dakdekker Vlaardingen

Dakdekker Vlaardingen

Als de kwaliteit van uw dak achteruit gaat, schakel dan snel een dakdekker uit Vlaardingen in. Een dakdekkersbedrijf lost een daklekkage voor u op en voert ook ander dakwerk voor u uit: denk bijvoorbeeld aan het vervangen van de dakbedekking of het uitvoeren van een dakrenovatie.

Op deze pagina leest u over het dakwerk dat in Vlaardingen wordt uitgevoerd. U leest de verschillen tussen een dakreparatie en -renovatie en u vindt meer informatie over de kosten van dakwerk. Als u met spoed een dakreparatie wilt laten uitvoeren, bel dan naar 085 500 9952. U krijgt dan direct contact met een dakdekker uit uw regio. Voor meer informatie over de prijzen vraagt u via deze site gemakkelijk een kosteloze en vrijblijvende offerte aan.

Wat doet een dakdekker?

Een dakdekker uit Vlaardingen is in te schakelen voor al uw dakwerk: van het uitvoeren van dakonderhoud tot een complete dakrenovatie. Al het dakwerk heeft het als doel om de kwaliteit van het dakoppervlak te verbeteren of te herstellen. In sommige gevallen is het inschakelen van dakdekkers zelfs noodzakelijk, in het geval van een daklekkage bijvoorbeeld.

Het is verstandig om al uw dakwerk uit te besteden aan een dakdekkersbedrijf, omdat u alleen dan verzekerd bent van de hoogste kwaliteit. Dakwerk waar u een dakdekkersbedrijf voor in kunt schakelen is:

Gratis offerte ontvangen

Uw dakbedekking (*)

Waarom is onderhoud belangrijk?

Een goed dakonderhoud is van groot belang. Het verwijderen van vervuiling draagt bij aan het behoud van de kwaliteit van het dak. Blijft vervuiling zoals mosgroei te lang liggen, dan tast dit de dakbedekking aan met negatieve gevolgen voor de isolatiewaarde.

Naast het schoonmaken van de dakbedekking verstaan wij onder het dakonderhoud de controle op beschadigingen van het dakwerk en reparatie van beschadigingen. Daarna kunt u ervoor kiezen om uw dak te impregneren of om een coating aan te brengen, hiermee voorkomt u dat vervuiling in de toekomst aan het oppervlak hecht.

Goed onderhoud is dus enorm belangrijk voor de kwaliteit van uw dakoppervlak:

 • Met onderhoud voorkomt u grote kosten door schade in de toekomst.
 • Kleine beschadigingen worden snel opgespoord en verholpen.
 • Dakonderhoud is goedkoper dan het bijwerken van achterstallig onderhoud.
 • Met dankonderhoud verlengt u de levensduur van het dak.

Dakdekker uit Vlaardingen nodig voor uw dakwerk?

Bel voor direct contact met een ervaren dakdekker, of neem contact op via het formulier!

Bel: 085 500 9952

Wat kost een dakdekker?

De kosten voor een dakdekker verschillen per dakdekkersbedrijf. Gemiddeld rekent een dakdekker een uurloon van €35,- tot €45,-. Voor dakwerk wordt ook wel een vaste prijs per vierkante meter gerekend. Zo kost een dakrenovatie gemiddeld €75,- tot €100,- per m²: Voor deze prijzen verwijderen de dakdekkers de oude dakafwerking en plaatsen zij nieuwe. Een dakreparatie wordt, afhankelijk van het soort beschadiging, uitgevoerd vanaf €250,- tot €300,- per m². Wilt u dakbeschot laten plaatsen? Dit dakwerk kost gemiddeld €90,- tot €150,- per m². Voor het plaatsen van dakisolatie liggen de prijzen tussen de €25,- en €80,- per m² en nieuwe dakbedekking kost ongeveer €45,- tot €55,- per m².

Kosten per uur of per m²?

