Dakgoten Breukelen

Door regelmatig uw dakgoten van goed onderhoud te voorzien, voorkomt u dat er problemen ontstaan met de hemelwaterafvoer. De meeste problemen ontstaan doordat de dakgoten verstopt raken met bladeren of opwaaiend vuil. Het schoonmaken van een dakgoot kunt u eenvoudig zelf uitvoeren, mits u hiervoor over het juiste materiaal beschikt. Geen tijd, of kans om de dakgoten of regenpijpen zelf te reinigen? Neem dan contact op met de experts uit Breukelen via de Dakspecialist. Ook voor het repareren, schoonmaken of vervangen van uw regenpijpen staan wij voor u klaar. Door het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk in te vullen of te bellen op 085 500 9894 kunnen wij u van een offerte op maat voorzien.

Dakgoten Breukelen

Waarmee mogen wij u van dienst zijn?

De professionals uit Breukelen die zich hebben aangesloten bij ons netwerk, zijn allen gediplomeerd en hebben jarenlange ervaring met dakwerken. Dit betekent dat zij hun hand niet omdraaien voor het onderhoud van uw regenpijpen, of het reinigen en repareren van een dakgoot. Is uw regenpijp verstopt? Ook dit probleem hebben onze deskundigen binnen korte tijd weer verholpen. Wij garanderen dat uw hemelwaterafvoer bij ons in goede handen is. Wij kunnen onder andere voor u in Breukelen de volgende werkzaamheden uitvoeren:

 • Bladvangers installeren
 • Dakgoten vervangen
 • Regenpijpen ontstoppen en reinigen
 • Dakgoten schoonmaken of schilderen
 • Schade aan dakpannen repareren

Dakgoten schoonmaken

Voor het schoonmaken van de dakgoten hebt u in ieder geval een goede ladder, werkhandschoenen, stofbril, tuinschep en tuinslang nodig. Daarnaast dient u tijdens het reinigen van de dakgoot rekening te houden met de weersomstandigheden. Het schoonmaken van de dakgoten regenpijpen neemt bovendien een aardige tijd in beslag. Maakt u liever gebruik van onze diensten in Breukelen? Geen probleem! Wij nemen zelf al onze materialen mee, en zorgen dat uw hemelwaterafvoer binnen een dag weer optimaal werkt. Indien gewenst installeren wij tevens bladvangers om te voorkomen dat uw regenpijp verstopt raakt, en repareren wij eventuele schade. Bent u benieuwd naar de opties? Vraag dan via ons contactformulier een offerte aan.

Contactformulier
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Dakgoot verstopt Breukelen

Regenpijp verstopt?

Het komt regelmatig voor dat regenpijpen verstopt raken. Dit wordt over het algemeen veroorzaakt door overmatige bladval, of mos dat van de dakpannen in via de dakgoot in de regenpijpen terecht komt. Wat de reden ook is, het is van groot belang dat de verstopping zo snel mogelijk verholpen wordt. Onze specialisten uit Breukelen maken gebruik van speciale gereedschappen, zoals een ontstoppingsveer, of een ontstopbol. Hiermee zal een verstopt element snel weer werken. Wij kunnen tevens voorzien van het onderhoud van uw regenpijpen, of deze met de dakgoten reinigen en repareren. Wij raden tevens aan om preventief bladvangers te laten installeren, hiermee voorkomt u dat de regenpijp opnieuw verstopt raakt.

regenpijp schoonmaken Breukelen

Onderhoud

Met het onderhoud aan dakgoten of regenpijpen bedoelen wij onder meer het repareren van schade ontstaan door storm of regen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een pijp die uit het lood is geslagen, of een scheur in de dakgoot. Daarnaast kunnen wij ook uw huidige dakgoten vervangen wanneer deze versleten zijn. Bovendien zal vrijwel elke expert uit Breukelen tevens beschikbaar zijn voor het uitvoeren van schilderwerk aan uw goten. Heeft u behoefte aan uitgebreidere informatie over wat wij allemaal voor u kunnen repareren, of welke elementen wij voor u kunnen vervangen? U bereikt ons direct op nummer: 085 500 9894 of via het contactformulier. Vermeld uw specifieke wensen en wij reageren snel.

