Dakgoten Bergen

Dakgoten Bergen

Nu bereikbaar.

Hebben uw dakgoten in Bergen hun beste tijd gehad? Dan is aan te raden deze te laten repareren, schoonmaken of vervangen. Een dakgoot wordt door veel mensen vergeten. Echter zorgt een kapotte dakgoot voor de nodige ongemakken, zoals regenpijpen die verstopt zijn of de dakgoot die lekt. Wilt u meer advies over het onderhoud van uw dakgoot of hoe een reparatie in zijn werk gaat?
Start gratis offerteaanvraag!
Zo komt u in contact met een erkend dakgootspecialist die u graag helpt en van gratis en vrijblijvend offertes voorziet. Lees op deze pagina alles over waarom het reinigen van de dakgoot belangrijk is, uit welke materialen u de keuze heeft bij vervanging van uw dakgoot en hoe u de regenpijpen en dakgoten zelf schoonmaakt.

Gratis offertes vergelijken

dakgoten reinigen Bergen

Waarom een dakgootspecialist inschakelen?

  U schakelt een specialist uit Bergen in om allerlei werkzaamheden te laten uitvoeren aan de dakgoot. Zo spoort hij een lek op, ontmost hij het dak en geeft hij advies over onderhoud. Bovendien maken specialisten de dakgoten schoon en vervangen zij oude varianten voor nieuwe. De werkzaamheden op een rijtje:

 • Ontmossen van daken
 • Onderhouden van dakgoten
 • Schoonmaken van de dakgoot
 • Plaatsen van gootdrains

Dakgoten schoonmaken Bergen

Dakgoten zorgen ervoor dat het regenwater dat op het dak terechtkomt, direct afgevoerd wordt via de regenpijpen.

Als de dakgoot verstopt zit, stroomt het water niet goed door. Het is daarom belangrijk om 1 keer per jaar een dakgootreiniging te laten doen.

Het schoonmaken doet u het beste aan het begin van de lente of aan het eind van de herfst. Als u op een plek woont met veel bomen in de omgeving, is het handig om het schoonmaken van de dakgoten 2 keer per jaar te laten uitvoeren door een vakman uit Bergen.

Waarom dakgoten reinigen?

U reinigt de dakgoten omdat er door het jaar heen veel vuiligheid in terechtkomt, zoals bladeren, takjes en mos. Als er vuil ligt, loopt het hemelwater niet weg, zodat er mogelijk verstoppingen en een lek ontstaan. Bovendien kan een verstopte dakgoot ook zorgen voor een verstopte afvoer. Zorgt u niet tijdig voor een dakgootreiniging, dan kan het zelfs leiden tot schade aan uw huis en de fundering en is de kans op ongedierte groot.

Waarom laten reinigen?

  • Voorkomen verstoppingen
  • Voorkomen van lekkages
  • Geen verstopte afvoer
  • Geen ongedierte

  Waarom dakgoot onderhouden?

  Naast het schoonmaken van de dakgoot, is er ook ander onderhoud waar u aan kunt denken. Het grootste gedeelte van dit onderhoud is de controle van de (soldeer)naden op eventuele beschadigingen en slijtages.

  Als deze beschadigd zijn, is het belangrijk om ze snel mogelijk te repareren door ze weer te solderen, om zo de kans op een lek te voorkomen.

  Een dakspecialist uit Bergen repareert tijdens het onderhoud de naden met Everseal of Mariseal. Dergelijke materialen vormen een dunne laag aan de binnenzijde van de dakgoot, en dekken zo de versleten naden opnieuw af.

  Benieuwd hoeveel het kost om een dakgootspecialist in te schakelen? Vergelijk gratis offertes!

  Dakgoten vervangen of repareren

  Wanneer en dakgoot lekt, of als u problemen heeft met de dakgoten en regenpijpen, dan heeft u de keuze uit het vernieuwen van de dakgoten of een dakgootreparatie. Voor welke oplossing u het beste kiest, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo is het mogelijk om een deel van de dakgoot te laten repareren als de rest nog goed is. Er wordt dan een gedeelte gerepareerd, zo hoeft niet de hele dakgoot vervangen te worden.

  Daarnaast is het een optie om wel de complete dakgoot te vervangen. Wanneer er schade ontstaat en de dakgoot is al meer dan 20 jaar oud, dan is vervanging over het algemeen de beste oplossing. Wilt u advies hierover? Bel naar 085 500 9955 of vul op het offerteformulier uw gegevens in, zodat een specialist uit Bergen contact met u opneemt.

  Dakgoot lekt, wat nu?

  Wanneer uw dakgoot lekt, is het zaak om het lek op te sporen. Er zijn verschillende oorzaken. Zo zijn de naden van de dakgoten bijvoorbeeld gevoelig voor lekkage. Ook hebben weer en wind invloed op materialen.

