Dakdekker Amsterdam

Veel mensen weten niet wat de medewerkers van een dakdekkersbedrijf allemaal voor hun kunnen betekenen. Vaak denkt men dat een dakdekker alleen kunde en kennis heeft op het gebied van dakbedekking. Een dakdekker kan u echter assisteren met al het dakwerk, van dakgoot tot schoorsteen. Het netwerk van de Dakspecialist omvat verschillende dakdekkers uit Amsterdam en de nabije omgeving die voor u klaarstaan om u te helpen met het dakonderhoud. Wij garanderen dat elk dakdekkersbedrijf gebruik maakt van gediplomeerde specialisten, die het werk snel en adequaat zullen afhandelen. Hebt u behoefte aan een overzicht van prijzen en aanbiedingen? Vul het contactformulier zo nauwkeurig mogelijk in en wij bieden u een offerte op maat aan.

dakdekker in Amsterdam

Wat doet een dakdekker?

De dakdekkers die onderdeel vormen van ons netwerk, hebben een allround ervaring met alle taken op het gebied van dakwerk en dakonderhoud. Daarnaast kunt u bij elk dakdekkersbedrijf uit Amsterdam terecht met vragen over de diverse klussen die hun dakdekkers uitvoeren, zoals het coaten van dakpannen, het plaatsen van dakramen of de installatie van bladvangers in de dakgoten. De werkzaamheden die een dakdekker onder ander voor u kan uitvoeren bevinden zich op het gebied van:

  • Lekdetectie
  • Dakbedekking en isolatie
  • Lood- en zinkwerk
  • Dakrenovatie
  • Dakwerk en dakonderhoud
Bent u op zoek naar hulp bij één van de bovenstaande klussen? Vul dan vandaag nog het contactformulier in of bel ons op het nummer 085 500 9955!

Is het onderhoud belangrijk?

Een goed dakonderhoud is van groot belang. Dit begint al met het voorzien van uw dakpannen of andere dakbedekking met een juiste coatlaag, zodat vuil en vocht geen kans hebben het materiaal aan te tasten. Daarnaast is het belangrijk dat u het dak regelmatig laat reinigen door een erkend dakdekkersbedrijf. Zo spoelt u ongewenst vuil weg, voordat het in de dakgoten terecht kan komen, en de hemelwaterafvoer verstoren. Tevens voorkomt u zo vervelende zaken als lekkage, houtrot en schimmel. Naast het schoonmaken van de dakbedekking verstaan wij onder het dakonderhoud de controle op beschadigingen van het dakwerk en reparatie van beschadigingen.

Contactformulier

Uw dakbedekking (*)
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Dakdekker uit Amsterdam gezocht voor uw dakwerk?

Bel voor direct contact met een ervaren dakdekker, of neem contact op via het formulier!

085 500 9955
dakwerk dakonderhoud

Dakonderhoud

Het onderhoud aan het dak omvat vele verschillende klussen. Een deel van dit dakonderhoud kunt u zelf uitvoeren. Dit gaat bijvoorbeeld om het reinigen van de dakgoten, of het installeren van een bladvanger. Hierbij is het wel belangrijk dat u altijd rekening houdt met uw eigen veiligheid. Andere klussen op het gebied van het dakonderhoud kunt u het beste overlaten aan ervaren dakdekkers. Deze zullen onder andere uw dakconstructie en dakbedekking controleren op beschadigingen of slijtages. Indien nodig dan kunnen zij deze bovendien direct repareren. Wilt u weten wat de kosten worden voor dakonderhoud? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

dakrenovatie in Amsterdam

Dakrenovatie

Het renoveren van daken is een zeer langdurige klus, die aardig in de kosten kan oplopen. Zo zal bij een gemiddelde dakrenovatie de dakbedekking volledig worden vervangen, en zal eventueel ook de onderliggende dakconstructie onder handen worden genomen. Dankzij een dakrenovatie zal echter het nieuwe dak minimaal 30 jaar meegaan, en hoeft u de komende jaren weinig onderhoud te laten uitvoeren. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een volledige dakrenovatie? Of wilt u graag overleggen met een dakdekker uit Amsterdam over de noodzaak voor een dakrenovatie? Stel uw vraag dan via het contactformulier. Wij helpen u met alle plezier verder.

