Dakdekker in Urk gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis – Vrijblijvend

Dakdekkers in Urk

Een dakdekker in Urk voert al uw dakwerken snel en efficiënt uit. Door uw reparatie of onderhoud te besteden aan een dakdekkersbedrijf, bent u bovendien verzekerd van de hoogste kwaliteit. Hiermee verlengt u de levensduur in uw regio!

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk offertes in uw mailbox: zo vindt u gemakkelijk een betrouwbare dakdekker in uw regio. Op deze pagina leest u welke dakwerken een dakdekkersbedrijf voor u uitvoert. U krijgt meer informatie over de kosten van een dakdekker én leest hoe een reparatie aan het dak wordt uitgevoerd.

Dakdekker inschakelen? Dit moet u weten!

 • Wist u dat elke dakdekker een eigen prijs hanteert? Niet alleen dat: ze hebben ook eigen specialismes en voorwaarden. Het is dus belangrijk om te kiezen voor een dakdekker die het beste jouw klus kan uitvoeren. Ga niet direct voor de eerste dakdekker die u tegenkomt.
 • Voor het plaatsen van een dakkapel, dakopbouw of soms zelfs voor andere aanpassingen aan het dak, kan een vergunning nodig zijn. Voorkom problemen met de planning door de vergunning op tijd aan te vragen. Dit kunt u navragen bij uw dakdekker of bij het gemeenteloket. Houd er rekening mee dat de regels per gemeente en type woning kunnen verschillen.
 • Voordat u een dakdekker inschakelt is het belangrijk om een schriftelijk contract op te maken met daarin alle afspraken met de dakdekker. Bijvoorbeeld wat er gebeurt bij onverwachte problemen of extra kosten die niet vooraf berekend waren. Maar ook de planning, de datum van oplevering en de betalingsdata.
 • Twijfel bij een lekkage of beschadiging niet en bel direct met een dakdekker. Het uitstellen van een dakreparatie kan voor grote onnodige schade zorgen en daarmee extra hoge kosten.

Wat doet een dakdekker in Urk?

Een dakdekker in Urk houdt zich bezig met alle werkzaamheden op én rond het dak. Hierbij gaat het om dakwerken zoals onderhoud, reparaties en renovaties. Ook werkzaamheden aan de goten of de schoorsteen voert hij voor u uit.

Waarom is de inzet van een dakdekkersbedrijf zo belangrijk?

Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van uw woning. Het is dus belangrijk dat u de kwaliteit van het dak regelmatig controleert en verbetert. Zo voorkomt u hogere (reparatie)kosten en verhoogt u zelfs de waarde van uw woning.

Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden van dakdekkers in Urk:

dakdekker Urk

Wat kost een dakdekker in Urk?

De gemiddelde kosten van een dakdekker in Urk zijn €35,- tot €45,- per uur. Het uurtarief hangt sterk samen met de specifieke werkzaamheden die u laat uitvoeren. Een laag tarief van €25,- tot €35,- per uur wordt vaak in rekening gebracht voor eenvoudig kluswerk. Hieronder verstaan we bijvoorbeeld een dakreparatie. Bij de meer ingewikkeldere klussen, zoals het plaatsen van een nieuw dak of een compleet dakonderhoud, loopt het uurtarief hoger op: gemiddeld rond de €40,- tot €45,- per uur.

Let op: dit zijn allemaal gemiddelde tarieven. Natuurlijk kunnen de exacte kosten per dakdekkersbedrijf verschillen. Vraag daarom gratis offertes aan, zodat u zeker weet wat uw dakwerk gaat kosten.

Wat kost een dakdekker per uur?

€35,- tot €45,-

Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkersbedrijven in Urk.

Laag tarief
€25,- tot €35,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie

Hoog tarief
€40,- tot €45,- per uur

Nieuwbouw en dakonderhoud

Wat kost een dakdekker per m²?

Voor veel klussen berekenen dakdekkers in Urk een vaste prijs per m². Zo weet u direct hoeveel de werkzaamheden u gaan kosten. Dakonderhoud wordt bijvoorbeeld uitgevoerd vanaf €18,- per m². Een dakreparatie op een plat dak kost gemiddeld €275,- per m². Een reparatie op een schuin dak kost, afhankelijk van de aard van de reparatie, €150,- tot €350,- per m².