  Een andere veelvoorkomende oorzaak is verstopping van de goot of regenpijp. Als het lek opgespoord is, is het zaak de dakgoot zo snel mogelijk te laten repareren of eventueel te vervangen. Zo voorkomt u verdere schade aan uw huis in Bergen. Een dakgoot die lekt veroorzaakt namelijk vaak scheurtjes bij soldeernaden of er ontstaan gaten. Schakel het beste een dakgootspecialist uit Bergen in om de scheurtjes te laten repareren.

  Dakgoten repareren Bergen

  De reparatie van een dakgoot is een goedkope oplossing voor het verhelpen van problemen zoals vochtplekken en een lek. Het is mogelijk om de reparatie of renovatie van uw dakgoot zelf te doen, of u laat een ervaren dakdekker of dakspecialist uit Bergen langskomen om het te laten repareren.

  Het is enkel mogelijk om de dakgoot te repareren wanneer u op tijd de beschadiging ontdekt. Daarom is het belangrijk om de hemelwaterafvoer met enige regelmaat te laten controleren op schade en scheurtjes. Scheurtjes worden gerepareerd met reparatiefolie dat de scheutjes afdekt. Meer weten over de mogelijkheden van het repareren? Neem dan contact op via 085 500 9955.

  dakgoten vervangen Bergen

  Dakgoot vervangen Bergen

  Wanneer de dakgoot te veel schade heeft, er waterproblemen ontstaan en reparatie geen optie is, moet die vervangen worden.

  Dakgoten van zink of kunststof gaan in principe lang mee, maar kunnen op den duur gaan slijten.

  Bij het vernieuwen van de dakgoot moeten zowel de boeidelen en ombouw vervangen worden. Om zeker te weten dat uw dakgoten in Bergen vervangen moeten worden, controleert u op scheurtjes, barsten en opengescheurde naden.

  Wat zijn de kosten van dakgoten?

  Als het aankomt op de kosten van bepaalde werkzaamheden aan de dakgoten, zijn er een aantal mogelijkheden. De prijzen voor het aanleggen van een nieuwe dakgoot starten vanaf €50,- per meter. Bij het plaatsen van een nieuwe dakgoot wordt er voornamelijk naar het materiaal gekeken. Dit is dan ook de grootste invloedfactor.

  Wanneer u de dakgoot zelf verwijdert een nieuwe laat plaatsen door een dakspecialist moet u rekening houden met een gemiddeld bedrag van €750,-. Laat u enkel de dakgoot repareren? Dan zijn de kosten gemiddeld €125,-. Bekijk onderstaande tabel voor meer gemiddelde prijzen.

  Kosten aan de dakgoot 2024

  Werkzaamheden aan dakgoten* Gemiddelde prijzen** Bestaande uit:
  Dakgoten schoonmaken Afhankelijk van uurtarief, vaste prijs of onderhoudsabonnement.  
  Reparatie van dakgoot €125,- Eenvoudige reparatie van lekke delen. Bijvoorbeeld dicht solderen van scheuren.
  Oude goot vervangen door nieuwe kunststof dakgoot. €750,- U verwijdert de oude dakgoot zelf. De specialist plaatst de nieuwe kunststof dakgoot.
  Verwijderen en plaatsen van nieuwe zinken dakgoot. €1.050,- De dakgootspecialist regelt de volledige vervanging van uw dakgoten.
  * Let op: bij de werkzaamheden is uitgegaan van een gemiddeld rijtjeshuis met 12 meter aan dakgoot, inclusief beugels en 2 regenpijpen.
  ** Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan offertes aan.

  dakgoot onderhoud Bergen

  Nieuwe dakgoten plaatsen

  Wanneer het duidelijk is dat de oude dakgoten vervangen moeten worden, omdat deze niet meer te repareren zijn, is het tijd om nieuwe te plaatsen. Wat voor nieuwe dakgoten u plaatst, hangt af van uw wensen, zoals de materiaalsoort en of u eventuele extra’s wilt, zoals dakgootverlichting of een bladvanger.

  De prijzen voor het plaatsen zijn afhankelijk van het uurtarief van de dakspecialist en wat de prijs van het materiaal is. Bovendien kosten extra opties vaak ook geld.

  Bakgoten

  Bakgoten zijn de meest voorkomende vormen van dakgoten. De bakgoot is rechthoekig, bestaat uit een platte bodem en 2 opstaande wanden. Dankzij de ingemetselde houten gootklossen of ijzeren consoles wordt de goot extra versterkt. Een bakgoot wordt vaak bevestigd aan de dakconstructie. Het voordeel van een bakgoot is dat deze waterdicht is, snel te plaatsen en onderhoudsvriendelijk.

