Dakdekker Utrecht

Wanneer u de eigenaar bent van een huis, dan zult u regelmatig verschillende onderhoudswerkzaamheden moeten uitvoeren. Niet alleen het timmerwerk en de muren moeten in optimale staat verkeren, ook het dak mag niet worden vergeten. Het dakonderhoud wordt wel aangegeven met de term dakwerk. Het dakwerk is deels zelf uit te voeren, maar moet periodiek door een erkend dakdekker worden afgehandeld. Daarnaast is eens in de 30 jaar een volledige dakrenovatie nodig om de kwaliteit van de dakbedekking te garanderen. Bent u op zoek naar een erkend dakdekker uit Utrecht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor al het dakwerk. Vraag via ons contactformulier naar meer informatie, of bel ons op 085 500 9894.

dakdekkersbedrijf Utrecht

De Dakspecialist, voor alle dakwerken!

Iedereen die contact opneemt met een dakdekker uit een bij ons aangesloten dakdekkersbedrijf zal gegarandeerd snel en vakkundig geholpen tegen aantrekkelijke prijzen. Hoewel wij onze klanten meestal helpen met standaard onderhoudswerkzaamheden zoals het schoonmaken van de dakgoten, zijn er diverse andere klussen die wij voor u kunnen afhandelen. In onderstaand overzicht vindt u enkele voorbeelden.

  • Het onderhoud aan dakramen en dakkapellen
  • Het reinigen van dakgoten en regenpijpen
  • Het uitvoeren van een dakrenovatie
  • Het opsporen van lekkage
  • Het herstellen van de dakbedekking
  • Het controleren van de dakconstructie

Wilt u graag geholpen worden door een ervaren dakdekkersbedrijf uit Utrecht? Bel dan vandaag nog naar 085 500 9894.

Is het onderhoud belangrijk?

Dakdekkers leggen vaak veel nadruk op het belang van het dakonderhoud. Is dit nu daadwerkelijk zo belangrijk? Kort gezegd: het onderhouden van de dakonderdelen is zeker zeer belangrijk. Dit komt doordat een gebrekkig onderhoud kan leiden tot vochtplekken, lekkage en andere vormen van waterlast. Wanneer u bijvoorbeeld de dakbekleding niet periodiek reinigt, dan krijgen wortels van mos de kans om zich in de dakpannen te werken, waardoor de pannen poreus worden en afbrokkelen. Zorg er daarom voor dat u regelmatig het juiste dakonderhoud toepast. Zo dient u de dakgoten en regenpijpen minimaal jaarlijks te reinigen, en moet de dakbedekking elke 10 jaar behandelen.

Contactformulier

Uw dakbedekking (*)


Gelieve dit veld leeg te laten.

1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Dakbedekking
dak isoleren Utrecht

Diverse soorten dakbedekking

Bij menig dakdekkersbedrijf zijn diverse soorten dakbedekking verkrijgbaar. Welke soort het meest geschikt is voor uw pand is afhankelijk van verschillende factoren, waarbij de helling van het dak de meeste invloed heeft. Voor platte daken zijn onder andere producten als EPDM en Bitumen geschikt als dakbekleding. Beide producten worden via een proces gedestilleerd uit aardolie, en vervolgens vermengd met vulstoffen. Zo wordt er een soort rubber of asfalt gecreëerd die waterdicht is, en tegen wisselende temperaturen bestand. Het aanbrengen van dakbedekking op platte daken kan het beste door één van onze dakdekkers worden uitgevoerd. Zo weet u zeker dat u geen last krijgt van lekkage door slechte installatie.

Verbeter de isolatiewaarde van uw dak

Het isoleren van woningen krijgt steeds meer aandacht van uit de overheid, zoals ook blijkt uit het verplichte energielabel dat in januari 2015 is ingesteld. Hoewel een gevelisolatie de meeste impact heeft op de isolatiewaarde van uw pand, is het isoleren van het dak tevens een goede keuze. Een dakisolatie kan namelijk leiden tot een besparing van meer dan €250,- per jaar! Het toepassen van een dakisolatie bij een schuin dak is relatief eenvoudig, en kan eventueel zelf worden gedaan. Houdt daarbij wel rekening met eisen omtrent veiligheid en gezondheid, en breng een extra waterwerende laag aan voor een optimaal resultaat. Het isoleren van platte daken kunt u het beste overlaten aan een erkend dakdekker uit Utrecht.