Wilt u een dakinspectie laten uitvoeren? Dit kost ongeveer €150,- tot €250,- per inspectie. Het is aan te raden om dit ieder jaar te herhalen. Sommige dakdekkersbedrijven bieden een onderhoudscontract aan, waardoor de kosten voor een dakinspectie lager uitvallen.

Kosten dakdekker 2024: per dakwerken

Dakwerken Prijs per m²* Omschrijving
Dakonderhoud €18,-
Dakreparatie €250,- tot €300,- Plat dak
€150,- tot €350,- Schuin dak
Dakrenovatie €75,- tot €100,- Plat dak
€75,- tot €130,- Schuin dak
Nieuwe dakbedekking plaatsen €65,- tot €120,- Plat dak
€40,- tot €125,- Schuin dak
Isolatie plaatsen €15,- tot €70,- Afhankelijk van methode en materiaal
Dakinspectie €150,- tot €250,- Per dakinspectie
Lekkage opsporen €150,- Per lekdetectie
*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Exacte prijs weten voor uw dakwerken? Vraag gratis offertes aan!

Op zoek naar een dakdekker in Urk?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Kosten dakdekker: handige prijsvoorbeelden

Dakdekker prijs per m² of prijs per uur?

Veel dakdekkers in Urk rekenen een vaste prijs per m². Voor complexe werkzaamheden hanteert het dakdekkersbedrijf vaker een uurtarief.

Wat is voordeliger?

Het voordeel van een vaste prijs per m², is dat u vooraf zelf kunt berekenen hoeveel de dakdekker gaat kosten.

Tip: gaat het om een grote klus? Dan is het vaak ook mogelijk om een totaalprijs af te spreken. Zo staat u achteraf niet voor verrassingen.

Wilt u uw dakwerken uitbesteden aan erkende dakdekkers in uw regio? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een dakdekkersbedrijf?

De kosten van een dakdekker verschillen per situatie. Dat komt omdat de dakdekker kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals het daktype en uw dakbedekking. Een reparatie aan EPDM is bijvoorbeeld duurder dan het herstellen van bitumen.
De prijs van de dakwerken in Urk is afhankelijk van:

 • Het uurtarief van de dakdekkers: de prijs voor de dakwerken verschilt per dakdekkersbedrijf.
 • De dakwerken die u door het dakdekkersbedrijf uit laat voeren: eenvoudig kluswerk is altijd een stuk voordeliger dan nieuwbouw of onderhoud.
 • Uw daktype en dakbedekking: de werkzaamheden op een schuin dak zijn vaak duurder, omdat het dak lastiger te bereiken is.

Dakwerken in Urk

De verschillende dakwerken in Urk zijn in te delen in drie belangrijke categorieën:

 • Dakreparatie: het herstellen en repareren van beschadigingen om grotere waterschade te voorkomen en het dak weer waterdicht te maken. Dit verbetert de kwaliteit van het dak.
 • Dakonderhoud: het controleren, reinigen en eventueel coaten van de dakbedekking met als doel de levensduur te verlengen en beschadigingen en lekkages te voorkomen.
 • Dakrenovaties: het vervangen van de dakbedekking als de oude verouderd is en eventueel het plaatsen van dakisolatie, dakramen, een dakkapel of lichtstraten. Dit verhoogt de kwaliteit van het dakoppervlak en verhoogt de waarde van uw huis!

Hoewel de dakwerken van elkaar verschillen, hebben ze allemaal als doel om de kwaliteit van het dakoppervlak goed te houden. Wilt u binnenkort dakwerken uitvoeren, laat u dan adviseren door een ervaren vakman. Bel naar 085 500 9953 en kom direct in contact met een vakman in uw regio!

dakreparatie Urk

Dakreparatie Urk: met spoed een dakdekker inschakelen!

Wie een beschadiging in het dak heeft, moet zo snel mogelijk een dakreparatie in Urk laten uitvoeren.

Waarom?

Omdat u met een reparatie grotere schade en hogere kosten voorkomt. Door snel en effectief een daklekkage te verhelpen, voorkomt u dat regenwater de dakconstructie aantast. Komt de dakconstructie wel structureel met vocht in contact, dan ontstaat er houtrot. Bent u hier te laat bij, dan heeft u een nieuw dak nodig.

De kosten van een dakreparatie zijn afhankelijk van uw daktype, van de dakbedekking en natuurlijk van de soort beschadiging. Wilt u met spoed uw dak beschadiging laten repareren? Bel dan 085 500 9953 voor direct contact met een dakdekkersbedrijf.

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Het is duidelijk dat u bij een beschadiging in het dakoppervlak zo snel mogelijk een reparatie moet laten uitvoeren door een ervaren dakdekkersbedrijf. Hiermee voorkomt u hogere kosten én bespaart u uzelf veel waterschade in en rond het huis.
Twijfelt u of een reparatie nodig is?

Een dakreparatie is nodig als:

 • de dakbedekking zelf beschadigd is;
 • de aansluiting tussen dakramen of dakkapellen en het dak niet waterdicht is;
 • er nokvorsten beschadigd of weggewaaid zijn;
 • de ruimte onder het dak vochtig en klam is;
 • er gele vochtkringen tegen de binnenkant van het dak ontstaan.

Met spoed een dakreparatie in Urk!

Bel en kom direct in contact met een dakdekker in uw regio

Dakrenovatie Urk: verhoog de kwaliteit van uw dak

Soms is een dakreparatie niet voldoende. In dat geval moet u een dakrenovatie in Urk laten uitvoeren. Een dakrenovatie houdt in dat u (een deel van) het dak vervangt. Vaak gaat het hierbij om de dakbedekking. Als de dakafwerking zijn optimale levensduur heeft bereikt neemt de kwaliteit snel af. Een dakrenovatie is dan heel erg aan te raden.

Het vervangen van de dakconstructie en het plaatsen van een nieuw dak, noemen we ook een dakrenovatie. Dit is een grote en ingrijpende klus. Deze renovatie wordt met name uitgevoerd bij oudere huizen.

Wilt u uw dakrenovatie uitbesteden aan erkende dakdekkers? Vraag dan snel en gratis offertes aan!

Kosten dakrenovatie 2024

Type dakrenovatie Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Dakrenovatie plat dak Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe dakbedekking plaatsen €75,- tot €100,- per m²
Dakrenovatie hellend dak Verwijderen van oude dakpannen en nieuwe dakpannen plaatsen €75,- tot €130,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Exacte prijsindicatie ontvangen? Vraag gratis offertes aan!

Timelapse: vervangen van een dak

Bekijk in deze timelapse hoe dakdekkers een compleet dak vervangen!

Dakonderhoud: voor een langere levensduur

Onderhoud is één van de belangrijkste dakwerken die u kunt uitbesteden. Dakonderhoud bestaat uit drie verschillende werkzaamheden:

 • Een dakinspectie: hierbij controleert de dakdekker het dakoppervlak op zwakke plekken en beschadigingen. Hij herstelt deze direct, zodat u grote beschadigingen en schade voorblijft.
 • Een dakreiniging: met een hogedrukspuit verwijdert hij alle vervuiling van het dakoppervlak. Vervuiling tast op den duur de kwaliteit van de dakbedekking aan.
 • Eventueel een dakcoating: een dunne laag die het dak beschermt tegen vervuiling. Een coating geeft het dak bovendien een vernieuwde uitstraling.

Kosten dakonderhoud 2024

Type woning Gemiddelde dakonderhoud prijs per m²*
Tussenwoning €18,-
2-onder-1-kap €18,-
Vrijstaande woning €15,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Exacte prijs weten voor uw dakwerken? Vraag gratis offertes aan!

Waarop letten bij inschakelen dakdekkersbedrijf uit Urk?

Dakdekkersbedrijf uit Urk inschakelen? Er zijn veel verschillende dakdekkersbedrijven te vinden en we snappen dat u het liefst de beste dakdekker inschakelt. Maar waar moet u dan op letten? De onderstaande signalen zijn in ieder geval niet positief:

 • Als de dakdekkersbedrijven geen eigen e-mailadres hebben.
 • Wanneer het dakdekkersbedrijf geen eigen website heeft.
 • Als u direct moet beslissen: u heeft altijd drie dagen bedenktijd!
 • Als dakdekkersbedrijven vragen om een aanbetaling.

Waar u wel op kunt letten bij het inhuren van een dakdekkersbedrijf, is het KOMO-certificaat. Dit geeft aan dat dakdekkers veilig werken en getoetst worden op het plaatsen en onderhouden van verschillende soorten dakbedekkingen. Ook brancheverenigingen zoals de Nederlands Dakdekkers Associatie en Vebidak zorgen voor goede garanties!

Wilt u graag gratis offertes ontvangen van een betrouwbare en goedkope dakdekkers bij u in de buurt? Start dan direct uw gratis offerteaanvraag!

Keurmerken van een dakdekker

Weet u niet welk dakdekkersbedrijf in Urk de beste keuze is? Kijk eens of het dakdekkersbedrijf beschikt over één of meerdere keurmerken. Het DAKMERK-keurmerk geeft aan dat erkende dakdekkers hun werk vooraf én tijdens de uitvoer laten controleren. Zo bent u dus verzekerd van de hoogste kwaliteit!
Het KOMO-keurmerk geeft aan dat u te maken heeft met een dakdekkersbedrijf die hoge kwaliteit biedt. Deze dakdekker wordt namelijk ook getest door onafhankelijke deskundigen.

Tips van een dakdekker uit Urk

Dakwerken laat u waarschijnlijk niet vaak uitvoeren. Daarom is het goed om voorbereid te zijn. Een dakdekker uit Urk geeft u hieronder 5 handige tips. Zo weet u waar u om moet denken, wat u moet regelen en hoe u het meeste uit de dakwerken haalt!

 • Tip 1: vraag op tijd een vergunning aan! Deze is niet altijd nodig, maar als u hem wel nodig heeft dan gaan er meerdere weken wachttijd overheen. Wacht dus niet te lang en vraag ruim op tijd een vergunning aan.
 • Tip 2: kies eens voor een professionele dakinspectie, dat kan ook zonder onderhoud! Hiermee krijgt u een onafhankelijke blik op het dak en weet u precies welke dakwerken u wel en welke u niet moet uitvoeren.
 • Tip 3: kies voor energiebesparende maatregelen. Met dakisolatie bijvoorbeeld bespaart u jaarlijks tot honderden euro’s op de energiekosten. Hierdoor verdient u de dakwerken vanzelf weer terug!
 • Tip 4: oude dak nog in prima staat? Kies voor een overzetdak. Dit is een stuk goedkoper en sneller te plaatsen!
 • Tip 5: wilt u de dakwerken spreiden over meerdere jaren? Houd dan rekening met de toekomst. Misschien wilt u extra kamers creëren waardoor in de toekomst nog dakramen nodig zijn of wilt u met uw vakantiegeld binnenkort zonnepanelen aanschaffen. Door hier direct rekening mee te houden bespaart u tijd en energie in de toekomst!

dakwerken

Dakdekker in Urk nodig? Handige bespaartips!

Vindt u het uurloon van de dakdekker in Urk te hoog? Geen zorgen: er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten. Een eerste tip die wij u geven is: vraag uw buren of zij ook een dakdekker nodig hebben. Door samen één dakdekkersbedrijf in te schakelen is er in veel gevallen een kwantumkorting te regelen. Bovendien geldt: hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter.

Daarnaast zijn er nog andere tips om te besparen op de kosten van het dakdekkersbedrijf:

 • Kies voor een dakdekker in buurt om te besparen op voorrijkosten.
 • Voer zelf puin af zodat u geen afvoerkosten betaalt.
 • Help mee waar dat mogelijk is, bijvoorbeeld in de voorbereiding.
 • Combineer meerdere dakwerken. Hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter.
 • Kies voor een overzetdak, dit is sneller en een stuk goedkoper dan het verwijderen van alle oude dakbedekking.

Hoe hoog is de btw van een dakspecialist in Urk?

In de meeste gevallen betaalt u gewoon 21% btw over alle materiaal- en arbeidskosten. Alleen in sommige gevallen profiteert u van een verlaagd btw-tarief: als uw woning minimaal 2 jaar oud is en u dakisolatie laat plaatsen door een ervaren dakspecialist in Urk. Het verlaagde btw-tarief van 9% is bovendien alleen geldig op de arbeidskosten. Over de materiaalkosten betaalt u wel de standaard 21% btw.

Zijn er in 2024 subsidies voor dakwerken in Urk?

Momenteel is er geen landelijke subsidie voor dakrenovaties in Urk. Als u kiest voor dakisolatie komt u wel in aanmerking voor een mooie subsidie! Het bedrag van de ISDE ligt tussen de €300,- tot €7.000,-, afhankelijk van de gekozen methode en het totale oppervlak. Tot slot is het in veel gemeentes mogelijk om een plaatselijke subsidie aan te vragen en is er altijd de energiebespaarlening beschikbaar: hiermee kunt u tegen een goedkope rente lenen om de isolatie te kunnen betalen.