In de meeste gevallen rekenen dakdekkers een vaste prijs per m². Dit is fijn voor beide partijen, omdat vooraf direct te berekenen is wat het dakwerk gaat kosten. Slechts in enkele gevallen rekent het dakdekkersbedrijf een vaste prijs per uur. Wilt u toch liever per uur betalen, dan kunt u dit altijd voorleggen aan de dakdekker in kwestie.

Vaak wordt er alleen een prijs per uur gerekend wanneer de dakdekker niet goed in kan schatten hoe veel tijd het dakwerk in beslag gaat nemen. Bij groot dakwerk is het soms mogelijk om ook nog een totaalprijs af te spreken. Zo is voor u direct duidelijk wat u moet betalen en staat u niet voor verrassingen achteraf.

Prijstabel: kosten dakdekker

KlusOmschrijvingGemiddelde kosten*
Uurloon dakdekkerUurtarief€35,- tot €45,- per uur
Reparatie plat dakZwakke gedeelten dakbedekking (bv EPDM of bitumen) vervangen€250,- tot €300,- per m²
Dakrenovatie plat dakVerwijderen oude bedekking en plaatsen van nieuwe dakbedekking€75,- tot €100,- per m²
Nieuw dak: dakbeschotDakbeschot vernieuwen€90,- tot €150,- per meter
Nieuw dak: dakisolatieDakisolatie aanbrengen€25,- tot €80,- per meter
Nieuw dak: dakbedekkingNieuwe dakbedekking€45,- tot €55,- per m²
* Let op: dit zijn gemiddelde kosten, inclusief plaatsing en btw. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag dan een offerte aan!

kosten dakdekker Vlaardingen

Welke factoren beïnvloeden de kosten?

Er zijn verschillende factoren die de prijzen van het dakwerk beïnvloeden. Allereerst speelt uiteraard het soort dakwerk een belangrijke rol. Dakonderhoud bijvoorbeeld, is stukken goedkoper dan het uitvoeren van een complete dakrenovatie! Daarnaast spelen de materiaalkosten een grote rol. Wilt u uw dakbedekking vervangen, dan kunt u kiezen voor een goedkoper materiaal om op de kostprijs te besparen. Het tarief van de dakdekkers verschilt per dakdekkersbedrijf en hangt grotendeels af van de ervaring van de dakdekkers. Hoe meer ervaring, des te hoger het tarief. Tot slot zal u opvallen dat de tarieven in de provincie lager liggen dan in de randstad. Dat komt omdat er in de randstad meer dakwerk wordt uitgevoerd, waardoor dakdekkers een lagere prijs hanteren.


dakonderhoud Vlaardingen

Dakonderhoud

Het onderhoud aan daken omvat vele verschillende klussen. Onder dakonderhoud verstaan wij onder andere het uitvoeren van een uitgebreide dakinspectie, het reinigen van het dakoppervlak en eventueel het aanbrengen van een coating. Door structureel dakonderhoud te plegen bent u verzekerd van een dak in topconditie. Dit is goed voor uw wooncomfort, maar ook om hoge reparatiekosten in de toekomst te voorkomen. Dakonderhoud besteedt u het beste uit aan ervaren dakdekkers. Zij beschikken over de juiste materialen en gereedschappen om dit zo veilig mogelijk te doen. Indien nodig dan hebt u direct dakdekkers ter plaatse om een dakreparatie uit te voeren.


daklekkage Vlaardingen

Daklekkage? Spoedservice

Soms heeft een dakreparatie haast. Dit is vooral het geval bij een daklekkage. Merkt u lelijke vochtplekken op het plafond en weet u niet waar dit vandaan komt? De kans is groot dat u te maken heeft met een daklekkage. Bel naar 085 500 9952 voor direct contact met een dakdekker uit Vlaardingen, die zo spoedig mogelijk een dakreparatie kan uitvoeren. In de meeste gevallen zal de dakdekker eerst een dakinspectie moeten uitvoeren om de daklekkage op te sporen. Voor de dakinspectie maakt hij gebruik van de nieuwste technieken, zodat de exacte locatie van het lek snel ontdekt wordt. Afhankelijk van het materiaal van uw dakafwerking zorgt de dakdekker daarna voor een efficiënte reparatie, zodat u verdere kosten bespaard blijven.

