Dakdekker Boskoop

De medewerkers van een dakdekkersbedrijf kunnen veel voor u beteken op het gebied van dakwerk en dakbedekking. Van dakgoot tot schoorsteen bent u bij een dakdekker aan het juiste adres. Bij het netwerk van de Dakspecialist zijn diverse dakdekkers uit Boskoop aangesloten die u met alle plezier helpen bij het dakonderhoud. Alle betrokken dakdekkers hebben ruime ervaring met dakwerk en zijn juist gediplomeerd. Bent u benieuwd naar wat een dakdekkersbedrijf uit Boskoop voor u kan betekenen op het gebied van dakwerk? Vul dan het contactformulier in. Indien gewenst sturen wij u ook enkele offertes toe, die u kunt vergelijken op prijs en aanbod. Snel contact? Bel 085 500 9952!

dakdekker Boskoop

Wat doet een dakdekker?

Elke dakdekker die zich aan ons netwerk heeft verbonden, heeft naast een ruime ervaring ook een allround kennis van alles wat onder dakwerk en dakonderhoud valt. Hij verzorgt voor u onder andere de volgende werkzaamheden:

  • Lekdetectie
  • Dakonderhoud
  • Het aanleggen van dakbedekking
  • Lood- en zinkwerk
  • Schoonmaken van regenpijpen
  • Ontstoppen dakgoten en regenpijpen
Daarnaast kunt u bij elk dakdekkersbedrijf uit Boskoop terecht voor meer informatie over onder meer het coaten of impregneren van dakpannen, of de mogelijkheden voor monteren van dakkapellen of dakramen. Bent u benieuwd naar de opties? Bel dan naar 085 500 9952 of stel via het contactformulier uw vragen. Wij helpen u spoedig!

Is het onderhoud belangrijk?

De meeste taken die een dakdekker uitvoert, vinden plaats op het gebied van dakonderhoud. Het belang van dergelijk dakonderhoud wordt echter vaak onderschat. Wanneer u geen juist onderhoud uitvoert aan uw dak, of dit door een dakdekker laat uitvoeren, dan zal de dakbedekking worden aangetast door weer en wind. Onder meer lekkage, houtrot, verstopte dakgoten en een verstoorde hemelwaterafvoer zijn hier het gevolg van. Onder dakonderhoud verstaan wij het schoonmaken van de dakbedekking, de controle op eventuele beschadigingen van het dakwerk en reparatiewerkzaamheden. Een dakdekker kan dit alles snel en adequaat voor u uitvoeren.

Contactformulier

Uw dakbedekking (*)
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Dakdekker uit Boskoop nodig voor uw dakwerk?

Bel voor direct contact met een ervaren dakdekker, of neem contact op via het formulier!

085 500 9952
dakonderhoud door dakdekker

Dakonderhoud

Er zijn meerdere klussen die vallen onder de algemene term dakonderhoud. Zo kunt u hierbij onder andere denken aan het schoonmaken van de dakgoten, het ontstoppen van regenpijpen, de controle van de dakconstructie en het eventueel opsporen van lekkages. Het dakonderhoud kunt u deels zelf afhandelen. Zo is het mogelijk, mits u gebruik maakt van een stevige ladder en voldoende beschermende kleding draagt, om het reinigen van dakgoot en regenpijp te verzorgen. Het is echter aan te raden periodiek een dakdekker in te schakelen. Deze kan alle onderdelen snel en vakkundig nakijken, en desgewenst direct de benodigde reparaties of herstelwerkzaamheden uitvoeren.

dakrenovatie Boskoop

Dakrenovatie

Een dakrenovatie is een zeer lange en intensieve klus, waarbij uw dak volledig onder handen zal worden genomen. Bij een dakrenovatie wordt bijvoorbeeld de hele dakbedekking vernieuwd, en is een reparatie van de dakconstructie tevens een optie. Dakdekkers van een dakdekkerbedrijf uit Boskoop kunnen u hier bij helpen, of u van meer informatie voorzien over de kosten en mogelijkheden. Bent u benieuwd wat de prijs wordt voor een dakrenovatie van uw dak? Aarzel dan niet om via het contactformulier een gratis en vrijblijvende offerte aan te vragen. Hebt u vragen over één van de andere dakwerken? Ook daarbij helpen wij u met alle plezier.