loodwerk Utrecht
Dak schoonmaken Utrecht

Lood- en zinkwerk

Lood- en zinkwerk is een term die door veel dakwerk specialisten wordt gebruikt. Het begrip staat voor de producten die geschikt zijn voor het hemelwaterafvoer en de waterdichtheid van het dak. Over het algemeen spreken dakdekkers over lood- en zinkwerk als ze het hebben over uw dakgoten en regenpijpen. Tegenwoordig is het echter niet meer perse nodig om een dakgoot van deze materialen te laten maken. Andere basismaterialen die u hiervoor kunt inzetten zijn kunststof, plastic, roestvrijstaal, hout of koper. Alle producten hebben diverse voor- en nadelen, waardoor het volledig afhankelijk is van uw wensen welk materiaal het beste toepasbaar is op uw woning.

Dakonderhoud

Onder het dakonderhoud verstaan wij alle klussen die met enige regelmaat moeten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het bijwerken van de kozijnen van het dakraam, een check op de dakkapel, en het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen. Het dakonderhoud kunt u persoonlijk afhandelen, of dit overlaten aan een dakdekker uit Utrecht. Deze laatste optie is zeker periodiek (zo eens in de 5 jaar) aan te raden. Wilt u graag meer weten over het dakonderhoud of ander dakwerk, of zoekt u naar een dakdekkersbedrijf uit de regio dat kan helpen met een dakrenovatie? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen.

Altijd een dakdekkersbedrijf uit Utrecht

Wanneer u zich via het telefoonnummer in verbinding stelt met een erkend dakdekker bij u uit de regio, dan bent u verzekerd van een directe hulp en vakkundige ondersteuning tegen een scherpe prijs. Wij garanderen snelle hulp doordat wij werken met een netwerk van dakdekkers uit menig dakdekkersbedrijf door heel Nederland. Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen op het gebied van het dakwerk? Hebt u een vraag over dakonderhoud? Wij zijn u graag van dienst!

Snel contact

dakdekker contact

dakwerker offerte

dakrenovatie
lekdetectie Utrecht

Dakrenovatie

Naast het standaard onderhoud is er af en toe ook een dakrenovatie nodig, gemiddeld gezien gaat een dakbedekking ongeveer 30 jaar mee voordat deze vervangen moet worden. Een renovatie zal dan ook ongeveer eens in hetzelfde tijdsbestek voorkomen. Een dakrenovatie behelst onder andere het vervangen van de dakbekleding, het herstellen of vernieuwen van de dakconstructie en het aanbrengen van een nieuwe dakisolatie. De prijzen voor een volledige renovatie zijn relatief hoog, maar u zult op de lange termijn wel besparen op de stookkosten, en voorkomt op deze wijze tevens een eventuele lekkage.

Lekdetectie

Het opsporen van lekkages wordt tegenwoordig uitgevoerd met behulp van verscheidene geavanceerde technieken, die zorgen voor een beperking van het nodige hak- en breekwerk. Een voorbeeld van deze techniek is de manier waarop daklekkages worden opgespoord. Omdat bij een lekkage van het dak, de exacte locatie vaak moeilijk te achterhalen is, wordt hiervoor rookgas ingezet. Een medewerker van een dakdekkersbedrijf zal gas onder de dakspanten spuiten, en vervolgens aan de buitenzijde kijken waar dit gas ontsnapt. Daarna kan op de goede plek een deel van de dakbedekking worden weggehaald en de lekkage verholpen. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

dakinspectie zelf uitvoeren

Zelf een dakinspectie uitvoeren

Voor vrijwel alle dakonderdelen geldt dat deze regelmatig moeten worden onderhouden en gecontroleerd om de kwaliteit en werking te waarborgen. Wij adviseren onze klanten uit Utrecht over het algemeen om deze controle over te laten aan een ervaren dakdekker. Dit komt doordat dakdekkers problemen snel herkennen en hier indien nodig direct de juiste reparatie op toepassen. Wilt u geld besparen op het dakonderhoud? Kies er dan voor om dit onderhoud zelf uit te voeren. Controleer bij een dergelijke dakinspectie eerst de dakgoten en regenpijpen op scheuren en verstoppingen. Is uw ladder stevig genoeg? Ga dan ook de dakbedekking bij langs. Zijn er gescheurde dakpannen of is er een dakpan verschoven? Herstel dit dan direct om de kans op lekkage te verkleinen. Hebt u de hulp nodig van een erkend dakdekker? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of 085 500 9894. Wij helpen u graag verder.

