Dakgoten Delft

Om een goede hemelwaterafvoer te garanderen, dient u ongeveer jaarlijks de dakgoten en regenpijpen te reinigen. Hiermee voorkomt u dat deze verstopt raken, en kunt u eventuele beschadigingen opsporen. Gaat u zelf de dakgoot schoonmaken? Zorg er dan voor dat u beschikt over de juiste materialen, en dat u veilig te werk gaat. Zo dient u in ieder geval een stevige ladder of steiger te gebruiken, evenals werkhandschoenen en een stofbril. Hebt u geen tijd of zin om de dakgoten te reinigen? Laat dan een dakspecialist uit Delft de klus voor u uitvoeren. Onze professionals repareren, vervangen en reinigen dakgoten tegen aantrekkelijke prijzen, en zorgen tevens voor al het andere onderhoud binnen de dakwerken. Bereik ons via het contactformulier of bel ons op: 085 500 9952!

dakgoten Delft

Waarmee mogen wij u van dienst zijn?

Een dakdekker kan u niet alleen ondersteunen bij het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen, maar voert tevens vele andere diensten voor u uit. Voor welke klus u ons ook inschakelt, wij garanderen een snelle en vakkundige hulp. In het onderstaande overzicht hebben onze specialisten uit Delft hun meest voorkomende werkzaamheden voor u op een rijtje gezet. Wij zijn u onder andere graag van dienst bij;

 • Het opsporen van lekkages
 • Het aanleggen van dakbedekking
 • Onderhoud aan dak, dakconstructie, dakkapel
 • Lood- en zinkwerk
 • Renovatie van dakpannen en overige dakbekleding
 • Overige dakwerken zoals dakreiniging en daktimmerwerken

Dakgoten schoonmaken

Voor het reinigen van de dakgoten is er feitelijk vrij weinig nodig. Zo moet u alleen goed bij de dakgoot kunnen, en hebt u verder alleen een tuinschepje en tuinslang nodig voor het optimaliseren van het hemelwaterafvoer. Wilt u zich verzekeren van een goede werking van de dakgoten en regenpijpen, dan raden wij aan om dergelijk onderhoud minimaal jaarlijks toe te passen, het liefst aan het eind van de herfstmaanden. Om te voorkomen dat bladeren zich ophopen in de regenpijp, is het mogelijk om een bladvanger of –rooster te installeren voor de ingang van de pijp. Wilt u zeker weten dat het onderhoud goed wordt uitgevoerd? Hebt u vragen over het vervangen of repareren van de regenpijpen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Contactformulier
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

verstopte regenpijpen Delft

Regenpijp verstopt?

Wanneer u het onderhoud van de regenpijpen een tijd lang overslaat, dan loopt u het risico dat deze verstopt raken. Een verstopte regenpijp moet u zo snel mogelijk ontstoppen om problemen als lekkages en andere beschadigingen te voorkomen. Het is een optie om zelf de pijp te ontstoppen, dit kunt u doen met behulp van de achterkant van een bezemsteel. Werkt dit niet? Vraag dan een vakman uit Delft om u hierbij te assisteren. Is het niet mogelijk om het hemelwaterafvoer te herstellen? Dan is het nodig om (een deel van) de regenpijpen te vervangen. Hierbij helpen we u graag.

dakgoot onderhoud Delft

Onderhoud

De dakgoten dient u niet alleen jaarlijks te reinigen, u dient deze tevens van overig onderhoud te voorzien, zodat u de dakgoten op de lange termijn niet hoeft te laten repareren. Het onderhoud van de dakgoten bestaat onder andere uit het controleren en herstellen van de (soldeer)naden, en het controleren van de bevestigingen. Een professional uit Delft kan deze klus snel en vakkundig voor u afhandelen, en zal tijdens het onderhoud direct eventuele beschadigde onderdelen repareren. Desgewenst zullen wij de dakgoot eveneens tegen aantrekkelijke prijzen schoonmaken.

