Dakgoten Drunen

Dakgoten Drunen

Bel voor direct contact:

085 500 9954
Zorgen uw verouderde dakgoten voor een slordige uitstraling van uw woning in Drunen? Of heeft u regelmatig last van een verstopping in uw dakgoot en wilt u deze goed laten schoonmaken of eventueel repareren? Schakel dan een dakgootspecialist uit Drunen in voor het beste resultaat. Bent u benieuwd naar de prijzen?

Start gratis offerteaanvraag!

Uw ontvangt dan een gratis en vrijblijvende aanbieding van een dakgootspecialist uit uw regio! Op deze pagina leest u meer over de werkzaamheden van een dakgootspecialist in Drunen. Zo kunt u de vakman onder andere inschakelen voor het vervangen, onderhouden of repareren van uw dakgoten. Ook leest u hier over de voor- en nadelen van verschillende materialen voor dakgoten.

  Gratis offerte ontvangen
  Gratis – Vrijblijvend

  dakgoten reinigen Drunen

  Waarom een dakgootspecialist inschakelen?

   Bent u op zoek naar een dakgootspecialist uit Drunen? De vakmannen uit ons netwerk zijn allemaal uitstekende gediplomeerd en beschikken over jarenlange ervaring.Is uw regenpijp verstopt of wilt u dakgootbescherming plaatsen? Hebt u direct hulp nodig bij herstel van een beschadiging van uw dakgoten? Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden aan dakgoten en regenpijpen:

  • Installatie van bladvangers
  • Ontstoppen en schoonmaken van dakgoten en regenpijpen
  • Schilderen of reinigen van de dakgoten
  • Schade aan dakgoten repareren
  • Verouderder dakgoten vervangen
  • Benieuwd hoeveel het kost om een dakgootspecialist in te schakelen? Ontvang een gratis offerte!

  Dakgoten schoonmaken Drunen

  Het schoonmaken van de dakgoten is enorm belangrijk. In Drunen kunt u voor het reinigen het beste een vakman voor inschakelen.

  Dan bent u snel verzekerd van vakkundige hulp, waardoor uw hemelwaterafvoer zo snel mogelijk weer als vanouds doorloopt. Bovendien bespaart u uzelf hiermee de tijd en energie.

  U hoeft geen dure materialen te kopen of huren en u hoeft ook niet op een hoge, wankele ladder te staan.

  Vervuiling in de dakgoten ontstaat vooral door bladeren en takken die het dak opwaaien. Maar het kan ook voorkomen dat een vogel een nestje bouwt.

  Waarom dakgoten reinigen?

  Het is belangrijk om uw dakgoten goed te reinigen, om zo verstoppingen te voorkomen. Als het hemelwater niet goed afgevoerd wordt, blijft het in de dakgoten liggen. Het water en de vervuiling tast het materiaal aan, waardoor er scheuren en andere beschadigingen ontstaan.

  Als de goot eenmaal lekt, heeft dit ook gevolgen hebben voor uw gevel. Voorkom de hogere kosten van een reparatie door de dakgoten structureel te laten schoonmaken.

  Onderschat het belang van een schone goot daarom niet.

  • Verleng de levensduur van uw dakgoten
  • Bescherm uw woning tegen lekkages van de dakgoten
  • Bespaar op de kosten voor een reparatie

  Waarom dakgoot onderhouden?

  Met het onderhoud van dakgoten of regenpijpen wordt onder andere het repareren van beschadigingen en het schoonmaken van vervuiling bedoeld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een regenpijp die uit het lood is geslagen, een scheurtje in de goot of het reinigen van de hemelwaterafvoer.

  Ook het schilderen van goten of boeidelen is een mogelijkheid. Met goed onderhoud verlengt u de levensduur van de dakgoten enorm. Bovendien verkleint u hiermee de kans op beschadigingen en lekkages, waardoor u ook op de kosten bespaart.

  Het is verstandig om het onderhoud aan de hemelwaterafvoer uit te besteden aan een professioneel dakgootspecialist, zodat u zelf niet op hoogte hoeft te werken. Bovendien betekent dit dat u niet de benodigde gereedschappen hoeft te kopen.

