Dakgoten Berkel en Rodenrijs

Dakgoten Berkel en Rodenrijs

085 500 9952

Nu bereikbaar.

Hebben uw dakgoten in Berkel en Rodenrijs hun beste tijd gehad? Dan is aan te raden deze te laten repareren, schoonmaken of vervangen. Een dakgoot wordt door veel mensen vergeten. Echter zorgt een kapotte dakgoot voor de nodige ongemakken, zoals regenpijpen die verstopt zijn of de dakgoot die lekt. Wilt u meer advies over het onderhoud van uw dakgoot of hoe een reparatie in zijn werk gaat?
Start gratis offerteaanvraag!
Zo komt u in contact met een erkend dakgootspecialist die u graag helpt en van een gratis en vrijblijvende offerte voorziet. Lees op deze pagina alles over waarom het reinigen van de dakgoot belangrijk is, uit welke materialen u de keuze heeft bij vervanging van uw dakgoot en hoe u de regenpijpen en dakgoten zelf schoonmaakt.

  Gratis offerte ontvangen
  Gratis – Vrijblijvend

  dakgoten reinigen Berkel en Rodenrijs

  Waarom een dakgootspecialist inschakelen?

   U schakelt een specialist uit Berkel en Rodenrijs in om allerlei werkzaamheden te laten uitvoeren aan de dakgoot. Zo spoort hij een lek op, ontmost hij het dak en geeft hij advies over onderhoud. Bovendien maken specialisten de dakgoten schoon en vervangen zij oude varianten voor nieuwe. De werkzaamheden op een rijtje:

  • Ontmossen van daken
  • Onderhouden van dakgoten
  • Schoonmaken van de dakgoot
  • Plaatsen van gootdrains

  Dakgoten schoonmaken Berkel en Rodenrijs

  Dakgoten zorgen ervoor dat het regenwater dat op het dak terechtkomt, direct afgevoerd wordt via de regenpijpen.

  Als de dakgoot verstopt zit, stroomt het water niet goed door. Het is daarom belangrijk om 1 keer per jaar een dakgootreiniging te laten doen.

  Het schoonmaken doet u het beste aan het begin van de lente of aan het eind van de herfst. Als u op een plek woont met veel bomen in de omgeving, is het handig om het schoonmaken van de dakgoten 2 keer per jaar te laten uitvoeren door een vakman uit Berkel en Rodenrijs.

  Waarom dakgoten reinigen?

  U reinigt de dakgoten omdat er door het jaar heen veel vuiligheid in terechtkomt, zoals bladeren, takjes en mos. Als er vuil ligt, loopt het hemelwater niet weg, zodat er mogelijk verstoppingen en een lek ontstaan. Bovendien kan een verstopte dakgoot ook zorgen voor een verstopte afvoer. Zorgt u niet tijdig voor een dakgootreiniging, dan kan het zelfs leiden tot schade aan uw huis en de fundering en is de kans op ongedierte groot.

  Waarom laten reinigen?

   • Voorkomen verstoppingen
   • Voorkomen van lekkages
   • Geen verstopte afvoer
   • Geen ongedierte

   Waarom dakgoot onderhouden?

   Naast het schoonmaken van de dakgoot, is er ook ander onderhoud waar u aan kunt denken. Het grootste gedeelte van dit onderhoud is de controle van de (soldeer)naden op eventuele beschadigingen en slijtages.

   Als deze beschadigd zijn, is het belangrijk om ze snel mogelijk te repareren door ze weer te solderen, om zo de kans op een lek te voorkomen.

   Een dakspecialist uit Berkel en Rodenrijs repareert tijdens het onderhoud de naden met Everseal of Mariseal. Dergelijke materialen vormen een dunne laag aan de binnenzijde van de dakgoot, en dekken zo de versleten naden opnieuw af.

   Benieuwd hoeveel het kost om een dakgootspecialist in te schakelen? Ontvang een gratis offerte!

   Dakgoten vervangen of repareren

   Wanneer en dakgoot lekt, of als u problemen heeft met de dakgoten en regenpijpen, dan heeft u de keuze uit het vernieuwen van de dakgoten of een dakgootreparatie. Voor welke oplossing u het beste kiest, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het mogelijk om een deel van de dakgoot te laten repareren als de rest nog goed is. Er wordt dan een gedeelte gerepareerd, zo hoeft niet de hele dakgoot vervangen te worden.

   Daarnaast is het een optie om wel de complete dakgoot te vervangen. Wanneer er schade ontstaat en de dakgoot is al meer dan 20 jaar oud, dan is vervanging over het algemeen de beste oplossing. Wilt u advies hierover? Bel naar 085 500 9952 of vul op het offerteformulier uw gegevens in, zodat een specialist uit Berkel en Rodenrijs contact met u opneemt.

   Dakgoot lekt, wat nu?

   Wanneer uw dakgoot lekt, is het zaak om het lek op te sporen. Er zijn verschillende oorzaken. Zo zijn de naden van de dakgoten bijvoorbeeld gevoelig voor lekkage. Ook hebben weer en wind invloed op materialen.

   Een andere veelvoorkomende oorzaak is verstopping van de goot of regenpijp. Als het lek opgespoord is, is het zaak de dakgoot zo snel mogelijk te laten repareren of eventueel te vervangen. Zo voorkomt u verdere schade aan uw huis in Berkel en Rodenrijs. Een dakgoot die lekt veroorzaakt namelijk vaak scheurtjes bij soldeernaden of er ontstaan gaten. Schakel het beste een dakgootspecialist uit Berkel en Rodenrijs in om de scheurtjes te laten repareren.