dakbedekking Utrecht

Dakbedekking doe het zelf tips

Wie graag geld wil besparen op het dakonderhoud, zal een aantal zaken zelf moeten uitvoeren. Werkzaamheden op het gebied van dakonderhoud die u zelf kunt doen zijn onder andere het vervangen van een losse of beschadigde lei, en het vervangen van dakpannen. Daarnaast is het tevens mogelijk om eigenhandig een gebroken dakpan of lei dicht te maken, en kunt u losse dakvorsten vastmaken. Voor al deze klussen geldt dat uw eigen veiligheid het allerbelangrijkst is. Ga dan ook alleen aan de slag wanneer u over een stevige ladder of steiger beschikt, en kleedt u op de juiste wijze. Zo moet u altijd een beschermende bril en goede werkhandschoenen dragen. Is het nodig om de dakbedekking te vernieuwen? Probeer dan producten te vinden die eenzelfde kleur hebben als de huidige bedekking om de aanblik van het dak te behouden. Wilt u meer tips? Onze dakdekkers uit Utrecht helpen u met alle plezier verder.

Epdm dakbedekking zelf aanbrengen

Het aanbrengen van EPDM dakbdekking is een relatief eenvoudige klus, die wel enige tijd in beslag zal nemen. Meestal wordt bij de levering van het materiaal een handleiding gegeven waarop staat hoe u het beste de EPDM kunt plaatsen. De specialisten van ons dakdekkersbedrijf in Utrecht geven u hier nog een aantal extra tips. Zo adviseren zij om tussen de dakconstructie en het EPDM een isolatielaag aan te brengen. Plaats altijd eerst dampremmend folie onder de isolatieplaten om de kans op lekkage en andere vochtproblemen te verkleinen. Bestelt u de EPDM bij een lokale leverancier? Houdt er dan rekening mee dat u meer materiaal nodig hebt, dan het oppervlak van het dak. Bestel minimaal 10% extra, om eventuele overlap op te vangen. Bij sommige leveranciers kunt u de ongebruikte rollen terugbrengen, vraag dit altijd even na om kosten te besparen.

bitumen dakbedekking Utrecht

Direct contact met ons team

Bent u op zoek naar een dakdekker uit de regio die u kan helpen bij het dakwerk? Hebt u een vraag aan een specialist uit een dakdekkersbedrijf? Of wilt u weten wat de prijs wordt voor het uitvoeren van een dakrenovatie? Aarzel dan niet om u in verbinding te stellen met een dakdekker uit ons netwerk via het webformulier. Wij zorgen ervoor dat uw hulpvraag spoedig beantwoord wordt, en sturen u desgewenst een geheel vrijblijvende offerte toe. U bepaalt vervolgens zelf of u met één van onze dakdekkers in zee gaat.
de dakspecialist Utrecht

Kiezen voor een groendak

Bent u op zoek naar manieren om bij te dragen aan een beter milieu? Dan zijn zonnepanelen een voor de hand liggende keuze. Het is echter ook mogelijk om op een meer budgettaire manier duurzaam te leven. Wij hebben het dan over de installatie van een groendak. Groene daken zijn daken die begroeid zijn met planten en zo zorgen voor een verbeterde biodiversiteit. Andere voordelen van een groendak zijn een verhoogde levensduur van het dak, een betere warmtewering en geluidsisolatie en eventueel een beter rendement van zonnepanelen. Er zijn vele soorten groendaken mogelijk, door te variëren in de plantgroei. Kies bijvoorbeeld voor een vlindervriendelijk pakket, of laat kruiden groeien op uw dak. Wat uw keuze ook is, ook voor groene daken geldt dat u deze goed moet onderhouden om het rendement hoog te houden. De specialisten van ons dakdekkersbedrijf in Utrecht zijn u hierbij met alle plezier van dienst.