Nieuw dak

Eén van de meest ingrijpende werkzaamheden die u kan laten uitvoeren op het gebied van een dakrenovatie, is het plaatsen van compleet nieuw dakwerk. In de meeste gevallen is een dakreparatie echter voldoende, waardoor het niet direct nodig is om een compleet nieuw dakwerk te plaatsen. Maar als uw dakconstructie door vochtschade is gaan rotten of als er bijvoorbeeld schadelijke asbest ontdekt is, is het plaatsen van nieuw dakwerk helaas onvermijdelijk. Omdat het een ingrijpende dakrenovatie is, kunt u ervoor kiezen om direct een aantal aanpassingen te doen. Zo heeft u slechts één keer last van de werkzaamheden. U kunt hierbij denken aan het aanbrengen van extra isolatie, het plaatsen van een extra dakraam of dakkapel of zelfs het installeren van zonnepanelen.

Dakreparatie

Of u nu een plat- of hellend dak heeft, een dakreparatie kan zomaar nodig zijn. Wel zit er verschil in het soort dakreparatie dat nodig is. Bij daken die plat zijn is het herstellen van een daklekkage een veelvoorkomende dakreparatie. Hierbij zorgt de dakdekker uit Amsterdam dat uw dakafwerking weer volledig waterdicht is gemaakt. Ook komt het wel eens voor dat de dakbedekking door een najaarsstorm is gaan schuiven, een dakdekker zal na een grondige dakinspectie een dakreparatie uitvoeren, zodat uw dakbekleding weer recht ligt. Een dakreparatie bij hellend dakwerk ziet er veelal anders uit, omdat de kans op een daklekkage veel kleiner is. Zo komt het bij hellend dakwerk vaker voor dat er dakpannen verschuiven of sneuvelen.

lekdetectie dak

Lekdetectie

Het opsporen van lekkages is een klus die in de meeste gevallen het beste kan worden overgelaten aan een professional. Dit is zeker aan de orde wanneer het gaat om een lekkage bij het dak. Een dergelijke lekkage merkt u meestal aan de binnenzijde van uw pand in Amsterdam. Het water heeft dan echter vaak al een lange weg afgelegd, zodat de exacte locatie van de lekkage moeilijk is te achterhalen. Een dakdekker van een dakdekkersbedrijf uit Amsterdam kan de lekkage voor u opsporen met behulp van rookgasdetectie. Deze techniek vereist geen hak- en breekwerk, waardoor u weinig overlast ondervindt. Heeft u last van daklekkage? Bel ons op 085 500 9955!

daklekkage verhelpen Amsterdam

Daklekkage? Spoedservice

Soms heeft een dakreparatie haast. Dit is vooral het geval bij een daklekkage. Merkt u lelijke vochtplekken op het plafond en weet u niet waar dit vandaan komt? De kans is groot dat u te maken heeft met een daklekkage. Bel naar 085 500 9955 voor direct contact met een dakdekker uit Amsterdam, die zo spoedig mogelijk een dakreparatie kan uitvoeren. In de meeste gevallen zal de dakdekker eerst een dakinspectie moeten uitvoeren om de daklekkage op te sporen. Voor de dakinspectie maakt hij gebruik van de nieuwste technieken, zodat de exacte locatie van het lek snel ontdekt wordt. Afhankelijk van het materiaal van uw dakafwerking zorgt de dakdekker daarna voor een efficiënte reparatie, zodat u verdere kosten bespaard blijven.

Dakwerk van het hoogste niveau tegen de laagste prijzen!

Bel voor direct contact met een dakdekkersbedrijf uit Amsterdam. Liever eerst een gratis offerte? Vul dan het formulier in!

085 500 9955
isolatie van dak Amsterdam

Verbeter de isolatiewaarde van uw dak

Met het juiste dakwerk kunt u tevens de isolatiewaarde van uw dak verbeteren. Een dakdekker uit Amsterdam kan u hierbij assisteren. Hij kan bijvoorbeeld voor u isolatiemateriaal aanbrengen, waardoor de isolatie van uw woning met sprongen stijgt. Het monteren van dakramen of dakkapel met een goede isolatie is tevens een optie. Vanuit de overheid zijn richtlijnen ingesteld voor een minimale isolatiewaarde (Rc) tussen de 6.0 en 7.0 m2 K/W. Zo bent u ervan verzekerd dat u met het dakwerk bijdraagt aan een beter milieu en een besparing op de stookkosten. Onze dakdekkers staan voor al uw vragen klaar en zoeken graag voor u uit wat de beste vorm van dakisolatie is in uw woonsituatie. Wij helpen u graag.

lood en zinkwerk reparatie

Lood- en zinkwerk

Lood- en zinkwerk is de traditionele benaming voor onder andere dakgoten en regenpijpen. Lood en zink werden tot een aantal jaar terug het meeste gebruikt voor het produceren van het hemelwaterafvoer, en waren tevens de materialen voor het afdichten van daken. Voordelen van lood en zink zijn de duurzaamheid, en het lage onderhoud dat nodig is. Tegenwoordig kunt u bij menig dakdekkersbedrijf in Amsterdam terecht voor vele andere soorten bouwmaterialen zoals kunststof of roestvrijstaal als basis voor het hemelwaterafvoer. Laat u door één van onze dakdekkers informeren over de diverse mogelijkheden en de voor- en nadelen van elk materiaal.

Schoorsteenrenovatie

Goed onderhoud is ook bij uw schoorsteen van groot belang. Vanwege de grote hoogte is het onderhouden van uw schoorsteen zonder de juiste apparatuur echter een groot risico. Wij merken daardoor dat steeds meer klanten ons inschakelen voor een complete schoorsteenrenovatie. Bij een schoorsteenrenovatie voert de dakdekker uit Amsterdam een aantal werkzaamheden uit. Allereerst zorgt de dakdekker voor een nieuw loodslab rondom uw schoorsteen, zodat de afsluiting weer waterdicht is. In sommige gevallen plaatst de dakdekker bij een schoorsteenrenovatie tevens nieuw metsel- en voegwerk.

Dakdekkersbedrijf uit Amsterdam inschakelen?

Heeft u met spoed een dakdekker nodig? Bel dan 085 500 9955! Dankzij het brede netwerk van de Dakspecialist bent u er van verzekerd dat er altijd een dakdekkersbedrijf actief is bij u in Amsterdam of de nabije omgeving. Of het nu gaat om een spoedklus in verband met lekkage, of het vervangen van een deel van het dakwerk, wij sturen direct een dakdekker naar u toe. Vraag via het contactformulier hulp aan voor klussen die minder spoed vereisen. Wij helpen u graag!

Ervaren dakdekkersbedrijf uit Amsterdam inschakelen?

Bel voor direct contact met een dakdekker, of neem contact op via het formulier!

085 500 9955
plat of hellend dak?

Plat of hellend dak?

Als u een huis of garage laat plaatsen dan heeft u de keuze uit een plat of hellend dakafwerking. U zult in Amsterdam merken dat een hellend daktype het meeste voorkomt. Dit heeft diverse redenen. Zo heeft een hellend daktype allereerst veel minder kans op een daklekkage. Dit heeft onder meer te maken met de hellingsgraad van het oppervlak. Doordat regenwater en neerslag er gemakkelijk van afvalt, heeft u geen last van stilstaand water dat de ondergrond aantast. Bovendien heeft u bij een hellend daktype de keuze uit andere dakbedekkingen, die vele malen sterker zijn dan de dakbedekkingen van een plat daktype. Daar staat tegenover dat de kosten van een plat dakmodel een stuk lager liggen. Ook de kosten van de mogelijke dakbedekkingen liggen in eerste instantie een stuk lager, al is de levensduur hiervan ook korter.