Nieuw dak

In sommige gevallen is een dakreparatie niet voldoende om de beschadigingen te herstellen en zult u nieuw dakwerk moeten plaatsen. Dit is nodig op het moment dat uw dakconstructie zodanig verslechterd is, dat deze het eigen gewicht niet langer kan dragen. Wanneer de dakconstructie gaat verzakken is het in de meeste gevallen mogelijk om de constructie te verstevigen met extra balken, maar als de houten balken gaan rotten dan is het plaatsen van nieuw dakwerk noodzakelijk. Zoals u zich wellicht voor kan stellen is het vernieuwen van de dakconstructie één van de meest ingrijpende en kostbare dakwerken.

Dakreparatie

U kunt een dakdekker uit Boskoop onder meer inschakelen voor het uitvoeren van een dakreparatie. Bij een dakreparatie kunt u denken aan kleinere werkzaamheden die uw dakconstructie of dakbedekking weer herstellen. Wellicht is uw dakbekleding na een storm gaan verschuiven, heeft u een scheurtje in uw bitumen dakbekleding ontdekt of is er een dakpan gesneuveld. Ook bij schade aan uw dakgoot of als u een daklekkage ontdekt is het verstandig om een dakdekker in te schakelen voor een professionele dakreparatie. Door snel op beschadigingen in te spelen met een dakreparatie voorkomt u grotere schade, waardoor u ook grotere kosten bespaart.

dakwerk lekdetectie

Lekdetectie

Een dakdekker is zoals al aangegeven niet alleen ervaren in het leggen van dakbedekking of het uitvoeren van dakonderhoud. Onze dakdekkers uit Boskoop helpen u tevens graag bij het opsporen van lekkage om deze vervolgens tevens voor u te verhelpen. Het opsporen van een lekkage bij het dak gebeurt met behulp van rookgasdetectie. Dit is een techniek waarbij gas onder de dakspanten wordt gespoten. Een daklekkage specialist kijkt daarna waar het rookgas ontsnapt. Wilt u weten wat u zelf kan doen om een lekkage te voorkomen of op te sporen? De specialisten van een bij ons aangesloten dakdekkersbedrijf geven u graag advies.

daklekkage Boskoop

Daklekkage? Spoedservice

Ontdekt u een daklekkage in Boskoop? Dit heeft vervelende gevolgen en daarom is het noodzakelijk dat er zo snel mogelijk een dakreparatie plaatsvindt. Stelt u de reparatie uit, dan is de kans groot dat de schade nog verder oploopt. Dit heeft als gevolg dat de kosten ook op zullen lopen. Heeft u een daklekkage in een hellend dak? Dan is er een grote kans dat regenwater een weg naar binnen vindt. U wilt voorkomen dat dit uw dakconstructie aantast, want als dit gebeurt zal u binnenkort nieuw dakwerk moeten laten plaatsen. Heeft u daklekkage en wilt u met spoed een dakreparatie laten uitvoeren? Bel dan naar 085 500 9952 voor direct contact met een dakdekker uit ons netwerk.

Daklekkage en met spoed op zoek naar een dakdekker?

Bel 085 500 9952 voor direct contact met een dakdekkersbedrijf uit Boskoop voor al uw dakwerk.

085 500 9952
dakisolatie aanbrengen Boskoop

Verbeter de isolatiewaarde van uw dak

In de huidige maatschappij zijn veel mensen bezig met het behoud van milieu, en besparen op stookkosten door hun woningen beter te isoleren. Een dakdekker kan hieraan zijn bijdrage leveren, door de isolatiewaarde van het dak te verhogen. Dit kan onder andere door het plaatsen van isolatie materiaal. Om een ideale isolatie te bereiken moet u dan kiezen voor materiaal met een Rc-waarde tussen de 6.0 en 7.0 m2 K/W. Dakdekkers uit Boskoop helpen u daarnaast graag met het installeren van dakramen met een hogere isolatiewaarde, of ander dakwerk dat de isolatie verbetert. Bent u nieuwsgierig naar de mogelijkheden die wij bieden op dit gebied? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op! Onze medewerkers staan klaar om u te helpen bij uw hulpvraag.

