Dakdekker Volendam

Veel mensen weten niet wat de medewerkers van een dakdekkersbedrijf allemaal voor hun kunnen betekenen. Vaak denkt men dat een dakdekker alleen kunde en kennis heeft op het gebied van dakbedekking. Een dakdekker kan u echter assisteren met al het dakwerk, van dakgoot tot schoorsteen. Het netwerk van de Dakspecialist omvat verschillende dakdekkers uit Volendam en de nabije omgeving die voor u klaarstaan om u te helpen met het dakonderhoud. Wij garanderen dat elk dakdekkersbedrijf gebruik maakt van gediplomeerde specialisten, die het werk snel en adequaat zullen afhandelen. Hebt u behoefte aan een overzicht van prijzen en aanbiedingen? Vul het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk in en wij bieden u een offerte op maat aan.

dakdekkersbedrijf Volendam

De Dakspecialist, voor alle dakwerken!

De dakdekkers die onderdeel vormen van ons netwerk, hebben een allround ervaring met alle taken op het gebied van dakwerk en dakonderhoud. Daarnaast kunt u bij elk dakdekkersbedrijf uit Volendam terecht met vragen over de diverse klussen die hun dakdekkers uitvoeren, zoals het coaten van dakpannen, het plaatsen van dakramen of de installatie van bladvangers in de dakgoten. De werkzaamheden die een dakdekker onder ander voor u kan uitvoeren bevinden zich op het gebied van:

  • Lekdetectie
  • Dakbedekking en isolatie
  • Lood- en zinkwerk
  • Renovatie
  • Dakwerk en dakonderhoud

Bent u op zoek naar hulp bij één van de bovenstaande klussen? Vul dan vandaag nog het contactformulier in of bel ons op het nummer 085 500 9955!

Is het onderhoud belangrijk?

Een goed dakonderhoud is van groot belang. Dit begint al met het voorzien van uw dakpannen of andere dakbedekking met een juiste coatlaag, zodat vuil en vocht geen kans hebben het materiaal aan te tasten. Daarnaast is het belangrijk dat u het dak regelmatig laat reinigen door een erkend dakdekkersbedrijf. Zo spoelt u ongewenst vuil weg, voordat het in de dakgoten terecht kan komen, en de hemelwaterafvoer verstoren. Tevens voorkomt u zo vervelende zaken als lekkage, houtrot en schimmel. Naast het schoonmaken van de dakbedekking verstaan wij onder het dakonderhoud de controle op beschadigingen van het dakwerk en reparatie van beschadigingen.

Contactformulier

Uw dakbedekking (*)


Gelieve dit veld leeg te laten.

1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Dakbedekking Volendam
dak isoleren

Diverse soorten dakbedekking

Zoals u wellicht weet bestaan er diverse soorten dakbedekking. De meest voorkomende zijn dakpannen. Deze zijn bij de meeste dakdekkers uit Volendam verkrijgbaar in zowel een keramische als betonnen variant. Ook is het bij een enkel dakdekkersbedrijf mogelijk om leiplaten aan te schaffen. Daarnaast biedt menig dakdekker EPDM (Ethyleen Propyleen Dyeen Monomeer) aan als dakbedekking voor platte daken. Dit product heeft als voordeel dat het zeer flexibel en weersbestendig is, alsmede een lange levensduur kent. U heeft tot wel vijftig jaar geen omzien meer naar het platte dak. Bent u benieuwd naar de prijs van een zinken dak? Ook dan kan één van onze dakdekkers u van meer informatie voorzien.

Verbeter de isolatiewaarde van uw dak

Met het juiste dakwerk kunt u tevens de isolatiewaarde van uw dak verbeteren. Een dakdekker uit Volendam kan u hierbij assisteren. Hij kan bijvoorbeeld voor u isolatiemateriaal aanbrengen, waardoor de isolatie van uw woning met sprongen stijgt. Het monteren van dakramen of dakkapel met een goede isolatie is tevens een optie. Vanuit de overheid zijn richtlijnen ingesteld voor een minimale isolatiewaarde (Rc) tussen de 6.0 en 7.0 m2 K/W. Zo bent u ervan verzekerd dat u met het dakwerk bijdraagt aan een beter milieu en een besparing op de stookkosten. Onze dakdekkers staan voor al uw vragen klaar en zoeken graag voor u uit wat de beste vorm van dakisolatie is in uw woonsituatie. Wij helpen u graag.

