Dakgoten Leerdam

Hoewel u hier waarschijnlijk niet regelmatig bij stil staat, zijn dakgoten van groot belang voor een comfortabel woonklimaat. Door te zorgen voor een goede hemelwaterafvoer, worden problemen als lekkage, schimmel en houtrot voorkomen. Om de hemelwaterafvoer optimaal te laten werken, dient u zowel de regenpijpen als dakgoten periodiek te reinigen en van onderhoud te voorzien. Wanneer u hier zelf de mogelijkheden niet voor hebt, dan schakelt u eenvoudig en snel een dakdekker van de Dakspecialist in. Wij brengen u via ons netwerk snel in verbinding met een expert uit Leerdam, die u snel van dienst kan zijn. Ook voor het repareren en schoonmaken van uw regenpijpen bent u bij ons aan het juiste adres. Bel ons op 085 500 9952! Wij helpen u graag!

dakgoten Leerdam

Waarmee mogen wij u van dienst zijn?

Onze dakspecialisten uit Leerdam hebben allround ervaring met het repareren, schoonmaken of vervangen van dakgoten en regenpijpen. Of uw dakgoot nu verstopt is, de pijpen slijtage vertonen: wij helpen u met alle plezier. Wij garanderen dat onze gediplomeerde werknemers het werk snel en deskundig zullen uitvoeren, zodat u binnen korte tijd weer geniet van een optimaal hemelwaterafvoer. Wij voeren onder andere de volgende werkzaamheden voor u uit in Leerdam:

 • Het vervangen van een regenpijp of dakgoot
 • Het ontstoppen van verstopte regenpijpen
 • Het installeren van bladvangers
 • Het onderhoud van uw dakpannen, goten en pijpen
 • Het schoonmaken van dakgoten en regenpijpen

Dakgoten schoonmaken

Het is relatief eenvoudig om uw eigen dakgoten te reinigen. U hebt hiervoor wel de juiste materialen nodig, zoals een ladder, goede werkhandschoenen, stofbril en schoonmaakmateriaal. Houdt er bovendien rekening mee dat u langere tijd op het dak bezig bent met het reinigen, en hiervoor ook rekening moet houden met de weersomstandigheden. Het schoonmaken van de dakgoten is echter een tijdrovende klus. Heeft u hier geen tijd voor, of roept u liever de hulp in van een professional? Wij helpen u graag bij het schoonmaken en vervangen van de goten. Wij zullen zelf al het benodigde materiaal meenemen, zodat u nergens omzien naar heeft. Door uw dakgoten in Leerdam periodiek te laten reinigen zult u geen last hebben van een overstromende dakgoot of vervelende lekkages.

Contactformulier
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Regenpijp verstopt Leerdam

Regenpijp verstopt?

Het reinigen en schoonmaken van de dakgoten voorkomt dat uw regenpijp verstopt raakt. Met name bladafval heeft een verstoppende werking in de regenpijpen. Is uw regenpijp verstopt? Dan kan één van onze specialisten uit Leerdam deze met een speciale veer, of ontstopper vrij maken. Dit kan binnen een uurtje zijn gebeurd, dus aarzel niet om contact op te nemen. Om te voorkomen dat de pijp in de toekomst weer verstopt raakt, raden wij naast periodiek onderhoud aan om een bladvanger in de dakgoot te installeren.

dakgoten onderhoud Leerdam

Onderhoud

Het is voor ons tevens mogelijk om ander onderhoud van uw dakgoten of regenpijpen uit te voeren. Zo kunnen wij ontstane schade repareren na bijvoorbeeld een hevige storm, of vervangen wij de huidige goten wanneer deze bijna zijn versleten. Daarnaast is menig dakspecialist uit Leerdam ook in te schakelen voor het schilderen van de dakgoot. Heeft u vragen over welke schade wij nog kunnen repareren? Bent u benieuwd of u uw dakgoten al moet laten vervangen? Vraag via het bovenstaande webformulier een offerte aan en wij helpen u snel.

