Dakbeschot

Dakbeschot

Er zijn vele onderdelen die een dak compleet maken. Hierdoor hebben mensen niet altijd door hoe een dak precies is opgebouwd en welke onderdelen belangrijk zijn. Een dakbeschot is zo’n onderdeel waar de meeste mensen geen weet van hebben. Een beschot is een laag planken die ervoor zorgt dat het dak dicht is. Daarnaast rust hier de dakbedekking vaak op. Dankzij een dakbeschot of dakplaten is uw dak dicht en is uw woning beter beschermd tegen de weersinvloeden. Er zijn diverse soorten en materialen dakplaten, welke geschikt is voor uw woning hangt vaak van het dak af. Onze dakdekker komt graag bij u langs om u te informeren.

Gratis offertes vergelijken

Soorten dakbeschot

Er bestaan meerdere soorten dakbeschot en dakplaten voor uw dak, welke soort geschikt is hangt van uw dak af. Zo bestaat er een staand en liggend dakbeschot. De staande variant is de meest voorkomende soort, waarbij de planken verticaal geplaatst worden. Deze soort wordt gebruikt bij pannen als dakbedekking. Bij een leien dakbedekking kiest men voor een liggend beschot, waarbij de planken horizontaal liggen. Naast een staand en liggend beschot is er de keuze uit diverse materialen. Over het algemeen wordt hout gebruikt voor het beschot, waarbij de meest voorkomende soorten vuren en douglas hout zijn. Doordat beide materialen stevig zijn en bestand zijn tegen de weersinvloeden is dit materiaal geschikt voor het beschot.

Dakbeschot van asbest

Zoals eerder gemeld, kan het zijn dat er asbest verwerkt is in uw dakbeschot of dakplaten. In de meeste gevallen is het asbest toegepast in dunne dakplaten, zo zorgt het voor een betere isolatie. Doordat het asbest als vorm van isolatie in deze dakplaten hechtgebonden is, kan het nergens naartoe omdat het opgesloten zit in het materiaal van de dakplaten. In deze vorm is asbest niet gevaarlijk, omdat het niet in contact komt met de buitenlucht. In deze gevallen kunnen de dakplaten en panlatten met rust gelaten worden. Kiest u toch liever voor het vervangen en het plaatsen van nieuwe dakplaten of dakisolatieplaten? Schakel dan een ervaren dakdekker in.

Wanneer nieuw dakbeschot plaatsen

Er zijn diverse redenen voor het plaatsen van een nieuw dakbeschot door een dakdekker. Zo kan het zijn dat het gewoon tijd is voor een nieuwe, misschien heeft u last van daklekkage of andere problemen met uw huidige beschot en is uw complete dak toe aan dakrenovatie. Ook kan het zijn dat uw beschot asbest bevat, waardoor het verstandiger is om uw huidige beschot te laten vervangen voor een nieuwe variant, zonder asbest. Misschien zijn uw panlatten toe aan vervanging of vindt u het tijd voor een complete dakrenovatie. Onze dakdekker komt graag bij u langs om uw dak te bekijken en om te zorgen voor nieuwe dakplaten.

Hoe onderhouden?

Het dakbeschot is vaak gemaakt van hout, waardoor het vatbaar is voor houtrot en er kan schimmel ontstaan. Daarom is het belangrijk om het goed te onderhouden. In principe doet u dit door regelmatig een gespecialiseerde dakdekker langs te laten komen. Hij weet precies waar hij op moet letten en hij voorkomt dat eventuele problemen erger worden. Door te investeren in tijdig onderhoud door een specialist, voorkomt u grote problemen en veel kosten aan het repareren hiervan. Bij veel en grote problemen, zoals houtrot, kunt u denken aan dakrenovatie om uw gehele dak aan te pakken. Laat u goed informeren door een dakdekker als het gaat om onderhoud en dakrenovatie.

Dakisolatieplaten

Bij dakrenovatie of bij het plaatsen van een nieuw dakbeschot kunt u kiezen voor dakisolatieplaten. Door deze vorm van dakplaten kiest u voor een beter isolatie van uw dak en uiteindelijk van uw gehele woning. Doordat de warmte altijd stijgt, is een goede isolatie van uw dak verstandig zodat de warmte uw woning niet verlaat. Op deze manier bespaart u op uw energierekening. Voordat u aan de slag gaat met dakrenovatie of het vernieuwen van uw dakbeschot, is het daarom verstandig om na te denken over welke dakplaten u kiest. Voor een goede isolatie van uw dak en uw woning kiest u dus voor dakisolatieplaten.

Prijzen

De prijzen voor de diverse werkzaamheden verschillen uiteraard. Voor het plaatsen van een dakbeschot met panlatten tijdens het bouwen van een woning zal voordeliger uitvallen dan bijvoorbeeld het plaatsen van een beschot met panlatten terwijl de woning al klaar is. Het vervangen daarentegen kan lager in prijs uitvallen. Ook hangt het af van de keuzes die u maakt voor de soorten dakbeschot en het materiaal. Als u kiest voor gewone dakplaten zullen de prijzen ook lager liggen dan bij bijvoorbeeld dakisolatieplaten. De prijzen hangen dus af van uw soort dak en de keuzes die u maakt.

Vrijblijvend offertes ontvangen!

Bent u op zoek naar een expert op het gebied van dakbeschot, dakplaten en dakbedekking? Wilt u meer weten over de mogelijkheid voor betere isolatie met dakisolatieplaten of het vervangen van uw dakplaten vanwege asbest? Onze dakdekker vertelt u alles over het plaatsen en vervangen van het beschot, de dakbedekking en de panlatten. Daarnaast voert een dakdekker deze werkzaamheden graag voor u uit tegen lage prijzen. Neem voor meer informatie en advies contact met ons op. Onze dakdekker komt bij u langs om uw dak te bekijken en om het beschot te plaatsen of te vervangen. Vraag nu een vrijblijvende offerte aan door contact met ons op te nemen.

Dak