lood en zinkwerk dak

Lood- en zinkwerk

Een veelgehoorde term in de dakdekker wereld is lood- en zinkwerk. Deze materialen worden traditioneel ingezet voor het afdichten van daken, en voor het maken van goten en pijpen voor het hemelwaterafvoer. Omdat zowel lood als zink relatief duurzame producten zijn als basis voor bouwmaterialen, is het gemakkelijk te onderhouden en kent het een lange levensduur. Naast zink en lood zijn er tegenwoordig ook andere materialen beschikbaar voor het produceren van dakgoten. Denk bijvoorbeeld aan plastic, kunststof en roestvrijstaal. Wilt u weten welke materialen de best passende eigenschappen hebben voor bij uw pand in Boskoop? Vraag dan onze experts om hulp.

Schoorsteenrenovatie

Een belangrijk onderdeel van een dakrenovatie is de schoorsteenrenovatie. Vaak wordt het belang van een schoorsteenrenovatie onderschat. Indien er sprake is van achterstallig onderhoud, is uw schoorsteen niet alleen een groot warmtelek, maar is de kans op een lekkage ook enorm groot. Een schoorsteenrenovatie bestaat uit een aantal werkzaamheden. Zo zal de dakdekker kapotte stenen en het voegwerk vervangen, evenals het loodwerk en de afdekkap en roosters. Daarnaast zal de dakdekker uit Boskoop de gevel goed reinigen en, indien gewenst, impregneren.

Dakdekkersbedrijf uit Boskoop inschakelen?

De Dakspecialist is een netwerk van dakdekkers uit heel Nederland, die zich allround hebben gespecialiseerd. Dit betekent dat er ook uit Boskoop of de nabije omgeving menig dakdekkersbedrijf onderdeel uitmaakt van onze samenwerking. Dankzij dit collectief kunnen wij garanderen dat er altijd een dakdekker uit Boskoop beschikbaar is om u van dienst te zijn. Hebt u direct een dakdekker nodig? Bel ons op 085 500 9952 en wij helpen u binnen 24 uur. Wij zijn snel ter plaatse bij spoed.

Ervaren dakdekkersbedrijf uit Boskoop inschakelen?

Bel voor direct contact met een dakdekker, of neem contact op via het formulier!

085 500 9952
plat of hellend dak?

Plat of hellend dak?

Een dakdekker uit ons netwerk in Boskoop staat voor u klaar bij dakwerk voor uw plat of hellend dak. De werkzaamheden bij een plat dak verschillen van het dakwerk op een hellend dak. Zo schakelen klanten met een plat dak vaak een dakdekker in voor het repareren of vervangen van hun PVC of bitumen dakbedekking. Huiseigenaren met een hellend dak hebben vaak de hulp van een dakdekker nodig bij een dakrenovatie of schoorsteenrenovatie. Het verschil in dakwerk heeft onder meer te maken met de levensduur van de dakbedekkingen. Bitumen of PVC gaan minder lang mee dan dakpannen, waardoor een dakreparatie sneller vereist is. Wilt u een professionele dakinspectie laten uitvoeren? Of is het tijd voor een goede dakreiniging? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

soorten dakbedekking

Diverse soorten dakbedekking

De bij ons betrokken dakdekkers uit Boskoop leveren en plaatsen diverse soorten dakbedekking en dakwerk. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om voor een plat dak de dakdekker te vragen om EPDM dakbedekking. Dit product (Ethyleen Propyleen DIeen Monomer) is zeer duurzaam, flexibel en gaat tot wel vijftig jaar mee. Daarnaast installeren onze dakdekkers tevens een zinken dak, of zorgen zij voor de renovatie van uw huidige pannendak. Indien u een beperkt budget heeft, dan raden wij aan om te kiezen voor dakpannen als dakbedekking. Wij helpen u desgewenst aan gebruikte dakpannen om de kosten nog meer te beperken. Wilt u meer weten over de diverse mogelijkheden van het dakwerk? Stel u dan in verbinding met een dakdekkersbedrijf uit Boskoop via ons contactformulier.

