Dakdekker Utrecht

Wanneer u de eigenaar bent van een huis, dan zult u regelmatig verschillende onderhoudswerkzaamheden moeten uitvoeren. Niet alleen het timmerwerk en de muren moeten in optimale staat verkeren, ook het dak mag niet worden vergeten. Het dakonderhoud wordt wel aangegeven met de term dakwerk. Het dakwerk is deels zelf uit te voeren, maar moet periodiek door een erkend dakdekker worden afgehandeld. Daarnaast is eens in de 30 jaar een volledige dakrenovatie nodig om de kwaliteit van de dakbedekking te garanderen. Bent u op zoek naar een erkend dakdekker uit Utrecht? Dan bent u bij ons aan het juiste adres voor al het dakwerk. Vraag via ons contactformulier naar meer informatie, of bel ons op 085 500 9894.

dakdekker inschakelen Utrecht

Wat doet een dakdekker?

Iedereen die contact opneemt met een dakdekker uit een bij ons aangesloten dakdekkersbedrijf zal gegarandeerd snel en vakkundig geholpen tegen aantrekkelijke prijzen. Hoewel wij onze klanten meestal helpen met standaard onderhoudswerkzaamheden zoals het schoonmaken van de dakgoten, zijn er diverse andere klussen die wij voor u kunnen afhandelen. In onderstaand overzicht vindt u enkele voorbeelden.

  • Het onderhoud aan dakramen en dakkapellen
  • Het reinigen van dakgoten en regenpijpen
  • Het uitvoeren van een dakrenovatie
  • Het opsporen van lekkage
  • Het herstellen van de dakbedekking
  • Het controleren van de dakconstructie
Wilt u graag geholpen worden door een ervaren dakdekkersbedrijf uit Utrecht? Bel dan vandaag nog naar 085 500 9894.

Is het onderhoud belangrijk?

Dakdekkers leggen vaak veel nadruk op het belang van het dakonderhoud. Is dit nu daadwerkelijk zo belangrijk? Kort gezegd: het onderhouden van de dakonderdelen is zeker zeer belangrijk. Dit komt doordat een gebrekkig onderhoud kan leiden tot vochtplekken, lekkage en andere vormen van waterlast. Wanneer u bijvoorbeeld de dakbekleding niet periodiek reinigt, dan krijgen wortels van mos de kans om zich in de dakpannen te werken, waardoor de pannen poreus worden en afbrokkelen. Zorg er daarom voor dat u regelmatig het juiste dakonderhoud toepast. Zo dient u de dakgoten en regenpijpen minimaal jaarlijks te reinigen, en moet de dakbedekking elke 10 jaar behandelen.

Contactformulier

Uw dakbedekking (*)
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Erkend dakdekker gezocht voor uw dakwerk in Utrecht?

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte, of bel naar 085 500 9894 voor direct contact.

085 500 9894
dakonderhoud door dakdekker

Dakonderhoud

Onder het dakonderhoud verstaan wij alle klussen die met enige regelmaat moeten worden uitgevoerd. Denk bijvoorbeeld aan het bijwerken van de kozijnen van het dakraam, een check op de dakkapel, en het schoonmaken van de dakgoten en regenpijpen. Het dakonderhoud kunt u persoonlijk afhandelen, of dit overlaten aan een dakdekker uit Utrecht. Deze laatste optie is zeker periodiek (zo eens in de 5 jaar) aan te raden. Wilt u graag meer weten over het dakonderhoud of ander dakwerk, of zoekt u naar een dakdekkersbedrijf uit de regio dat kan helpen met een dakrenovatie? Aarzel dan niet om ons contactformulier in te vullen.

dakrenovatie in Utrecht

Dakrenovatie

Naast het standaard onderhoud is er af en toe ook een dakrenovatie nodig, gemiddeld gezien gaat een dakbedekking ongeveer 30 jaar mee voordat deze vervangen moet worden. Een renovatie zal dan ook ongeveer eens in hetzelfde tijdsbestek voorkomen. Een dakrenovatie behelst onder andere het vervangen van de dakbekleding, het herstellen of vernieuwen van de dakconstructie en het aanbrengen van een nieuwe dakisolatie. De prijzen voor een volledige renovatie zijn relatief hoog, maar u zult op de lange termijn wel besparen op de stookkosten, en voorkomt op deze wijze tevens een eventuele daklekkage.