  Mastgoten

  Een mastgoot is een dakgoot met een halfronde constructie. Vroeger werden mastgoten gemaakt uit een halve mast- of pijnboom, maar tegenwoordig zijn het dakgoten van zink of koper.

  Mastgoten worden niet vaak gebruikt, omdat ze teveel vervormen. Als ze wel gebruikt worden is het meestal bij een schuur of garage.

  Dakgoten in Bergen aan vervanging toe?

  Bel 085 500 9955 voor direct contact met een erkend dakgootspecialist uit Bergen.

  Nu bereikbaar.

  Diverse materialen: een overzicht van de mogelijkheden

  Er zijn diverse materialen geschikt voor het maken van dakgoten. Welke dakgoot kiezen? Zink is een traditioneel materiaal en wordt nog steeds het meest gebruikt. Dit komt omdat zinken producten zeer stevig zijn, lange tijd meegaan en duurzaam zijn.

  Andere materialen zijn koper, aluminium en pvc, een kunststof soort. Een mastgoot van koper is hierbij de meest dure variant. Koper heeft een luxe uitstraling en verkleurt na verloop van tijd naar kopergroen. Wanneer u advies wilt over de materiaalsoorten, neemt u contact op via 085 500 9955.

  kunststof dakgoten Bergen

  Kunststof dakgoten Bergen

  Er zijn veel verschillende materialen te onderscheiden als het aankomt op dakgoten. Een populair materiaal is kunststof. Dit komt omdat het relatief goedkoop is, namelijk €25,- tot €35,- per meter. Daarbij is kunststof verkrijgbaar in diverse kleuren en is het onderhoudsarm. Daarbij heeft een kunststof dakgoot een lange levensduur en is het eenvoudig te monteren.

  Wilt u dat uw kunststof dakgoten lang mee gaan en de hemelwaterafvoer optimaal blijft?

  Laat ze dan jaarlijks schoonmaken door een specialist.

  Dakgoot van zink

  Een andere mogelijkheid is om te kiezen voor dakgoten van zink. Zink was vroeger het meest gebruikte basismateriaal. Ten opzichte van kunststof is het wel wat duurder qua prijs, namelijk €30,- tot €55,- per meter.

  Echter is het wel een duurzaam materiaal met een ontzettend lange levensduur. Daarbij geeft zink een luxere uitstraling aan uw woning in Bergen, omdat het materiaal robuust oogt. Zink is helaas niet verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs.

  Lees meer over het repareren van zinken dakgoten.

  Aluminium dakgoten

  Aluminium wordt steeds vaker toegepast als materiaal voor dakgoten. Dit komt omdat het diverse voordelen biedt. Ten eerste is aluminium zeer licht van gewicht en is het slag- en krasvast. Daarbij is aluminium naadloos verkrijgbaar en bestaan de dakgoten uit één stuk.

  Het monteren gaat relatief snel en brengt weinig overlast met zich mee. Ze zijn verkrijgbaar in wit, antraciet en lichtgrijs. De gemiddelde prijs per meter voor een aluminium dakgoot ligt tussen de €30,- en €55,-.

  Houten dakgoten

  Tot slot is het mogelijk om uw dakgoot te voorzien van een houten bak, zodat die vanaf beneden niet zichtbaar is. Een ander voordeel is dat het een mooie uitstraling aan uw woning in Bergen geeft. Houten dakgoten geven bovendien extra ondersteuning aan de dakgoot en zijn in allerlei kleuren te verven.

  Het nadeel is wel dat de reparaties duur zijn en het veel onderhoud nodig heeft. Wat de prijzen zijn, is lastig te zeggen omdat ze volledig op maat gemaakt worden.

  Aluminium naadloze dakgoten

  Bekijk het eindresultaat van nieuwe aluminium dakgoten op maat.

  Bladvangers installeren

  Om te voorkomen dat uw regenpijpen of dakgoten verstopt raken, is het mogelijk om een bladvanger te installeren. Er zijn diverse soorten bladvangers verkrijgbaar. Zo zijn er bladroosters die u boven de dakgoten plaatst, waardoor de bladeren niet in de goten terecht komen.

  Daarnaast is het mogelijk om te kiezen voor een bladrooster die op de afscheiding van de goot en regenpijp geplaatst wordt. Dit is een goedkopere variant waarbij het bladafval wel wordt opgevangen.

  Een derde mogelijkheid zijn bladroosters die u onder aan de regenpijp plaatst, wanneer deze boven de grond uitkomt. Dergelijke bladvangers voorkomen dat het wegstromen van water geblokkeerd wordt.

