertes!

  Dakgoten vervangen of repareren

  Wanneer er bepaalde scheurtjes in de dakgoot zitten, is het de vraag of het tijd is voor een complete vervanging of dat een reparatie voldoende is. Waar u voor kiest, hangt af van een aantal punten. Wanneer er een klein lek is, is het mogelijk om dit te repareren of te laten solderen. Dan is het niet nodig om de hele dakgoot te vernieuwen.

  Lekt de dakgoot en is er veel schade ontstaan? Of zijn de dakgoten van uw woning in Lunteren al 20 jaar oud?

  Dan is een dakgootrenovatie de juiste oplossing. Benieuwd naar de kosten voor een reparatie of renovatie? Wilt u meer informatie of advies over het vervangen of repareren van dakgoten? Bel dan naar 085 500 9957.

  Dakgoot lekt, wat nu?

  Als de dakgoot lekt, is dit vaak geen goed teken. Belangrijk is om erachter te komen wat de oorzaak is, zodat er daarna een dakspecialist uit Lunteren deze kan repareren. Er zijn verschillende oorzaken waarom een dakgoot lekt. Bijvoorbeeld verstopte goten of regenpijpen, maar ook naden die gevoelig zijn voor een lek. Bovendien spelen weer en wind vaak ook een rol.

  Achter de oorzaak?

  Dan is het zaak om het lek te laten opsporen en te verhelpen, bijvoorbeeld door het reinigen van de goot of regenpijpen, of door de dakgoot te vernieuwen. Om een lek te voorkomen is het echter verstandig om eens in de zoveel tijd onderhoud te laten plegen.

  Dakgoten repareren Lunteren

  Wanneer er scheurtjes in uw dakgoten in Lunteren zijn gekomen of de naden zitten los, is het verstandig om dit zo snel mogelijk te laten repareren. Bij de dakgootreparatie zijn er een aantal geschikte middelen, zoals kit, tape, solderen of bitumen.

  Wat de kosten voor repareren zijn, hangt af van een aantal factoren. Bijvoorbeeld van welk materiaal de dakgoot gemaakt is en welk onderdeel er gerepareerd wordt. De prijzen voor repareren liggen tussen de €100,- en €180,- per meter.

  dakgoten vervangen Lunteren

  Dakgoot vervangen Lunteren

  Als een dakgootreiniging of dakgootreparatie niet meer mogelijk is omdat de schade te groot is of de dakgoot compleet verouderd is, dan is het raadzaam om de dakgoten te vervangen. Lekkend water kan namelijk veel schade aanrichten. Het is mogelijk om een dakgoot zelf te vervangen, maar u laat ze het beste vernieuwen door een dakexpert uit Lunteren.

  De kosten voor het vervangen en laten plaatsen van een nieuwe dakgoot hangt vooral af van het type materiaal. De gemiddelde prijzen liggen tussen de €600,- en €900,- voor een kunststof variant en tussen de €800,- en €1.300,- voor een dakgoot van zink.

  Wat zijn de kosten van dakgoten?

  De prijzen van onderhoud aan dakgoten zijn nogal uiteenlopend. Dit komt omdat het er volledig aan ligt wat u laat doen. Een dakgoot repareren is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan wanneer u de hele dakgoot laat vervangen.

  Voor een reparatie betaalt u gemiddeld €125,- en het compleet verwijderen en laten plaatsen kost tussen de €750,- en €1.050,-. Wilt u meer informatie over de prijzen? Neem dan contact op met dakgootspecialisten uit Lunteren.

  Kosten aan de dakgoot 2024

  Werkzaamheden aan dakgoten* Gemiddelde prijzen** Bestaande uit:
  Dakgoten schoonmaken Afhankelijk van uurtarief, vaste prijs of onderhoudsabonnement.  
  Reparatie van dakgoot €125,- Eenvoudige reparatie van lekke delen. Bijvoorbeeld dicht solderen van scheuren.
  Oude goot vervangen door nieuwe kunststof dakgoot. €750,- U verwijdert de oude dakgoot zelf. De specialist plaatst de nieuwe kunststof dakgoot.
  Verwijderen en plaatsen van nieuwe zinken dakgoot. €1.050,- De dakgootspecialist regelt de volledige vervanging van uw dakgoten.
  * Let op: bij de werkzaamheden is uitgegaan van een gemiddeld rijtjeshuis met 12 meter aan dakgoot, inclusief beugels en 2 regenpijpen.
  ** Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan offertes aan.

  dakgoot onderhoud Lunteren

  Nieuwe dakgoten plaatsen

  Op het moment dat de oude goten vervangen moeten worden, is het zaak om nieuwe dakgoten te plaatsen. Controleer van tevoren wel of het zeker is dat de goten toe zijn aan vervanging. Kijk bijvoorbeeld naar naden die niet meer aansluiten of scheurtjes. Wat voor dakgoten u neemt, is afhankelijk van uw wensen.