Nieuw dak

Wanneer wij spreken van een nieuw dak, dan doelen wij voornamelijk op het vervangen van de complete dakconstructie. Een nieuw dak is gelukkig niet vaak nodig, want dit is een erg ingrijpende aanpassing aan uw huis en neemt veel tijd en energie in beslag. Is uw dakconstructie na verloop van tijd gaan verzakken en moet u deze laten verstevigen? Dan is het in de meeste gevallen voldoende om extra balken aan te brengen. Wanneer er echter sprake is van houtrot, dan zult u wel een nieuw dak moeten laten plaatsen. Wacht niet te lang met het plaatsen van een nieuw dak, omdat een verzwakte dakconstructie grote problemen met zich mee kan brengen.

Dakreparatie

Een dakdekker uit Utrecht is tevens inzetbaar voor een dakreparatie. Zijn er bij een fikse najaarsstorm een paar dakpannen gesneuveld? Of merkt u een daklekkage in uw platte dakbedekking op? In dit geval voldoet een simpele dakreparatie om de schade te herstellen. Andere veelvoorkomende dakreparaties in Utrecht zijn het vastmaken van de nokvorst en het vervangen van de dakgoten. Dergelijke beschadigingen aan uw dakafwerking zijn niet heel ernstig, maar kunnen wel grote problemen opleveren als deze niet professioneel worden herstelt. Een dakdekker uit Utrecht voert met plezier uw benodigde dakreparatie voor u uit.

lekdetectie door dakdekkers

Lekdetectie

Het opsporen van lekkages wordt tegenwoordig uitgevoerd met behulp van verscheidene geavanceerde technieken, die zorgen voor een beperking van het nodige hak- en breekwerk. Een voorbeeld van deze techniek is de manier waarop daklekkages worden opgespoord. Omdat bij een daklekkage, de exacte locatie vaak moeilijk te achterhalen is, wordt hiervoor rookgas ingezet. Een medewerker van een dakdekkersbedrijf zal gas onder de dakspanten spuiten, en vervolgens aan de buitenzijde kijken waar dit gas ontsnapt. Daarna kan op de goede plek een deel van de dakbedekking worden weggehaald en de lekkage verholpen. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

daklekkage laten verhelpen Utrecht

Daklekkage? Spoedservice

Daklekkage is ontzettend vervelend, maar komt in Utrecht helaas geregeld voor. Hoewel platte daken extra gevoelig zijn voor lekkages, komt het ook vaak bij hellende daken voor. Bij platte daken ligt de oorzaak van de daklekkage veelal bij een beschadiging van de dakbekleding, terwijl bij hellende daken de oorzaak vaak ligt bij de afdichting van een dakraam of dakkapel. Om grote schade te voorkomen is het noodzakelijk om zo snel mogelijk in contact te komen met een dakdekker uit Utrecht. Bel naar 085 500 9894 voor direct contact met een vakman uit uw regio. Deze kan vaak dezelfde dag nog een dakreparatie uitvoeren.

Daklekkage en met spoed op zoek naar een dakdekker?

Bel voor direct contact met een dakdekkersbedrijf uit Utrecht. Liever eerst een gratis offerte? Vul dan het formulier in!

085 500 9894
dakisolatie verbeteren Utrecht

Verbeter de isolatiewaarde van uw dak

Het isoleren van woningen krijgt steeds meer aandacht van uit de overheid, zoals ook blijkt uit het verplichte energielabel dat in januari 2015 is ingesteld. Hoewel een gevelisolatie de meeste impact heeft op de isolatiewaarde van uw pand, is het isoleren van het dak tevens een goede keuze. Een dakisolatie kan namelijk leiden tot een besparing van meer dan €250,- per jaar! Het toepassen van een dakisolatie bij een schuin dak is relatief eenvoudig, en kan eventueel zelf worden gedaan. Houdt daarbij wel rekening met eisen omtrent veiligheid en gezondheid, en breng een extra waterwerende laag aan voor een optimaal resultaat. Het isoleren van platte daken kunt u het beste overlaten aan een erkend dakdekker uit Utrecht.

