Dakdekker in Dronten gezocht?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis – Vrijblijvend

Dakdekkers in Dronten

Een dakdekker in Dronten is in te schakelen voor verschillende dakwerken: reparaties, renovaties en onderhoud. Hiermee bent u verzekerd van een dak van hoge kwaliteit, dat tijdens een storm ijzersterk staat. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk een scherp geprijsde offertes van dakdekkersbedrijven in uw regio: zonder verdere verplichtingen! Op deze pagina leest u welke dakwerken een dakdekker uitvoert. U krijgt meer informatie over de kosten van een dakdekker en u leest hoe u hierop bespaart!

Dakdekker inschakelen? Dit moet u weten!

 • Elke dakdekker heeft andere specialiteiten en prijzen. Kies dus niet voor de eerste de beste vakman, maar doe kort onderzoek en kies voor de dakdekker die jouw klus het beste, als eerste of het goedkoopst kan uitvoeren.
 • Voor sommige dakwerken heeft u een vergunning nodig: dit kan verschillen per gemeente en per klus. Wacht hier nooit te lang mee, want een vergunningsaanvraag kan een aantal weken in beslag nemen. Vraag uw dakdekker of gemeente naar de lokale regels!
 • Gaat het om een grote klus op het dak? Regel dan een schriftelijk contract waarin alle belangrijke informatie wordt samengevat. Denk hierbij aan de specifieke werkzaamheden die worden uitgevoerd, de planning en oplevering hiervan maar ook de kosten en een eventueel betalingsschema. Zo beschermt u uzelf tegen misverstanden.
 • Heeft u lekkage of beschadigingen op het dak? Schakel zo snel mogelijk een dakdekker in om verdere schade te voorkomen. U wilt niet dat een kleine lekkage uiteindelijk zorgt voor een verrotte dakconstructie die u dan moet vervangen. Tijd = geld in het geval van een lekkage!

Wat doet een dakdekker in Dronten?

  De werkzaamheden van dakdekkersbedrijven zijn te verdelen in drie categorieën. Bij een dakrenovatie denken we aan het vervangen van de dakafwerking of het vernieuwen van de dakconstructie. Een reparatie wordt door een dakdekker in Dronten uitgevoerd bij een beschadiging aan het dakoppervlak. Misschien door een beschadiging in het dakleer, maar bij een hellend dak kan het ook voorkomen dat er een beschadiging zit in het dakraam of de dakkapel.

  Onderhoud bestaat uit verschillende werkzaamheden. Hieronder valt een dakinspectie en een dakreiniging.

  Een dakdekker uit Dronten is in te zetten voor deze drie soorten dakwerken:

dakdekker Dronten

Wat kost een dakdekker in Dronten?

Een dakdekker in Dronten kost gemiddeld €35,- tot €45,- per uur. De exacte prijs hangt samen met de specifieke werkzaamheden die de vakman uitvoert. Standaard kluswerk, zoals het uitvoeren van een dakreparatie, is relatief goedkoop. Dit kost rond de €25,- tot €35,- per uur

U betaalt een hoger tarief voor dakwerken zoals onderhoud en het plaatsen van een nieuw dak. Hiervoor betaalt u ongeveer €40,- tot €45,- per uur.

Kosten dakdekker per uur

€35,- tot €45,-

(Kosten zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven)

Laag
€35,- tot €40,- per uur

Kluswerk, zoals een dakreparatie.

Hoog
€40,- tot €45,- per uur

Nieuwbouw en onderhoud.

Wat kost een dakdekker per m²

Voor sommige dakwerken in Dronten vraagt de dakdekker geen uurtarief, maar een vaste prijs per m². De kosten van een dakdekker zijn hierbij heel erg afhankelijk van het soort dakwerk dat u laat uitvoeren.

Onderhoud is relatief voordelig: de kosten voor een dakdekker liggen hiervoor rond de €18,- per m². Schakelt u een dakdekker in voor een reparatie? Bij een plat dak liggen de dakdekker kosten rond de €275,- per m², en bij een hellend dak gaat het om een bedrag van ongeveer €150,- tot €350,- per m².