  U kunt kijken naar het type dakgoot, dus of u een bakgoot of een mastgoot neemt en welk materiaal u wilt. Bovendien is het mogelijk om voor extra opties te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een bladvanger, dakgootverlichting of een gootdrain.

  Bakgoten

  Een bakgoot is een dakgoot in de vorm van een bak. Het heeft een platte bodem met rechtopstaande verticale zijkanten. De bakgoot is de meest gebruikte variant in Nederland. Vaak zijn bakgoten van zink, met bijvoorbeeld een houten bak eromheen. De bakgoot is onderhoudsvriendelijk, duurzaam en is eenvoudig te monteren. Daarbij is dit type dakgoot verkrijgbaar in allerlei materialen en groottes.

  Mastgoten

  Naast de bekende bakgoot, is er nog de mastgoot. Deze variant wordt ook redelijk vaak gebruikt en werd vroeger uit boomstammen gemaakt. De mastgoot is halfrond, is ook eenvoudig te monteren en is erg stevig. Een mastgoot wordt vaak gemaakt van zink of kunststof, maar ook pvc of hout zijn mogelijkheden. Mastgoten zijn geschikt voor allerlei soorten gebouwen en worden op maat gemaakt.

  Dakgoten in Lunteren aan vervanging toe?

  Bel 085 500 9957 voor direct contact met een erkend dakgootspecialist uit Lunteren.

  Nu bereikbaar.

  Diverse materialen: een overzicht van de mogelijkheden

  Of u nou oude dakgoten gaat vervangen of nieuwe dakgoten wilt plaatsen in Lunteren: er zijn diverse materialen beschikbaar.

  Welke dakgoot kiezen?

  Dit is voornamelijk afhankelijk van wat uw wensen zijn. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen voordelen en eigenschappen. Een dakgoot van koper is hierbij de meest dure variant. Dit komt omdat het uw woning een unieke uitstraling geeft. De meest gebruikte materialen zijn: kunststof, zink, hout en koper.

  kunststof dakgoten Lunteren

  Kunststof dakgoten Lunteren

  Kunststof dakgoten brengen veel voordelen met zich mee. Dit type heeft namelijk een lange levensduur en is bestand tegen alle weertypen. Daarbij heeft u er weinig onderhoud aan, is het in diverse kleuren verkrijgbaar en is het relatief goedkoop. Het zijn dakgoten uit één stuk, ze hebben namelijk geen naden.

  Een kunststof dakgoot is volledig met hemelwaterafvoer te plaatsen. Bovendien zijn er verschillende opties als het om de afwerking gaat, denk bijvoorbeeld aan EPDM, kopschotten en beugels. Het is ook mogelijk om dakgootbescherming te bevestigen, wat voorkomt dat er bladeren in de goot terechtkomen. De gemiddelde prijs voor een kunststof dakgoot is €20,- per meter.

  Dakgoot van zink

  Een dakgoot van zink is het meest populair. Dat komt omdat de prijs-kwaliteitverhouding vaak erg goed is en het een duurzaam materiaal is wat jarenlang mee gaat. Ook is het een sterk materiaal wat een authentiek uiterlijk geef aan uw woning in Lunteren.

  Beschadigingen zijn bij een zinken dakgoot vaak eenvoudig te repareren. Genoeg voordelen dus. Het nadeel is dat deze wel ieder jaar een onderhoudsbeurt nodig heeft en dat de luchtverontreiniging het materiaal aantast. De prijzen voor dakgoten van zink liggen rond de €30,- per meter.

  Lees meer over het repareren van zinken dakgoten.

  Aluminium dakgoten

  Een ander alternatief is een aluminium dakgoot. Het materiaal is licht, heeft een lange levensduur en is voorzien van een beschermende coating.

  Bovendien bestaan aluminium dakgoten uit één stuk. Er zit dus geen naad in. Aluminium dakgoten zijn is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar, zoals wit, antraciet of zwart. Ze zijn verkrijgbaar voor woningen, veranda’s of schuren. Een aluminium dakgoot kost gemiddeld zo’n €30,- per meter.

  Houten dakgoten

  De laatste variant is een houten bak als ombouw van de dakgoot. Zo is de dakgoot niet zichtbaar vanaf beneden en geeft uw woning in Lunteren een mooie uitstraling. Een houten dakgoot heeft als voordeel dat het extra ondersteuning biedt en dat het in allerlei kleuren te schilderen is. Daarbij is hout ook eenvoudig af te werken met Trespa-platen.

  Houten dakgoten hebben daarentegen wel veel onderhoud nodig. Bovendien is het behoorlijk prijzig omdat het volledig op maat gemaakt wordt. Hierdoor is het lastig te zeggen wat de kosten per meter zijn.

  Aluminium naadloze dakgoten

  Bekijk het eindresultaat van nieuwe aluminium dakgoten op maat.