Bladvangers installeren

Dakgoten en regenpijpen raken regelmatig verstopt door dat vuil en bladeren zich in de goot ophopen en daarna met de regen worden weggespoeld door de regenpijp. Waar een dakgoot relatief gemakkelijk te reinigen is, is dit laster voor een regenpijp. Daarom is het mogelijk om een bladvanger te installeren op de aansluiting van de dakgoot en de regenpijp. De voordelen van een dergelijke bladvanger is dat het vuil wordt tegengehouden, en daarom alleen het water wegloopt. Daarnaast zal uw regenpijp langer meegaan dankzij deze bladvanger. Net nadeel van bladvangers is dat deze zorgen voor een verhoogd risico op overstromingen. Bladeren en vuil zullen zich nu ophopen tegen de bladvangers aan, waardoor het water niet meer weg kan lopen. Dit voorkomt u door de bladvangers regelmatig te controleren en de bladval weg te halen. Bladvangers vergen dus enerzijds meer onderhoud, anderzijds voorkomt u lastig onderhoud aan de regenpijpen en verlengt u de levensduur van het materiaal. Vraag eventueel een vakman uit Breukelen om advies.

Schoonmaken van regenpijpen

Het schoonmaken van de regenpijp is noodzakelijk voor een goede hemelwaterafvoer. Het is relatief gemakkelijk om zelf uw regenpijpen te reinigen. Dit begint ten eerste bij het schoonmaken van de dakgoot. Zorg ervoor dat u al het vuil, bladeren en andere voorwerpen uit de goot haalt. Reinig daarna de aansluiting van de goot op de regenpijp. Vervolgens dient u met een emmer water te controleren of de pijp wellicht ook verstopt is. Wanneer het water in de dakgoot blijft staan dan weet u dat u de verstopping moet weghalen. Dit kunt u het beste doen met een lange stok of ontstoppingsveer. Gebruik bijvoorbeeld de achterzijde van een bezem, of een ander voorwerp dat u thuis heeft liggen. Probeer de verstopping door te prikken of naar boven te halen. Blijft de regenpijp verstopt? Probeer dan eens een hoge drukspuit, of haal de pijp aan de onderkant open. Slaagt u er niet in de verstopping te verhelpen? Neem dan contact op met een professional uit Breukelen. Deze kan uw regenpijpen snel en adequaat reinigen en deze van het juiste onderhoud voorzien. Wij helpen u met alle plezier.

dakgoten schoonmaken

Houten dakgoten vervangen

Als uw houten dakgoot lekt, of steeds overstroomt, dan is in een enkel geval reparatie niet voldoende. Om problemen in de toekomst te voorkomen raden wij dan ook aan om uw goten te (laten) vervangen. Veel van onze klanten uit Breukelen denken dat bij het vervangen van de dakgoot, direct de hele goot moet worden vervangen. Dit is echter niet het geval. Het kan namelijk ook zijn dat het voldoende is om een enkele plank te vervangen. Wilt u dit zelf uitvoeren? Volg dan het volgende stappenplan:

 • Stap 1. Meet de te vervangen plank of planken op.
 • Stap 2. Koop planken van hetzelfde materiaal bij de bouwmarkt.
 • Stap 3. Verwijder de oude onderdelen.
 • Stap 4. Zaag de nieuwe plank op maat, en zet deze in de grondverf.
 • Stap 5. Na het drogen kunt u de plank monteren.
 • Stap 6. Schilder vervolgens de hele dakgoot.

Vraag het een specialist

Wilt u weten of het voordeliger is om uw hele dakgoot door een nieuwe exemplaar te vervangen, of een enkele plank te herstellen? Dakgoot specialisten adviseren bij het verwijderen van de dakgoten gebruik te maken van een steiger om gevaarlijke situaties te voorkomen. Hebt u vragen over de methode of ontvangt u graag praktische ondersteuning van een specialist uit Breukelen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij verbinden u direct door.
dakgoten vervangen

Dakgoten schoonmaken Breukelen

Diverse materialen

Is het schoonmaken of reinigen van uw dakgoten niet voldoende, en moeten ze worden vervangen? Dan kunt u bij de meeste leveranciers uit Breukelen terecht voor goten en pijpen van diverse materialen. Denk bijvoorbeeld aan een mastgoot van kunststof, of pijpen van zink, aluminium of koper. Voor welk materiaal u ook kiest, elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Vraag de specialist uit Breukelen desnoods om hulp bij het maken van de juiste keuze. Wij hebben jarenlange ervaring in het vakgebied en hebben kennis van de materialen op de markt.