Voor het opsporen van een lekkage liggen de kosten voor een dakdekker rond de €150,- en een dakinspectie kost u gemiddeld €150,- tot €250,- per m².

Kosten dakdekker 2024: per dakwerken

Dakwerken Prijs per m²* Omschrijving
Dakonderhoud €18,-
Dakreparatie €250,- tot €300,- Plat dak
€150,- tot €350,- Schuin dak
Dakrenovatie €75,- tot €100,- Plat dak
€75,- tot €130,- Schuin dak
Nieuwe dakbedekking plaatsen €65,- tot €120,- Plat dak
€40,- tot €125,- Schuin dak
Isolatie plaatsen €15,- tot €70,- Afhankelijk van methode en materiaal
Dakinspectie €150,- tot €250,- Per dakinspectie
Lekkage opsporen €150,- Per lekdetectie
*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Exacte prijs weten voor uw dakwerken? Vraag gratis offertes aan!

Op zoek naar een dakdekker in Dronten?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Kosten dakdekker: handige prijsvoorbeelden

Dakdekker prijs per m² of prijs per uur?

Dakdekkersbedrijven hanteren vaak een vast uurtarief voor hun dakwerken. Dit is lastig voor u, omdat u zo moeilijk kunt inschatten wat de totale klus gaat kosten. Vraag het dakdekkersbedrijf daarom altijd of zij een prijs per m² voor u kunnen berekenen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

Tip: gaat het om een hele grote klus, zoals het plaatsen van een nieuw dak? In dat geval is het in veel gevallen mogelijk om een totaalprijs met het dakdekkersbedrijf af te spreken.

Goedkope dakdekker nodig? Start direct de gratis offerteaanvraag en profiteer van de scherpste prijs!

Welke factoren beïnvloeden de prijs van een dakdekkersbedrijf in Dronten?

De kosten van een dakdekker verschillen per situatie. Dat komt omdat elke situatie anders is. De prijs die een dakdekkersbedrijf in Dronten vraagt is onder meer afhankelijk van uw daktype: nieuwe dakbedekking voor een plat dak is doorgaans goedkoper dan dakbedekking voor een hellend dak.

Bovendien brengen de meeste dakdekkersbedrijven in Dronten voorrijkosten in rekening. Dit zijn kosten die u maakt nog voordat de dakdekker het dak op gaat. Door te kiezen voor een dakdekkersbedrijf in uw regio, weet u zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn!

De prijs van het dakdekkersbedrijf in Dronten is afhankelijk van:

 • Het uurtarief van de dakdekker
 • Uw daktype, plat of hellend
 • De dakwerken die u laat uitvoeren
 • Eventuele voorrij- of afvoerkosten

Dakwerken in Dronten

Dakwerken in Dronten kunnen erg divers zijn. Toch hebben ze allemaal het doel om de kwaliteit van uw dak te verbeteren of in ieder geval te behouden! Een paar voorbeelden van dakwerken zijn het uitvoeren van een dakreparatie, dakreiniging of een dakinspectie. Ook het renoveren van het dak, of dat nu gaat om de dakbedekking of de dakconstructie, behoort tot de vele dakwerken die dakdekkers uitvoeren.

Waarom dakwerken uitvoeren?

Professionele dakwerken zorgen voor een betere kwaliteit van het dakoppervlak. Bij een beschadiging is het belangrijk om met spoed een dakdekker in te schakelen. Een daklekkage kan grote gevolgen hebben voor uw dakoppervlak. Passende dakwerken voorkomen extra kosten!

Schakel een dakdekker uit Dronten in voor de volgende dakwerken:

dakreparatie Dronten

Dakreparatie Dronten: met spoed een dakdekker inschakelen!