loodwerk en zinkwerk

Lood- en zinkwerk

Lood- en zinkwerk is een term die door veel dakwerk specialisten wordt gebruikt. Het begrip staat voor de producten die geschikt zijn voor het hemelwaterafvoer en de waterdichtheid van het dak. Over het algemeen spreken dakdekkers over lood- en zinkwerk als ze het hebben over uw dakgoten en regenpijpen. Tegenwoordig is het echter niet meer perse nodig om een dakgoot van deze materialen te laten maken. Andere basismaterialen die u hiervoor kunt inzetten zijn kunststof, plastic, roestvrijstaal, hout of koper. Alle producten hebben diverse voor- en nadelen, waardoor het volledig afhankelijk is van uw wensen welk materiaal het beste toepasbaar is op uw woning.

Schoorsteenrenovatie

Ook de schoorsteen is een belangrijk onderdeel van uw dak. Als deze slecht onderhouden wordt heeft dit gevaarlijke gevolgen voor uw gezondheid. Een slecht werkende schoorsteen kan ervoor zorgen dat er rook terugslag ontstaat. Hierbij komen alle rookgassen terug uw woning in. Wilt u weten of u toe bent aan een schoorsteenrenovatie? Laat dan een dakinspectie uitvoeren door een erkend dakdekker. Een schoorsteenrenovatie bestaat onder andere uit het reinigen en vervangen van stenen, het loodslab en de voegen.

Dakdekkersbedrijf uit Utrecht inschakelen?

Wanneer u zich via het telefoonnummer in verbinding stelt met een erkend dakdekker bij u uit de regio, dan bent u verzekerd van een directe hulp en vakkundige ondersteuning tegen een scherpe prijs. Wij garanderen snelle hulp doordat wij werken met een netwerk van dakdekkers uit menig dakdekkersbedrijf door heel Nederland. Wilt u weten wat onze specialisten voor u kunnen betekenen op het gebied van het dakwerk? Hebt u een vraag over dakonderhoud? Wij zijn u graag van dienst!

Kwalitatief dakwerk tegen de scherpste prijzen!

Bel voor direct contact met een dakdekker, of neem contact op via het formulier!

085 500 9894
dakdekkersbedrijf voor plat en hellend dak

Plat of hellend dak?

Menig dakdekker uit ons netwerk is ervaren in werkzaamheden op zowel een plat- als hellend daktype. De werkzaamheden op deze verschillende daksoorten verschillen enorm. Heeft u een hellend daktype? Dan kunt u een dakdekker inzetten voor verschillend dakwerk. Denk aan het uitvoeren van een dakinspectie, het plaatsen van een dakkapel of dakraam, het vervangen van de dakgoten of het uitvoeren van een schoorsteenrenovatie. Het dakwerk dat op een plat dakmodel wordt uitgevoerd verschilt hiervan. Vaak heeft het dakwerk dan betrekking op de dakbekleding. Dakdekkers zullen de dakafwerking voor u vernieuwen of repareren. Natuurlijk is het ook bij een plat daktype mogelijk om een dakinspectie uit te laten voeren. Bij beide dakmodellen is het mogelijk om isolatiemateriaal aan te brengen. Dit wordt gedaan aan zowel de binnen- als buitenzijde, zodat u profiteert van een optimale isolatie.

dakbedekking soorten

Diverse soorten dakbedekking

Bij menig dakdekkersbedrijf zijn diverse soorten dakbedekking verkrijgbaar. Welke soort het meest geschikt is voor uw pand is afhankelijk van verschillende factoren, waarbij de helling van het dak de meeste invloed heeft. Voor platte daken zijn onder andere producten als EPDM en Bitumen geschikt als dakbekleding. Beide producten worden via een proces gedestilleerd uit aardolie, en vervolgens vermengd met vulstoffen. Zo wordt er een soort rubber of asfalt gecreëerd die waterdicht is, en tegen wisselende temperaturen bestand. Het aanbrengen van dakbedekking op platte daken kan het beste door één van onze dakdekkers worden uitgevoerd. Zo weet u zeker dat u geen last krijgt van lekkage door slechte installatie.