lekdetectie in Vlaardingen

Lekdetectie

Het opsporen van lekkages is een klus die in de meeste gevallen het beste kan worden overgelaten aan een professional. Dit is zeker aan de orde wanneer het gaat om een lekkage bij het dak. Een dergelijke lekkage merkt u meestal aan de binnenzijde van uw pand in Vlaardingen. Het water heeft dan echter vaak al een lange weg afgelegd, zodat de exacte locatie van de lekkage moeilijk is te achterhalen. Een dakdekker van een dakdekkersbedrijf uit Vlaardingen kan de lekkage voor u opsporen met behulp van onder andere rookgasdetectie, infrarood detectie en thermografie. Al deze technieken worden uitgevoerd zonder hak- of breekwerk, waardoor u er maar weinig overlast van ondervindt. Heeft u nu last van een daklekkage? Bel naar 085 500 9952 voor direct contact met een dakdekker uit de regio Vlaardingen.


dakreparatie Vlaardingen

Dakreparatie

Of u nu een plat- of hellend dak heeft, een dakreparatie kan zomaar nodig zijn. Wel zit er verschil in het soort dakreparatie dat nodig is. Bij platte daken is het herstellen van een daklekkage een veelvoorkomende dakreparatie. Hierbij zorgt de dakdekker uit Vlaardingen dat uw dakafwerking weer volledig waterdicht is gemaakt.

Ook komt het wel eens voor dat de dakbedekking door een najaarsstorm is gaan schuiven, een dakdekker zal na een grondige dakinspectie een dakreparatie uitvoeren, zodat uw dakbekleding weer recht ligt. Een dakreparatie bij hellend dakwerk ziet er veelal anders uit, omdat de kans op een daklekkage veel kleiner is.


dakrenovatie

Dakrenovatie

Wanneer er over een dakrenovatie gesproken wordt, dan gaat het in de meeste gevallen over het vervangen van de dakbedekking. Gemiddeld genomen is een dergelijke dakrenovatie nodig na 25 tot 40 jaar, afhankelijk van het soort dakbedekking. De dakafwerking van hellende daken gaan langer mee, waardoor een dakrenovatie in deze vorm niet snel noodzakelijk is. Een andere vorm van dakrenovatie, is het verstevigen van de dakconstructie. Vaak is het niet nodig om de dakconstructie volledig te vervangen maar voldoet het verstevigen door middel van houten of zelfs stalen balken. Dit is alleen het geval bij een verzakking van de dakconstructie. Een dakrenovatie is niet voldoende als de constructie wegrot.

Nieuw dak

Eén van de meest ingrijpende werkzaamheden die u kan laten uitvoeren op het gebied van een dakrenovatie, is het plaatsen van een compleet nieuw dak. Dit dakwerk is enorm ingrijpend omdat u hiervoor het dak open moet aanbrengen. Dit neemt niet alleen veel tijd in beslag, maar kost ook redelijk veel geld. Een ander dak is noodzakelijk als de dakconstructie ernstig verzakt is door houtrot of insecten. Het is ook noodzakelijk wanneer er bijvoorbeeld schadelijke asbest in het dak ontdekt wordt. Veel mensen kiezen ervoor om dit dakwerk te combineren met andere werkzaamheden. Zo heeft u maar één keer last van de werkzaamheden. Overweeg bijvoorbeeld een nieuw dak te combineren met het plaatsen van goede dakisolatie.

Timelapse: vervangen van een dak

Dakwerk van het hoogste niveau tegen de laagste prijzen!

Bel voor direct contact met een dakdekkersbedrijf uit Vlaardingen. Liever eerst een gratis offerte? Vul dan het formulier in!

