dakbedekking plat dak

Dakbedekking plat dak

Dakbedekking van een plat dak moet u op tijd vervangen, om problemen zoals lekkages te voorkomen. Gelukkig is er tegenwoordig de keuze uit veel verschillende materialen, zoals pvc, bitumen en EPDM. Voor wie op zoek is naar een uniek plat dak, is ook een groen dak een mogelijkheid! Meer weten?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina leest u meer over de verschillende soorten dakbedekking van een plat dak. Zo leest u onder andere wat de verschillen zijn tussen bitumen en EPDM-dakbedekking en krijgt u inzicht in de verschillende prijzen. Wilt u graag weten waar u aan toe bent?

Soorten dakbedekking voor een plat dak

Bij een plat dak is er de keuze uit verschillende soorten dakbedekking:

  • Bitumen-dakbedekking: een ijzersterk dakleer. Verwerkt met APP of SBS ook nog elastisch, waardoor het goed omgaat met uv-straling. Bitumen-dakbedekking kost gemiddeld €45,- per m² en gaat ongeveer 25 jaar lang mee.
  • Pvc-dakbedekking: een kunststof, verkrijgbaar in verschillende kleuren. Is daarom erg populair als dakbedekking voor schuurtjes of tuinhuisjes. Pvc-dakbedekking kost ongeveer €55,- per m² en gaat gemiddeld 25 jaar lang mee.
  • EPDM-dakbedekking: een synthetisch rubber waardoor het van nature enorm elastisch is. Dit heeft de langste levensduur van deze drie materialen: 40 jaar. De kosten liggen rond de €50,- per m².
  • Groendak: bestaat uit planten, struiken en eventueel zelfs bomen. De levensduur is gemiddeld 60 jaar en de kosten liggen rond de €55,- per m².

plat dak bedekking

Kosten aanbrengen nieuwe dakbedekking plat dak

Wat kost het leggen van dakbedekking op een plat dak? De totale prijs is afhankelijk van het gekozen materiaal. Bitumen op een plat dak, op de korte termijn de voordeligste optie, kost ongeveer €45,- per m². Op een dakoppervlak van 20 vierkante meter komt dit neer op een totaalbedrag van gemiddeld €900,-.

Kiest u liever pvc? Dit kost gemiddeld €55,- per m², net als EPDM. Houd hier bij een plat dak van 20 vierkante meter rekening met een totaalprijs van ongeveer €1.100,-.

Laat u een groen dak aanleggen? Een groendak verlengt de levensduur van uw dakbedekking tot ongeveer 60 jaar. Dit kost €55,- per m² maar houd er rekening mee dat de kosten voor de ondergrond hier ook nog bijkomen.

Kosten dakbedekking per m² in 2023

Soort dakbedekking Gemiddelde levensduur Gemiddelde prijs per m²*
Bitumen 25 jaar €45,-
Pvc 25 jaar €55,-
EPDM 40 €50,-
Groendak** 60 jaar €55,-

* Dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief btw en plaatsing.
** Een groendak wordt geplaatst op een onderlaag van, meestal, EPDM. De kosten van een groendak komen dus bovenop de kosten voor de EPDM onderlaag.

Factoren die de prijs van dakbedekking beïnvloeden?

Er zijn een aantal factoren die de totale prijs van uw dakbedekking beïnvloeden. Zoals u begrijpt heeft het gekozen soort dakbedekking én het oppervlak van uw plat dak een invloed op de totaalprijs.

Maar er is nog meer!

Als uw dakleer op het plat dak in goede staat verkeerd, is het mogelijk de nieuwe dakbedekking hier bovenop te leggen. Door de oude dakbedekking niet eerst te verwijderen, bespaart u op de arbeidskosten. Daarnaast heeft ook de plaatsingstechniek invloed op de totaalprijs. Lijmen is doorgaans iets duurder dan branden. Wilt u zeker weten wat uw nieuwe dakbedekking op het plat dak gaat kosten, vraag dan snel een gratis offerte aan.

dakbedekking platte daken

Gratis offerte van een dakdekker uit uw regio!

Is uw dakbedekking flink verouderd en wilt u lekkages voorkomen? Of bent u het bitumen op uw plat dak zat en bent u toe aan een ander materiaal? Een dakdekkersbedrijf adviseert u met veel plezier over de verschillende mogelijkheden. Zo weet u zeker dat u een materiaal kiest dat bij u past. Vraag snel een gratis offerte aan, geheel zonder verplichtingen!

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk de prijsopgave van een dakdekkersbedrijf uit uw regio. Zo bespaart u ook nog eens op de voorrijkosten. Wilt u ook profiteren van hoge kwaliteit tegen een scherpe prijs?