  Dakgoten vervangen of repareren

  Raken uw regenpijpen regelmatig verstopt? Is er een probleem met het afvoer van het water, of verkleurt de buitenzijde van een dakgoot? Dan hebt u twee keuzes.

  Welke keuzes heeft u?

  Ofwel u kiest ervoor om het hemelwaterafvoer te vervangen, of u laat deze vernieuwen.

  Voor welke oplossing u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw budget en uw wensen voor kwaliteit. Inwoners uit Drunen worden geadviseerd om hun dakgoten en regenpijpen te vervangen wanneer deze ouder zijn dan 20 jaar.

  Na 20 jaar is de kwaliteit van de hemelwaterafvoer enorm verminderd en een reparatie alleen is dan niet de moeite waard.

  Dakgoot lekt, wat nu?

  Heeft u zojuist ontdekt dat uw dakgoot lekt? Als er water lekt is het belangrijk om de dakgoten zo snel mogelijk laat repareren. Bel naar 085 500 9954 voor direct contact met een specialist uit Drunen en controleer of u de oorzaak van de lekkage kunt achterhalen. Zit de regenpijp bijvoorbeeld verstopt of is één van de draagbeugels geknapt na de laatste storm?

  Als u dit gemakkelijk kan controleren, geef dan de oorzaak door aan de specialist. Heeft het lek beschadigingen veroorzaakt aan uw gevel of zelfs de binnenafwerking van de muur? Neem dan ook contact op met uw verzekering. Mogelijk krijgt u de waterschade vergoed.

  Dakgoten repareren Drunen

  Bij beschadigingen, hoe klein ook, moet u een dakgootspecialist uit Drunen inschakelen om deze te repareren. Een reparatie is bijvoorbeeld nodig als de beugels zijn afgebroken of als er scheuren of barsten in de dakgoot zitten. Ook als de regenpijp verstopt zit of als deze niet goed doorloopt is het belangrijk om dit te repareren.

  Dit alles om ervoor te zorgen dat de hemelwaterafvoer goed doorloopt en niet lekt. Het soort reparatie is natuurlijk afhankelijk van de beschadiging. Scheurtjes in de goot kan de vakman repareren met behulp van solderen, pasta of bitumen. Bij het repareren van de beugels komt het er vaak op neer dat u deze laat vernieuwen.

  dakgoten vervangen Drunen

  Dakgoot vervangen Drunen

  Dakgoten hebben een gemiddelde levensduur van 20 jaar. Als de lekt en hij ouder is dan 20 jaar, dan is het verstandig om de dakgoot te vervangen. Om de goten te vernieuwen verwijdert de vakman uit Drunen eerst de oude dakgoot. Tijdens het vernieuwen is het ook raadzaam om direct te kijken naar de draagbeugels.

  Als u kiest voor een nieuwe goot van een zwaarder materiaal is het sowieso verstandig om ook de draagbeugels te vernieuwen. Op dit manier voorkomt u dat de beugels het gewicht van de dakgoten niet aankunnen. Weet u niet zeker of u de goten moet laten repareren of vervangen? Vraag dan een persoonlijk advies aan één van de dakgootspecialisten in Drunen.

  Lees meer over het vervangen van dakgoten.

  Wat zijn de kosten van dakgoten?

  De kostprijs voor het plaatsen van een zinken dakgoot ligt gemiddeld rond de €1.050,-. Deze kosten zijn inclusief materiaal- en arbeidskosten en ook het verwijderen van de oude dakgoot zit bij deze prijs inbegrepen. Bij dit bedrag gaan we uit van een gemiddelde rijtjeswoning, waarbij ongeveer 12 meter aan dakgoten vervangen moeten worden.

  Wilt u besparen op de totaalprijs?

  Kies er dan voor zelf uw dakgoot te verwijderen. Dan bedragen de kosten ongeveer €750,-. Repareren bij een beschadiging kost gemiddeld €125,- maar uiteraard is de totaalprijs afhankelijk van het soort beschadiging. Heeft u direct hulp nodig voor een reparatie, bel dan naar 085 500 9954.

  Kosten aan de dakgoot 2021

  Werkzaamheden aan dakgoten* Gemiddelde prijzen** Bestaande uit:
  Dakgoten schoonmaken Afhankelijk van uurtarief, vaste prijs of onderhoudsabonnement.  
  Reparatie van dakgoot €125,- Eenvoudige reparatie van lekke delen. Bijvoorbeeld dicht solderen van scheuren.
  Oude goot vervangen door nieuwe kunststof dakgoot. €750,- U verwijdert de oude dakgoot zelf. De specialist plaatst de nieuwe kunststof dakgoot.
  Verwijderen en plaatsen van nieuwe zinken dakgoot. €1.050,- De dakgootspecialist regelt de volledige vervanging van uw dakgoten.
  * Let op: bij de werkzaamheden is uitgegaan van een gemiddeld rijtjeshuis met 12 meter aan dakgoot, inclusief beugels en 2 regenpijpen.
  ** Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een offerte aan.

  dakgoot onderhoud Drunen

  Nieuwe dakgoten plaatsen

  Laat u nieuwe dakgoten plaatsen? De vakman verwijdert dan eerst vakkundig de oude goten. Hierbij gaat hij zorgvuldig te werk, zodat uw gevel hierbij niet beschadigd raakt. Daarna bepaalt hij de locatie van de nieuwe dakgoten.

  De goot moet hoog genoeg zitten om het water op te vangen, maar ook laag genoeg dat er geen regenwater uitloopt. Daarnaast houdt de vakman een afschot aan van ongeveer 3mm per meter. Het is namelijk belangrijk dat grote vervuiling, zoals takken, blijven liggen en het regenwater toch goed doorloopt. Als dit duidelijk is plaatst hij de gootbeugels en bevestigt hij de goten. Weet u niet welke dakgoot kiezen verstandig is? Vraag dan advies aan een vakman.

  Bakgoten

  U heeft de keuze uit diverse soorten dakgoten. De bakgoot is in Nederland al jarenlang populair. De bakgoot is rechthoekig van vorm, en daardoor erg sterk. Hierdoor is de bakgoot erg geschikt voor grotere dakoppervlakken. Een bakgoot is verkrijgbaar in verschillende materialen en heeft als voordeel dat u een bakgoot gemakkelijk kunt schoonmaken.

  Mastgoten

  Een ander model dakgoot, is de mastgoot. De mastgoot heeft een klassieke, halfronde vorm en wordt in Drunen nog steeds veel gebruikt. Een mastgoot is vanwege de vorm iets minder sterk dan een bakgoot, maar dit is op te lossen met de keuze voor een sterk materiaal of een grotere afmeting. De grootte van uw mastgoot is afhankelijk van uw dakoppervlak.

  Dakgoten in Drunen aan vervanging toe?

  Bel 085 500 9954 voor direct contact met een erkend dakgootspecialist uit Drunen.

  Bel: 085 500 9954

  Diverse materialen: een overzicht van de mogelijkheden

  Naast dat u de keuze heeft uit verschillende soorten dakgoten, is ook het materiaal van de dakgoot van belang. U heeft namelijk de keuze uit verschillende materialen. De prijzen van deze materialen lopen uiteen, daardoor heeft de keuze voor het materiaal een grote invloed op uw totaalprijs.

  aarnaast beschikt elk materiaal over z’n eigen voor- en nadelen, die u hieronder kunt lezen. In Drunen zijn vooral dakgoten van PVC, zink, aluminium en koper populair. Als u niet goed weet welk materiaal in uw situatie de beste keuze is, vraag de dakgootspecialist uit Drunen dan om een persoonlijk advies.

  kunststof dakgoten Drunen

  Kunststof dakgoten Drunen

  Een kunststof dakgoot is een goedkoop in aanschaf, en is daarom enorm populair. Kunststof dakgoten hebben namelijk een aantal belangrijke voordelen. Het heeft nauwelijks onderhoud nodig zonder dat de kwaliteit verloren gaat. Een kunststof goot heeft bovendien een enorm lange levensduur, waardoor de prijs-kwaliteit verhouding erg goed is. Gemiddeld gaat een kunststof goot tot wel 50 jaar lang mee, waarbij de moderne uitstraling niet verloren gaat.

  U kunt er ook voor kiezen om kunststof dakgoten uit één stuk te monteren.

  Zonder naden is de kans op een lek natuurlijk kleiner. U heeft de keuze uit een breed aanbod aan kleuren, vooral wit en antraciet zijn populair. Gemiddeld ligt de prijs voor kunststof goten tussen de €25,- en €35,- per meter.

  Dakgoot van zink

  Zinken dakgoten zijn misschien wel de meest traditionele keuze. Dit materiaal werd namelijk al ver in het verleden gebruikt voor de productie van dakgoten en regenpijpen.

  Een goot van zink geeft uw woning in Drunen een robuuste en moderne uitstraling. Daarmee is een dakgoot van zink erg geschikt voor nieuwbouwwoningen in Drunen. Maar vanwege het klassieke karakter misstaat een dakgoot van zink ook niet bij een oudere woning.

  De prijzen van dakgoten van zink liggen doorgaans iets hoger. Gemiddeld liggen de kosten, zonder plaatsen, tussen de €30,- en €55,- per lopende meter. Wel bent u hiermee verzekerd van een lange levensduur.

  Lees meer over het repareren van zinken dakgoten.

  Aluminium dakgoten

  Ook een aluminium dakgoot behoort tot de mogelijkheden. Net als kunststof, is het bij aluminium mogelijk om de dakgoten uit één stuk te plaatsen. Hierdoor zijn er geen naden aanwezig, waardoor de kans op een beschadiging erg klein is.

  Een aluminium dakgoot is geschikt voor veel verschillende toepassingen.

  In Drunen worden aluminium goten onder andere in de woningbout en utiliteitsbouw gebruikt. De kosten van aluminium liggen gemiddeld rond de €30,- tot €55,-. Hoewel de prijzen iets hoger liggen, profiteert u wel van een slag- en krasvast resultaat dat lang meegaat. Bovendien heeft een aluminium dakgoot een strakke en moderne uitstraling, die op dit moment erg populair is.

  Houten dakgoten

  Veel mensen kiezen ervoor om hun dakgoten te bevestigen met behulp van gootbeugels. Een andere mogelijkheid is de installatie van een houten ombouw. Dit noemt men ook wel de boeidelen van het huis. Met deze houten ombouw beschermt u de goot zelf tegen de invloed van het weer en zorgt u ervoor dat de dakgoten volledig in de stijl van uw woning zijn.

  Het voordeel van een houten bak om de dakgoot heen, is dat deze gemakkelijk van kleur te veranderen is en dat u beschadigingen snel kunt repareren. Het nadeel is dat een houten bak relatief veel onderhoud vereist. Zo moet u het structureel laten schilderen en reinigen.

  Aluminium naadloze dakgoten

  Bekijk het eindresultaat van nieuwe aluminium dakgoten op maat.

  Bladvangers installeren

  De voornaamste oorzaak van verstoppingen in de dakgoten, is vuil en bladeren dat zich in de goot ophoopt. Om de dakgoot van uw huis in Drunen hiertegen te beschermen, is het een optie om dakgootbescherming te plaatsen. Dakgootbescherming zoals bladvangers zorgen ervoor dat het regenwater wel uw goot in kan, maar vervuiling niet. Het voordeel van een bladvanger is dat het schoonmaken van de dakgoot een stuk gemakkelijker is. Daarnaast blijft de hemelwaterafvoer optimaal werken, waardoor er geen verstoppingen of zelfs beschadigingen ontstaan.

  Gootdrain

  Een gootdrain is een dakgootbescherming in de vorm van een kunststof rooster. De gootdrain is geschikt voor hellende daken: het heeft een ronde vorm, en daardoor klemt deze gemakkelijk vast tussen het dakoppervlak en de dakgoot. Bladeren en takken blijven bovenop de gootdrain liggen, waardoor de goot vrij blijft.

  dakgoot repareren Drunen

  Regenpijp verstopt Drunen?