   Dakgoten repareren Berkel en Rodenrijs

   De reparatie van een dakgoot is een goedkope oplossing voor het verhelpen van problemen zoals vochtplekken en een lek. Het is mogelijk om de reparatie of renovatie van uw dakgoot zelf te doen, of u laat een ervaren dakdekker of dakspecialist uit Berkel en Rodenrijs langskomen om het te laten repareren.

   Het is enkel mogelijk om de dakgoot te repareren wanneer u op tijd de beschadiging ontdekt. Daarom is het belangrijk om de hemelwaterafvoer met enige regelmaat te laten controleren op schade en scheurtjes. Scheurtjes worden gerepareerd met reparatiefolie dat de scheutjes afdekt. Meer weten over de mogelijkheden van het repareren? Neem dan contact op via 085 500 9952.

   dakgoten vervangen Berkel en Rodenrijs

   Dakgoot vervangen Berkel en Rodenrijs

   Wanneer de dakgoot te veel schade heeft, er waterproblemen ontstaan en reparatie geen optie is, moet die vervangen worden.

   Dakgoten van zink of kunststof gaan in principe lang mee, maar kunnen op den duur gaan slijten.

   Bij het vernieuwen van de dakgoot moeten zowel de boeidelen en ombouw vervangen worden. Om zeker te weten dat uw dakgoten in Berkel en Rodenrijs vervangen moeten worden, controleert u op scheurtjes, barsten en opengescheurde naden.

   Wat zijn de kosten van dakgoten?

   Als het aankomt op de kosten van bepaalde werkzaamheden aan de dakgoten, zijn er een aantal mogelijkheden. De prijzen voor het aanleggen van een nieuwe dakgoot starten vanaf €50,- per meter. Bij het plaatsen van een nieuwe dakgoot wordt er voornamelijk naar het materiaal gekeken. Dit is dan ook de grootste invloedfactor.

   Wanneer u de dakgoot zelf verwijdert een nieuwe laat plaatsen door een dakspecialist moet u rekening houden met een gemiddeld bedrag van €750,-. Laat u enkel de dakgoot repareren? Dan zijn de kosten gemiddeld €125,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

   Kosten aan de dakgoot 2021

   Werkzaamheden aan dakgoten* Gemiddelde prijzen** Bestaande uit:
   Dakgoten schoonmaken Afhankelijk van uurtarief, vaste prijs of onderhoudsabonnement.  
   Reparatie van dakgoot €125,- Eenvoudige reparatie van lekke delen. Bijvoorbeeld dicht solderen van scheuren.
   Oude goot vervangen door nieuwe kunststof dakgoot. €750,- U verwijdert de oude dakgoot zelf. De specialist plaatst de nieuwe kunststof dakgoot.
   Verwijderen en plaatsen van nieuwe zinken dakgoot. €1.050,- De dakgootspecialist regelt de volledige vervanging van uw dakgoten.
   * Let op: bij de werkzaamheden is uitgegaan van een gemiddeld rijtjeshuis met 12 meter aan dakgoot, inclusief beugels en 2 regenpijpen.
   ** Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan een offerte aan.

   dakgoot onderhoud Berkel en Rodenrijs

   Nieuwe dakgoten plaatsen

   Wanneer het duidelijk is dat de oude dakgoten vervangen moeten worden, omdat deze niet meer te repareren zijn, is het tijd om nieuwe te plaatsen. Wat voor nieuwe dakgoten u plaatst, hangt af van uw wensen, zoals de materiaalsoort en of u eventuele extra’s wilt, zoals dakgootverlichting of een bladvanger.

   De prijzen voor het plaatsen zijn afhankelijk van het uurtarief van de dakspecialist en wat de prijs van het materiaal is. Bovendien kosten extra opties vaak ook geld.

   Bakgoten

   Bakgoten zijn de meest voorkomende vormen van dakgoten. De bakgoot is rechthoekig, bestaat uit een platte bodem en 2 opstaande wanden. Dankzij de ingemetselde houten gootklossen of ijzeren consoles wordt de goot extra versterkt. Een bakgoot wordt vaak bevestigd aan de dakconstructie. Het voordeel van een bakgoot is dat deze waterdicht is, snel te plaatsen en onderhoudsvriendelijk.

   Mastgoten

   Een mastgoot is een dakgoot met een halfronde constructie. Vroeger werden mastgoten gemaakt uit een halve mast- of pijnboom, maar tegenwoordig zijn het dakgoten van zink of koper.

   Mastgoten worden niet vaak gebruikt, omdat ze teveel vervormen. Als ze wel gebruikt worden is het meestal bij een schuur of garage.

   Dakgoten in Berkel en Rodenrijs aan vervanging toe?

   Bel 085 500 9952 voor direct contact met een erkend dakgootspecialist uit Berkel en Rodenrijs.

   085 500 9952

   Nu bereikbaar.

   Diverse materialen: een overzicht van de mogelijkheden

   Er zijn diverse materialen geschikt voor het maken van dakgoten. Welke dakgoot kiezen? Zink is een traditioneel materiaal en wordt nog steeds het meest gebruikt. Dit komt omdat zinken producten zeer stevig zijn, lange tijd meegaan en duurzaam zijn.

   Andere materialen zijn koper, aluminium en pvc, een kunststof soort. Een mastgoot van koper is hierbij de meest dure variant. Koper heeft een luxe uitstraling en verkleurt na verloop van tijd naar kopergroen. Wanneer u advies wilt over de materiaalsoorten, neemt u contact op via 085 500 9952.

   kunststof dakgoten Berkel en Rodenrijs

   Kunststof dakgoten Berkel en Rodenrijs

   Er zijn veel verschillende materialen te onderscheiden als het aankomt op dakgoten. Een populair materiaal is kunststof. Dit komt omdat het relatief goedkoop is, namelijk €25,- tot €35,- pe