dakdekker Amersfoort

Dakdekker Amersfoort

Bel voor direct contact:

085 500 9894
Een dakdekker uit voert al uw dakwerken snel en efficiënt uit. Bovendien bent u dan verzekerd van de hoogste kwaliteit, en weet u zeker dat uw dak volledig waterdicht is. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk een scherp geprijsde offerte van een dakdekkersbedrijf in uw regio: zonder verdere verplichtingen! Op deze pagina leest u welke dakwerken een dakdekker uitvoert. U krijgt meer informatie over de kosten van een dakdekker en u leest hoe u hierop bespaart!

Gratis offerte ontvangen

Uw dakbedekking (*)

Gratis – Vrijblijvend

 

Wat doet een dakdekker?

De werkzaamheden van dakdekkersbedrijven zijn te verdelen in drie categorieën. Bij een dakrenovatie denken we aan het vervangen van de dakafwerking of het vernieuwen van de dakconstructie. Een reparatie wordt door een dakdekkersbedrijf uitgevoerd bij een beschadiging aan het dakoppervlak. Misschien door een beschadiging in het dakleer, maar bij een hellend dak kan het ook voorkomen dat er een beschadiging zit in het dakraam of de dakkapel.

Onderhoud bestaat uit verschillende werkzaamheden. Hieronder valt een dakinspectie en een dakreiniging.

Een dakdekker uit Amersfoort is in te zetten voor deze drie soorten dakwerken:

 • Dakrenovaties
 • Dakreparaties
 • Dakonderhoud

kosten dakdekker

Wat kost een dakdekker in Amersfoort?

Het uurtarief van dakdekkers is afhankelijk van de werkzaamheden die u laat uitvoeren. Wat kost een dakdekker? Voor kluswerk ligt het uurloon van een dakdekker rond de €25,- tot €35,-. Het uurloon van een dakdekker ligt bij onderhoud iets hoger: namelijk tussen de €30,- tot €40,-.

Laat je nieuwbouw werkzaamheden uitvoeren? Houd er dan rekening mee dat het uurtarief van de dakdekker rond de €30,- tot €45,- ligt.

Uurtarief dakdekkers in 2020

Werkzaamheden Uurloon dakdekker*
Kluswerk €25,- tot €35,- per uur
Onderhoud €30,- tot €40,- per uur
Nieuwbouw €30,- tot €45,- per uur

*De genoemde prijzen zijn gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkersbedrijven uit Amersfoort. Vraag een gratis offerte aan voor de exacte prijzen.

Wat kost een dakdekker per uur?

€25,- tot €45,-

Gebaseerd op gemiddelde tarieven van dakdekkersbedrijven in Amersfoort.

Goedkoop dakdekkersbedrijf
vanaf €25,-

Kluswerk
Eenvoudige reparaties

Ervaren dakdekker
vanaf €30,-

Nieuwbouw
Onderhoud

Start nu uw gratis offerteaanvraag

Wat kost een dakdekker per m²?

Voor sommige dakwerken in Amersfoort vraagt de dakdekker geen uurtarief, maar een vaste prijs per m². De kosten voor het dakdekkersbedrijf zijn hierbij heel erg afhankelijk van het soort dakwerk dat u laat uitvoeren.

Onderhoud is relatief voordelig: de kosten voor een dakdekker liggen hiervoor rond de €18,- per m². Schakelt u een dakdekker in voor een reparatie? Bij een plat dak liggen de dakdekker kosten rond de €275,- per m², en bij een hellend dak gaat het om een bedrag van ongeveer €150,- tot €350,- per m².

Voor het opsporen van een lekkage liggen de kosten voor een dakdekker rond de €150,- en een dakinspectie kost u gemiddeld €150,- tot €250,- per m².