  Bladvangers installeren

  Regenpijpen kunnen na verloop van tijd verstopt raken, dit komt voornamelijk door bladeren. Een bladvanger is dan de ideale uitkomst. Deze zorgt er namelijk voor dat verstoppingen geen kans meer hebben. Het is in feite een ijzeren net dat over de afvoer van de dakgoot wordt geplaatst. De bladvanger vangt dus bladeren en andere rommel op, zodat de hemelwaterafvoer doorstroomt.

  Gootdrain

  Dakgoten verstopt door de hoeveelheid bladeren die er terechtkomen tijdens de herfst? Voorkom dat de regenpijpen en dakgoten verstopt raken met een gootdrain. Een gootdrain is gemaakt van kunststof en is daardoor eenvoudig op maat te knippen.

  Door een gootdrain gaat uw dakgoot in Lunteren langer mee, bovendien zorgt het ervoor dat droge bladeren van de drain waaien en dat de bladeren verspreid worden.

  dakgoot repareren Lunteren

  Regenpijp verstopt Lunteren?

  De grootste oorzaak dat regenpijpen verstopt raken, komt door bladeren die in de dakgoten terecht komen. Het is dus ook belangrijk om de regenpijpen en dakgoten regelmatig te reinigen, zodat dit minder snel gebeurt.

  Verstopping zorgt vaak voor overtollig vocht, wat in de hemelwaterafvoer uw huis binnensluipt.

  Bij regenpijpen die verstopt zijn, is het aan te raden deze te reinigen. Dit kan door de pijp te ontstoppen met een lange stok. Lukt dit niet? Schakel dan een vakman in die dit voor u doet.

  Zelf dakgoten en regenpijpen schoonmaken

  Het schoonmaken van dakgoten en regenpijpen is een klus die u redelijk eenvoudig zelf doet. De schoonmaak begint bij de dakgoot. Zorg ervoor dat deze volledig ontdaan wordt van bladeren en ander vuil. Vervolgens moeten de bladeren uit het gat in de regenpijp gehaald worden. Hierna giet u een emmer water in de dakgoot om te controleren of de verstopping over is.

  Is dit niet het geval?

  Dan moet u in de regenpijp naar bladeren zoeken. U gebruikt het beste een lang voorwerp, zoals een stok of ontstoppingsveer. Probeer met de lange stok de vuiligheid uit de regenpijp te halen.

  Recent aangevraagde offertes in Gelderland en omgeving
  Dakgoten in Nijmegen
  Dakgoten schoonmaken in Arnhem
  Dakgoot reinigen in Barneveld
  Dakgoot onderhoud in Ede
  Dakgoten vervangen in Lunteren
  Dakgoot repareren in Zevenaar
  Nieuwe dakgoten in Tiel
  Bakgoten in Wageningen
  Mastgoten in Ermelo
  Kunststof dakgoten in Wijchen

  Komt u er niet uit? Bel 085 500 9957!

  Komt u er niet uit met het schoonmaken en reinigen van de dakgoten en regenpijpen? Geen zorgen, u neemt gemakkelijk contact op met een specialist uit Lunteren. Bel naar 085 500 9957 voor advies of voor het inschakelen van een specialist. Een vakman helpt u graag met alle zaken omtrent hemelwaterafvoer, dakgoten en regenpijpen, zoals:

  • Schoonmaken
  • Repareren
  • Vervangen
  • Onderhoud
  • Plaatsen
  • Bel 085 500 9957 om in contact te komen met een dakspecialist.

   Voordelen inschakelen dakgootspecialist

   Het inschakelen van een vakman uit Lunteren heeft bepaalde voordelen. Zo beschikt een specialist over kennis, ervaring en is die in het bezit van de benodigde materialen, zoals een stevige ladder en borstels. Bovendien is een dakexpert gespecialiseerd in het sjouwen van gereedschap op de ladder en het op hoogte werken. Een vakman voert, indien het geval van een lekkage of scheur, ook een reparatie uit. De grootste voordelen op een rij:

   • Kennis en ervaring
   • Benodigde materialen
   • Gespecialiseerd
   • Op hoogte werken
   • Voert ook

   zinken dakgoot Lunteren

   Direct contact met een dakgootspecialist?

   Het onderhoud van uw dakgoten in Lunteren is belangrijker dan u denkt. Regelmatig controleren en schoonmaken van uw dakgoot is dan ook aan te raden. Op die manier gaan de goten langer mee en worden scheuren voorkomen. Toch een kapotte dakgoot? Bent u benieuwd naar de prijzen voor een dakgootreparatie? Of wilt u advies over dakgootreiniging?

   Start nu uw gratis offerteaanvraag!

   En laat deze dan direct repareren door een dakgootspecialist. Liever direct contact? Bel 085 500 9957. Ook voor andere klussen aan uw dak, schakelt u eenvoudig een dakdekker of dakpannenspecialist in!

   Bel voor direct contact: