dakreiniging

Dak reinigen en impregneren

Het is verstandig om uw dak eens in de zoveel tijd te reinigen. Dankzij reiniging keert de overkapping van uw huis terug naar zijn oude staat en is deze vrij van algen, mossen en andere aanslag. Bij het reinigen wordt warm water met een hogedrukspuit op de overkapping van uw huis gespoten. Het water zorgt er voor dat viezigheid oplost en vervolgens weg spoelt. Dakreiniging is milieuvriendelijk, het water bevat geen schadelijke middelen. Na de dakreiniging is het is ook mogelijk om te impregneren of coaten. Het dak wordt hiermee water- en vuilafstotend waardoor opnieuw reinigen minder vaak nodig is.

  Gratis offertes vergelijken  Gratis – Vrijblijvend

  Waarom dakreiniging?

  Tijdens het reinigen van uw dak wordt deze schoongespoten met een hogedrukspuit door een dakdekker. Dankzij de dakreiniging wordt deze weer teruggebracht naar de originele staat, het reinigen verwijderd vuil en aanslag waardoor deze weer een mooie uitstraling heeft. Een ander groot voordeel is dat dakreiniging schade in de toekomst voorkomt. Dakpannen dienen bijvoorbeeld af en toe gereinigd te worden zodat ze langer mee gaan. Reinigen van keramische dakpannen is veel voordeliger dan het vervangen van dakpannen, dus dit is prijstechnisch gezien een groot voordeel.

  Wat voor soort dakbedekking heeft u?

  Voordat de reiniging kan beginnen is het goed om te weten om wat voor soort dakbedekking het gaat. Er zijn verschillende soorten daken zoals shingles, golfplaten, dakpannen en riet. Al deze verschillende soorten daken hebben ook een andere aanpak nodig met betrekking tot reiniging. Shingles en riet zijn bijvoorbeeld kwetsbaar en zullen hiervoor voorzichtiger behandeld moeten worden. Daken van golfplaten daarentegen zijn erg sterk en stabiel en is daarom geschikt om te reinigen onder hogere druk.

  dak zelf reinigen

  Dak reinigen doe het zelf

  Wilt u de dakreiniging liever zelf doen? Het is heel eenvoudig, in dit doe het zelf stappenplan vindt u de beste manier om dit aan te pakken. Denk allereerst om uw eigen veiligheid. Het is mogelijk om met ladders te werken maar het kan ook een idee zijn om een hoogwerker te huren. Wat u nog meer nodig heeft is een hogedrukspuit, eventueel is het ook mogelijk om een algen bestrijdend middel te gebruiken. Gebruikt u bleekwater? Vergeet dan niet om handschoenen aan te doen.

  Zelf doen: het dak ontmossen en reinigen

  De eerste stap is het reinigen van de overkapping van uw huis met een hogedrukspuit. Mocht u in het bezit zijn van een roterende sproeikop dan is het handig om deze te gebruiken. Met deze sproeikop worden alle moeilijke hoekjes zonder problemen gereinigd. Na het reinigen met de hogedrukspuit kunt u van boven naar beneden afspoelen zodat er geen spoor van algen of mossen meer achterblijft. Het is bij het ontmossen mogelijk om gebruik te maken van een mosreiniger. Deze reiniger is erg sterk en zorgt er tijdens het ontmossen voor dat algen en mos binnen een handomdraai verdwijnen. Ook hierbij is het gebruik van bleekwater mogelijk. Mocht u hier voor kiezen, meng het bleekwater dan met water.

  Zelf doen: het dak impregneren

  Wanneer het ontmossen klaar is, dan is de volgende stap in het doe het zelf stappenplan het aanbrengen van een primer en coating. U brengt als eerste een primer aan voor maximale hechting, later pas de coating. Deze primer moet een aantal uren drogen alvorens u verder gaat met de volgende doe het zelf stap. Na het drogen is het tijd om te beginnen met het coaten. Dankzij de vochtwerende, gladde laag zorgt het coaten er voor dat mossen en algen zich niet meer kunnen hechten, dankzij de primer blijft het coaten beter zitten. Het gebruik van een primer en coating is dus zeker een aanrader! Wees wel alert wanneer u op het dak bent, u werkt op grote hoogte zonder goede houvast.

  dak impregneren

  Waarom uw dak impregneren?

  Het kan een slimme keuze zijn om uw dak te laten impregneren of coaten want dit zorgt er voor dat uw dak water- en vuilafstotend is. Bij het impregneren brengen we na de reiniging een laagje impregneermiddel aan. Dit middeltje gaat in de poriën van uw dak zitten wat er voor zorgt dat uw dak dicht slibt. Dit maakt het voor algen en mossen onmogelijk om zich te binden, ook is het voor vocht onmogelijk om binnen te dringen. Mocht er toch aanslag verschijnen, dan is deze makkelijk te verwijderen. Impregneren of coaten verlengt de levensduur en laat de waarde van uw woning stijgen!

  dak coaten

  Prijzen dakreiniging en impregneren

  De prijzen voor dakreiniging verschillen per soort dakbedekking. Een rietdak moet bijvoorbeeld anders behandeld worden dan één met dakpannen. Gemiddeld zal het reinigen tussen de €5,- en €15,- zijn per m². Wilt u extra lang genieten van uw schone dak? Dan kunt u er ook voor kiezen om deze te impregneren. Impregneren of coaten is een extra werkzaamheid waardoor dit invloed heeft op de prijzen. Wilt u meer informatie over de prijzen van dakreiniging, coating en impregneren? U kunt hierover geheel vrijblijvend en gratis contact met onze dakdekkers opnemen.