epdm dakbedekking laten aanbrengen

EPDM dakbedekking

Kiest u voor een dakafwerking van EPDM dan bent u verzekerd van een kwalitatief dakleer tegen een scherpe prijs. EPDM is een synthetisch rubber dat diverse voordelen met zich meebrengt. Zo is de grote elasticiteit één van de grootste voordelen. Het materiaal rekt namelijk goed mee bij temperatuurswisselingen, zonder dat het beschadigd of verzwakt raakt. Een tweede voordeel van het gebruik van EPDM is dat het wortelbestendig is. Dit houdt in dat EPDM een erg geschikte ondergrond is voor een groendak. De dakstructuur zal dankzij de dakafwerking niet aangetast worden door wortelgroei, waardoor de kwaliteit behouden blijft. Het aanbrengen en repareren van EPDM is relatief eenvoudig. Bij het aanbrengen van EPDM heeft u de keuze uit enkelzijdig of volledig verlijmen. Bij enkelzijdig verlijmen brengt de vakman de lijm op het oppervlak aan, waarna hij het EPDM er overheen rolt. Volledig verlijmen wordt echter vaker toegepast. Hierbij worden zowel de ondergrond als EPDM behandelt met lijm.

bitumen plaatsen Utrecht

Bitumen

Een tweede materiaal wat u kunt kiezen voor de afwerking, is bitumen. Bitumen wordt al jarenlang gebruikt voor diverse doeleinden, waaronder het bekleden van platte daken. Bitumen is verreweg de meest voordelige optie, waardoor dit bij vele van onze klanten uit Utrecht een populaire keuze is. De levensduur is daarentegen wel minder lang. Bitumen gaat ongeveer 25 jaar lang mee. Dat is een stuk minder dan de gemiddelde levensduur van EPDM, wat ongeveer 40 jaar bedraagt. Om het bitumen op maat te snijden, rolt de dakdekker dit uit over het dakoppervlak. Al het overtollig materiaal wordt van de banen afgesneden. Nu de dakdekker het bitumen op maat heeft gesneden zal hij de banen terugrollen, en met een brander de onderzijde van de bedekking verwarmen. Dit zorgt ervoor dat het bitumen hecht aan het dakoppervlak. Het gebruik van een brander vereist voldoende kennis en ervaring, daarom is het verstandig om hiervoor een dakdekker in te schakelen.

pvc dakbedekking

PVC

Tegenwoordig kiezen steeds meer klanten voor een afwerking van PVC. PVC staat voor Polyvinylchloride en is een kunststof. De levensduur van PVC is vergelijkbaar met die van bitumen, gemiddeld gaat de dakafwerking tot 25 jaar mee. De prijs van PVC ligt echter een stuk hoger, daarom vragen steeds meer klanten ons wat het voordeel van een PVC afwerking is. Eén van de grootste voordelen is het feit dat het materiaal praktisch onderhoudsvrij is. U hoeft zich geen zorgen te maken op beschadigingen, omdat het materiaal niet of nauwelijks wordt aangetast door de weersomstandigheden. Daarbij kiezen de meeste klanten voor PVC vanwege het esthetische aspect. De kunststof afwerking is namelijk verkrijgbaar in tal van kleuren, waarmee u uw woning, garage of tuinhuis eenvoudig de door u gewenste uitstraling geeft. Het aanbrengen verloopt grotendeels hetzelfde als het bevestigen van dakleer. Het materiaal wordt uitgerold, op maat gesneden en daarna op het dak vast gesmolten. Dit gebeurt met een mechanische föhn, waardoor er bij deze techniek geen brandgevaar is.

groen dakwerk aanbrengen

Kiezen voor een groendak

Bent u op zoek naar manieren om bij te dragen aan een beter milieu? Dan zijn zonnepanelen een voor de hand liggende keuze. Het is echter ook mogelijk om op een meer budgettaire manier duurzaam te leven. Wij hebben het dan over de installatie van een groendak. Groene daken zijn daken die begroeid zijn met planten en zo zorgen voor een verbeterde biodiversiteit. Andere voordelen van een groendak zijn een verhoogde levensduur van het dak, een betere warmtewering en geluidsisolatie en eventueel een beter rendement van zonnepanelen. Er zijn vele soorten groendaken mogelijk, door te variëren in de plantgroei. Kies bijvoorbeeld voor een vlindervriendelijk pakket, of laat kruiden groeien op uw dak. Wat uw keuze ook is, ook voor groene daken geldt dat u deze goed moet onderhouden om het rendement hoog te houden. De specialisten van ons dakdekkersbedrijf in Utrecht zijn u hierbij met alle plezier van dienst.