Meest bezochte pagina’s
Dakdekker in Almere
Dakdekker in Lelystad
Dakdekker in Dronten
Dakdekker in Emmeloord
Dakdekker in Zeewolde
Dakdekker in Utrecht
Dakpannen vervangen in Urk
Schoorsteenrenovatie in Amersfoort
Plat dak repareren in Amsterdam
Dakdekker in in Hilversum

Voordelen inschakelen dakdekkersbedrijf

Het is altijd aan te raden om het dakdekken uit te besteden aan een dakdekkersbedrijf. Allereerst omdat dit natuurlijk de hoogste kwaliteit garandeert. Maar daarnaast heeft dit ook te maken met de veiligheid. Een dakdekkersbedrijf beschikt over de juiste materialen en gereedschappen om veilig op het dak te werken. Wilt u zelf gaan dakdekken zonder deze materialen? Dan is het risico op valpartijen erg groot. Schakel daarom altijd hulp in.

De grootste voordelen op een rij:

 • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.
 • Met de hulp van een dakdekkersbedrijf hoeft u niet zelf het hoge dak op te klimmen.
 • U bent verzekerd van de hoogste kwaliteit.
 • U hoeft zelf geen materialen aan te schaffen.

dakspecialist

Dakdekker gezocht in Urk? Gratis offertes vergelijken!

Voorkom het risico op valpartijen en laat het dakdekken over aan een ervaren dakdekkersbedrijf. Dan bent u bovendien verzekerd van de allerhoogste kwaliteit en weet u zeker dat het dak niet op korte termijn beschadigd raakt. Dakdekker in Urk nodig?

Start gratis offerteaanvraag!

Dan ontvangt u zo snel mogelijk een aantrekkelijke offertes in uw mailbox. Geen zorgen: deze offerteaanvraag is gratis én zonder verplichtingen. Dat betekent dat u nergens aan vast zit.

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op een paar veelgestelde vragen. Twijfelt u nog of staat uw vraag hier niet tussen? Vraag dan snel en gratis offertes aan en kom in contact met een dakdekker in uw regio.

U herkent een dakdekker aan een professionele en duidelijke offerte waar alle kostenposten in aangegeven zijn. Ook zijn veel betrouwbare dakdekkers aangesloten bij een branchevereniging zoals Vebidak en beschikken ze eventueel over keurmerken zoals KOMO.
Kies voor een plat dak voor EPDM als u de beste prijs-kwaliteitverhouding wilt en voor bitumen als u dakbedekking met de laagste prijs wilt. Bij schuine daken zijn dakpannen nog steeds de beste keuze. Keramische dakpannen hebben een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding en gaan tot wel 80 jaar mee.
U bent ongeveer een week kwijt aan het dekken van uw dak. Dit hangt af van de gekozen methode en materialen én natuurlijk het oppervlak van uw dak. Het dak is gedurende het dakdekken volledig wind- en waterdicht dus u kunt gewoon thuisblijven. Doet u dit liever niet, dan kunnen de dakdekkers gewoon hun gang gaan.
Bij platte daken is dit mogelijk, alleen bij bitumen, PVC en EPDM wordt dit gedaan. Het is alleen een optie als het dak in goede staat verkeert en er geen beschadigingen of lekkages zijn. Bij schuine of licht hellende daken is een overzetdak een optie bij shingles en golfplaten. Bij dakpannen is dit geen mogelijkheid.
Let onder andere op de totaalprijs en of alle kostenposten eerlijk vermeld worden. Let daarnaast op de garantievoorwaarden en de planning. Wanneer begint de dakdekker en wanneer levert hij het project op? Zo weet je zeker dat de dakdekker bij u past en voldoet aan uw wensen.
De schade van een daklekkage is verzekerd via de opstal- of inboedelverzekering, afhankelijk van de locatie van de schade. De daklekkage zelf is niet verzekerd, dus de dakreparatie betaalt u zelf. De schade wordt bovendien alleen gedekt als de lekkage niet ontstaan is door uw eigen schuld. Ook moet u kunnen aantonen dat u alles hebt gedaan om lekkages te voorkomen, zoals het uitvoeren van periodiek dakonderhoud.