zinkwerk
Dak reinigen

Lood- en zinkwerk

Lood- en zinkwerk is de traditionele benaming voor onder andere dakgoten en regenpijpen. Lood en zink werden tot een aantal jaar terug het meeste gebruikt voor het produceren van het hemelwaterafvoer, en waren tevens de materialen voor het afdichten van daken. Voordelen van lood en zink zijn de duurzaamheid, en het lage onderhoud dat nodig is. Tegenwoordig kunt u bij menig dakdekkersbedrijf in Volendam terecht voor vele andere soorten bouwmaterialen zoals kunststof of roestvrijstaal als basis voor het hemelwaterafvoer. Laat u door één van onze dakdekkers informeren over de diverse mogelijkheden en de voor- en nadelen van elk materiaal.

Dakonderhoud

Het onderhoud aan het dak omvat vele verschillende klussen. Een deel van dit dakonderhoud kunt u zelf uitvoeren. Dit gaat bijvoorbeeld om het reinigen van de dakgoten, of het installeren van een bladvanger. Hierbij is het wel belangrijk dat u altijd rekening houdt met uw eigen veiligheid. Andere klussen op het gebied van het dakonderhoud kunt u het beste overlaten aan ervaren dakdekkers. Deze zullen onder andere uw dakconstructie en dakbedekking controleren op beschadigingen of slijtages. Indien nodig dan kunnen zij deze bovendien direct repareren. Wilt u weten wat de kosten worden voor dakonderhoud? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Altijd een dakdekkersbedrijf uit Volendam

Heeft u met spoed een dakdekker nodig? Bel dan 085 500 9955! Dankzij het brede netwerk van de Dakspecialist bent u er van verzekerd dat er altijd een dakdekkersbedrijf actief is bij u in Volendam of de nabije omgeving. Of het nu gaat om een spoedklus in verband met lekkage, of het vervangen van een deel van het dakwerk, wij sturen direct een dakdekker naar u toe. Vraag via het contactformulier hulp aan voor klussen die minder spoed vereisen. Wij helpen u graag!

Snel contact

dakdekker contact

dakdekker vrijblijvende offerte

dakrenovatie Volendam
lek opsporen

Dakrenovatie

Het renoveren van daken is een zeer langdurige klus, die aardig in de kosten kan oplopen. Zo zal bij een gemiddelde dakrenovatie de dakbedekking volledig worden vervangen, en zal eventueel ook de onderliggende dakconstructie onder handen worden genomen. Dankzij een dakrenovatie zal echter het nieuwe dak minimaal 30 jaar meegaan, en hoeft u de komende jaren weinig onderhoud te laten uitvoeren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een volledige dakrenovatie? Of wilt u graag overleggen met een dakdekker uit Volendam over de noodzaak voor een renovatie? Stel uw vraag dan via het contactformulier. Wij helpen u met alle plezier verder.

Lekdetectie

Het opsporen van lekkages is een klus die in de meeste gevallen het beste kan worden overgelaten aan een professional. Dit is zeker aan de orde wanneer het gaat om een lekkage bij het dak. Een dergelijke lekkage merkt u meestal aan de binnenzijde van uw pand in Volendam. Het water heeft dan echter vaak al een lange weg afgelegd, zodat de exacte locatie van de lekkage moeilijk is te achterhalen. Een dakdekker van een dakdekkersbedrijf uit Volendam kan de lekkage voor u opsporen met behulp van rookgasdetectie. Deze techniek vereist geen hak- en breekwerk, waardoor u weinig overlast ondervindt. Heeft u last van daklekkage? Bel ons op 085 500 9955!