  Gootdrain

  Een gootdrain is een oplossing tegen bladeren in de dakgoot, omdat het bestaat uit gaaselementen. De drain zorgt ervoor dat bladeren en takjes niet blijven liggen en dat het hemelwater beter verspreid wordt. Hierdoor gaan de dakgoten een stuk langer mee en stel je dakgootreparatie of -renovatie uit.

  dakgoot repareren Bergen

  Regenpijp verstopt Bergen?

  Regenpijpen raken vaak verstopt door een overschot aan bladeren die, vooral in de herfstmaanden, wegspoelen. Het is daarom ook belangrijk om tijdens deze periode de dakgoten en regenpijpen goed te (laten) reinigen door een dakexpert.

  Zijn de regenpijpen toch verstopt geraakt en loopt het hemelwaterafvoer niet goed door? Probeer dan de pijp te ontstoppen. Als dit niet lukt, schakelt u een vakman uit Bergen in die u helpt bij deze klus.

  Zelf dakgoten en regenpijpen schoonmaken

  Het schoonmaken van dakgoten en regenpijpen wordt vaak over het hoofd gezien. Echter is het geen onbelangrijke klus. Als de dakgoot of regenpijp verstopt raakt, is de kans aanwezig dat het gaat lekken. Er zijn een aantal stappen die u onderneemt bij het reinigen van de dakgoot of regenpijpen.

  Bij het reinigen van de dakgoot, begint u met het verzamelen van een aantal gereedschappen, zoals een schepje, emmer, ladder en handschoenen. Haal vervolgens de dakgoot leeg met een schep of handbezem. Verzamel het afval in de emmer en controleer of er schade of verstoppingen zijn. Indien dit het geval is, schakel dan een dakspecialist uit Bergenin.

  Het schoonmaken van de regenpijpen gaat iets anders in zijn werk en kan pas gebeuren als de dakgoten gereinigd zijn. Spoel de pijp schoon met een emmer water of een tuinslag. Spoelt het water niet weg? Dan is er mogelijk een verstopping. Probeer met een lange stok het verstopte deel door te prikken. Heeft dit geen effect? Dan ontstop je de regenpijp met een hoge drukspuit.

  Recent aangevraagde offertes in Noord-Holland en omgeving
  Dakgoten in Amsterdam
  Dakgoten schoonmaken in Haarlem
  Dakgoot reinigen in Alkmaar
  Dakgoot onderhoud in Amstelveen
  Dakgoten vervangen in Hilversum
  Dakgoot repareren in Purmerend
  Nieuwe dakgoten in Zaandam
  Bakgoten in Hoofddorp
  Mastgoten in Hoorn
  Kunststof dakgoten in Den Helder

  Komt u er niet uit? Bel 085 500 9955!

  Wilt u weten wat de prijs is voor het repareren van uw dakgoten? Heeft u een vraag over het schoonmaken van de regenpijp? Neem dan nu contact op met een specialist uit Bergen. Hij helpt u graag bij vragen over de volgende zaken omtrent de hemelwaterafvoer, dakgoten en regenpijpen:

  • Schoonmaken
  • Repareren
  • Vervangen
  • Onderhoud
  • Plaatsen
  • Bel 085 500 9955 om in contact te komen met een dakspecialist.

   Voordelen inschakelen dakgootspecialist

   Er zijn een aantal voordelen wanneer u een dakexpert inschakelt. Zo heeft een vakman ervaring op het gebied van dakwerken en dakgoten. Daarbij is die gespecialiseerd en gediplomeerd, zodat u gegarandeerd bent van goede kwaliteit. Ook geven specialisten u advies over bijvoorbeeld onderhoud, schoonmaak, vervangen en repareren. De voordelen op een rijtje:

   • Kennis en ervaring
   • Specialisme
   • Diploma’s
   • Garantie voor goede kwaliteit
   • Advies geven

   zinken dakgoot Bergen

   Direct contact met een dakgootspecialist?

   Het is ondertussen wel bekend dat het belangrijk is om uw dakgoten te onderhouden. Dakgootbescherming zorgt ervoor dat de dakgoten langer mee gaan. Door regelmatig een controle te laten doen en ze schoon te maken, voorkomt u dat de dakgoot gaat lekken. Bovendien stelt u dan het repareren en eventueel vervangen ook uit. Nieuwsgierig naar de prijs?

   Start nu uw gratis offerteaanvraag!

   Wilt u weten wat er allemaal mogelijk is omtrent dakgoten en wat de prijzen zijn voor dakgootreiniging of dakgootreparatie? Heeft u vragen voor een specialist uit Bergen? Neem dan direct contact op en bel naar 085 500 9955. Een dakdekker of dakpannenspecialist helpt u graag!

   Bel voor direct contact: