dakdekker Gelderland

Dakdekker Gelderland

085 500 9957

Nu bereikbaar.

Een dakdekker voert al uw dakwerken snel en efficiënt uit. Door uw reparatie of onderhoud te besteden aan een dakdekkersbedrijf, bent u bovendien verzekerd van de hoogste kwaliteit. Hiermee verlengt u de levensduur in uw regio!

Start gratis offerteaanvraag!

U krijgt zo snel mogelijk een scherp geprijsde offerte in uw mailbox: zo vindt u gemakkelijk een betrouwbare dakdekker in uw regio. Op deze pagina leest u welke dakwerken een dakdekkersbedrijf voor u uitvoert. U krijgt meer informatie over de kosten van een dakdekker én leest hoe een reparatie aan het dak wordt uitgevoerd.

  Gratis offerte ontvangen

  Uw dakbedekking (*)

  Gratis – Vrijblijvend

  dakwerken Gelderland

  Wat doet een dakdekker?

   Een dakdekker houdt zich bezig met alle werkzaamheden op én rond het dak. Hierbij gaat het om dakwerken zoals onderhoud, reparaties en renovaties. Ook werkzaamheden aan de goten of de schoorsteen voert hij voor u uit.

   Waarom is de inzet van een dakdekkersbedrijf zo belangrijk?

   Het dak is één van de belangrijkste onderdelen van uw woning. Het is dus belangrijk dat u de kwaliteit van het dak regelmatig controleert en verbetert. Zo voorkomt u hogere (reparatie)kosten en verhoogt u zelfs de waarde van uw woning.

   Dit zijn de meest voorkomende werkzaamheden van dakdekkers in Gelderland:

   Benieuwd hoeveel het kost om een dakdekker in te huren? Vraag een gratis offerte aan!

    Wat kost een dakdekker in Gelderland?

    Wat kost een dakdekker? Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van de werkzaamheden die u uit laat voeren. Het gemiddelde uurtarief van een dakdekker in Gelderland, ligt tussen de €25,- tot €45,- per uur.

    Kluswerk, zoals eenvoudige dakreparaties, is het meest voordelig. Hiervoor kost het dakdekkersbedrijf ongeveer €25,- tot €35,- per uur. Voor andere werkzaamheden, zoals onderhoud, betaalt u gemiddeld €30,- tot €40,- per uur. Nieuwbouw is de meest kostbare klus. Het uurtarief van de dakdekker ligt in dat geval rond de €30,- tot €45,- per uur.

    Let op: dit zijn allemaal gemiddelde tarieven. Natuurlijk kunnen de exacte kosten per dakdekkersbedrijf verschillen. Vraag daarom een gratis offerte aan, zodat u zeker weet wat uw dakwerk gaat kosten.

    Uurtarief dakdekkers in 2021

    Werkzaamheden Uurloon dakdekker*
    Kluswerk €25,- tot €35,- per uur
    Onderhoud €30,- tot €40,- per uur
    Nieuwbouw €30,- tot €45,- per uur
    *De genoemde prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkersbedrijven uit Gelderland. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijzen.

    Wat kost een dakdekker per uur?

    €25,- tot €45,-

    Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkersbedrijven in Gelderland.

    Goedkoop dakdekkersbedrijf
    vanaf €25,-

    Kluswerk
    Eenvoudige reparaties

    Ervaren dakdekker
    vanaf €30,-

    Nieuwbouw
    Onderhoud

    Start nu uw gratis offerteaanvraag!

    Wat kost een dakdekker per m²?

    Voor veel klussen berekenen dakdekkers in Gelderland een vaste prijs per m². Zo weet u direct hoeveel de werkzaamheden u gaan kosten. Dakonderhoud wordt bijvoorbeeld uitgevoerd vanaf €18,- per m². Een dakreparatie op een plat dak kost gemiddeld €275,- per m². Een reparatie op een schuin dak kost, afhankelijk van de aard van de reparatie, €150,- tot €350,- per m².

    Wilt u een dakinspectie laten uitvoeren? Dit kost ongeveer €150,- tot €250,- per inspectie. Het is aan te raden om dit ieder jaar te herhalen. Sommige dakdekkersbedrijven bieden een onderhoudscontract aan, waardoor de kosten voor een dakinspectie lager uitvallen.

    Kosten dakdekker: per dakwerken

    Dakwerken Prijs per m²* Omschrijving
    Dakonderhoud €18,-
    Dakreparatie €275,- Plat dak
    €150,- tot €350,- Schuin dak
    Dakrenovatie €75,- tot €100,- Plat dak
    €75,- tot €130,- Schuin dak
    Nieuwe dakbedekking plaatsen €65,- tot €120,- Plat dak
    €40,- tot €125,- Schuin dak
    Isolatie plaatsen €15,- tot €70,- Afhankelijk van methode en materiaal
    Dakinspectie €150,- tot €250,- Per dakinspectie
    Lekkage opsporen €150,- Per lekdetectie
    *Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Exacte prijs weten voor uw dakwerken? Vraag een gratis offerte aan!

    Dakdekker uit Gelderland nodig?

    Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van de scherpste prijs!

    Gratis offerte ontvangen

    Welke factoren beïnvloeden de prijs van een dakdekkersbedrijf?

    De kosten van een dakdekker verschillen per situatie. Dat komt omdat de dakdekker kosten afhankelijk zijn van verschillende factoren, zoals het daktype en uw dakbedekking. Een reparatie aan EPDM is bijvoorbeeld duurder dan het herstellen van bitumen.

    De prijs van de dakwerken in Gelderland is afhankelijk van:

    • Het uurtarief van de dakdekkers: de prijs voor de dakwerken verschilt per dakdekkersbedrijf.
    • De dakwerken die u door het dakdekkersbedrijf uit laat voeren: eenvoudig kluswerk is altijd een stuk voordeliger dan nieuwbouw of onderhoud.
    • Uw daktype en dakbedekking: de werkzaamheden op een schuin dak zijn vaak duurder, omdat het dak lastiger te bereiken is.

    Dakdekker prijs per m² of prijs per uur?

    Veel dakdekkers in Gelderland rekenen een vaste prijs per m². Voor complexe werkzaamheden hanteert het dakdekkersbedrijf vaker een uurtarief.

    Wat is voordeliger?

    Het voordeel van een vaste prijs per m², is dat u vooraf zelf kunt berekenen hoeveel de dakdekker gaat kosten.

    Tip: gaat het om een grote klus? Dan is het vaak ook mogelijk om een totaalprijs af te spreken. Zo staat u achteraf niet voor verrassingen.

    Wilt u uw dakwerken uitbesteden aan erkende dakdekkers in uw regio? Start dan nu uw gratis offerteaanvraag!

    Dakwerken Gelderland

    De verschillende dakwerken zijn in te delen in drie belangrijke categorieën:

    • Dakonderhoud
    • Dakrenovaties
    • Dakreparaties

    Bij onderhoud kunt u denken aan een dakinspectie, een -reiniging en een -coating. Bij een reparatie gaat het vaak om (kleine) beschadigingen die u laat herstellen door een dakdekkersbedrijf en een dakrenovaties houdt in dat u een groot deel van het dak vernieuwt.

    dakdekkersbedrijven Gelderland

    Dakreparatie

    Wie een beschadiging in het dak heeft, moet zo snel mogelijk een dakreparatie in Gelderland laten uitvoeren.

    Waarom?

    Omdat u met een reparatie grotere schade en hogere kosten voorkomt. Door snel en effectief een daklekkage te verhelpen, voorkomt u dat regenwater de dakconstructie aantast. Komt de dakconstructie wel structureel met vocht in contact, dan ontstaat er houtrot. Bent u hier te laat bij, dan heeft u een nieuw dak nodig.

    De kosten van een dakreparatie zijn afhankelijk van uw daktype, van de dakbedekking en natuurlijk van de soort beschadiging. Wilt u met spoed uw dak beschadiging laten repareren? Bel dan 085 500 9957 voor direct contact met een dakdekkersbedrijf in Gelderland.

    Wanneer is een dakreparatie nodig?

     Twijfelt u of een reparatie nodig is?

     Een dakreparatie is nodig als:

    • de dakbedekking zelf beschadigd is;
    • de aansluiting tussen dakramen of dakkapellen en het dak niet waterdicht is;
    • er nokvorsten beschadigd of weggewaaid zijn;
    • de ruimte onder het dak vochtig en klam is;
    • er gele vochtkringen tegen de binnenkant van het dak ontstaan.

    Besparen op de kosten voor uw dakwerken?

    Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van de laagste prijzen!

    Gratis offerte ontvangen

    Reparatie schuin dak

    Een beschadiging aan een schuin dak kan veel oorzaken hebben. Natuurlijk is het mogelijk dat een deel van de dakbedekking is scheef gewaaid, of zelfs beschadigd is geraakt. De reparatie bestaat in dat geval uit het vervangen van (een deel van) de dakbedekking.

    Andere mogelijke oorzaken voor beschadigingen aan een schuin dak, zijn een slechte aansluiting tussen het dakoppervlak en een dakkapel, verouderde loodslabben bij de schoorsteen of lood- en zinkwerk dat niet optimaal meer werkt.

    Repareren plat dak

    Een reparatie aan een plat dak bestaat vaak uit het dichten van een daklekkage. Een plat dak is gevoelig voor lekkages, omdat regenwater en vervuiling langer op het dakoppervlak blijft liggen dan bij een schuin dak.

    Hoe ziet de dakreparatie eruit?

    In de meeste gevallen is de reparatie simpel. De dakdekkers sporen de daklekkage op en gebruiken een reparatiestrook om het dak te dichten. Lees meer over lekkages bij een dakkapel.

    dakonderhoud

    Dakonderhoud

    Onderhoud is één van de belangrijkste dakwerken die u kunt uitbesteden. Dakonderhoud in Gelderland bestaat uit drie verschillende werkzaamheden:

    • Een dakinspectie: hierbij controleert de dakdekker uit Gelderland het dakoppervlak op zwakke plekken en beschadigingen. Hij herstelt deze direct, zodat u grote beschadigingen en schade voorblijft.
    • Een dakreiniging: met een hogedrukspuit verwijdert hij alle vervuiling van het dakoppervlak. Vervuiling tast op den duur de kwaliteit van de dakbedekking aan.
    • Eventueel een dakcoating: een dunne laag die het dak beschermt tegen vervuiling. Een coating geeft het dak bovendien een vernieuwde uitstraling.

    Dakrenovatie

    Soms is een dakreparatie niet voldoende. In dat geval moet u een dakrenovatie laten uitvoeren. Een dakrenovatie houdt in dat u (een deel van) het dak vervangt. Vaak gaat het hierbij om de dakbedekking. Als de dakafwerking zijn optimale levensduur heeft bereikt neemt de kwaliteit snel af. Een dakrenovatie is dan heel erg aan te raden.

    Het vervangen van de dakconstructie en het plaatsen van een nieuw dak, noemen we ook een dakrenovatie. Dit is een grote en ingrijpende klus. Deze renovatie wordt met name uitgevoerd bij oudere huizen.

    Wilt u uw dakrenovatie uitbesteden aan erkende dakdekkers? Vraag dan snel een gratis offerte aan!

    Dakrenovatie plat dak

    Een dakrenovatie bij een plat dak houdt over het algemeen in dat u de dakbedekking laat vervangen. Dit is nodig als de dakbedekking verouderd is, of als er inmiddels al meerdere reparaties zijn uitgevoerd. Gemiddeld gaat de dakbedekking van een plat dak 25 tot wel 40 jaar mee.

    Laat u een dakrenovatie uitvoeren? Het is ook mogelijk om dakkoepels aan te brengen, voor extra lichtinval. Door de werkzaamheden te combineren, hoeft u maar één verbouwing uit te voeren!

    Lees ook meer over panlatten.

    dakdekkers Gelderland

    Dakrenovatie schuin dak

    Een dakrenovatie bij een schuin dak bestaat uit verschillende werkzaamheden. Natuurlijk is het een optie om de dakbedekking te vervangen. Een pannendak is populair, maar ook riet, leien of een metalen dak is een mogelijkheid.

    Wat ook onder een dakrenovatie valt, is het plaatsen van nieuwe dakramen of zelfs een dakkapel. Dit creëert extra licht en ruimte in huis, waardoor uw woning in waarde stijgt.

    Dakisolatie: bespaar op de energiekosten

    Veel mensen laten een dakrenovatie in Gelderland combineren met het plaatsen van dakisolatie. Dat is slim, omdat isolatie het wooncomfort enorm verhoogt! U verliest minder warmte en hoeft dus minder te stoken voor een fijne binnentemperatuur. Bovendien zorgt de isolatie voor een mooie besparing.

    Dakisolatie bespaart tot wel €600,- per jaar op de stookkosten!

    Tip: Door de dakwerken te combineren met het plaatsen van isolatie, verdient u de investering dus na een aantal jaren weer terug!

    De kosten voor dakisolatie zijn afhankelijk van het isolatiemateriaal en de dikte hiervan. Laat u adviseren door een dakdekker uit Gelderland zodat u verzekerd bent van een optimale isolatie.

    Vernieuwen dakbedekking Gelderland

    Kiest u ervoor om uw dakbedekking op uw plat of schuin dak te vernieuwen? Bij een hellend dak is er volop keuze, uit een pannendak, riet of leien. Tegenwoordig is een metalen dak ook populair. Dit heeft een hogere aanschafprijs, maar de levensduur is ook een stuk langer. Een zinken dak kost u ongeveer €75,- tot €105,- per m².

    Bij een hellend dak is onder andere bitumen populair. Dit is vaak de meest goedkope optie: de kosten liggen rond de €70,- tot €90,- per m² en de levensduur varieert van 20 tot 25 jaar. Wilt u een milieuvriendelijke optie, kies dan voor een groendak. Dit kost, exclusief wortelbestendig onderdak, €60,- tot €65,- per m².

    Kosten dakbedekking 2021

    Soort dakbedekking Prijs per m²* Levensduur
    Plat dak
    Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar
    Pvc €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar
    EPDM €75,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
    Groendak €60,- tot €65,-** 55 tot 60 jaar
    Hellend dak
    Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar
    Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
    Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar
    Kleidakpannen €70,- tot €90,- 45 tot 50 jaar
    Aluminium €55,- tot €95,- 45 tot 50 jaar
    Koper €95,- tot €125,- 75 tot 80 jaar
    Zink €75,- tot €105,- 95 tot 100 jaar
    *Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. De exacte prijzen verschillen per dakdekkersbedrijf. Vraag een gratis offerte aan.
    **Exclusief het benodigde wortelbestendige onderdak.

    Lees ook meer over dakbeschot.

    Op zoek naar een dakdekker uit Gelderland?

    Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van de scherpste prijs!

    Gratis offerte ontvangen

    Lood- en zinkwerk

    Het lood- en zinkwerk is een belangrijk onderdeel van dakwerken. Dit wordt namelijk veel gebruikt om het dak waterdicht te maken. Bovendien wordt er vaak zink gebruikt voor de hemelwaterafvoer en het is belangrijk dat deze goed werkt.

    Het kan voorkomen dat loodslabben of zinkwerk op het dak beschadigd raakt. Bij een storm bijvoorbeeld. Als loodslabben omhoog waaien, dan betekent dit dat regenwater direct naar binnenloopt. De vakman van het dakdekkersbedrijf vouwt het lood weer naar beneden of vervangt het totaal.

    Schoorsteenrenovatie

    Schoorstenen zijn vaak de oorzaak van vervelende vochtproblemen. Doordat het metselwerk poreus is geworden, of doordat de loodslabben niet meer goed aansluiten, loopt regenwater rechtstreeks naar binnen. Is dit bij u ook het geval? Laat dan een schoorsteenrenovatie uitvoeren.

    Een schoorsteenrenovatie bestaat uit een aantal werkzaamheden:

    • Het vervangen van (kapotte) stenen
    • Voegwerk vernieuwen
    • Lood- en zinkwerk herstellen
    • Eventueel de schoorsteen impregneren

    Nieuw dak

    In enkele gevallen is het noodzakelijk om een compleet nieuw dak te plaatsen. Dit houdt in dat u niet alleen de dakbedekking, maar ook de dakconstructie vervangt. In de praktijk gebeurt dit vooral bij oude huizen die volledig gerenoveerd worden. Het voordeel van een nieuw dak, is dat u ook het daktype eventueel kunt aanpassen. Hier heeft u in veel gevallen wel een vergunning voor nodig.

    Timelapse: vervangen van een dak

    Bekijk in deze timelapse hoe dakdekkers een compleet dak vervangen!

    Schakel een dakdekker uit Gelderland in voor al uw dakwerken!

    Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van de hoogste kwaliteit voor de scherpste prijs.

    Start nu uw gratis offerteaanvraag!

    Waarop letten bij inschakelen dakdekkersbedrijf uit Gelderland?

    Dakdekker inschakelen? De signalen hieronder geven aan dat er iets niet klopt.

    • Als de dakdekkersbedrijven geen eigen e-mailadres hebben.
    • Wanneer het dakdekkersbedrijf geen eigen website heeft.
    • Als u direct moet beslissen: u heeft altijd drie dagen bedenktijd!
    • Als dakdekkersbedrijven vragen om een aanbetaling.

    Op nda.nl vindt u een volledige checklist met zaken waar u op moet letten bij het inschakelen van een dakdekker uit Gelderland.

    Wilt u graag een gratis offerte ontvangen van een betrouwbare en goedkope dakdekker bij u in de buurt? Start dan direct uw gratis offerteaanvraag!

    Hoe hoog is de btw?

    In de meeste gevallen betaalt u gewoon 21% btw over alle materiaal- en arbeidskosten. Alleen in sommige gevallen profiteert u van een verlaagd btw-tarief: als uw woning minimaal 2 jaar oud is en u dakisolatie laat plaatsen. Het verlaagde btw-tarief van 9% is bovendien alleen geldig op de arbeidskosten. Over de materiaalkosten betaalt u wel de standaard 21% btw. Meer weten? Lees dan verder op belastingdienst.nl.