Bladvangers installeren

Omdat zeker in de herfstmaanden, bladeren er vaak voor zorgen dat de dakgoot verstopt raakt, zijn er diverse soorten bladvangers en –roosters ontworpen. De meeste klanten uit Delft verwachten dat een bladvanger alleen toegepast kan worden bij de dakgoten van schuine daken. Het is echter ook een optie om op platte daken een bladrooster te installeren. Hiervoor zijn diverse universele bladvangers beschikbaar. Deze houden de bladeren op grote afstand van de regenpijpen, waardoor een goed hemelwaterafvoer gegarandeerd is. Wilt u bladrooster installeren? Onderzoek dan eerst wat voor soort rooster u nodig heeft: moet deze aan het eind van de regenpijp, over de dakgoot, of tussen de dakgoot en de regenpijpen? Bovendien zijn bladroosters verkrijgbaar in diverse prijscategorieën. Bepaal daarom tevens welk budget u hiervoor beschikbaar heeft. Een dakdekker uit Delft kan u adviseren over de kosten en mogelijkheden, en helpt u desgewenst tevens bij de installatie.

bladrooster installeren

Vraag een expert: bel 085 500 9952!

dakdekkerLekken de naden van uw dakgoten, en hebt u geen idee hoe u dit moet oplossen? Is één van uw regenpijpen verstopt, en weet u niet hoe deze kan schoonmaken? Of hebt u een andere vraag over de dakwerken? Ga dan te raden bij een expert uit ons netwerk! Stel uw vraag via het contactformulier, en wij zorgen ervoor dat een professional uit Delft spoedig antwoord geeft op uw hulpvraag. Is advies niet voldoende, en hebt u behoefte aan praktische ondersteuning? Ook daarvoor bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Dakgoten vervangen

Ontdekt u beschadigingen aan de dakgoten tijdens het jaarlijks onderhoud, en zijn deze niet meer te repareren? Dan wordt het tijd om de dakgoten te vervangen. Hebt u maar een beperkt budget? Dan raden wij aan om de huidige exemplaren te vervangen door dakgoten van hetzelfde materiaal en dezelfde afmeting. Zo hoeft u wellicht enkel een deel te vervangen, en kunnen de bevestigingen van het hemelwaterafvoer blijven zitten. Maakt de prijs voor het vernieuwen van de dakgoten weinig uit? Onderzoek dan welk materiaal het beste bij uw woning in Delft past, en waaraan de goot minimaal moet voldoen qua eigenschappen. Bestel daarna het gewenste exemplaar bij één van onze professionals.

Schoonmaken van regenpijpen

Naast het reinigen van de dakgoten is ook het schoonmaken van de regenpijpen van belang voor een optimaal hemelwaterafvoer. Het onderhoud aan de regenpijpen is relatief eenvoudig uit te voeren. Volg het onderstaand stappenplan, en in de meeste gevallen is hiermee het jaarlijkse onderhoud afgerond.

 • Stap 1. Schoonmaken dakgoot: Wilt u dat de regenpijp goed werkt, dan dient u ten eerste de dakgoot te reinigen. Zorg ervoor dat vuil, bladeren en andere aangroei uit de goot gespoeld zijn, en dat er geen bladeren meer voor de pijp liggen.
 • Stap 2. Doorspoelen regenpijp: De tweede stap is het doorspoelen van de regenpijpen. Dit kan met behulp van een enkele emmer water, of met een tuinslang waar voldoende waterdruk achter steekt. Blijft er water in de goot staan, of merkt u dat de pijp verstopt is? Dan dient u deze te ontstoppen.
 • Stap 3. Lange stok-methode: wanneer er een verstopping is opgetreden, dan komt dit meestal door bladeren die diep in de regenpijp zitten. Deze kunt u het beste verwijderen met behulp van een lange stok, zoals de achterkant van een bezemsteel. Probeer hiermee door de verstopping heen te prikken, en haal vervolgens het vuil naar boven.
 • Stap 4. Alternatieve methode: Het is ook mogelijk om de regenpijpen (en dakgoten te reinigen) met behulp van een hoge drukspuit. Hiermee is ook een verstopt deel door te spoelen tot in de grond.
 • Komt u er niet uit? Bel 085 500 9952!

  Hebt u hulp nodig bij het reinigen, repareren of vervangen van de regenpijpen? Wanneer al het bovenstaande geen effect heeft, vraag dan of een professional uit Delft langskomt om het probleem te verhelpen. Deze kan met gebruik van de juiste gereedschappen en technieken de verstopping snel oplossen. In een enkel geval is het noodzakelijk om uw regenpijpen te vervangen. De expert zal hierover dan met u in overleg gaan. Wij zijn u ook graag van dienst voor werkzaamheden aan de dakgoten!