Beschadiging aan uw dakoppervlak? Laat dan zo snel mogelijk een dakreparatie in Dronten uitvoeren door een vakman van een dakdekkersbedrijf! Met een snelle reparatie voorkomt u dat uw dakbedekking verder beschadigt, waardoor de kosten niet te hoog oplopen. Hoe een reparatie eruitziet is afhankelijk van uw daktype en dakbedekking.

Heeft u een plat dak?

Een daklekkage is in dat geval te herstellen met behulp van een reparatiestrook. Bij hellende daken is een reparatie erg divers. Het kan hierbij gaan om een beschadigd pannendak, of een slechte aansluiting van een dakkapel, een lekkende schoorsteen of nokvorsten die kapot zijn.

Heeft u een dakbeschadiging? Bel dan 085 500 9953 voor direct contact met een dakdekker in de buurt. Dan weet u zeker dat uw dakreparatie snel wordt uitgevoerd.

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Op het moment dat er een beschadiging in uw dakoppervlak zit, lekt er regenwater naar binnen. Dit heeft een negatieve invloed op uw isolatiewaarde, op de luchtvochtigheid in huis en op de dakconstructie. Het is dus belangrijk dat u direct een dakdekker inschakelt als u een beschadiging vermoedt.

Merkt u één van de onderstaande problemen in huis? Schakel dan een dakdekker in.

 • Vochtplekken tegen de binnenkant van het dak of het plafond
 • Een klamme, vochtige ruimte onder het dak
 • Kapot loodwerk
 • Scheurtjes in de dakbedekking
 • Kapotte trimlijsten
 • Lekkende goten

Met spoed een dakreparatie in Dronten!

Bel en kom direct in contact met een dakdekker in uw regio

Dakrenovatie Dronten: verhoog de kwaliteit van uw dak

Wat houdt een dakrenovatie in Dronten in? Het kan twee betekenissen hebben:

 • Het plaatsen van nieuwe dakbedekking
 • Het vervangen van de complete dakconstructie

Een nieuwe dakconstructie komt vooral voor bij oudere woningen, waarbij de dakconstructie ernstig is aangetast door houtrot of houtwormen. Is de dakconstructie alleen verzakt, dan is dit vaak nog te verstevigen met extra balken. Het voordeel van een nieuwe dakconstructie, is dat u ook het daktype kunt aanpassen: een schilddak, in plaats van een zadeldak, bijvoorbeeld.

In de praktijk gaat het vaak om dakdekken: het plaatsen van een nieuwe dakafwerking. Wilt u uw dakafwerking vernieuwen? Vraag dan gratis offertes aan en profiteer van de laagste prijs!

Kosten dakrenovatie 2024

Type dakrenovatie Werkzaamheden Gemiddelde kosten
Dakrenovatie plat dak Oude dakbedekking verwijderen en nieuwe dakbedekking plaatsen €75,- tot €100,- per m²
Dakrenovatie hellend dak Verwijderen van oude dakpannen en nieuwe dakpannen plaatsen €75,- tot €130,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten. Exacte prijsindicatie ontvangen? Vraag gratis offertes aan!

Timelapse: vervangen van een dak

Bekijk in deze timelapse hoe dakdekkers een compleet dak vervangen!

Dakonderhoud: voor een langere levensduur

Met goed onderhoud behoudt u de kwaliteit van uw dakoppervlak. Bovendien blijft u met structureel dakonderhoud beschadigingen voor, waardoor u uiteindelijk op reparatiekosten bespaart.

Wat houdt onderhoud in?

Goed onderhoud bestaat uit verschillende werkzaamheden. Een vakman van het dakdekkersbedrijf controleert eerst het dakoppervlak op beschadigingen en zwakke plekken, en herstelt deze direct. Daarna maakt hij uw dak goed schoon en brengt hij eventueel een dakcoating aan. Een dakcoating beschermt uw dak tegen vervuiling en geeft het dakoppervlak een mooie, vernieuwde uitstraling.

Dakonderhoud bestaat uit deze werkzaamheden:

 • Een dakinspectie
 • Eventueel een dakcoating

Kosten dakonderhoud 2024

Type woning Gemiddelde dakonderhoud prijs per m²*
Tussenwoning €18,-
2-onder-1-kap €18,-
Vrijstaande woning €15,-

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Exacte prijs weten voor uw dakwerken? Vraag gratis offertes aan!

Waarop letten bij inschakelen dakdekkersbedrijf uit Dronten?

Dakdekker gezocht? Wij begrijpen het dat u een goedkope maar toch betrouwbaar dakdekkersbedrijf in Dronten wilt inschakelen. Waar moet u dan op letten? Op nda.nl vindt u een handige checklist om een betrouwbare dakdekker te vinden. Check bijvoorbeeld of het erkende dakdekkers zijn en of zij beschikken over één of meerdere keurmerken. Hiermee krijgt u een beeld van de kwaliteiten van het dakdekkersbedrijf. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf? Vraag snel gratis offertes aan!

Let hierop als u een dakdekkersbedrijf inschakelt:

 • Het KOMO proces certificaat: dit houdt in dat de dakdekkersbedrijven getoetst zijn op het plaatsen en onderhouden van dakbedekkingen voor een plat dak.
 • Het DAKMERK keurmerk geeft aan dat dakdekkers hun projecten tijdens de uitvoer laten toetsen door een onafhankelijke inspecteur.
 • Als dakdekkers zijn aangesloten bij een branchevereniging, dan weet u zeker dat de vakmannen zich laten bijscholen, op de hoogte zijn van de nieuwste materialen en technieken. Zo profiteert u van de hoogste kwaliteit. Belangrijke brancheverenigingen zijn de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA) en VEBIDAK.

Keurmerken van een dakdekker

Bij het vinden van de juiste dakdekker is het verstandig om rekening te houden met keurmerken. Keurmerken geven aan dat dakdekkersbedrijven voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, klantvriendelijkheid en veiligheid. Het DAKMERK-keurmerk is een belangrijk keurmerk voor platte daken.

Een tweede belangrijk keurmerk is het KOMO-keurmerk. Kiest u voor een vakman dat beschikt over het KOMO-keurmerk, dan weet u zeker dat de kwaliteit voldoet aan strenge eisen.

Tips van een dakdekker uit Dronten

Wilt u goed voorbereid zijn op de dakwerken die u laat uitvoeren? Hieronder vindt u een paar tips van een ervaren dakdekker in Dronten. Zo weet u zeker dat u niets vergeet en dat u goed bent voorbereid!

 • Tip 1: voor sommige dakwerken is een vergunning nodig. Meestal hoeft u deze niet aanvragen, maar gaat u aanpassingen doen aan de dakconstructie dan moet op tijd een vergunning aanvragen. Hier kan een paar weken overheen gaan, doe dit daarom niet te laat!
 • Tip 2: laat eens een dakinspectie uitvoeren. Dit kan ook zonder ander dakonderhoud of een dakreparatie en geeft een duidelijk inzicht in de kwaliteit van uw dakbedekking. Zo weet u welke kosten u te wachten staan de komende jaren!
 • Tip 3: bespaar met dakisolatie. Door tijdens de dakwerken ook direct dakisolatie te plaatsen voorkomt u veel warmteverlies. U bespaart jaarlijks tot honderden euro’s op de energierekening en verdient de investering hierdoor binnen een paar jaar weer terug.
 • Tip 4: kies indien mogelijk voor een overzetdak! Dit bespaart de dakdekker veel tijd en u geld! Een overzetdak kan gezet worden op EPDM, bitumen of PVC. Ook shingles zijn geschikt voor overzetdaken, dakpannen helaas niet.
 • Tip 5: houd rekening met de toekomst. Misschien wilt u in de toekomst nog extra zonnepanelen plaatsen of juist een dakkapel op het dak. Het kan zijn dat de dakdekker vast een paar voorbereidende werkzaamheden kan doen.

dakwerken

Dakdekker in Dronten nodig? Handige bespaartips!