diverse soorten dakbedekking

Diverse soorten dakbedekking

Zoals u wellicht weet bestaan er diverse soorten dakbedekking. De meest voorkomende zijn dakpannen. Deze zijn bij de meeste dakdekkers uit Amsterdam verkrijgbaar in zowel een keramische als betonnen variant. Ook is het bij een enkel dakdekkersbedrijf mogelijk om leiplaten aan te schaffen. Daarnaast biedt menig dakdekker Ethyleen Propyleen Dyeen Monomeer aan als dakbedekking voor platte daken. Dit product heeft als voordeel dat het zeer flexibel en weersbestendig is, alsmede een lange levensduur kent. U heeft tot wel vijftig jaar geen omzien meer naar het platte dak. Bent u benieuwd naar de prijs van een zinken dak? Ook dan kan één van onze dakdekkers u van meer informatie voorzien.

epdm dakbedekking laten aanbrengen

EPDM dakbedekking

Bent u op zoek naar een milieuvriendelijke manier om uw plat daktype te bedekken? Kies dan voor een dakafwerking van EPDM. Dit is namelijk volledig recyclebaar, in tegenstelling tot andere materialen. Daarbij gaat het soms wel langer dan 50 jaar mee, waardoor het tevens een erg duurzame afwerking is.

Overweegt u een groen- of sedumdak? Ook hier is EPDM erg geschikt voor. Het materiaal is namelijk als één van de weinige dakbedekkingen volledig worteldicht. Dat houdt in dat het erg geschikt is als ondergrond voor de realisatie van groendaken. Als u EPDM bestelt dan wordt het volledig op maat geleverd. Wij raden u aan om het aanbrengen van EPDM dakbekleding over te laten aan een erkend dakdekker uit Amsterdam. Zo bent u verzekerd van het beste resultaat.

bitumen aanbrengen dakdekkersbedrijf

Bitumen

Bitumen is al jarenlang één van de populairste keuzes als het gaat om de afwerking van platte daken. Bitumen wordt geproduceerd van aardolie gecombineerd met polyester. Dit type dakafwerking is van nature niet erg elastisch. Dit brengt met temperatuurverschillen problemen met zich mee, omdat het materiaal dan uitzet en ineen krimpt. Tegenwoordig kiezen daarom steeds meer klanten voor APP bitumen. APP bitumen bevat extra kunststofvezels, waardoor de elasticiteit van het materiaal verbetert. Naast de dakafwerking van platte daken, is bitumen ook geschikt voor de afwerking van hellende daktypes. Hiervoor worden vaak bitumenleien gebruikt, waarmee u de uitstraling van dakleien nabootst. Bitumen brengt een aantal voordelen met zich mee. Het is bijvoorbeeld goed bestand tegen vocht en is een voordelige keuze, vergeleken met andere materialen. Bovendien is het erg eenvoudig te herstellen. Een dakdekker doet dit door middel van een extra stuk bitumen wat bovenop de beschadiging wordt vastgemaakt.

pvc dakbedekking

PVC

Steeds meer klanten kiezen voor PVC als dakafwerking. PVC staat voor Polyvinylchloride en biedt diverse voordelen. Het is, net als andere materialen, volledig waterdicht en UV-bestendig, is volledig recyclebaar en milieuvriendelijk en is praktisch onderhoudsvrij. Voor schuine daken is PVC niet geschikt, maar als u een licht hellend daktype heeft dan zou u een afwerking van PVC ook kunnen overwegen. Eén van de redenen waarom de meeste klanten voor PVC kiezen, is dat het materiaal verkrijgbaar is in vele verschillende kleuren. Hiermee geeft u uw huis, tuinhuis of garage de uitstraling die u maar wenst. Het materiaal zelf is vaak relatief voordelig, maar het plaatsen van PVC kost veel tijd en geld. Benieuwd naar de prijzen? Vraag dan gratis en vrijblijvend een offerte aan.

groendak

Kiezen voor een groendak

Hoewel de meeste van onze klanten uit Amsterdam kiezen voor een standaard pannendak, zijn er vele andere mogelijkheden. Een voorbeeld is het groendak. Een groendak is een dak dat begroeid is met planten. Doordat er een grote variatie is aan beschikbare planten, kan er ook sterk gevarieerd worden met groene daken, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Het grootste algemene voordeel van een groendak is dat het zorgt voor een beter milieu en grotere biodiversiteit. Daarnaast zorgen groene daken voor een betere warmtewering en geluidsisolatie, worde de levensduur van het dak verbeterd, en kan het rendement van zonnepanelen stijgen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor een groendak bij u thuis? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze dakwerk professional uit Amsterdam. Zij zijn u met alle plezier van dienst en voorzien u graag van een vrijblijvende prijsopgave!

