Dakdekker

Dakdekker

Het is van groot belang dat onze daken bestand zijn tegen weer en wind, en tevens een goede isolatie hebben. Het isoleren en afdichten van diverse dakwerken valt onder de werkzaamheden van een dakdekker. Een dakdekker helpt u daarnaast graag met het dakonderhoud en verhelpt desgewenst een daklekkage. Het beroep van een dakdekker is veelomvattend, en u kunt de hulp van onze vakmensen dan ook voor diverse klussen inroepen. Op deze pagina vindt u meer informatie over het werk van de dakdekker en wat hier precies onder wordt verstaan. Hebt u na afloop behoefte aan extra informatie, wilt u graag advies over uw dakonderhoud, of bent u benieuwd naar de bijkomende prijzen? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen.

Gratis offertes ontvangen
Werkzaamheden

Dakonderhoud

De werkzaamheden van een dakdekker variëren van schoonmaak tot reparatie en van detectie tot installatie. Of het nu gaat om het repareren van scheurtjes in de schoorsteen of het ontstoppen van verstopte regenpijpen, een dakdekker die zich bij ons heeft aangesloten draait hier zijn hand niet voor om. Werkzaamheden waar u onder andere aan kunt denken zijn:

  • Lood- en zinkwerk
  • Dakonderhoud
  • Lekdetectie
  • Dakbedekking
  • Reinigingswerkzaamheden
  • Overige dakwerken
  • Reparatie en controle

Dakonderhoud

De meeste klussen die een dakdekker uitvoert, zijn op het gebied van dakonderhoud. Door uw dak goed te (laten) onderhouden voorkomt u grote en dure reparaties en bent u vervelende zaken zoals houtrot of vochtplekken door een daklekkage voor. Wanneer u een dakdekker inschakelt voor het dakonderhoud, dan zal deze ten eerste alle elementen controleren op beschadigingen of andere problemen. Dit geldt voor de schoorsteen, dakbedekking, dakgoten en eventueel uw dakraam of dakkapel. Vervolgens zal de vakman alle beschadigingen verhelpen en het dakoppervlak schoonmaken. Tot slot zal hij ook de dakgoten en regenpijpen reinigen. Een dergelijke controle- en onderhoudsbeurt duurt maximaal een dag en leidt tot een vergroot woongemak.

Diverse dakwerken

De term dakwerken wordt op diverse manieren gebruikt in het dakdekker vak. Ten eerste bedoelt men hiermee alle klussen die op het gebied van het dak kunnen worden uitgevoerd, variërend van lekdetectie tot dakonderhoud. Daarnaast staat de term dakwerken ook wel voor de verschillende vormen van dakbedekking. In onderstaand overzicht vindt u een kort overzicht van de diverse dakwerken en hun voordelen. Een erkend dakdekker kan al deze dakwerken voor u plaatsen of in het dakonderhoud van de bedekking voorzien.

Dakpannen

Dakpannen zijn de meest gebruikelijke vorm van dakbedekking. Een dakpan kan geleverd worden van zowel beton als keramiek, en wordt extra weer- en vuilbestendig gemaakt door hierop een speciale glazuurlaag toe te voegen. Dakpannen zijn gemakkelijk te leggen, en hebben over het algemeen een lange levensduur.

Dakpannen

PVC dakbedekking

PVC is alleen geschikt als dakwerk voor platte daken of een dak met lichte helling. PVC maakt uw platte dak waterdicht. Daarnaast is het materiaal recyclebaar en zeer onderhoudsvriendelijk. U hoeft na de initiële installatie weinig uit te geven aan dakonderhoud. PVC vormt een goede basis voor een groendak, waardoor het ook zeer duurzame kwaliteiten heeft.

Riet

Riet is verhoudingsgewijs een zeer dure variant van dakwerken, met name doordat het legproces zeer intensief. Niet elke dakdekker kan dan ook zorgen voor een rieten dakbescherming. In de meeste gevallen wordt riet geplaatst op monumentale boerderijen. Het is echter ook mogelijk te kiezen voor een rieten dak bij uw bedrijf of huis. Vraag vrijblijvend en geheel kosteloos via het contactformulier naar de mogelijkheden.

Bitumen

Een andere vorm van dakbedekking voor het platte dak is bitumen (ook wel bekend als roofing). Bitumen is een duurzame bouwstof en van nature waterdicht. Het ontstaat bij de destillatie van ruwe olie, wat ertoe leidt dat het product niet kan worden opgelost in water en zeer flexibel is. Alternatieven voor bitumen zijn onder andere dakwerken van EPDM.

Groendak

In het kader van energiezuinigheid, duurzaamheid en milieuvriendelijkheid is de laatste jaren een nieuwe vorm van dakbescherming ontstaan: het groendak. Hierbij wordt bovenop uw bestaande dakbedekking een soort tuin aangelegd. De voorwaarden hiervoor zijn een dakhelling van maximaal 60 graden en een goed afvoersysteem. Daarnaast moet uw huidige dakbescherming bestand zijn tegen wortelgroei.

Voorkomen en verhelpen daklekkage

Eén van de taken van een dakdekker is het voorkomen en verhelpen van daklekkage. Het opsporen van lekkages gebeurd door middel van innovatieve lekdetectie technieken zoals rookgasdetectie of ultrasone detectie. Hierbij wordt rookgas het meest toegepast om lekkages van het dak te detecteren. Is het lek eenmaal gelokaliseerd, dan zal een dakdekker ervoor zorgen dat dit snel verholpen is, bijvoorbeeld door het afdichten van een plaatsingslijn van het dakraam, of het herstellen van enkele dakpannen. Hebt u last van een lekkage? Roep dan via het contactformulier de hulp in van één van onze medewerkers. Wij zijn u graag van dienst!

Daklekkage verhelpen