epdm dakbedekking aanbrengen

EPDM dakbedekking

Zoals gezegd heeft u bij een plat dak de keuze uit diverse soorten afwerkingen. Hoewel EPDM niet de meest voordelige keuze is, kiezen steeds meer klanten voor een dakafwerking van EPDM. Dit is een synthetisch rubber dat volledig op maat gemaakt wordt. Het materiaal is erg elastisch en het speelt daarom goed in op grote temperatuurswisselingen. Bij warmte en kou krimpt het en zet het uit, zonder dat er een kans bestaat op beschadigingen. Bovendien is het één van de weinige materialen die wortelbestendig zijn. Hierdoor is het een uitstekende keuze als u nu of op termijn geïnteresseerd bent in een groen- of sedumdak. De levensduur bedraagt ongeveer 40 jaar, en u betaalt hiervoor gemiddeld €50,- per vierkante meter. Omdat de dakafwerking volledig recyclebaar is, is dit tevens een milieuvriendelijke keuze.

bitumen

Bitumen

Heeft u een plat dak en een beperkt budget? Overweeg dan om een bitumen dakafwerking te laten plaatsen. Bitumen is op korte termijn de voordeligste keuze. U betaalt hiervoor gemiddeld €45,- per vierkante meter. Houd wel rekening met het feit dat bitumen aanzienlijk minder lang mee gaat dan EPDM: de levensduur bedraagt ongeveer 25 jaar. Dit houdt in dat een ander materiaal met een langere levensduur op de lange termijn wellicht voordeliger is. Laat u goed informeren door een dakdekker voordat u uw keuze maakt. Ondanks de kortere levensduur is bitumen nog altijd erg populair in Boskoop. Bitumen heeft een hoge waterdichtheid en is UV bestendig. Daar komt bij dat het eenvoudig te verwerken is omdat de dakdekker het op maat snijdt. Het materiaal is van zichzelf niet elastisch, waardoor de kans op scheuren aanwezig is. Om beschadigingen te voorkomen behandelt men het materiaal veelal met APP, wat een elastisch resultaat oplevert.

pvc dakbedekking

PVC

PVC is een kunststof materiaal, dat in Boskoop tevens populair is bij de afwerking van platte daken. Het grote voordeel van PVC is dat dit verkrijgbaar is in verschillende kleuren. Het esthetische aspect is daarom één van de belangrijkste redenen om PVC te laten plaatsen. Daarnaast is PVC UV-bestendig, volledig waterdicht en praktisch onderhoudsvrij, waardoor het zeker niet onderdoet aan andere dakbedekkingen. De materiaalkosten van PVC liggen relatief laag vergeleken met de andere materialen. De grootste kosten zitten hem in de arbeidskosten. Het leggen van een PVC dakafwerking is een ingewikkelde en arbeidsintensieve klus. Klanten vragen ons of het mogelijk is om op de kosten te besparen door zelf de PVC dakbedekking te plaatsen. Wij raden u echter aan om hier een professioneel dakdekker voor in te schakelen. Als uw dakafwerking niet correct geplaatst is, is de kans op een daklekkage groot. Lekkages brengen nog meer kosten met zich mee, waardoor u waarschijnlijk duurder uit bent dan wanneer u direct een dakdekker uit Boskoop inschakelt.

groendak

Kiezen voor een groendak

Met de huidige aandacht voor duurzaamheid en energiezuinigheid stijgt ook het aantal mogelijkheden dat u heeft op het gebied van groenvoorziening. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een groendak te installeren. Een groendak is een dak dat is begroeid met planten. Er zijn verschillende soorten groendaken, elk met hun eigen voor- en nadelen die worden bepaald door het soort planten waar u voor heeft gekozen. Algemene voordelen die een groendak opleveren zijn een verhoogde levensduur van het dak, een betere warmtewering, en een toename van de biodiversiteit in de omgeving. Hebt u zonnepanelen op het dak? Dan zal de plantengroei het rendement van de panelen ook verbeteren. Nadelen zijn dat het groen rood kan worden door te weinig voeding op het dak, bovendien is het ook mogelijk dat er onkruid gaat groeien. Voorkom dat uw groendak de voedingsplek wordt voor vogels, en span tijdens het najaar een aardbeiennet over de planten.