dakgoten schoonmaken

Diverse materialen

Dakgoten zijn bij menig specialist uit Delft verkrijgbaar in diverse materialen. Het materiaal dat hier traditioneel het meeste voor wordt ingezet is zink. Zinken dakgoten zijn stevig, duurzaam en hebben een lange levensduur. Andere materialen waar u voor zou kunnen kiezen zijn kunststof, aluminium en koper. Koper is hierbij het duurste materiaal, maar zorgt tevens voor een zeer luxueuze uitstraling welke maar bij enkele huizen past. Bent u benieuwd naar de eigenschappen, voor- en nadelen van de diverse materialen? Aarzel dan niet om één van onze vakmannen uit Delft om advies te vragen. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Kunststof dakgoten

Wie de dakgoten van zijn woning in Delft wil laten vervangen heeft de keuze uit diverse materialen. Eén van de basismaterialen die vandaag de dag zeer populair is, is kunststof. Dit komt doordat kunststof een zeer lange levensduur heeft, en gemakkelijk te plaatsen is. Daarnaast zijn kunststoffen goten in lange aangesloten stukken leverbaar. Dit heeft als gevolg dat er minder tijd nodig is voor plaatsing, en daarmee minder kosten aan een dergelijke klus zijn verbonden. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een kunststof dakgoot of regenpijp bij u thuis? Wij informeren u met alle plezier over de opties en bijbehorende prijzen.

zinken dakgoten vervangen Delft
aluminium dakgoot repararen

Dakgoot van zink

Traditioneel werden goten en pijpen van zink gemaakt. Het voordeel van zink is dat dit product zeer robuust is, en goed bestand tegen de invloeden van weer en wind. Wie voor zink kiest, kiest voor kwaliteit en duurzaamheid, maar heeft weinig keuze in kleur en design. Zinken dakgoten zijn zowel in een ronde als vierkante vorm verkrijgbaar. Het is daarom afhankelijk van uw wensen op het gebied van uitstraling voor welke variant u het beste kunt kiezen. Hebt u een vraag over het verschil tussen kunststof en zink en bent u benieuwd naar de verschillen in levensduur en onderhoudskosten? Onze specialisten geven u graag meer informatie.

Aluminium dakgoten

Een ander basismateriaal dat gebruikt kan worden voor het maken van hemelwaterafvoer onderdelen is aluminium. Aluminium is een zeer licht gewicht materiaal, wat ervoor zorgt dat het eenvoudig aan e muur te bevestigen is. Hebt u nog oude bevestigingsbeugels hangen, dan is dit voor een aluminium regenpijp of goot meestal voldoende bevestiging. Een andere positieve eigenschap van aluminium is dat het naadloos kan worden geproduceerd. Een naadloos systeem biedt een strakkere uitstraling, en kan daarmee de prijswaarde van uw woning in Delft doen laten stijgen. Wij graag bij u langs om te kijken of aluminium hemelwaterafvoer een optie is.

dakgoot lekt Delft
oude dakgoten vervangen Delft

Dakgoten repareren

Wanneer dakgoten verouderen, dan zal het na verloop van tijd nodig zijn om deze te repareren of vervangen. Een reparatie van de dakgoot moet op tijd worden uitgevoerd ter voorkoming van problemen als lekkage of houtrot. Een reparatie wordt over het algemeen uitgevoerd met een speciaal materiaal, dat verkrijgbaar is bij menig dakspecialist in Delft. Met een soort folie worden scheurtjes en kleine beschadigingen afgedekt, waardoor er geen problemen optreden. U kunt dergelijke scheurtjes opmerken wanneer u jaarlijks de goten schoonmaakt. Laat bovendien periodiek een dakdekker uit ons netwerk het hemelwaterafvoer nakijken.

Renovatie of vernieuwen?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Delft de vraag of zij hun hemelwaterafvoer moeten renoveren of vernieuwen wanneer zij last hebben van lekkage en andere vochtproblemen. Hierop is echter geen eenduidig antwoord te geven. Wij adviseren over het algemeen om de goten te vervangen wanneer deze meer dan 20 jaar oud zijn. Het is dan waarschijnlijk dat u binnen korte tijd alsnog de goten moet vernieuwen wanneer u ze laat repareren. Zijn de dakgoten minder oud? Dan is een reparatie over het algemeen afdoende. Om zeker te weten wat de beste optie is, adviseren wij om contact op te nemen met een professional.

contact dedakspecialist Delft

Direct contact? Bel 085 500 9952!

Bent u op zoek naar een professional uit Delft die uw dakgoten kan repareren, vervangen of reinigen? Bent u op zoek naar de beste manier voor het optimaliseren van uw hemelwaterafvoer? Bij ons bent u aan het juiste adres. Vul het contactformulier in en sturen u desgewenst een geheel vrijblijvende offerte toe.