 

Kosten dakdekker: per dakwerken

Dakwerken Prijs per m²* Omschrijving
Dakonderhoud €18,-
Dakreparatie €275,- Plat dak
€150,- tot €350,- Schuin dak
Dakrenovatie €75,- tot €100,- Plat dak
€75,- tot €130,- Schuin dak
Nieuwe dakbedekking plaatsen €65,- tot €120,- Plat dak
€40,- tot €125,- Schuin dak
Isolatie plaatsen €15,- tot €70,- Afhankelijk van methode en materiaal
Dakinspectie €150,- tot €250,- Per dakinspectie
Lekkage opsporen €150,- Per lekdetectie

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. Exacte prijs weten voor uw dakwerken? Vraag een gratis offerte aan!

Op zoek naar een dakdekker uit Amersfoort?

Vraag snel een gratis offerte aan en profiteer van de scherpste prijs!

Gratis offerte ontvangen

Welke factoren beïnvloeden de prijs van het dakdekkersbedrijf?

De kosten van een dakdekker verschillen per situatie. Dat komt omdat elke situatie anders is. De prijs die een dakdekkersbedrijf vraagt is onder meer afhankelijk van uw daktype: nieuwe dakbedekking voor een plat dak is doorgaans goedkoper dan dakbedekking voor een hellend dak.

Bovendien brengen de meeste dakdekkersbedrijven in Amersfoort voorrijkosten in rekening. Dit zijn kosten die u maakt nog voordat de dakdekker het dak op gaat. Door te kiezen voor een dakdekkersbedrijf in uw regio, weet u zeker dat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn!

De prijs van het dakdekkersbedrijf in Amersfoort is afhankelijk van:

 • Het uurtarief van de dakdekker
 • Uw daktype, plat of hellend
 • De dakwerken die u laat uitvoeren
 • Eventuele voorrij- of afvoerkosten

 

Dakdekker prijs per m² of prijs per uur?

Dakdekkersbedrijven hanteren vaak een vast uurtarief voor hun dakwerken. Dit is lastig voor u, omdat u zo moeilijk kunt inschatten wat de totale klus gaat kosten. Vraag het dakdekkersbedrijf daarom altijd of zij een prijs per m² voor u kunnen berekenen. Zo weet u vooraf precies waar u aan toe bent.

TIP: gaat het om een hele grote klus, zoals het plaatsen van een nieuw dak? In dat geval is het in veel gevallen mogelijk om een totaalprijs met het dakdekkersbedrijf af te spreken.

Dakdekker uit Amersfoort nodig?

Ontvang een gratis offerte en profiteer van de scherpste prijs!

Gratis offerte ontvangen

 

Dakwerken Amersfoort

De dakwerken die dakdekkers uitvoeren zijn erg divers: van een schoorsteenrenovatie tot het repareren van een daklekkage. Door erkende dakdekkers in te schakelen weet u zeker dat uw dak voldoet aan alle eisen, en volledig water- en winddicht is.

Schakel een dakdekker uit Amersfoort in voor de volgende dakwerken:

 • Dakreparatie
 • Dakonderhoud
 • Dakrenovatie

Goedkope dakdekker nodig? Start direct de gratis offerteaanvraag en profiteer van de scherpste prijs!

 

Dakreparatie

Beschadiging aan uw dakoppervlak? Laat dan zo snel mogelijk een dakreparatie in Amersfoort uitvoeren door een vakman van een dakdekkersbedrijf! Met een snelle reparatie voorkomt u dat uw dakbedekking verder beschadigt, waardoor de kosten niet te hoog oplopen. Hoe een reparatie eruitziet is afhankelijk van uw daktype en dakbedekking.

Heeft u een plat dak?

Een beschadiging in de dakbedekking is in dat geval te herstellen met behulp van een reparatiestrook. Bij hellende daken is een reparatie erg divers. Het kan hierbij gaan om een beschadigd pannendak, of een slechte aansluiting van een dakkapel, een lekkende schoorsteen of nokvorsten die kapot zijn.

Heeft u een dakbeschadiging? Bel dan 085 500 9894 voor direct contact met een dakdekker in de buurt. Dan weet u zeker dat uw dakreparatie snel wordt uitgevoerd.

dakdekkersbedrijven Amersfoort

Wanneer is een dakreparatie nodig?

Op het moment dat er een beschadiging in uw dakoppervlak zit, lekt er regenwater naar binnen. Dit heeft een negatieve invloed op uw isolatiewaarde, op de luchtvochtigheid in huis en op de dakconstructie. Het is dus belangrijk dat u direct een dakdekker inschakelt als u een beschadiging vermoedt.

Merkt u één van de onderstaande problemen in huis? Schakel dan een dakdekker in.

 • Vochtplekken tegen de binnenkant van het dak of het plafond
 • Een klamme, vochtige ruimte onder het dak
 • Kapot loodwerk
 • Scheurtjes in de dakbedekking
 • Kapotte trimlijsten
 • Lekkende goten

Reparatie schuin dak

Een reparatie bij een schuin dak ziet er heel verschillend uit. Het kan voorkomen dat een aantal pannen op het dak scheef of beschadigd zijn. In dit geval vervangt het dakdekkersbedrijf uit Amersfoort een deel van de dakbedekking.

Daarnaast zijn er nog andere veel voorkomende dakreparaties op hellende daken:

 • Herstellen of vervangen van de nokvorsten
 • Aansluiting van dakramen of dakkapellen herstellen
 • Daklood vervangen of repareren
 • Lekkende goten repareren

Repareren plat dak

Bij een beschadiging op een plat dak, bestaat een reparatie vaak uit het plaatsen van een reparatiestrook. Hoe de reparatie er precies uitziet, is afhankelijk van uw dakbedekking.

Hoe gaan dakdekkers uit Amersfoort te werk bij een reparatie op een plat dak?

Het dakdekkersbedrijf spoort eerst de daklekkage op. Zodra hij het lek of de lekkages in kaart heeft, brengt hij een reparatiestrook aan. Dit is een strook met ronde hoeken: dit is namelijk sterker aan te brengen.

dakonderhoud

Dakonderhoud

Met goed onderhoud behoudt u de kwaliteit van uw dakoppervlak. Bovendien blijft u met structureel dakonderhoud in Amersfoort beschadigingen voor, waardoor u uiteindelijk op reparatiekosten bespaart.

Wat houdt onderhoud in?

Goed onderhoud bestaat uit verschillende werkzaamheden. Een vakman van het dakdekkersbedrijf controleert eerst het dakoppervlak op beschadigingen en zwakke plekken, en herstelt deze direct. Daarna maakt hij uw dak goed schoon en brengt hij eventueel een dakcoating aan. Een dakcoating beschermt uw dak tegen vervuiling en geeft het dakoppervlak een mooie, vernieuwde uitstraling.

Dakonderhoud bestaat uit deze werkzaamheden:

 • Een dakinspectie
 • Eventueel een dakcoating

 

Dakrenovatie

Wat houdt een dakrenovatie in Amersfoort in? Het kan twee betekenissen hebben:

 • Het plaatsen van nieuwe dakbedekking
 • Het vervangen van de complete dakconstructie

Een nieuwe dakconstructie komt vooral voor bij oudere woningen, waarbij de dakconstructie ernstig is aangetast door houtrot of houtwormen. Is de dakconstructie alleen verzakt, dan is dit vaak nog te verstevigen met extra balken. Het voordeel van een nieuwe dakconstructie, is dat u ook het daktype kunt aanpassen: een schilddak, in plaats van een zadeldak, bijvoorbeeld.

In de praktijk gaat het vaak om dakdekken: het plaatsen van een nieuwe dakafwerking. Wilt u uw dakafwerking vernieuwen? Vraag dan een gratis offerte aan en profiteer van de laagste prijs!

Dakrenovatie plat dak

Een dakrenovatie bij een plat dak houdt in dat u het dakleer vervangt. Hierbij heeft u de keuze uit verschillende materialen, zoals bitumen, EPDM en pvc. Welk materiaal voor u de beste keuze is, is afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeuren.

Wanneer is een dakrenovatie bij een plat dak nodig?

De dakafwerking van een plat dak gaat gemiddeld 20 tot 40 jaar mee. Zodra uw dakafwerking deze levensduur bereikt is het slim om een dakrenovatie uit te voeren.

dakdekkers Amersfoort

Dakrenovatie schuin dak

Een dakrenovatie bij een schuin dak komt doorgaans minder vaak voor. Dat komt omdat de afwerking op hellende daken een stuk sterker zijn en bovendien minder aangetast worden door neerslag en kou. Afhankelijk van het type afwerking, is een dakrenovatie bij een schuin dak nodig na gemiddeld 35 tot 50 jaar. Bij een metalen dak loopt de levensduur op tot wel 100 jaar!

 

Dakisolatie: bespaar op de energiekosten

Is uw schuin dak aan een dakrenovatie toe? Combineer de renovatie met dakisolatie! Dakisolatie is enorm waardevol: hiermee bespaart u jaarlijks tot wel €600,- op de energiekosten! Bovendien verliest u minder warmte en straalt er geen kou meer van het dak af, waardoor de temperatuur in huis een stuk prettiger is.

TIP: door de besparing op de energiekosten, verdient u de investering na 5 tot 7 jaar weer terug!

Hoe lang het precies duurt voordat u de investering volledig terugverdient, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de gasprijs, het isolatiemateriaal en natuurlijk de dikte van de isolatie.

 

Vernieuwen dakbedekking

Als u besluit uw dak opnieuw te bedekken, dan heeft u uiteraard de keuze uit verschillende materialen. Voor een plat dak is bitumen erg populair: dit kost ongeveer €70,- tot €90,- per m² en het gaat gemiddeld 20 tot 25 jaar mee. EPDM is iets duurder, maat gaat een stuk langer mee. Hiervoor betaalt u gemiddeld €75,- tot €95,- per m², en de levensduur ligt tussen de 35 tot 40 jaar.

Een andere, milieubewuste keuze, is een groendak. Dit kost ongeveer €60,- tot €65,- per m² en verlengt de levensduur van het dak tot wel 60 jaar! Maar let op: hier zitten de kosten voor een wortelbestendig onderdak nog niet bij inbegrepen. Deze komen er dus nog bovenop.

Kosten dakbedekking 2020

Soort dakbedekking Prijs per m²* Levensduur
Plat dak
Bitumen €70,- tot €90,- 20 tot 25 jaar
Pvc €75,- tot €95,- 20 tot 25 jaar
EPDM €75,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
Groendak €60,- tot €65,-** 55 tot 60 jaar
Hellend dak
Betondakpannen €40,- tot €65,- 30 tot 35 jaar
Leien €55,- tot €95,- 35 tot 40 jaar
Riet €85,- tot €100,- 35 tot 40 jaar
Kleidakpannen €70,- tot €90,- 45 tot 50 jaar
Aluminium €55,- tot €95,- 45 tot 50 jaar
Koper €95,- tot €125,- 75 tot 80 jaar
Zink €75,- tot €105,- 95 tot 100 jaar

*Dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw. De exacte prijzen verschillen per dakdekkersbedrijf. Vraag een gratis offerte aan.
**Exclusief het benodigde wortelbestendige onderdak.

 

Lood- en zinkwerk

Lood- en zinkwerk wordt al jarenlang gebruikt om daken volledig waterdicht te maken. Lood is bijvoorbeeld een goede afsluiter en wordt gebruikt bij aansluitingen van dakramen, dakkapellen en schoorstenen. Het kan voorkomen dat deze loodslabben bij een storm zijn beschadigd of omhoog zijn gaan staan. Hierdoor loopt het regenwater rechtstreeks uw huis in. Dakdekkers herstellen of vervangen het lood- en zinkwerk op uw dak, zodat het weer helemaal waterdicht is.