Bel vandaag nog 085 500 9952
dakisolatie door dakdekkers aanbrengen

Dakisolatie aanbrengen

Dakisolatie is in Vlaardingen enorm populair en wordt steeds vaker toegepast. Dat is niet gek, want hiermee behaalt u een enorme besparing op de stookkosten. Hierdoor verdient u de investering na verloop van tijd weer terug. Het aanbrengen van dakisolatie is mogelijk bij zowel een hellend dak als een platte daken. Bij een hellend dak plaatsen de dakdekkers de isolatie vaak tegen de binnenkant, maar bij platte daken is dakisolatie van buitenaf aan te raden. Dit noemt men ook wel een warmdakconstructie. Doordat de dakconstructie nu binnen de geïsoleerde schil ligt, is de kans op daklekkages ineens een stuk kleiner!

dakwerk: lood en zink

Lood- en zinkwerk

Lood- en zinkwerk wordt al jarenlang gebruikt voor de afwerking van daken. Sterker nog: u kunt zelfs kiezen voor een zinken dak, dit wordt bijvoorbeeld gedaan bij schuurtjes of tuinhuisjes. Bij andere daken wordt zowel lood als zink vaak gebruikt voor de afwerking van het dak. Loodslabben worden bijvoorbeeld gebruikt om dakkapellen en schoorstenen waterdicht te maken. Zink wordt ook gebruikt bij platte daken om de naden van de dakbekleding goed te dichten. Het is daarom extra belangrijk dat het lood en zink in goede staat verkeerd. De dakdekker controleert het lood tijdens een dakinspectie en voert, indien nodig, snel een reparatie uit.

Schoorsteenrenovatie

Goed onderhoud is ook bij uw schoorsteen van groot belang en ook dit valt onder het dakwerk dat een dakwerker uitvoert. Vanwege de grote hoogte is het onderhouden van uw schoorsteen zonder de juiste gereedschappen en middelen wel een groot risico. Veel inwoners uit Vlaardingen schakelen daarom een dakdekkersbedrijf in voor de complete schoorsteenrenovatie. Een schoorsteenrenovatie verstaat uit verschillende werkzaamheden. Om lekkages te verhelpen vervangt de dakdekker eerst alle kapotte stenen. Deze worden namelijk poreus en nemen dan het regenwater op. Hetzelfde geldt voor beschadigd voegwerk. Nadat het metselwerk is hersteld controleert de dakdekker de loodslabben en voert hij een reiniging aan de schoorsteen uit.

Dakdekkersbedrijf uit Vlaardingen inschakelen?

Heeft u met spoed een dakdekker nodig? Bel dan 085 500 9952! U heeft dan direct contact met een dakdekker uit uw eigen regio.

In geval van nood kan deze u al binnen 24 uur helpen met uw dakreparatie! Wij zijn een netwerk van dakdekkers, werkzaam in heel Nederland: ook in Vlaardingen. Of het nu gaat om een spoedklus in verband met een lekkage of om het vervangen van uw dakbedekking: u bent altijd gegarandeerd van snelle, vakkundige hulp.

plat of hellend dak

Plat of hellend dak?

Als u een huis of garage laat plaatsen dan heeft u de keuze uit een platte of hellende dakafwerking. U zult in Vlaardingen merken dat een hellend daktype het meeste voorkomt. Dit heeft diverse redenen. Zo heeft een hellend daktype allereerst veel minder kans op een daklekkage. Dit heeft onder meer te maken met de hellingsgraad van het oppervlak. Regenwater en andere neerslag stroomt snel naar beneden, waardoor er geen sprake is van stilstaand water dat de ondergrond aantast.