Erkende dakdekkers duur? Dat hoeft niet! Er zijn verschillende manieren om flink te besparen op de kosten van een dakdekker in Dronten. Allereerst is het slim om te kiezen voor een dakdekkersbedrijf in uw eigen regio: veel dakdekkersbedrijven rekenen geen of weinig voorrijkosten binnen een bepaalde straal!

Tip: Huur samen met uw buren één dakdekkersbedrijf in. Veel dakdekkersbedrijven bieden namelijk een kwantumkorting aan. Bovendien geldt vaak: hoe groter de klus, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Gaat u uw dak renoveren? Laat dan direct dakisolatie plaatsen! Op die manier bespaart u op de energiekosten, en verdient u de investering vanzelf weer terug!

Hieronder zetten we de belangrijkste bespaartips voor u op een rij:

 • Lokale dakdekker: kies een dakdekker in de regio en bespaar op de voorrijkosten. Deze liggen doorgaans tussen de €40,- en €80,-, afhankelijk van de dag en het moment waarop u de dakdekker inschakelt, maar een dakdekker in de eigen omgeving laat deze voorrijkosten ook wel eens achterwege!
 • Combineer dakwerken: door meerdere werkzaamheden met elkaar te combineren, bespaart u op de kosten. Laat bijvoorbeeld na een dakreparatie ook direct dakonderhoud plegen voor een lagere prijs per vierkante meter!
 • Regel een kwantumkorting: vraag de buren of zij ook dakwerken willen uitvoeren en regel samen één dakdekkersbedrijf. Deel de kosten om goedkoper uit te zijn!
 • Help zelf mee: verwijder bijvoorbeeld zelf alle oude dakpannen of dakleer en laat de nieuwe plaatsen door een vakman. Zo bent u verzekerd van de hoogste kwaliteit en is de dakdekker minder tijd kwijt.
 • Kies voor een overzetdak: soms is het niet nodig om de oude dakbedekking te verwijderen. Plaats een overzetdak zonder de oude dakbedekking te verwijderen en u bent een stuk goedkoper uit!

Hoe hoog is de btw van een dakspecialist in Dronten?

Voor de meeste dakwerken betaalt u de dakspecialist in Dronten het standaard btw-tarief van 21%. Kiest u ervoor om dakisolatie te plaatsen? Dan betaalt u over de arbeidskosten voor het aanbrengen van de isolatie slechts 9% btw. Dit is alleen het geval als uw woning minimaal 2 jaar oud is. Hierbij gaat het bovendien alleen om de materialen: glaswol, steenwol, piepschuim, polyurethaan en isolatieglas.

Zijn er in 2024 subsidies voor dakwerken in Dronten?

Kiest u voor dakisolatie bij uw dakrenovatie? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor een mooie dakrenovatie subsidie van €300,- tot €7.000,-. De exacte hoeveelheid hangt natuurlijk af van de gemaakte kosten, de isolatiewaarde en eventuele andere energiebesparende maatregelen die u laat uitvoeren. U kunt deze subsidie, ISDE, aanvragen na het uitvoeren van de dakwerken.

Daarnaast zijn er gemeentelijke subsidies en profiteert u van een verlaagd btw-tarief.

Meest bezochte pagina’s
Dakdekker in Almere
Dakdekker in Lelystad
Dakdekker in Dronten
Dakdekker in Emmeloord
Dakdekker in Zeewolde
Dakdekker in Utrecht
Dakpannen vervangen in Urk
Schoorsteenrenovatie in Amersfoort
Plat dak repareren in Amsterdam
Dakdekker in in Hilversum

Voordelen inschakelen dakdekkersbedrijf

Wilt u zelf gaan dakdekken? Wij raden u altijd aan de expertise van een dakdekker in te schakelen. Niet alleen zijn de dakwerken in dat geval snel en efficiënt afgerond, maar u bent ook nog eens verzekerd van het beste resultaat. Bovendien geven dakdekkers u een professioneel en persoonlijk advies, met betrekking tot materiaal, reparatie en onderhoud.