  Het komt regelmatig voor dat regenpijpen verstopt raken. Dit wordt over het algemeen veroorzaakt door overmatige bladval, of mos dat van de dakpannen in via de dakgoot in de regenpijpen terecht komt.

  Wat de reden ook is, het is van groot belang dat de verstopping zo snel mogelijk verholpen wordt. De experts maken hierbij gebruik van speciale gereedschappen zoals een ontstoppingsveer of ontstopbol. Hiermee hebben zij de verstopping al snel uit uw regenpijp verwijdert.

  Zij kunnen u tevens voorzien van het onderhoud aan uw regenpijpen, evenals een reparatie. Daarnaast raden zij aan om preventief bladvangers te laten plaatsen, om te voorkomen dat uw regenpijp nogmaals verstopt raakt.

  Zelf dakgoten en regenpijpen schoonmaken

  Het schoonmaken van de hemelwaterafvoer is noodzakelijk voor een goede werking. Het is verstandig om voor het reinigen de hulp van een vakman uit Drunen in te huren, zodat u zelf niet op hoogte hoeft te werken. Als u wel geschikt over de juiste middelen, dan is het schoonmaken van de hemelwaterafvoer relatief eenvoudig. Hiervoor volgt u het onderstaande stappenplan:

  • Stap 1: Start met het schoonmaken van de dakgoot. Verwijder alle vervuiling zoals bladeren en takken en verwijder ook het slib.
  • Stap 2: Spoel de dakgoot door, zodat u weet of ook de regenpijp verstopt zit of lekt.
  • Stap 3: Gebruik een ontstoppingsveer om de regenpijp door te prikken. Heeft u deze niet? Kijk dan of u hetzelfde resultaat kunt bereiken met een lange stok, zoals de achterkant van een bezem.
  • Stap 4: Een andere mogelijkheid is het doorspuiten van de regenpijp met behulp van een hoge drukspuit. Door de kracht schiet de verstopping vaak los.
  • Stap 5: Indien ook dit geen effect heeft, zaag dan de regenpijp door. Zo kunt u de regenpijp van onderuit ontstoppen.
  Recent aangevraagde offertes in Noord-Brabant en omgeving
  Dakgoten in Boxtel
  Dakgoten schoonmaken in Tilburg
  Dakgoot reinigen in Breda
  Dakgoot onderhoud in Den-Bosch
  Dakgoten vervangen in Nieuwegein
  Dakgoot repareren in Oisterwijk
  Nieuwe dakgoten in Rosmalen
  Bakgoten in Schijndel
  Mastgoten in Waalwijk
  Kunststof dakgoten in Oosterhout

  Komt u er niet uit? Bel 085 500 9954!

  Lukt het u niet om de verstopping te verhelpen? Schakel dan de hulp van een ervaren vakman uit Drunen in. Hij beschikt over professionele middelen en technieken zodat elke verstopping snel opgelost is.

  Bel naar 085 500 9954 voor direct contact met een vakman uit de regio. Hij komt dan zo snel mogelijk bij u langs voor een ontstopping of dakgootreparatie.

  Voordelen inschakelen dakgootspecialist

  Het inschakelen van dakgootspecialisten uit Drunen biedt meerdere voordelen. Twijfelt u nog? Dit zijn een aantal belangrijke voordelen van het inschakelen van een vakman!

  • U bespaart uzelf een hoop energie.
  • U bent verzekerd van een goede reparatie en verlengt de levensduur van de dakgoot.
  • U voorkomt beschadigingen in de toekomst.

  zinken dakgoot Drunen

  Direct contact met een dakgootspecialist?

  Met spoed een dakgootspecialist uit de regio Drunen nodig? Bel dan naar 085 500 9954 voor direct contact met een vakman. Hij komt zo snel mogelijk bij u langs. Heeft uw hulpvraag minder haast en bent u benieuwd naar de kosten voor het vernieuwen of repareren van de dakgoten?

  Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

  U ontvangt dan snel een gratis offerte met een scherpe prijs. Op zoek naar een dakspecialist voor andere klussen aan uw dak? Ook dan schakelt u via ons netwerk eenvoudig een dakdekker of dakpannenspecialist in!

  Bel voor direct contact:

  085 500 9954