Bovendien heeft u bij een hellend daktype de keuze uit andere dakbedekkingen, die vele malen sterker zijn dan de dakbedekkingen van platte daken. Daar staat tegenover dat de kosten van een plat dakmodel een stuk lager liggen. Ook de kosten van de mogelijke dakbedekkingen liggen in eerste instantie een stuk lager, al is de levensduur hiervan ook korter.


soorten dakbedekking

Soorten dakbedekking

Voor de afwerking van uw plat dak heeft u de keuze uit verschillende soorten dakbedekkingen. Elk materiaal heeft z’n eigen voor- en nadelen, waardoor u gemakkelijk iets kiest dat goed bij uw wensen aansluit. Wilt u bijvoorbeeld zo weinig mogelijk uitgeven, dan is bitumen een goede keuze. Wilt u juist een dakafwerking met bijzondere kleur, kies dan zeker voor PVC. Voor een unieke afwerking is een aluminium of koperen dak een optie. Laat u persoonlijk adviseren door een dakdekkersbedrijf uit Vlaardingen zodat u zeker weet dat u de juiste keuze maakt. In Vlaardingen worden onder andere de volgende materialen gebruikt:

 • Bitumen
 • PVC
 • EPDM
 • Groendak

Kosten dakbedekking

Is uw woning in Vlaardingen toe aan een nieuwe dakafwerking? De prijzen hiervoor liggen nauw samen met de keuze voor het soort afwerking.

Stel dat u een dakoppervlak heeft van ongeveer 70 m². In dit geval betaalt u voor bitumen ongeveer €3.150,-. Voor PVC liggen de prijzen dan rond de €3.850,-.

Steeds meer inwoners van Vlaardingen kiezen voor EPDM, daarvoor liggen de kosten gemiddeld rond de €3.500,-. Deze prijzen zijn inclusief plaatsing en btw. Wilt u graag een duidelijk overzicht van de prijzen, vraag dan snel een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Kosten materiaal dakbedekking per m²

Soort dakbedekkingGemiddelde levensduurGemiddelde prijs per m²*
Bitumen25 jaar€45,-
PVC25 jaar€55,-
EPDM40 jaar€50,-
Groendak**60 jaar€55,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing.
** Let op: een groendak wordt geplaatst op een onderlaag (meestal EPDM). De kosten van een groendak komen dus bovenop de kosten voor de EPDM onderlaag.

epdm dakbedekking aanbrengen Vlaardingen

EPDM dakbedekking Vlaardingen

EPDM is in Vlaardingen een populaire keuze als bedekking voor een plat dak. Dit heeft namelijk een aantal belangrijke voordelen. Het is een synthetisch rubber. Het heeft een hoge elasticiteit en dat komt goed van pas op platte daken. Door temperatuurverschillen zet de dakafwerking namelijk uit en krimpt het ineen. Doordat het zo elastisch is, is het hier goed tegen bestand. Zo worden beschadigingen voorkomen.

Als u het bestelt, dan wordt dit vooraf op maat gesneden aan de hand van de door u opgegeven afmetingen. Het grote voordeel hiervan, is dat het erg gemakkelijk te leggen is. U hoeft het materiaal namelijk niet zelf nog te bewerken.

Bovendien is de kans op een daklekkage kleiner als de dakafwerking uit één onderdeel bestaat, omdat er geen naden aanwezig zijn. Tot slot is dit materiaal geschikt als basis voor een groendak, vereist het maar weinig dakonderhoud, is het beloopbaar en is het volledig recyclebaar.

Prijzen EPDM dakbedekking

EPDM lijkt op het eerste gezicht een duurdere keuze: gemiddeld betaalt u namelijk €50,- per m². Toch is het, vanwege de langere levensduur, op lange termijn een voordelige keuze. Het gaat namelijk tot ruim 40 jaar lang mee! Deze prijzen zijn inclusief btw en plaatsing. Kiest u er eventueel voor om zelf het materiaal aan te brengen, dan liggen de prijzen iets lager.

bitumen dakdekking

Bitumen dakbedekking Vlaardingen

De prijs van bitumen is relatief laag, en daarmee is dit één van de populairste materialen in Vlaardingen voor de afwerking van platte daken. Bitumen is een product van aardolie gecombineerd met polyester en gaat gemiddeld 25 jaar lang mee. Van nature is bitumen niet erg elastisch en dat brengt met temperatuurverschillen natuurlijk problemen met zich mee. Tegenwoordig wordt bitumen daarom bewerkt met APP of SBS. Hierbij wordt er een elastisch kunststof of rubber aan het materiaal wordt toegevoegd, waardoor het de temperatuurschommelingen beter kan oppakken.