    Subsidies voor dakwerken

    Momenteel is er geen landelijke subsidie voor dakwerken. Wel is het mogelijk om werkzaamheden slim te combineren: voor dakisolatie is er namelijk wel een subsidie beschikbaar. Een voorwaarde hiervoor is dat u investeert in twee of meer energiebesparende maatregelen. Meer hierover leest u op rvo.nl.

    Daarnaast is het wel mogelijk dat uw provincie of gemeente een plaatselijke subsidie aanbiedt. Of dit in uw gemeente ook het geval is, checkt u eenvoudig en snel via energiesubsidiewijzer.nl.

    erkende dakdekkers

    Keurmerken dakdekkers

    Weet u niet welk dakdekkersbedrijf in Gelderland de beste keuze is? Kijk eens of het dakdekkersbedrijf beschikt over één of meerdere keurmerken. Het DAKMERK-keurmerk geeft aan dat erkende dakdekkers hun werk vooraf én tijdens de uitvoer laten controleren. Zo bent u dus verzekerd van de hoogste kwaliteit! Meer over het DAKMERK-keurmerk leest u op dakmerk.nl.

    Het KOMO-keurmerk geeft aan dat u te maken heeft met een dakdekkersbedrijf die hoge kwaliteit biedt. Deze dakdekker wordt namelijk ook getest door onafhankelijke deskundigen. Meer hierover leest u op komo.nl.

    Dakdekker in Gelderland nodig? Handige bespaartips!

    Vindt u het uurloon van de dakdekker te hoog? Geen zorgen: er zijn verschillende manieren om te besparen op de kosten. Een eerste tip die wij u geven is: vraag uw buren of zij ook een dakdekker nodig hebben. Door samen één dakdekkersbedrijf in te schakelen is er in veel gevallen een kwantumkorting te regelen. Bovendien geldt: hoe groter de klus, des te lager de prijs per vierkante meter.

    Daarnaast zijn er nog andere tips om te besparen op de kosten van het dakdekkersbedrijf:

    • Kies voor een dakdekker in buurt om te besparen op voorrijkosten.
    • Voer zelf puin af zodat u geen afvoerkosten betaalt.
    • Help mee waar dat mogelijk is, bijvoorbeeld in de voorbereiding.
    Recente opdrachten in Gelderland en omgeving
    Dakonderhoud uitvoeren in Nijmegen
    Dak vervangen in Arnhem
    Volledige dakrenovatie in Barneveld
    Daklekkage verhelpen in Ede
    Diverse dakinspecties in Lunteren
    Nieuw dak plaatsen in Zevenaar
    Dakpannen vervangen in Tiel
    Schoorsteenrenovatie in Wageningen
    Plat dak repareren in Ermelo
    Dakisolatie aanbrengen in Wijchen

    Voordelen inschakelen dakdekkersbedrijf

    Het is altijd aan te raden om het dakdekken uit te besteden aan een dakdekkersbedrijf. Allereerst omdat dit natuurlijk de hoogste kwaliteit garandeert. Maar daarnaast heeft dit ook te maken met de veiligheid. Een dakdekkersbedrijf beschikt over de juiste materialen en gereedschappen om veilig op het dak te werken. Wilt u zelf gaan dakdekken zonder deze materialen? Dan is het risico op valpartijen erg groot. Schakel daarom altijd hulp in.

    De grootste voordelen op een rij:

    • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.
    • Met de hulp van een dakdekkersbedrijf hoeft u niet zelf het hoge dak op te klimmen.
    • U bent verzekerd van de hoogste kwaliteit.
    • U hoeft zelf geen materialen aan te schaffen.

    dakdekkersbedrijf Gelderland

    Dakdekker in Gelderland nodig? Gratis offerte ontvangen!

    Voorkom het risico op valpartijen en laat het dakdekken over aan een ervaren dakdekkersbedrijf. Dan bent u bovendien verzekerd van de allerhoogste kwaliteit en weet u zeker dat het dak niet op korte termijn beschadigd raakt. Dakdekker in Gelderland nodig?

    Start nu uw gratis offerteaanvraag!

    Dan ontvangt u zo snel mogelijk een aantrekkelijke offerte in uw mailbox. Geen zorgen: deze offerteaanvraag is gratis én zonder verplichtingen. Dat betekent dat u nergens aan vast zit. Met spoed de hulp van een dakdekkersbedrijf nodig? Bel direct 085 500 9957!

    Dakdekkers zijn u ook van dienst bij andere dakwerken, zoals het plaatsen en vervangen van dakgoten of dakpannen.

    Start nu uw gratis offerteaanvraag!