Dakdekker Alkmaar

Wanneer u de eigenaar bent van een woning, dan weet u dat hier veel onderhoud bij komt kijken. Eén van de onderhoudswerkzaamheden die jaarlijks terugkomt is het reinigen van de dakgoten en regenpijpen. Daarnaast is er periodiek ander werk aan het dak nodig, zoals een controle van de dakbedekking of een volledige dakrenovatie. Bent u op zoek naar een ervaren dakdekker uit Alkmaar die voor u dergelijk dakwerk kan uitvoeren? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. De dakdekkers van ons dakdekkersbedrijf hebben een ruime ervaring en zijn allen uitstekend gediplomeerd. Wilt u meer weten over de klussen die wij voor u kunnen afhandelen op het gebied van dakonderhoud? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een dakdekker via het contactformulier of op nummer: 085 500 9955.

dakdekker Alkmaar

Wat doet een dakdekker?

Wanneer u zich in verbinding stelt met één van de dakdekkers van ons dakdekkersbedrijf in Alkmaar dan verzekeren wij u dat u snel en vakkundig geholpen zult worden. Onze professionals voeren niet alleen het standaard dakonderhoud uit, maar helpen u met diverse dakwerken. In onderstaand overzicht vindt u een voorbeeld van de meest voorkomende klussen.

  • Het herstellen van dakbedekking
  • Het onderhoud aan dakramen en dakkapellen
  • Het reinigen van dakgoten en regenpijpen
  • Het uitvoeren van een dakrenovatie
  • Het opsporen van lekkage
  • Het controleren van de dakconstructie
  • Overig dakwerk
Wilt u graag geholpen worden bij één van de bovenstaande klussen? Onze dakdekkers uit Alkmaar helpen u graag!

Is het onderhoud belangrijk?

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Alkmaar de vraag hoe belangrijk het dakonderhoud nu eigenlijk is. Het is namelijk een hele klus om het volledige onderhoud bij te houden. Wanneer u echter wilt dat uw dakbedekking de beloofde levensduur vult, dan dient u deze wel regelmatig te onderhouden. Daarnaast vergroot een gebrekkig onderhoud de kans op een lekkage of overstromende goten. Omdat het verhelpen van dergelijke wateroverlast lang duurt en veel kost, is het aan te raden uw dakonderhoud regelmatig bij te houden. Een dakdekker uit Alkmaar kan u hierbij eventueel ondersteunen of advies geven over de beste methoden.

Contactformulier

Uw dakbedekking (*)
1 keer klikken is voldoende. Uw gegevens zijn veilig bij ons.

Professioneel dakwerk tegen de scherpste prijzen!

Neem contact op voor een vrijblijvende offerte, of bel naar 085 500 9955 voor direct contact.

085 500 9955
dakonderhoud uitvoeren Alkmaar

Dakonderhoud

Het onderhouden van het dakwerk bestaat onder andere uit het controleren van de dakbedekking, het reinigen van de dakgoten en regenpijpen, en het voorkomen van daklekkages door deze zaken te herstellen bij beschadigingen en slijtage. Een deel van het dakonderhoud wordt door onze klanten uit Alkmaar meestal zelf gedaan. Zo is het schoonhouden van het hemelwaterafvoer geen moeilijke klus, en u kan daarmee ook aardig wat geld besparen. Om u te verzekeren van de goede staat van de dakbedekking is het wel aan te raden contact op te nemen met de dakdekker uit de regio. Deze helpt u graag verder.

dakrenovatie Alkmaar

Dakrenovatie

Naast het dakonderhoud vormt ook een dakrenovatie onderdeel van het dakwerk. Een dakrenovatie is intensiever dan de jaarlijkse onderhoudswerkzaamheden, en hoeft dan ook maar één keer in de dertig jaar te worden uitgevoerd. Bij een dakrenovatie wordt onder andere de hele dakconstructie gecontroleerd, of opnieuw aangelegd, en maakt ook een nieuwe dakbekleding onderdeel uit van het proces. Is het hoog nodig dat er bij uw pand in Alkmaar een dakrenovatie wordt uitgevoerd? Laat dan één van de dakdekkers van ons dakdekkersbedrijf u helpen bij deze klus. Wij garanderen dat u snel en vakkundig wordt geholpen tegen aantrekkelijke prijzen.

Nieuw dak

Af en toe komt het voor dat een dakdekker uit Alkmaar ingeschakeld wordt voor het vernieuwen van de dakconstructie. Dit is een erg ingrijpende klus op het gebied van dakwerk en gelukkig is het in de meeste gevallen niet nodig. Het plaatsen van een nieuwe dakconstructie is enkel nodig in het geval dat de constructie is aangetast door houtrot. In de meeste gevallen zijn de balken door ouderdom enkel wat gaan zakken. In dit geval kiest een dakdekker er vaak voor om de constructie te verstevigen met extra balken. Dit scheelt u veel tijd en geld. Als u door achterstallig onderhoud inderdaad te maken heeft met een verrotte constructie, dan zal u een dakdekkersbedrijf in moeten schakelen voor het plaatsen van een nieuw dak.

Dakreparatie

Een dakdekker uit ons netwerk is tevens in te schakelen voor het uitvoeren van een dakreparatie. Een dakreparatie komt in Alkmaar regelmatig voor. Vooral platte daken hebben vaak te maken met beschadigingen aan het bitumen of aan de PVC dakbedekking, waardoor er een daklekkage is ontstaan. Door storm kan het namelijk voorkomen dat het dakwerk verschuift of beschadigd raakt. Ook op hellende daken komt een dakreparatie geregeld voor. Wat dacht u van het vervangen van beschadigde dakpannen of het herstellen van de nokvorst? Ook wanneer u de dakgoten laat repareren valt dit onder de term dakreparatie. Een dakdekkersbedrijf uit Alkmaar staat voor u klaar voor al uw dakwerk.

lekdetectie door een dakdekker

Lekdetectie

Gemiddeld heeft elk Nederlands huishouden eens in de 10 jaar te maken met een lekkage van het dak. Eén van de standaard dakwerk klussen is dan ook om een lekkage op te sporen en deze vervolgens te verhelpen. De dakdekkers uit ons netwerk maken hiervoor gebruik van een speciale techniek genaamd rookgasdetectie. Bij deze vorm van lekdetectie wordt een gas onder de dakspanten gespoten, en vervolgens kijkt de dakdekker waar dit rookgas ontsnapt. Daarna kan het lek snel en vakkundig gedicht worden. Wilt u graag lekkages voorkomen? Zorg er dan voor dat uw dakonderhoud goed in ieder geval jaarlijks wordt bijgehouden.

daklekkage laten verhelpen Alkmaar

Daklekkage? Spoedservice

Een daklekkage komt in Alkmaar geregeld voor, zeker in het geval van een plat dak. Het is noodzakelijk dat de daklekkage zo snel mogelijk verholpen wordt door een erkend dakdekkersbedrijf! Een daklekkage veroorzaakt namelijk grote schade binnenshuis. In het geval van een hellend dak zal uw dakconstructie aangetast worden, waardoor er uiteindelijk houtrot ontstaat. Wanneer u de complete dakconstructie moet vernieuwen dan bent u veel verder van huis. Maak bij een daklekkage daarom gebruik van onze spoedservice. Door te bellen naar 085 500 9955 staat u in direct contact met een dakdekker uit uw regio. Deze kan dezelfde dag nog bij u op de stoep staan voor een professionele dakreparatie. Zo profiteert u zo snel mogelijk weer van een optimaal wooncomfort.

Erkende dakdekkers voor al het dakwerk in Alkmaar

Bel voor direct contact met een dakdekkersbedrijf uit Alkmaar. Liever eerst een gratis offerte? Vul dan het formulier in!

085 500 9955
dakisolatie Alkmaar

Verbeter de isolatiewaarde van uw dak

Via het dak gaat er jaarlijks heel wat warmte verloren. Dit kunt u beperken door isolatie aan te laten brengen onder de dakbedekking. In het geval van een schuin dak is dit eventueel zelf af te handelen. Maak hiervoor gebruik van isolatieplaten van hardschuim, of glaswol rollen. Houdt bij het proces rekening met de kans op lekkage, en breng daarom ook een extra vochtwerende laag aan. Voor een plat dak geldt dat er twee mogelijkheden zijn voor dakisolatie, een koude en warme constructie. Welke methode moet worden toegepast bij uw pand in Alkmaar kan het beste door een dakdekker bepaald worden. Vraag daarom één van de dakdekkers uit ons dakdekkersbedrijf via het contactformulier naar de opties en bijbehorende kosten voor het isoleren van uw dak.

lood en zink repareren

Lood- en zinkwerk

Traditioneel worden de onderdelen van het hemelwaterafvoer gemaakt van lood en zink. Daarom wordt alles wat met het afdichten van daken te maken heeft ook wel het lood- en zinkwerk genoemd. Hoewel de beide materialen nog steeds zeer populair zijn als bouwmaterialen, maakt men vandaag de dag tevens gebruik van vele andere materialen. Zo wordt kunststof tegenwoordig zeer vaak geplaatst. Voordelen van kunststof als basismateriaal zijn de lange levensduur en de lage onderhoudskosten. Andere beschikbare materialen zijn koper, roestvrijstaal, plastic en hout. Een dakdekker uit Alkmaar kan samen met u kijken naar de kosten daarvan.

Schoorsteenrenovatie

De schoorsteen is tevens een belangrijk onderdeel van het dakwerk. Ook deze moet goed onderhouden worden. Is dit niet het geval, dan zult u opmerken dat er via de schoorsteen ook water naar binnen zal lekken. Onder een schoorsteenrenovatie vallen diverse werkzaamheden. Afhankelijk van de staat van de schoorsteen zal een dakdekker tijdens de schoorsteenrenovatie het voegwerk herstellen, gebroken stenen vernieuwen en nieuw lood aanbrengen. Voor een optimaal resultaat raden wij u aan om de schoorsteen tevens goed te laten reinigen en eventueel te laten impregneren.

Dakdekkersbedrijf uit Alkmaar inschakelen?

Bent u op zoek naar een erkend dakdekker uit de regio Alkmaar voor het uitvoeren van dakwerk? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij ons netwerk zijn verschillende dakdekkers van menig dakdekkersbedrijf over heel Nederland aangesloten. Dit betekent dat wij u altijd kunnen garanderen van een snelle hulp. Bovendien werken de bij ons betrokken professionals allen vakkundig en rekenen zij hiervoor zeer scherpe prijzen. Hebt u een vraag voor een dakdekker? Wij beantwoorden graag uw vragen en bieden de gewenste informatie.

Ervaren dakdekkersbedrijf uit Alkmaar inschakelen?

Bel voor direct contact met een dakdekker, of neem contact op via het formulier!

085 500 9955
dakdekkersbedrijf voor plat en hellend dak

Plat of hellend dak?

Een dakdekkersbedrijf staat voor u klaar voor zowel dakwerk op een plat- als hellend dak. De soorten werkzaamheden die een dakdekker uitvoert zal wel verschillen, afhankelijk van het daktype. Bij een plat dakmodel zal een dakdekker ingezet worden voor onder andere het vervangen van de dakafwerking en het uitvoeren van een dakreparatie. Gelukkig is de dakbekleding op een plat daktype relatief eenvoudig te herstellen met behulp van een reparatiestrip. Bij een hellend dakmodel worden dakdekkers vaak ingezet voor het vervangen van dakpannen of het uitvoeren van een dakreiniging. Andere werkzaamheden die op een hellend daktype plaatsvinden zijn een schoorsteenrenovatie, dakinspectie en het aanbrengen van isolatiemateriaal. Wilt u meer weten over de verschillende werkzaamheden die een dakdekker voor u kan uitvoeren? Neem dan contact met ons op en vraag vrijblijvend een offerte aan.

soorten dakbedekking

Diverse soorten dakbedekking

Bij menig dakdekkersbedrijf in Alkmaar kunt u terecht voor verschillende soorten dakbedekking. Zo verkopen zij meestal dakpannen (nieuw en gebruikt), EPDM, Bitumen en in een aantal gevallen ook riet. Het soort dakbedekking dat het beste bij uw woning geplaatst kan worden, wordt bepaald door diverse factoren. De meest invloedrijke factor is de stand van het dak. Schuine daken kunnen bijvoorbeeld het beste worden voorzien van een bedekking van dakpannen of riet, terwijl platte daken meer baat hebben bij een dakbekleding van EPDM of bitumen. Wilt u graag uw dakbedekking opnieuw laten aanbrengen tijdens een dakrenovatie? Overweeg dan ook de mogelijkheden voor een dakisolatie. Laat één van onze dakdekkers u helpen bij het maken van de juiste keuze voor dakbekleding.

epdm dakbedekking

EPDM dakbedekking

Heeft u een plat daktype? Dan kunt u bij menig dakdekkersbedrijf kiezen uit diverse soorten dakbedekking. Eén van de meest populaire keuzes in Alkmaar is EPDM bekleding. EPDM is een synthetisch rubber dat een waterdicht resultaat geeft. Eén van de belangrijkste kenmerken van EPDM dakbekleding, is dat dit enorm elastisch is. Dit is belangrijk voor de dakafwerking, omdat dit elke dag blootgesteld wordt aan grote temperatuurswisselingen. Bij hoge en lage temperaturen kan de dakafwerking dankzij de hoge elasticiteit dus uitzetten en in elkaar krimpen zonder dat er beschadigingen aan het materiaal ontstaan. Hierdoor is het ook ongevoelig voor uv-stralen en heeft het een zeer lange levensduur. EPDM is ook één van de meest duurzame materialen. Wanneer u overweegt om op termijn een groendak te realiseren, dan raden wij u aan te kiezen voor EPDM. Dit is namelijk het enige materiaal dat tevens geschikt is als ondergrond voor een groendak.

bitumen aanbrengen dakdekkersbedrijf

Bitumen

Bitumen is een vergelijkbaar materiaal. Bitumen wordt door menig dakdekker in Alkmaar veelal gebruikt voor het afwerken van platte daken van woningen, schuren en dakkapellen. Bitumen is waarschijnlijk de meest voordelige optie, en daarom is het erg geschikt voor klanten met een beperkt budget. Bitumen is van zichzelf niet erg elastisch. Daarom wordt het door de meeste dakdekkers tijdens de productie verwerkt met APP. APP staat voor a-tactisch polypropyleen en is een elastische kunststof. Als het bitumen met APP is bewerkt dan is het materiaal een stuk elastischer, waardoor het beter bestand is tegen UV-straling. In sommige gevallen is het bitumen niet met APP, maar met SBS bewerkt. SBS staat voor Styreen Butadieen Styreen. Dit is rubber dat kunstmatig is gefabriceerd. Als u kiest voor bitumen met SBS dan profiteert u van een soepel en buigzaam materiaal met een grote kleefkracht. Dit verkleint de kans op een daklekkage.

pvc dakbedekking

PVC

Tot slot heeft u de keuze uit een dakafwerking van PVC. Dit is één van de nieuwere opties en wordt door dakdekkers uit Alkmaar steeds vaker toegepast. PVC betekent PolyVinylChloride en is een kunststof. Dit materiaal garandeert een waterdicht resultaat en is bovendien enorm duurzaam. Het is namelijk volledig recyclebaar en vraagt maar weinig onderhoud. Wij raden u aan om het aanbrengen van een PVC afwerking over te laten aan een vakman. Als u het zelf probeert, dan bestaat de kans dat de onderdelen niet goed aangesloten worden. Dit is een veelvoorkomende oorzaak van een daklekkage. Het leggen van PVC is vergelijkbaar met het plaatsen van een bitumen afwerking. De dakdekker zal het PVC in rollen op het dak plaatsen, waar het ter plekke op maat wordt gesneden. Zo weet u zeker dat het PVC uitstekend aansluit op al uw dakramen en ventilatieroosters. Dit wordt vervolgens vastgelijmd onder de zeer hete lucht van een mechanische föhn.

groendak dakdekker

Kiezen voor een groendak

Wie graag bijdraagt aan een beter milieu kan overwegen om een groendak te laten plaatsen. Een groendak is een dak dat is bedekt met planten. Er zijn veel soorten groendaken mogelijk, waardoor ook de voor- en nadelen variëren. Kies bijvoorbeeld voor een vlindervriendelijk pakket, of zorg voor meer biodiversiteit bij u in de regio. Daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een meer budgettaire variant. Voor vrijwel elk groendak geldt dat het zorgt voor een verhoogde levensduur van het dak, en een beter leefomgeving. Nadelen van groene daken zijn de kans op een rode kleur wanneer u niet zorgt voor voldoende voeding, en vogels die de planten uit het dak trekken. Dit is te voorkomen door het spannen van een aardbeiennet in het voor- en najaar. Bent u benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden van een groendak bij uw huis in Alkmaar? Vraag dan een gratis en vrijblijvende offerte aan.