De dakdekker snijdt het bitumen op maat nadat het geleverd wordt. Het wordt in rollen geleverd en het dakdekkersbedrijf maakt dit passend op locatie. Er is tegenwoordig bitumen verkrijgbaar die zelfklevend is. In de praktijk is dit een stuk minder effectief dan het dichtbranden van bitumen. Omdat het dichtbranden grotere risico’s met zich meebrengt is het belangrijk om voor dit door een ervaren dakdekker te laten doen.

Bitumen dakbedekking prijzen

Bitumen kost per vierkante meter ongeveer €45,-. Hiermee is het op korte termijn zeker de goedkoopste keuze. Als u binnenkort gaat verhuizen dan is bitumen bijvoorbeeld een voordelige keuze, zeker als u weet dat u hier geen 25 jaar blijft wonen. Omdat de prijzen verschillen per dakdekkersbedrijf is het verstandig om een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen.

pvc dakbedekking Vlaardingen

PVC-dakbedekking Vlaardingen

Steeds meer klanten kiezen voor PVC als dakafwerking. PVC staat voor Polyvinylchloride en biedt diverse voordelen. PVC is volledig waterdicht en Uv-bestendig. Een bijkomend voordeel is dat PVC volledig recyclebaar is en daardoor een milieubewuste keuze is. Veel inwoners van Vlaardingen kiezen voor PVC vanwege het grote aanbod aan kleuren. U kunt een PVC dakafwerking namelijk plaatsen in praktisch elke gewenste kleur. Hierdoor krijgt uw woning of schuur de door u gewenste uitstraling.

Het aanbrengen van PVC moet gedaan worden door een ervaren dakdekkersbedrijf, omdat dit de juiste kennis vereist. Hiervoor gebruiken de dakdekkers namelijk een lijm en een mechanische föhn. Hiermee versmelt de dakdekker de lijm en het materiaal. Als dit op de verkeerde manier gedaan wordt, dan is er geen optimale hechting met de ondergrond. Hierdoor ontstaat er geen waterdicht resultaat en is er altijd de kans op daklekkages.

PVC dakbedekking prijzen

PVC is relatief voordelig, maar door de montagekosten ligt de prijs per vierkante meter toch relatief hoog. Gemiddeld betaalt u hiervoor €55,- per m². De meeste mensen nemen de hogere kosten voor lief omdat zij PVC kiezen vanwege de bijzondere uitstraling. De levensduur van PVC ligt rond de 25 jaar.

groendak Vlaardingen

Kiezen voor een groendak

Een groendak komt u in Vlaardingen nog niet veel tegen, maar toch is dit al een aantal jaren een populaire optie. Een groendak houdt in dat u begroeiing op uw dak laat plaatsen. Dit heeft een bijzondere uitstraling en daarnaast is het goed voor de warmte- en geluidsisolatie. Tot slot is het uiteraard een erg milieubewuste keuze. U bepaalt zelf hoe u uw groendak indeelt. Kiest u bijvoorbeeld voor beplanting zoals struiken, planten of zelfs bomen? Dit noemt men ook wel een intensief groendak of tuindak. Dit is een flinke belasting voor het dakoppervlak, waardoor u ook vaak de dakconstructie moet verstevigen.

Een extensief dak heeft geen sterkere constructie nodig. Dit bestaat uit begroeiing zoals mossen en vetplanten. Dit vereist maar weinig onderhoud omdat de planten zelf maar weinig water nodig hebben. De uitstraling van een sedumdak is misschien iets minder, maar u profiteert verder van dezelfde voordelen.

Kosten groendak

Een extensief groendak kost gemiddeld €55,- per m². De kosten zijn uiteraard deels afhankelijk van de planten die u kiest: u duurder de beplanting, des te hoger de kosten. Daardoor liggen de kosten van een groendak een stuk hoger. Naast de kosten voor een groendak moet u ook een passende ondergrond aanschaffen. EPDM is hiervoor geschikt en kost gemiddeld €50,- per m².