Bladvangers installeren

Is uw regenpijp vaak verstopt door overtollige bladval, of een slechte verwerking van vuil? Het is mogelijk om een bladvanger bij de regenpijp te installeren om zo verstoppingen te voorkomen. De meest standaard bladvanger is geschikt voor de dakgoten bij platte daken. Doordat de bladeren worden opgevangen voordat zij in de regenpijp verdwijnen, voorkomt u dat deze verstopt raakt, en blijft de levensduur van de regenpijp tevens gewaarborgd. Het nadeel hiervan is dat u de bladvangers regelmatig moet reinigen om de ophoping van bladeren voor te zijn. Tegenwoordig is het ook mogelijk om bladvangers te kopen voor platte daken. Deze tegelbladvanger voorkomt dat de hemelwaterafvoer verstopt raakt met bladeren of grint. Deze tegelbladvanger past op elk dak, en hoeft u vrijwel nooit te reinigen. De bladeren worden hiermee op grote afstand van de afvoer gehouden (tot wel 1.2 meter). Wij raden aan om bladvangers te laten installeren door professionals uit Leerdam. Zo voorkomt u problemen in de toekomst.

bladvanger installeren

Vraag een expert, bel 085 500 9952!

dakspecialistWilt u graag uw dakgoten vervangen, maar hebt u geen idee waar u moet beginnen? Aarzel niet om contact op te nemen met één van onze specialisten uit Leerdam. Deze kan u helpen bij de voorbereidingen voor de klus, zoals het opmeten van de planken, of het verwijderen van de oude dakgoot. Ook is het mogelijk om de volledige klus over te laten aan een expert. De exacte kosten hiervoor zijn afhankelijk van uw wensen en eisen. Vraag via het contactformulier geheel vrijblijvend een offerte aan. Wij zijn u graag van dienst.

Dakgoten vervangen

Zijn de dakgoten van uw pand in Leerdam beschadigd? Blijft de aansluiting met de regenpijp verstopt? Of hebt u continu te maken met lekkages? Wellicht is het dan tijd om uw dakgoot te (laten) vervangen. Hierbij kunt u kiezen voor het vervangen van een enkele plank, of voor het vervangen van de volledige goot. In het tweede geval is het mogelijk om te kiezen voor een ander soort materiaal dan uw huidige dakgoten. Kies bijvoorbeeld voor een kunststof dakgoot voor een lange levensduur en weinig onderhoud, of voor een dakgoot van koper voor een zeer luxueuze uitstraling. Andere materialen waarvan u de dakgoot kunt laten maken zijn onder andere: hout, zink, aluminium, PVC, plastic, roestvrij staal en polyester.

Schoonmaken van regenpijpen

Naast het installeren van een bladvanger is het ook mogelijk om een verstopte regenpijp te voorkomen door deze regelmatige schoon te maken. Wilt u het schoonmaken het liefste zelf uitvoeren? Volg hiervoor dan onderstaand stappenplan.

 • Stap 1. Het schoonmaken van de dakgoot. U kunt uw regenpijp niet schoonmaken zonder dat de dakgoot gereinigd is. Haal al het vuil en de bladval uit de goot weg, evenals voor de opening van de regenpijp.
 • Stap 2. Spoel de dakgoot door. Zo komt u erachter of de regenpijp nog steeds verstopt is, of dat u de verstopping heeft verholpen.
 • Stap 3. Ontstoppingsveer. Is de pijp nog steeds verstopt? Gebruik dan een ontstoppingsveer of lange stok om de verstopping door te prikken dan wel naar boven te halen.
 • Stap 4. Hogedrukspuit. Heeft de lange stok weinig effect? Kijk dan of het doorspoelen met een hoge druk spuit werkt. Vaak lost hiermee het probleem zich vanzelf op.
 • Stap 5. Doorzagen regenpijp. Werkt ook deze methode niet? Zaag dan de pijp bij de grond door. Zo is het mogelijk om van onderaf de blokkade te verwijderen.
 • Komt u er niet uit?

  Wanneer al het bovenstaande geen effect heeft, vraag dan of een professional uit Leerdam langskomt om het probleem te verhelpen. Deze kan met gebruik van de juiste gereedschappen en technieken de verstopping snel oplossen. In een enkel geval is het noodzakelijk om uw regenpijpen te vervangen. De expert zal hierover dan met u in overleg gaan. Bel 085 500 9952, wij zijn u graag van dienst!

regenpijpen schoonmaken

Diverse materialen

Tegenwoordig kunnen dakgoten van verschillende materialen worden gemaakt. De dakdekkersbedrijven uit Leerdam die zich bij het netwerk van de Dakspecialist hebben aangesloten leveren bijvoorbeeld een dakgoot van kunststof, lood, zink, aluminium of koper. Daarnaast is het bij ons ook mogelijk om een mastgoot van verscheidene materialen aan te vragen. Dankzij dit brede scala aan expertise in materiaal, maakt het voor ons niet uit van welk materiaal uw huidige dakgoot is gemaakt. Als deze vervangen moet worden, dan zullen wij altijd een vergelijkbaar exemplaar in voorraad hebben. Het hemelwaterafvoer is binnen korte tijd weer optimaal.