Dakbedekking doe het zelf tips

Veel van onze klanten uit Alkmaar weten wel hoe zij een dakpan moeten vervangen, maar hebben geen idee dat er andere regels gelden voor het vastmaken en herstellen van losse dakvorsten. Een dakvorst wordt ook wel een nokpan genoemd, en is de dakpan die bovenop het dak is geplaatst. Zijn er losse dakvorsten? Dan moet u deze eerst weghalen en vervolgens met een hamer en beitel de mortelresten weghalen. Daarna moet u hechtmiddel met wat water vermengen. Als het mengsel klaar is moet u de plaats van de oude nokpan afstoffen en insmeren met het verdunde hechtmiddel. De volgende stap is het maken van cement, en dit in een ring op het dak te plaatsen. Maak tot slot de nokpan enigszins vochtig, en druk deze stevig op zijn plek. Lukt het niet om de nokvorsten te repareren? Schakel dan een dakdekker in, zo voorkomt u dat u last krijgt van lekkages.

EPDM dakbedekking zelf aanbrengen

Het laten plaatsen van dakbedekking op het plat dak is een klus die aardig wat kosten met zich meebrengt, maar niet heel ingewikkeld is. Het is daarom mogelijk om eventueel zelf de EPDM aan te brengen. Om deze taak enigszins te vergemakkelijken, hebben onze dakdekkers uit Alkmaar een aantal tips voor u op een rijtje gezet. De eerste tip is dat het een optie is om de EPDM dakbedekking te combineren met isolatiemateriaal. Zeker wanneer het gaat om een plat dak boven een woning of een werkplaats is dit een goede optie. Plaats wel altijd damp remmend folie onder de isolatieplaten om vochtplekken te voorkomen. Een tweede tip is dat u altijd meer materiaal moet bestellen dan u nodig denkt te hebben. Bij het aanbrengen van EPDM wordt altijd gewerkt met enige overlap. De ongebruikte rollen materiaal kunt u bovendien vaak terugbrengen bij de leverancier.

Zelf een dakinspectie uitvoeren

Door de invloed van weer en wind ontstaan er nog al eens beschadigingen aan het dak. Hoewel kleine beschadigingen niet direct een risico vormen, is het mogelijk dat deze na verloop van tijd steeds groter worden en de oorzaak worden van lekkage en andere vochtproblemen. Het is daarom belangrijk om regelmatig het dak te controleren op problemen. Wij raden over het algemeen aan om deze controle door een erkend dakdekker uit Alkmaar te laten uitvoeren. Deze kan namelijk niet alleen de slijtage registeren, maar ook direct de benodigde reparaties afhandelen. Wilt u geld besparen? Doe de controle dan zelf. Zorg hierbij wel dat u over de juiste gereedschappen beschikt, en houdt altijd rekening met uw eigen veiligheid. Stap nooit zomaar het dak op, en draag altijd beschermende kleding. Controleer onder andere de dakgoten en regenpijpen op verstoppingen, en check of de dakbedekking niet verschoven is. Wij helpen u desgewenst graag.

Dakdekker gezocht? Direct contact!

Een dakdekker uit ons netwerk in Alkmaar helpt u met plezier verder bij vele soorten dakwerk. Heeft u bijvoorbeeld last van terugkerende daklekkages? Of bent u van plan om de gehele woning te renoveren, en heeft u daarbij ook de hulp van een erkend dakdekkersbedrijf nodig? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze dakwerk specialisten. Zij kunnen tevens een uitgebreide dakinspectie voor u uitvoeren. Tijdens deze dakinspectie controleren zij alle aspecten, zodat u daarna precies weet welke onderdelen u moet herstellen of onderhouden. Bel naar 085 500 9955 voor direct contact of vraag een vrijblijvende offerte aan via het contactformulier.
dakdekkersbedrijf inschakelen Alkmaar