 

Schoorsteenrenovatie

Ook al gebruikt u uw schoorsteen misschien niet zo vaak: goed onderhoud is nog steeds heel belangrijk. Is de schoorsteen verouderd? Dan is het slim een schoorsteenrenovatie uit te voeren. Dit bestaat uit een aantal werkzaamheden:

 • Kapotte stenen vervangen
 • Loodslabben vernieuwen
 • Voegwerk vervangen
 • Eventueel impregneren

Met een renovatie ziet de schoorsteen er weer netjes uit, én zorgt u ervoor dat regenwater niet via een beschadigde of verouderde schoorsteen uw huis binnenkomt.

 

Nieuw dak

Een compleet nieuw dak is een grote klus, die vooral tijdens renovaties van oude huizen wordt uitgevoerd. Het komt erop neer dat u de complete dakconstructie én dakbedekking laat vernieuwen.

Wanneer heb ik een nieuw dak nodig?

Wilt u uw huis renoveren en het daktype drastisch veranderen, dan heeft u een nieuw dak nodig. Dit is bovendien het ideale moment om ook dakisolatie en een dakkapel te plaatsen, omdat u dan in één renovatie klaar bent. Daarnaast heeft u een nieuw dak nodig op het moment dat uw houten dakconstructie is aangetast door houtrot of houtwormen.

Timelapse: vervangen van een dak

Bekijk in deze timelapse hoe dakdekkers een compleet dak vervangen!

Besteed al uw dakwerken uit aan erkende dakdekkers!

Vraag snel een gratis offerte aan zonder verdere verplichtingen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

 

Waarop letten bij inschakelen dakdekkersbedrijf uit Amersfoort?

Dakdekker gezocht? Wij begrijpen het dat u een goedkope maar toch betrouwbaar dakdekkersbedrijf wilt inschakelen. Waar moet u dan op letten? Op nda.nl vindt u een handige checklist om een betrouwbare dakdekker te vinden. Check bijvoorbeeld of het erkende dakdekkers zijn en of zij beschikken over één of meerdere keurmerken. Hiermee krijgt u een beeld van de kwaliteiten van het dakdekkersbedrijf. Op zoek naar een dakdekkersbedrijf? Vraag snel een gratis offerte aan!

Let hierop als u een dakdekkersbedrijf inschakelt:

 • Het KOMO proces certificaat: dit houdt in dat de dakdekkersbedrijven getoetst zijn op het plaatsen en onderhouden van dakbedekkingen voor een plat dak.
 • Het DAKMERK keurmerk geeft aan dat dakdekkers hun projecten tijdens de uitvoer laten toetsen door een onafhankelijke inspecteur.
 • Als dakdekkers zijn aangesloten bij een branchevereniging, dan weet u zeker dat de vakmannen zich laten bijscholen, op de hoogte zijn van de nieuwste materialen en technieken. Zo profiteert u van de hoogste kwaliteit. Belangrijke brancheverenigingen zijn de Nederlandse Dakdekkers Associatie (NDA) en VEBIDAK.

 

Hoe hoog is de btw?

Voor de meeste dakwerken betaalt u het standaard btw-tarief van 21%. Kiest u ervoor om dakisolatie te plaatsen? Dan betaalt u over de arbeidskosten voor het aanbrengen van de isolatie slechts 9% btw. Dit is alleen het geval als uw woning minimaal 2 jaar oud is. Hierbij gaat het bovendien alleen om de materialen: glaswol, steenwol, piepschuim, polyurethaan en isolatieglas. Isolerende kozijnen of deuren zijn zaken die niet vallen onder het verlaagde btw-tarief. Meer hierover leest u op belastingdienst.nl.

 

Subsidies voor dakwerken

Kiest u voor dakisolatie? Dan heeft u mogelijk recht op een mooie subsidie: de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH). Deze kunt u alleen aanvragen als u investeert in twee of meer energiebesparende maatregelen. Meer hierover leest u op rvo.nl.

Daarnaast zijn er verschillende gemeenten en provincies die een plaatselijke subsidie aanbieden. De hoogte en voorwaarden hiervan verschillen uiteraard per locatie. Op energiesubsidiewijzer.nl vindt u een overzicht van alle landelijke en plaatselijke subsidies voor uw dakwerken.

erkende dakdekkers

Keurmerken dakdekkers

Bij het vinden van de juiste dakdekker is het verstandig om rekening te houden met keurmerken. Keurmerken geven aan dat dakdekkersbedrijven voldoen aan strenge eisen op het gebied van kwaliteit, klantvriendelijkheid en veiligheid. Het DAKMERK-keurmerk is een belangrijk keurmerk voor platte daken. Meer hierover leest u op dakmerk.nl.

Een tweede belangrijk keurmerk is het KOMO-keurmerk. Kies je voor een vakman dat beschikt over het KOMO-keurmerk, dan weet u zeker dat de kwaliteit voldoet aan strenge eisen. Meer hierover leest u op komo.nl.

 

Dakdekker in Amersfoort nodig? Handige bespaartips!

Erkende dakdekkers duur? Dat hoeft niet! Er zijn verschillende manieren om flink te besparen op de kosten. Allereerst is het slim om te kiezen voor een dakdekkersbedrijf in uw eigen regio: veel dakdekkersbedrijven rekenen geen of weinig voorrijkosten binnen een bepaalde straal!

TIP Huur samen met uw buren één dakdekkersbedrijf in. Veel dakdekkersbedrijven bieden namelijk een kwantumkorting aan. Bovendien geldt vaak: hoe groter de klus, hoe lager de prijs per vierkante meter.

Gaat u uw dak renoveren? Laat dan direct dakisolatie plaatsen! Op die manier bespaart u op de energiekosten, en verdient u de investering vanzelf weer terug!

Recente opdrachten in Utrecht en omgeving
Dakonderhoud uitvoeren in Utrecht
Dak vervangen in Amersfoort
Volledige dakrenovatie in Veenendaal
Daklekkage verhelpen in Zeist
Diverse dakinspecties in Nieuwegein
Nieuw dak plaatsen in Houten
Dakpannen vervangen in Soest
Schoorsteenrenovatie in Woerden
Plat dak repareren in IJsselstein
Dakisolatie aanbrengen in Maarssen
 

Voordelen inschakelen dakdekkersbedrijf

Wilt u zelf gaan dakdekken? Wij raden u altijd aan de expertise van een dakdekker in te schakelen. Niet alleen zijn de dakwerken in dat geval snel en efficiënt afgerond, maar u bent ook nog eens verzekerd van het beste resultaat. Bovendien geven dakdekkers u een professioneel en persoonlijk advies, met betrekking tot materiaal, reparatie en onderhoud.

De grootste voordelen van het inschakelen van een dakdekkersbedrijf op een rij:

 • U hoeft zelf niet het hoge dak op te klimmen om te dakdekken.
 • De dakwerken zijn snel en efficiënt uitgevoerd.
 • U bent verzekerd van de hoogste kwaliteit.
 • U hoeft bovendien zelf geen materialen aan te schaffen.
 • U bespaart u uzelf waardevolle tijd en energie.

dakdekkersbedrijf Amersfoort

Dakdekker gezocht in Amersfoort? Gratis offerte ontvangen!

Schakel voor al uw dakwerken een ervaren dakdekkersbedrijf in: de dakwerken zijn snel uitgevoerd en u profiteert van de hoogste kwaliteit. Bovendien riskeert u geen valgevaar, omdat u niet zelf het hoge dak op hoeft. Op zoek naar een dakdekker in Amersfoort?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk een scherp geprijsde offerte van een dakdekkersbedrijf in uw regio.

Met spoed een dakreparatie laten uitvoeren? Bel naar 085 500 9894 en kom direct in contact met een ervaren dakdekker. Binnen een half uur staat hij bij u op de stoep voor een snelle dakreparatie! Zo blijft u grotere schade bespaard!

Dakdekkers zijn u ook met alle plezier van dienst bij andere dakwerken, zoals het plaatsen en vervangen van dakgoten of dakpannen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!