Dakbedekking doe het zelf tips

Wanneer u geen last hebt van hoogtevrees en beschikt over een stevige ladder is het niet nodig om een dakdekker in te schakelen voor het herstellen van de dakpannen of het vervangen een losse of beschadigde lei. Onze professionals uit Boskoop hebben hiervoor een aantal tips op een rijtje gezet. Zo adviseren zij ten eerste om bij een gebarsten dakpan de barst te reinigen met een staalborstel (gebruik een veiligheidsbril) en daarna met reparatieband de barst te repareren. Laat de strook reparatieband goed de uiteinden overlappen om zeker te weten dat er geen lekkage ontstaat. Bij het vervangen van een dakpan is het zak om wiggen te gebruiken om de overlappende dakpannen op te tillen. Is het niet mogelijk om de beschadigde dakpan los te wrikken? Probeer dan om met een leienhaak de spijkers door te snijden. Hebt u hulp nodig van een erkend dakdekker? Wij zijn u graag van dienst.

EPDM dakbedekking zelf aanbrengen

Hebt u regelmatig last van lekkage bij het plat dak, of bent u van plan om de dakbedekking aan te passen? Het is een optie om zelf de EPDM dakbedekking aan te brengen. In het geval van een lekkage is het belangrijk om eerst de beschadigde plek te reinigen. Snij vervolgens de beschadigde plek kruislings in, en vouw het materiaal open. Droog het dakbeschot en breng reparatiepasta aan met een plamuurmes. Om te voorkomen dat er snel weer lekkage ontstaat adviseren wij om over de weer dichtgevouwen EPDM anti-scheurmateriaal aan te brengen. Wilt u over het hele dakoppervlak nieuw EPDM aanbrengen? Ook dan is het belangrijk om het oppervlak te reinigen en drogen. Werk altijd vanuit een hoek, en zorg ervoor dat u ongeveer vijf centimeter extra materiaal per zijde uitsnijdt. Zo weet u zeker dat er geen tekort ontstaat bij de hoeken of na het aandrukken van het materiaal.

Zelf een dakinspectie uitvoeren

Om de kwaliteit van uw dakbedekking en andere dakwerken te garanderen is het van belang om periodiek een dakinspectie uit te (laten) voeren. Hoewel over het algemeen wordt aangeraden om de dakinspectie over te laten aan een erkend professional uit Boskoop, is het een optie om zelf een deel van de dakinspectie af te handelen. Het is hierbij wel zaak om te zorgen voor een goede voorbereiding en de juiste bescherming. Draag tijdens een dakinspectie altijd beschermende kleding als een veiligheidsbril en werkhandschoenen en maak gebruik van een stevige ladder. Delen van de dakinspectie die u zelf kunt afhandelen zijn de controle van de dakgoten en regenpijpen. Controleer met behulp van een tuinslang of er beschadigingen zijn aan het materiaal, en waar deze zich bevinden. Een tweede klus die u zelf uit kan voeren is de controle van de dakbescherming op eventuele verschuivingen en slijtage. Wij helpen u indien nodig graag.

Dakdekker gezocht? Direct contact!

Door bij het formulier zo exact mogelijk in te vullen met uw wensen ten aanzien van een dakdekker, of dakbedekkersbedrijf, kunnen wij ervoor zorgen dat wij u in contact brengen met de juiste dakdekker om u een gratis en vrijblijvende offerte aan te bieden. Deze offerte ontvangt u binnen enkele dagen thuis en kunt u vanuit uw luie stoel doornemen. Ook voor vragen over het mogelijke dakwerk, of de kosten voor dakonderhoud bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden u graag meer informatie.
dakdekkersbedrijf offerte Boskoop