dakinspectie uitvoeren Volendam

Zelf een dakinspectie uitvoeren

Hoe ouder het dak wordt, hoe eerder er kans is op een beschadiging aan de dakbedekking of problemen met het hemelwaterafvoer. Om de kwaliteit van de dakonderdelen te waarborgen is het zaak om deze regelmatig te controleren op slijtage, lekkage en andere problemen. Het laten uitvoeren van een dakinspectie brengt aardig wat kosten met zich mee, het is dan ook een optie om deze inspectie (deels) zelf uit te voeren. Met name bij de dakgoten en regenpijpen kunt u zelf controleren of er geen scheurtjes zijn ontstaan in het materiaal, en of verstoppingen worden voorkomen. Hebt u een goede ladder? Dan kunt u tevens de dakbescherming controleren op eventuele verschuivingen en beschadigingen. Twijfelt u over de staat van bepaalde dakonderdelen of wilt u toch de hulp van een dakdekker uit Volendam inschakelen? Neem dan contact op met ons via 085 500 9955 of het contactformulier. Wij helpen u graag verder!

dakbedekking plaatsen

Dakbedekking doe het zelf tips

Door de invloed van weer en wind kan het gebeuren dat een dakpan barst of verschuift. Bent u niet bang voor hoogtes en hebt u een stevige ladder? Dan kunt u dit probleem zelf verhelpen. Een gebarsten dakpan is te repareren met behulp van een staalborstel en reparatieband. Maak eerst de barst schoon met de borstel, en plak vervolgens reparatieband met voldoende overlap over de barst. Moet de dakpan worden vervangen? Zorg er dan voor dat u een dakpan met een vergelijkbare kleur aanschaft, om de aanblik van het dak niet te verstoren. Vervang de pan door de overlappende dakpannen met een wig op te tillen en het te vervangen exemplaar los te wrikken. Is dit niet mogelijk? Snij dan met een leienhaak de spijkers door. Pas nadat u de nieuwe pan hebt geplaatst, kunt u de wiggen verwijderen. Controleer altijd of de dakpan stevig vastzit, en niet weer los kan waaien.

Epdm dakbedekking zelf aanbrengen

Wilt u besparen op het plaatsen van de dakbedekking voor het plat dak? Kies er dan voor om zelf de EPMD dakbescherming te installeren. Onze dakdekkers uit Volendam hebben hiervoor een aantal tips en tricks op een rijtje gezet. Door hier gebruik van te maken, in combinatie met de bij het materiaal geleverde handleiding wordt het aanbrengen van EPDM een eitje. Zorg er ten eerste voor dat u voldoende materiaal bestelt. Meestal is er zo’n 10% extra nodig, en bij menig bouwmarkt is het mogelijk om overtollig materiaal dat nog op een volle rol zit terug te brengen. Maak vervolgens het onderliggende dakoppervlak schoon. Wilt u graag de isolatie van het dak verbeteren? Plaats dan tussen de ondergrond en het EPDM damp remmend folie en isolatieplaten. Bij het plaatsen van de EPDM is het zaak om het materiaal eerst te laten rusten op het dak, en altijd het membraam spanningsloos terug te vouwen.

epdm dakbedekking Volendam

Direct contact met ons team

Wilt u contact met een dakdekker in Volendam uit ons netwerk? Dan is het van belang dat u uw wensen aangaande een dakdekkersbedrijf of het door hun uit te voeren dakwerk, of dakonderhoud zo nauwkeurig mogelijk invult. Alleen dan kunnen wij ervoor zorgen dat de gekozen dakdekkers aan uw eisen voldoen, en u naar tevredenheid zullen assisteren. Wij hopen dat we u binnenkort van dienst kunnen zijn in Volendam. Uw tevredenheid staat bij ons voorop!
dakdekkersbedrijf offerte

Kiezen voor een groendak

Hoewel de meeste van onze klanten uit Volendam kiezen voor een standaard pannendak, zijn er vele andere mogelijkheden. Een voorbeeld is het groendak. Een groendak is een dak dat begroeid is met planten. Doordat er een grote variatie is aan beschikbare planten, kan er ook sterk gevarieerd worden met groene daken, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Het grootste algemene voordeel van een groendak is dat het zorgt voor een beter milieu en grotere biodiversiteit. Daarnaast zorgen groene daken voor een betere warmtewering en geluidsisolatie, worde de levensduur van het dak verbeterd, en kan het rendement van zonnepanelen stijgen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een groendak bij u thuis? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze dakwerk professionals uit Volendam. Zij zijn u met alle plezier van dienst en voorzien u graag van een vrijblijvende prijsopgave!