De grootste voordelen van het inschakelen van een dakdekkersbedrijf op een rij:

 • U hoeft zelf niet het hoge dak op te klimmen om te dakdekken.
 • De dakwerken zijn snel edn efficiënt uitgevoerd.
 • U bent verzekerd van de hoogste kwaliteit.
 • U hoeft bovendien zelf geen materialen aan te schaffen.
 • U bespaart u uzelf waardevolle tijd en energie.

dakspecialist

Dakdekker gezocht in Dronten? Gratis offertes vergelijken!

Schakel voor al uw dakwerken een ervaren dakdekkersbedrijf in: de dakwerken zijn snel uitgevoerd en u profiteert van de hoogste kwaliteit. Bovendien riskeert u geen valgevaar, omdat u niet zelf het hoge dak op hoeft. Op zoek naar een dakdekker in Dronten?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes van diverse dakdekkersbedrijven in uw regio. Vergelijk de verschillende prijzen en kies voor de vakman met het beste aanbod: uw besparing loopt hiermee namelijk op tot wel 40% op de totaalkosten!

Veelgestelde vragen

Hieronder geven we antwoord op een paar veelgestelde vragen. Twijfelt u nog of staat uw vraag hier niet tussen? Vraag dan snel en gratis offertes aan en kom in contact met een dakdekker in uw regio.

U herkent een goede dakdekker aan verschillende keurmerken, zoals Dakmerk of Komo. Beide keurmerken geven goede garanties en bieden een goede klachtenregeling aan mocht er toch iets niet goed zijn. Daarnaast is het vooral belangrijk om te letten op specialiteiten van de dakdekker en te kijken naar eerdere klussen. Vraag om recensies en ervaringen.
Voor een plat dak is EPDM de dakbedekking met de beste prijs-kwaliteitverhouding. Op een schuin dak zijn dat standaard dakpannen. Dit hoeft niet te betekenen dat deze dakbedekkingen in uw situatie ook de beste keuze zijn. Heeft u een klein budget dan zijn betondakpannen op een schuin dak of bitumen op een plat dak ook een uitstekende keuze. Laat u daarom persoonlijk adviseren.
Gemiddeld neemt het dakdekken een week in beslag. In deze week verwijderen de dakdekkers de oude dakbedekking, herstellen ze eventueel het dakbeschot als dat her en der beschadigd is en plaatsen zij nieuwe dakbedekking. De werkelijke duur hangt af van het dakoppervlak, het type dakbedekking en het soort dak dat u heeft.
Dit wordt alleen gedaan bij platte daken. EPDM, PVC en bitumen zijn geschikt om een nieuwe laag dakbedekking overheen te plaatsen. Belangrijke voorwaarde hiervoor is wel dat de dakbedekking niet beschadigd is en het dakbeschot sterk genoeg is om dit te dragen. Op een schuin dak met shingles of golfplaten is ook een overzetdak mogelijk.
Let bij een dakdekker offerte als eerste op de prijs: welke materialen worden er gebruikt en hoe is de prijs opgebouwd? Dit verschilt per offerte, dus bekijk naar het totale plaatje en niet alleen de genoemde prijzen. Daarnaast raden we aan te letten op garantievoorwaarden omdat die verschillen per dakdekker en te kijken naar de planning. Hoe lang is de dakdekker bezig en wanneer kan hij beginnen?
Een daklekkage is tot op zekere hoogte verzekerd. Via de opstal- of inboedelverzekering krijgt u de schade van de daklekkage vergoed. Dus als u vochtplekken op het plafond heeft, behang dat beschadigd is geraakt of meubels die kapotgegaan zijn dan kunt u hiervoor een vergoeding krijgen. De daklekkage zelf is niet verzekerd en de reparatiekosten betaalt u dus zelf.