Dakbedekking doe het zelf tips

Door de invloed van weer en wind kan het gebeuren dat een dakpan barst of verschuift. Bent u niet bang voor hoogtes en hebt u een stevige ladder? Dan kunt u dit probleem zelf verhelpen. Een gebarsten dakpan is te repareren met behulp van een staalborstel en reparatieband. Maak eerst de barst schoon met de borstel, en plak vervolgens reparatieband met voldoende overlap over de barst. Moet de dakpan worden vervangen? Zorg er dan voor dat u een dakpan met een vergelijkbare kleur aanschaft, om de aanblik van het dak niet te verstoren. Vervang de pan door de overlappende dakpannen met een wig op te tillen en het te vervangen exemplaar los te wrikken. Is dit niet mogelijk? Snij dan met een leienhaak de spijkers door. Pas nadat u de nieuwe pan hebt geplaatst, kunt u de wiggen verwijderen. Controleer altijd of de dakpan stevig vastzit, en niet weer los kan waaien.

EPDM dakbedekking zelf aanbrengen

Wilt u besparen op het plaatsen van de dakbedekking voor het plat dak? Kies er dan voor om zelf de EPDM dakbescherming te installeren. Onze dakdekkers uit Amsterdam hebben hiervoor een aantal tips en tricks op een rijtje gezet. Door hier gebruik van te maken, in combinatie met de bij het materiaal geleverde handleiding wordt het aanbrengen van EPDM een eitje. Zorg er ten eerste voor dat u voldoende materiaal bestelt. Meestal is er zo’n 10% extra nodig, en bij menig bouwmarkt is het mogelijk om overtollig materiaal dat nog op een volle rol zit terug te brengen. Maak vervolgens het onderliggende dakoppervlak schoon. Wilt u graag de isolatie van het dak verbeteren? Plaats dan tussen de ondergrond en het EPDM damp remmend folie en isolatieplaten. Bij het plaatsen van de EPDM is het zaak om het materiaal eerst te laten rusten op het dak, en altijd het membraam spanningsloos terug te vouwen.

Zelf een dakinspectie uitvoeren

Hoe ouder het dak wordt, hoe eerder er kans is op een beschadiging aan de dakbedekking of problemen met het hemelwaterafvoer. Om de kwaliteit van de dakonderdelen te waarborgen is het zaak om deze regelmatig te controleren op slijtage, lekkage en andere problemen. Het laten uitvoeren van een dakinspectie brengt aardig wat kosten met zich mee, het is dan ook een optie om deze dakinspectie (deels) zelf uit te voeren. Met name bij de dakgoten en regenpijpen kunt u zelf controleren of er geen scheurtjes zijn ontstaan in het materiaal, en of verstoppingen worden voorkomen. Hebt u een goede ladder? Dan kunt u tevens de dakbescherming controleren op eventuele verschuivingen en beschadigingen. Twijfelt u over de staat van bepaalde dakonderdelen of wilt u voor de dakinspectie toch de hulp van een dakdekker uit Amsterdam inschakelen? Neem dan contact op met ons via 085 500 9955 of het contactformulier. Wij helpen u graag verder!

Dakdekker gezocht? Direct contact!

Wilt u contact met een dakdekker in Amsterdam uit ons netwerk? Dan is het van belang dat u uw wensen aangaande een dakdekkersbedrijf of het door hun uit te voeren dakwerk, of dakonderhoud zo nauwkeurig mogelijk invult. Alleen dan kunnen wij ervoor zorgen dat de gekozen dakdekkers aan uw eisen voldoen, en u naar tevredenheid zullen assisteren. Wij hopen dat we u binnenkort van dienst kunnen zijn in Amsterdam. Uw tevredenheid staat bij ons voorop! Vraag dus gratis en vrijblijvend een offerte aan of bel voor direct contact.
dakdekkersbedrijf in Amsterdam