Ervaren dakdekkersbedrijf uit Vlaardingen inschakelen?

Bel voor direct contact met een dakdekker, of neem contact op via het formulier!

Offerte aanvragen

EPDM dakbedekking zelf aanbrengen

Wilt u besparen op het plaatsen van de dakbedekking voor het plat dak? Kies er dan voor om zelf de EPDM dakafwerking te installeren. Dit is op een aantal verschillende manieren mogelijk, waardoor het vaak als doe-het-zelf materiaal wordt beschouwd. Het is niet gemakkelijk, maar met een goede voorbereiding en voldoende aandacht is het mogelijk. Zorg in ieder geval dat u voldoende materiaal bestelt. EPDM wordt precies op maat geleverd, dus zorg dat u de juiste afmetingen doorgeeft. Voor het plaatsen is het belangrijk dat het dakoppervlak schoon, droog en vetvrij is. Er zijn drie methodes om het materiaal te bevestigen.

De eerste optie is door middel van ballast. Het materiaal legt u los op het dak en het wordt op z’n plek gehouden door bijvoorbeeld grind. Een twee optie, die door specialisten wordt afgeraden, is eenzijdige verlijming. Dit levert in de praktijk niet de gewenste resultaten op. De derde en beste optie is om het materiaal volledig te verlijmen, door de lijm zowel op het materiaal als de ondergrond aan te brengen.

Zelf een dakinspectie uitvoeren

Hoe ouder het dak wordt, hoe groter de kans is op een beschadiging aan de dakbedekking. Om de kwaliteit van de dak onderdelen te waarborgen is het zaak om deze regelmatig te controleren op slijtage, lekkage en andere problemen.

Het laten uitvoeren van een dakinspectie brengt aardig wat kosten met zich mee, het is dan ook een optie om deze dakinspectie (deels) zelf uit te voeren. Wel is het belangrijk dat u weet waar u op moet letten. Zo moet u zelfs zwakke plekken en kleine haarscheurtjes kunnen ontdekken.

Heeft u een goede en stevige ladder, dan kunt u zelf het dakoppervlak op klimmen. Twijfelt u of u alle beschadigingen goed gecontroleerd heeft of durft u niet zelf op hoogte te werken? Twijfel dan niet om dit dakwerk uit te besteden aan een ervaren dakdekkersbedrijf.

Vier dakdekker bespaartips

Wist u dat er meerdere mogelijkheden zijn om te besparen op de kosten van uw dakwerk? Ga bijvoorbeeld na of uw buren ook geïnteresseerd zijn in dakwerk. Door met meerdere buren in één keer uw dakwerk uit te besteden krijgt u vaak een kwantumkorting.

Hieronder vindt u 4 tips om te besparen op de totaalprijs:

 • Regel een kwantumkorting door samen met uw buren dakwerk uit te besteden.
 • Help bij kleine klusjes waar dat mogelijk is, om zo de tijd van de dakdekkersbedrijf te besparen.
 • Controleer of u recht hebt op een subsidie voor het dakwerk.
 • Laat het dakoppervlak direct isoleren zodat u de investering na een aantal jaar weer terugverdient.

Dakdekker gezocht?

dakdekkersbedrijf prijzen Vlaardingen
Met spoed op zoek naar een dakdekkersbedrijf uit Vlaardingen? Bel 085 500 9952! U krijgt dan direct een dakdekkersbedrijf uit uw regio aan de lijn, die u al binnen 24 uur kan helpen met uw dakwerk. Daarnaast is het mogelijk om een kosteloze en vrijblijvende offerte te ontvangen. Geef daarvoor uw wensen en voorkeuren door via het offerteformulier en u ontvangt de prijsopgave zo snel mogelijk in uw mailbox. Wilt u binnenkort een dakrenovatie uit laten voeren? Of is het dakoppervlak toe aan goed onderhoud? Twijfel dan niet en schakel zo snel mogelijk een professioneel dakdekker uit Vlaardingen in.