Dakbedekking doe het zelf tips

Wie graag geld wil besparen op het dakonderhoud, zal een aantal zaken zelf moeten uitvoeren. Werkzaamheden op het gebied van dakonderhoud die u zelf kunt doen zijn onder andere het vervangen van een losse of beschadigde lei, en het vervangen van dakpannen. Daarnaast is het tevens mogelijk om eigenhandig een gebroken dakpan of lei dicht te maken, en kunt u losse dakvorsten vastmaken. Voor al deze klussen geldt dat uw eigen veiligheid het allerbelangrijkst is. Ga dan ook alleen aan de slag wanneer u over een stevige ladder of steiger beschikt, en kleedt u op de juiste wijze. Zo moet u altijd een beschermende bril en goede werkhandschoenen dragen. Is het nodig om de dakbedekking te vernieuwen? Probeer dan producten te vinden die eenzelfde kleur hebben als de huidige bedekking om de aanblik van het dak te behouden. Wilt u meer tips? Onze dakdekkers uit Utrecht helpen u met alle plezier verder.

EPDM dakbedekking zelf aanbrengen

Het aanbrengen van EPDM dakbdekking is een relatief eenvoudige klus, die wel enige tijd in beslag zal nemen. Meestal wordt bij de levering van het materiaal een handleiding gegeven waarop staat hoe u het beste de EPDM kunt plaatsen. De specialisten van ons dakdekkersbedrijf in Utrecht geven u hier nog een aantal extra tips. Zo adviseren zij om tussen de dakconstructie en het EPDM een isolatielaag aan te brengen. Plaats altijd eerst dampremmend folie onder de isolatieplaten om de kans op lekkage en andere vochtproblemen te verkleinen. Bestelt u de EPDM bij een lokale leverancier? Houdt er dan rekening mee dat u meer materiaal nodig hebt, dan het oppervlak van het dak. Bestel minimaal 10% extra, om eventuele overlap op te vangen. Bij sommige leveranciers kunt u de ongebruikte rollen terugbrengen, vraag dit altijd even na om kosten te besparen.

Zelf een dakinspectie uitvoeren

Voor vrijwel alle dakonderdelen geldt dat deze regelmatig moeten worden onderhouden en gecontroleerd om de kwaliteit en werking te waarborgen. Wij adviseren onze klanten uit Utrecht over het algemeen om deze controle over te laten aan een ervaren dakdekker. Dit komt doordat dakdekkers problemen snel herkennen en hier indien nodig direct de juiste reparatie op toepassen. Wilt u geld besparen op het dakonderhoud? Kies er dan voor om dit onderhoud zelf uit te voeren. Controleer bij een dergelijke dakinspectie eerst de dakgoten en regenpijpen op scheuren en verstoppingen. Is uw ladder stevig genoeg? Ga dan ook de dakbedekking bij langs. Zijn er gescheurde dakpannen of is er een dakpan verschoven? Herstel dit dan direct om de kans op lekkage te verkleinen. Hebt u de hulp nodig van een erkend dakdekker? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier of 085 500 9894. Wij helpen u graag verder.

Dakdekker gezocht? Direct contact!

Bent u op zoek naar een dakdekker uit de regio die u kan helpen bij uw dakwerk? De dakdekkers uit ons netwerk in Utrecht staan voor u klaar bij al uw dakwerk. Ook voor het uitvoeren van een eenvoudige dakreparatie bent u bij een dakdekker uit Utrecht op het juiste adres. Bent u benieuwd naar de kosten voor het dakwerk? Of wilt u graag een schoorsteenrenovatie of dakinspectie laten uitvoeren? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, zodat wij u een geheel vrijblijvende offerte kunnen toesturen. Heeft u met spoed een dakreparatie nodig? Bel dan naar 085 500 9894 voor direct contact met een dakdekker uit uw regio.
dakdekkersbedrijf Utrecht