Kunststof dakgoten

Hoewel er traditioneel voornamelijk werd gekozen voor dakgoten van hout of zink, is het tegenwoordig steeds gebruikelijker om te kiezen voor kunststof als basismateriaal. De keuze voor kunststof is een zeer duurzame keuze, doordat het materiaal een lange levensduur heeft, en relatief weinig onderhoud vraagt. Voordelen van dakgoten die van kunststof worden gemaakt kunnen over het algemeen gemakkelijk worden geplaatst, en worden montageklaar geleverd op locatie. Bij een aantal van onze leveranciers zijn kunststof dakgoten verkrijgbaar die tot wel 18 meter naadloos zijn. Wij informeren u met alle plezier over mogelijke prijzen en voorwaarden.

dakgoot van zink Leerdam
aluminium dakgoten Leerdam

Dakgoot van zink

Kiest u liever voor uitstraling dan voor duurzaamheid, en stelt u geen hoge eisen aan de kleur van het hemelwaterafvoer? Dan is zink een goede keuze als basismateriaal voor de goten en regenpijpen. Zinken regenpijpen zijn verkrijgbaar in zowel bakgoten als mastgoten en in diverse diameters. Daarnaast bent u bij onze leveranciers uit Leerdam aan het juiste adres voor eindstukken, hoekstukken, tapeinden en gootbeugels. Houdt er bij het vervangen van het huidige hemelwaterafvoer rekening mee dat u de oude draagbeugels niet meer kunt gebruiken. Test deze altijd even op draagkracht en stevigheid, voordat u hierin de nieuwe goten plaatst.

Aluminium dakgoten

Evenals kunststof kan ook aluminium gebruikt worden voor het produceren van naadloze dakgoten. Naadloze goten worden met name toegepast in de woningbouw en utiliteitsbouw en zijn dankzij hun elegante vormgeving voor zowel renovatie als nieuwbouw geschikt. Bij menig aanbieder uit de regio kunt u aluminium goten bestellen van 5, 6, en 8 inch, in vierkant en rond model. De keuze voor aluminium brengt diverse voordelen met zich mee: zo profiteert u van het zeer lichte materiaal, dat eenvoudig te monteren is. Het nadeel van aluminium is dat dit in maar één kleur leverbaar is. Wij informeren u graag over de opties en prijzen.

dakgoten repareren Leerdam
dakgoten renoveren Leerdam

Dakgoten repareren

Hoewel de meeste dakgoten een lange levensduur hebben, kan het voorkomen dat u deze na verloop van tijd moet repareren. Door de invloed van weer en wind kunnen er kleine scheurtjes ontstaan in het materiaal, die steeds verder open kunnen gaan staan. Om problemen als lekkage en overstroming van de goten te voorkomen, is het van belang dat u deze op tijd laat repareren. Een dakdekker uit Leerdam maakt hiervoor gebruik van professionele technieken en materialen zoals MariSeal en EverSeal om de dakgoten mee te herstellen. Wilt u meer weten over de kosten voor reparatie? Wij informeren u met alle plezier.

Renovatie of vernieuwen?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Leerdam de vraag of zij hun hemelwaterafvoer moeten renoveren of vernieuwen. Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van diverse factoren. Zo is ten eerste van belang hoelang de huidige dakgoten al gemonteerd zijn. Is dit meer dan 20 jaar? Dan adviseren wij altijd om deze te vernieuwen. Zijn de dakgoten minder oud, dan is het vaak een optie om deze tegen lage kosten te laten renoveren. Bij een renovatie wordt soms een deel van de goot vervangen voor het gewenste resultaat. Vraag via ons webformulier naar de prijzen en mogelijkheden en wij helpen u spoedig verder.

direct contact dakspecialist Leerdam

Direct contact

Bent u benieuwd naar wat wij voor u kunnen betekenen op het gebied van hemelwaterafvoer? Denkt u dat het onderhoud aan uw regenpijpen hard nodig is? Zijn de pijpen verstopt? Moeten wij uw goten reinigen, repareren of schilderen? Vul het contactformulier in of bel op het nummer: 085 500 9952 om in direct contact te komen met een dakspecialist.