Kunststof dakgoten

Eén van de vele materialen waarvan een dakgoot kan worden gemaakt is kunststof. Kunststof is de laatste tijd steeds populairder geworden als bouwmateriaal, vanwege de vele voordelen van dit product. Het grootste voordeel van kunststof is de lange levensduur. Dakgoten van dit materiaal gaan ongeveer 50 jaar mee, en zullen gedurende deze periode hun uitstraling behouden. Voorwaarde is dan wel dat u regelmatig het benodigde onderhoud uitvoert. Een ander voordeel van kunststof is dat het dakgoten naadloos leverbaar zijn in lange lengtes. Bij sommige leveranciers loopt deze lengte op tot wel 18 meter!

zinken dakgoten Breukelen
aluminium dakgoot Breukelen

Dakgoot van zink

Zink is het materiaal dat traditioneel werd gebruikt voor het maken van dakgoten en regenpijpen. Het voordeel van zink is dat dit een zeer robuuste uitstraling heeft, en een prima levensduur. Zinken goten zijn geschikt voor zowel nieuwbouw als renovatie. Van zink kunnen zowel bakgoten als mastgoten worden gemaakt: respectievelijk een vierkanten en rond onderzijde. Het is aan u welke vorm u het meest geschikt acht. Om de goten en pijpen juist te bevestigen moet u bij het bestellen van de zinken onderdelen tevens denken aan eindstukken, hoekstukken, tapeinden en gootbeugels. Vraag desgewenst een specialist uit ons netwerk in Breukelen om advies op maat.

Aluminium dakgoten

Aluminium dakgoten zijn ook bij menig leverancier uit Breukelen verkrijgbaar. Evenals kunststof kan ook aluminium naadloos aan elkaar worden gemonteerd, waardoor u lange aaneengesloten goten krijgt. Dakgoten van aluminium worden in diverse categorieën gebruikt, waaronder de utiliteitsbouw en woningbouw. Modellen die wij onder andere aanbieden zijn een model van 8 inch, 6 inch en 5 inch. Daarnaast kunt u bij ons kiezen voor modellen in rond en vierkante vorm. De mastgoot in ronde vorm is uitermate geschikt voor gebouwen waarbij ronde vormen regelmatig terugkeren. Via het contactformulier vraagt u geheel vrijblijvend een aantal offertes aan. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

dakgoot reparatie Breukelen
dakgoot renovatie Breukelen

Dakgoten repareren

Een dakgoot gaat meestal lang mee, maar moet wel regelmatig van onderhoud worden voorzien opdat de kwaliteit gegarandeerd blijft. Een deel van dit onderhoud bestaat uit het reinigen van de goten en het ontstoppen van de regenpijpen. Een ander deel bestaat uit het controleren van alle hemelwaterafvoer onderdelen op beschadigingen en scheurtjes. Wanneer deze scheurtjes nog maar net ontstaan zijn, dan is het mogelijk deze te repareren met behulp van een speciaal plakfolie. Laat een dakwerker deze reparatie uitvoeren voor een optimaal resultaat, en voorkom zo lekkages en andere vochtproblemen.

Renovatie of vernieuwen?

Raken uw regenpijpen regelmatig verstopt? Is er een probleem met het afvoer van het water, of verkleurt de buitenzijde van een dakgoot? Dan hebt u twee keuzes: ofwel u kiest ervoor om het hemelwaterafvoer te vervangen, of u laat deze vernieuwen. Voor welke oplossing u het beste kunt kiezen is afhankelijk van uw budget en uw wensen voor kwaliteit. Wij adviseren onze klanten uit Breukelen over het algemeen om de dakgoten en regenpijpen te vervangen wanneer deze ouder dan 20 jaar zijn. De kwaliteit zal in dat geval sterk verbeteren, en een reparatie is de moeite niet waard. Wij informeren u graag verder.

contact dakgoten specialist Breukelen

Direct contact? Bel 085 500 9894!

Is het hoognodig dat iemand uw dakgoten in Breukelen komt reinigen? Zijn uw pijpen aan noodzakelijk onderhoud toe, of moeten ze zelfs worden vervangen? Kan uw dakgoot wel een reparatie gebruiken? Bij de Dakspecialist bent u aan het juiste adres voor dit alles en meer. Wij vervangen uw beschadigde dakgoot, en reinigen zowel regenpijpen als dakgoten.